Last news in Fakti

10 Януари, 2020 18:50 3 865 66

Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата

  • нено димов-
  • ина лулчева

Възмутително е и решението на прокуратурата да иска постоянното му задържане, каза Ина Лулчева

Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата - 1
Снимка: БГНЕС

Аргументите на прокуратурата срещу Нено Димов подлежат на много сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV адвокатът на Нено Димов – Ина Лулчева.

„Да се твърди лична отговорност от министър и да се претендира той да разбира и от нива на водите не съответства на закона. От това разбират съответните геолози, които имат специалните знания“, каза тя.

„Решенията, които взимат министрите, са на базата на предложения на съответните длъжностни лица. В случая няма данни Нено Димов да е взел решение в противоречие с предложеното му от длъжностните лица в министерството“, коментира адвокатът.

„Министърът е политическа фигура, която осъществява политиката на държавата в съответната област. Не ми е известно да има изискване, когато едно лице се избира за министър, да има специални знания във всички области на икономиката и социалния живот на една държава“, аргументира се Ина Лулчева.

„Възмутителното в случая е и решението на прокуратурата да иска постоянно задържане, защото като министър може да повлияе на разследването. Това е абсолютно необосновано, защото той подаде оставка“, каза Лулчева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ВКАРВАШ

    43 7 Отговор
    БОКЛУК В РОДИНАТА Е ГОЛЯМ ГРЯХ ! СЕГА В ПАНДЕЛАТА ШЕ МУ ОБЯСНЯТ ЗА НИВАТА НА ВОДАТА И ДРУГИ ТЪНКОСТИ ОТ ЖИВОТА.
  • 2 Да го жалиме ли тия Гей ?

    57 5 Отговор
    Като не разбира какъв го търси там ?
    Че не разбираш не е оправдание.
  • 3 ???

    46 11 Отговор
    Колкото и да не ни харесва Лулчева е права. Затова законите са гласувани така, че да има колективна безотговорност. Преди време бях писал за фалитите нс банките през 96-та. Нямаше никой осъден, защото решенията са взети колективно и не могат да посочат персонално отговорен.

    Коментиран от #60

  • 4 мъка

    31 1 Отговор
    Бушон хахаха
  • 5 Тъп тъпчо

    42 1 Отговор
    То за министър няма нужда да разбираш от каквото и да било. Важното е да си "подходящ" и послушен. Изискванията по закон не важат за избраните по партийно, коалиционно и лично предпочитание на татето. Примери колкото щете( само за здравните място няма да ми стигне)
  • 6 Нивомер

    21 7 Отговор
    Права е жената! Това да не е поплавък на чугунено казанче за тоалетна, та физикът Нено да разбира от него?

    Коментиран от #33

  • 7 Сталин

    40 0 Отговор
    В България никой не работи това което умее най добре,затова сме на това положение,не разбира от нивото на водата,не знае кой вкарва европейски боклук,не знае че в циментовия завод в Девня се гори по две хиляди тона европейски боклук на месец, някой който го е назначил като министър знае всичко,само той не знае,Бог да ни е на помощ,

    Коментиран от #12

  • 8 Тази идиотщина

    44 0 Отговор
    може да се изтърси само от мало.умник! Функцията на един министър е освен да краде и да носи отговорност вкл. за действията на своите подчинени. Иначе за какъв чеп е там?
  • 9 Зконите

    10 0 Отговор
    Кой ги пише и одобрява?
  • 10 As toi

    17 0 Отговор
    Nikolai Nankov I Pavlova tezi tryabva da tarsyat otgovorni.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 1 Отговор
    А бе прокуратуро, как ще спре водата на "Стомана" ? Нали веднага ще го уволнят...
  • 12 Мислил

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Ли си колко тона въглища са спестени? А колко пари са взети за унищожаването на отпадъците и къде са парите? В екарисажите медицинските отпадъци също се унищожават с изгаряне, но никой не говори за екарисажите.

    Коментиран от #20

  • 13 Гост

    26 0 Отговор
    Лелчееее, дай да стана аз тогава министър, щом па не трябва да разбира от ресора, дето управлява. Хем да не разбират, хем и отговорност да не носят, е чи то така много благо ма, госпожа. Ти що не си адвокат без да разбираш, кой туй адвокатствуване...а?
  • 14 mtar

    13 1 Отговор
    и като не разбира от ниво на водите, от какво разбира? може би от космически изследвания!? или може би е прочут етнограф? големанов на вазов - ама да има кой да чете! или поне да гледа театър.
  • 15 Спас безделника

    28 0 Отговор
    Когато са коментирали кандидатурата на този Нено, не ли имало аргументи от рода: ...той има толкова години стаж като експерт, такива и такива специализации, бил е зам., участвал е в експертни съвети, има огромна практика...Сега научаваме, че не знаел за утечки, какво е санитарен минимум, как се прави ремонт на язовирна стена, какво е това нещо " евро" и от къде идва...А бе адвокат Лулчева, с какво този мушмурок е по - добър от останалите кандидати за министър - да не би да свири на арфа?

    Коментиран от #21

  • 16 критерии за министър некомпетентност

    7 2 Отговор
    Абе при Рйха на главанака министър си за да си министър и да пълниш схемата , ви ти требе от нещо да разбираш , ни за нещо да отговаряш , следиш финансовите потоци и от там нататък като стрелочникът , тези за Него , тези за мен.
  • 17 rant

    19 0 Отговор
    накрая да не се окаже, че в цялото министерство няма нито един служител и/или началник, дето да разбира от нивото на водата.
  • 18 Патриот до патриота

    10 1 Отговор
    Фалшиви хора, с фалшива кауза. Опетнихте всичко, затова ли сте я създали, за да обезцените патриотизма?
  • 19 Йозеф

    9 0 Отговор
    Леб и зрелища.....нека ходи бос!
  • 20 Сталин

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мислил":

    Парите със сигурност не са при мен,предполагам че не са и при теб,ясно е къде са,при тези които назначават такива министри,които не разбират от нищо,от язовири не разбират,от околна среда не разбират,а вие искате да разбират от екеризажи,бас държа че тези некадърници не знаят значението на думата екерисаж,
  • 21 mtrr

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Спас безделника":

    Кoгaтo ca кoмeнтирaли кaндидaтурaтa нa тoзи Нeнo, нe ли имaлo aргумeнти oт рoдa: ...тoй имa тoлкoвa гoдини cтaж кaтo eкcпeрт, тaкивa и тaкивa cпeциaлизaции, бил e зaм., учacтвaл e в eкcпeртни cъвeти, имa oгрoмнa прaктикa...Ceгa нaучaвaмe, чe нe знaeл зa утeчки, кaквo e caнитaрeн минимум, кaк ce прaви рeмoнт нa язoвирнa cтeнa, кaквo e тoвa нeщo " eврo" и oт къдe идвa...

    вече се съмнявам, че истински квалифицираните специалисти отдавна не се кандидатират за министри.
  • 22 Дон Чико

    14 1 Отговор
    Добре, че специалистите не са му дали да подпише напълно изпускане на язовира. Не е виновен Нено, работата му е да подписва. Каквото му поднесат, това подписва. Не е експерт, човекът. Той е назначен да подписва.
  • 23 Доган

    16 0 Отговор
    Аз разбирам от язовири, Станишев ми даде едни милиони за Цанков камък, Боко ми даде ТЕЦ Варна и сега прибирам яко милиони. Разбирам ги нещата.
  • 24 Чичо Тони

    13 0 Отговор
    И аз неразбирам от нивото на водата. Искам да ме направите министър.
  • 25 Behemoth

    9 1 Отговор
    Мчи ако не разбираш каква политика ще водиш?Той БАЦЕ е най големия неразбиращ пък кара жипа ...ебем ти държавата...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 rlкs

    15 0 Отговор
    интересно, за позицията 'министър' няма ли служебна характеристика, както за всяка друга длъжност. в тая служебна характеристика трябва да са точно посочени и определени задълженията на всеки министър.
  • 28 Румен

    10 0 Отговор
    След това вижте Горските стопанства . Там 200% са мафия . И са свързани с високите етажи.

    Коментиран от #47

  • 29 иван

    19 0 Отговор
    Тая като чета какви ги приказва...Това ли са "известните" адвокати в България? Според мен тази си е намерила дипломата в шоколадово яйце. Дали разбира или не, в случая няма никакво значение. От години писмено е бил предупреждаван и също писмено, лично този министър е давал разрешения. Да се е съветвал и гледал какво разписва. Късно е либе за китка вече. Това е като банков кредит, да си чел ситните буквички преди да разпишеш.

    Коментиран от #37

  • 30 Уаууу

    2 5 Отговор
    Изгоря ми крушката в кухнята,министъра на енергетиката е виновен,да го приберат и него.Свършиха ми парите и този на икономиката вътре.Малко смешно стана,вместо да се търси решение,нали?

    Коментиран от #59

  • 31 разума

    11 0 Отговор
    Щом министрите ги назначават без да имат никакво компетентност, то биха могли да назначат и някоя от чистачките в министерството. Все нещо ще знае от клюките вътре и ще е компетентна колкото Нено Димов според адвокатката му.
  • 32 пляс пляс педалите водно колело

    12 1 Отговор
    не е желателно министрите да са интелектуално над Еднокнижника
  • 33 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нивомер":

    Ама и аз мога да съм на негово място и да НЕ РАЗБИРАМ, то и ти така ще можеш и децата също, а па и да не носи никаква отговорност. Значи аз съм точно за тази работа. Най-обичам да не разбирам и да не нося огговорност, в това съм зверски добАр....
  • 34 Интересно

    5 5 Отговор
    Ми е дали някой експерт около министъра нарочно му е казвал че всичко около язовирите или боклука е наред и по закон а в същото време този експерт да е обслужвал нечий интерес.Все пак е политическо лице а не експерт.Експертите в министерството все пак пишат докладите и той им е вярвал че са законни.
  • 35 Коцето

    8 0 Отговор
    Първо всички адвокати с практика над 5 год да се вкарват в затвора,след това министри и дУпетати,само така държавата може да се оправи
  • 36 Гост

    10 0 Отговор
    Няма, разбира се такова изискване по закона. Трябва дебилите в парламента да гласуват ракъв закон, че на министерски постове да се назначават ЕКСПЕРТ, а не УДОБНИ. Тогава вече няма да има такива големи проблеми и накрая да се казва ми тя/той не разбира, не им влиза в задълженията или т. н. Идиотията най-вероятно е само при нас, че на постове като миниистър на вътрешни работи се назначават икономисти, финансовия мин хал хабер си няма от нищо, 2×2 не може да сметне.... Уникални сме просто:@

    Коментиран от #41

  • 37 Алфа Вълкът

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "иван":

    Адвокатите са най-големите мошеници. Веднъж ме съдиха за едно ПТП и като видях, че адвоката носи наказателния кодекс под мишницата и го чете точно преди да влезем да ме съдят си казах на акъла - "замина млад и зелен".
  • 38 Frunze

    0 1 Отговор
    Ahmak Slagan es hydro specialist.Zasto se taj kat bua u gasti a ne izlee da kaze dwe tri dumi za edin milion
  • 39 Анархия

    11 0 Отговор
    Я не се излагай бе адвокате! Утре ти ще сръбнеш от тая вода. Даеа и малоумници даеа. Все повече цифролюбци се навъдиха. Какъв невменяем индивид трябва да си, че да кажеш подобно нещо. То много неща няма писани в закона обаче това не оправдава господин дупедавеца зяащо аджеба е присъствал в парламента и защо тия дни в които той е бил безхаберен е влачил надници?????
    Ако ответната страна е адекватна, ще попитат съдията, дали в закона е опоменато аджеба, безхаберието по отношение на всичко свързано с ВИК е присъщо за министъра на водите и екологията???? Звучи смешно!
  • 40 мИНИСТЪРА

    9 2 Отговор
    Ми тя държавицата ни за това е на това дередже! Щото за да меринджей (шефче, министър и прочие) не трябва да разбираш материята и процеси, а само да се разписваш кметската и да си послушник. То като ни видиш министър прецедателя... и ум да ти зайде, какъв корифей имаме на кормилото на държавата! Ама само геврека на тойотата знае да върти, така, спете спокойно всичко върви по план, зад него са евроатлантиците и те заедно ни водят към "светли" бъднини, скоро ще станем 53 я щат!
  • 41 ДО 36

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Дори и експерт дали ще може за един ден да изчете всичко което постъпва в МОСВ от регионалните служби? Само за ОВОС сигурно на ден има десетки заявления които едва ли може да ги изчете.

    Коментиран от #43

  • 42 Последния софиянец

    8 1 Отговор
    Нали колективната отговорност си отиде заедно със соца. Всеки горски разбира повече от този министър. Докога ще ловят министри от улицата?Като няма полза от тях да премахнат поста министър и да сложат директори експерти които са учили за това.
  • 43 Като много знаеш

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "ДО 36":

    Кажи кои са директорите отговарящи за води, отпадъци и въздух. Да знаем на кого се дължи ниската компетентност на Министъра.

    Коментиран от #45

  • 44 майна в цайт нот сме

    12 1 Отговор
    Ами, не разбирал ? А заплата разбира къде да взема. Освен това ГЕРБ работи само с не професионалисти. Няма един министър с чотекло, образование и някакъв стаж. Факт е че се изредиха дузина Калинки по министерства на вътрешните работи, външните работи, правосъдието, образованието , а за промишленост, екология да не говорим. Цялото правителство е сбирщина от воеводи, визкултурници начело с бивша мутра , недоказан пожарникар, самозван генерал ! Това е положението.
  • 45 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Като много знаеш":

    Възможно е заместниците или експертите даса го подвеждали или да са били некомпетентни .Рисували са му розови картини и той е подписвал .И на Боко сигурно тези около него рисуват розови картинки и въобще не е в действителността

    Коментиран от #52

  • 46 Диамантената ръка

    10 0 Отговор
    Ми то не е много сложно. Пък като хич не разбира да работи нещо друго, що взема заплата там?
  • 47 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Румен":

    Това чааак като изчезнат всички дървета в България
  • 48 Бачо Киро

    7 1 Отговор
    А кат не разбира, тогава що идиотът министър да решава? Как ще прецени кое предложение на специалистите е правилното? И кво има да разбираш? Да не го карат да прави химичен анализ на водата? Показват му снимки на водоема и гледа, че е празен... Туй то.
  • 49 Еколозите защо не ги попитате нещо по въ

    8 0 Отговор
    Дали са подавали сигнали, дали са наблюдавали пресъхването, въобще техния глас кога ще го чуем. А политизираните еколози от различните партии със зелен цвят да не са заспали зимен сън?

    Коментиран от #54

  • 50 Alf

    8 0 Отговор
    Милиционеризма закри таа държава. Нено е пионка и дори незнае за далаверите зад които стоят милионите на ковачки, доган , пеевски
  • 51 Президентът

    4 1 Отговор
    Не се е произнесъл. Време е за оставка и за нов служебен кабинет.
  • 52 Представи си че станеш министър

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Анонимен":

    Ти с такива хора ли ще си съгласен да работиш, които ти говорят в розови картини?
  • 53 Ганьо

    4 1 Отговор
    Много ми харесва да гледам как Боко маха министри. Пак ще гласувам за него.
  • 54 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Еколозите защо не ги попитате нещо по въ":

    Еколозите са на лифта в Банско и чакат кинти.От язовира няма да има.
  • 55 Хош чакалън,чоджуклар. Сен иим си низ?

    2 3 Отговор
    От това разбират съответните геолози...!? Геолози са експерите по почвата, Хидролози са по водите,Младо адвокатче! Всички се смеехте на Ахмед Доган ,че е хидроинженер,ама в Кърджали водна криза няма! Защо ли? Ами ние турците в това отношение сме сериозни,а не като вас,за пари и децата си ще изгорите с боклука! Държавата,ще се оправи като ДПС дойде на власт! Между другото,докато министерството беше в наши ръце,такива куриози като сега при ваще патриоти нямаше,ама Вие си знаете,най-добре,нали държавата се казва ,засега България! Ето Вие чистите,прави и честни българи управлявате,няма нито един наш освен Веждито (Световно признат скулптор) при вас,що не вървят работите? Борисоф има страх от Доган,факт,ако искате го приемайте,ако искате не!

    Коментиран от #58

  • 56 Коко

    3 0 Отговор
    Разбира се че министърът на водите не трябва да разбира от язовири както и хлебаря от месене на хляб щото не му написали рецептата на пакета брашно да го вкарват в затвора и после да ги почват по домова книга барабар с адвокатите им и вода ще дойде и пари ще се намерят
  • 57 Палко

    7 0 Отговор
    Абе Инче, гОлема си адвокатка, ами като не разбира да не подписва! Да делегира това негово задължение на експерт. Нали знаеш, че незнанието не е оправдание в съда, или е?
  • 58 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Хош чакалън,чоджуклар. Сен иим си низ?":

    А бе ага, освен на български и на турски ли трябва да те учим ние българите? Това, което си написал на български се превежда буквално - ти добрел сте. Колкото до Димов, сега когато се обърна колата - не разбирал от нива, а когото е решил да приеме министерския пост сигурно е бил убеден, че разбира и от нива, и от обеми, и от чистота на водата. Не на нас, не на нас!!
  • 59 Да еаааа!

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Уаууу":

    Диди, ти си оставаш класическа патка. Пак се изказваш неподготвена. Марш при тенджерите и ще бъркаш докато съмне.
  • 60 Да еаааа!

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    Пълни глупости! От къде е "Заедно съгрешиха и заедно непотребни станаха!" Заедно фалирали банки и заедно в панделата!
  • 61 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    " Адвокате, адвокате - бълзо ме измъквай брате!
    Адвокате, адвокате..... Ич не ми се влиза.....във пандиза !
    Има ли закон, който да задължава адвокатите да ръсят "бисери"?
  • 62 Мисля си

    2 0 Отговор
    Че средният ешелон по министерствата си люта несменяем още от времето на Иван Костов, който ги закле като държавни служители (т.е. несменяеми) и там се загнездиха всички комунистически некадърници, които нямат по-големи амбиции. Оттам анонимно правят услуги на другарите си, дето заграбиха предприятията и вредят на всеки министър, който не е "техен". И с пълно гърло обвиняват демокрацията. Така е в образователното, строителното, здравното, външно министерства...за тези знам, за останалите мога да предполагам.
  • 63 Горо

    0 0 Отговор
    Ясно е,че всеки министър трябва да носи отговорност. А министър-председателят,той за какво тогава е нужен,ако винаги ще си измива ръцете с тях,както прави Борисов?
  • 64 Гост

    1 0 Отговор
    Значи на снимките,които са му показвали още през лятото се вижда,че водата я няма.Какво има за разбиране.А как разбира къде му е устата да лапа пръжолите напреко???
  • 65 Stormtrooper

    2 0 Отговор
    Тези, които не сме адвокати, да не сме луди? В министерство на безводието, по закон не трябва ли да знаят, когато пресъхва язовир? Този адвокат, защо не отиде да поживее малко в Перник и после да ни поговори за нивото?
  • 66 чиче

    0 0 Отговор
    Неграмотни и неразбиращи от нищо управляват.Разбиращите ги гледат и се чудят кой ги е насадил тия парашутисти.Затова сме най- бедни.Всичко разпродадохме за рушвети.Имаме реактори за 3 милиарда на склад и ф ки на снимка.Тьрсим кой източи водата.А кой източи дьржавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове