Last news in Fakti

10 Януари, 2020 13:47 4 991 12

Превозвачите наложиха свои тарифи за тол системата

  • превозвачи-
  • бойко борисов-
  • петя аврамова-
  • тол система

През юни ще има нова среща

Тол системата ще започне с намалените тарифи, предложени от транспортния бранш, Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова. Тя участва в среща на бранша с премиера Бойко Борисов

Представители на превозвачите са поели ангажимент да осигурят всички условия тол системата да заработи от 1 март, обеща Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. Тарифите ще бъдат предоставени за обществено обсъждане в понеделник - 13 януари. Ще има тарифи за автомагистралите и първи клас пътища, втори клас пътища отпадат като таксуване, допълни тя. Общественото обсъждане ще продължи един месец, след което тарифата ще бъде приета от МС.

Представителите на бранша заявиха, че няма да протестират в понеделник, като уточниха, че протестът се отлага най-малко с три месеца. Стачната готовност обаче се запазва.

Петя Аврамова уточни, че реалната търговска експлоатация е за три месеца и през юни ще има нова среща, на която ще бъдат обсъдени приходите и при необходимост тарифите ще бъдат актуализирани. Според министъра на този етап има разминаване за размера на сумата, която може да се събере по тарифите, предложени от превозвачите, спрямо предложението на МС. По думите ѝ браншовите организации смятат, че заложените 450 млн. лева приходи за 2020 г. ще се постигнат с намалената тарифа, но окончателният извод ще е през юни.

По думите на Аврамова до 1 март браншовите организации ще съдействат всяко едно пътно превозно средство над 3,5 тона, както и малките и големите автобуси, да бъдат оборудвани и готови със сключени договори, за да няма проблеми при пускането на системата от 1 март.

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи съобщи след срещата, че е било постигнато потвърждение за инкриминирането на нерегламентирания превоз, като премиерът е уверил, че това ща бъде направено във възможно най-кратки срокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитният

    32 3 Отговор
    На мен ми е интересно каква е тарифата г-жа Аврамова. Яко съм й навит.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мани мани

    23 0 Отговор
    бизнесмените (в частност сега превозвачите) се събират и все протестират, а ние бачкаторите кога ще се съберем в организации разни и ей тъй да ни приемат из кабинетите? :) добре де, на площадите бърем се изтипосаме да стачкуваме! не е студено! кога бе българя? мани е!
  • 6 Бай Киро

    9 4 Отговор
    Ние сме фирма с 80каюиона от които 60 карат във България до сега плащахме между 900-1800лв за винетки сега по 11стотинки ма км приблизително един камион от нашите минава около 200хиляди км на година да кажем 150 хиляди да са по магистрали излизат ми по 16.500лвбна година на камион х40 Това са 660.000лв - аз фалирам ако е по 1800лв всеки ми е 72.000лв на година аз трябва да си вдигна тарифите на км със 500% тоест да фалирам и да останат само големите фирми и Честито да ни е :* Пък ако се вдигни ма 30ст на км. Честито още по зле ще фалирам със заем който и внуците ми ще плащат

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Киро":

    Ще плащат ако са у БГ!
  • 8 мДа

    13 8 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Киро":

    Ти с 80 камиона за малка фирма ли се смяташ? Вместо да фалираш, може да преглътнеш факта, че до сега трошихте пътищата за без пари и сте пестили МНОГО от пътни такси. Какво сте ги направили тия пари, си е ваш проблем. Сега просто ще печелите по-малко, ако ли не ще сменяте бранша. Бойко заводи строи, трябва да има кой да работи в тях.

    Коментиран от #9

  • 9 Бай Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "мДа":

    Недейте със нас да си миете ръцете за проблемите с пътищата в България... Аз съм съгласен да си плащам но няма да позволя заради това плащане моето семейство да се лишава от нещо за са пълня гушата на вашият идол Б. ... Пс: Вие да чухте някъде да се споменава че тези над 800% увеличение ще бъдат в полза на Българският народ или бъдат инвестирани в пътищата на България защото аз НЕ
  • 10 при мен е така

    3 0 Отговор
    пълен бойкот на всичко докато държавата започне да служи на народа си
  • 11 9689

    1 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че ммутрата е пъзльо.Тол системота е компрометирана както всичко през управлението на този престъпник.

    Коментиран от #12

  • 12 Неандерталецът с колата

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "9689":

    Компрометиран ти е мозъка от хейтърски и междуличностни изявления на незнайни псевдо-многознайковци, в комбинация с вътрешната ти егоцентрична борба със своето АЗ и комплексите от безисходицата, в които си изпаднал, вследствие на ненавременни действия за промяна на статуквото. Всъщност ТОЛ системата е факт в ЕС и работи успешно, предотвратявайки множество нещастни ПТП, транзитно преминаване на гратисчии и незаконни МПС-та, и куп други неотчитащи се ползи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове