13 Януари, 2020 14:46 4 870 26

Гешев намекна за връзка на Нено Димов с италианския боклук

  • нено димов-
  • иван гешев-
  • италиански боклук

Прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет

Гешев намекна за връзка на Нено Димов с италианския боклук - 1

"България не заслужава да бъде превърната в кофа за боклук или в тоалетна чиния. Видях карта на пътя на боклука (от Италия), която проверяваме. Ние не заслужаваме това.

Изпълнителната власт и съдебната власт в мое лице сме се ангажирали за разкрием, ако има престъпления, независимо кой е виновен". Това заяви главният прокурор Иван Гешев на пресконференцията по повод зверското убийство в Галиче.

Той уточни, че при обиска на кабинета на Нено Димов са иззети документи и в тази връзка и в случай, че има доказателства за извършени престъпления, прокуратурата в негово лице няма да има притеснения да повдигне обвинения.

За първи път Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския боклук у нас, за което вече се появиха публични основания за съмнения, че с разрешения на Нено Димов чуждият боклук е пристигал у нас за горене.

“Дали някой ще бъде задържан под стража, преценява само съдът", каза ще главният прокурор по повод многото коментари, че министърът в оставка Нено Димов е оставен в ареста и въпросите в публичното пространство дали мярката не е пресилена.

Гешев заяви, че прокуратурата може само да изрази становище, а след като има доказателства, дали срещу кмет или министър, той не вижда проблем, след като е спазен законът да бъде задържан.

"Това, че си министър или пък прокурор, не ти дава имунитет. Прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет. Всеки съдия, прокурор и следовател може да бъде привлечен под наказателна отговорност.

Не виждам пречки и не виждам защо да не спазваме закона, само защото някой заема определена длъжност. Ние не сме депутати или президенти, за да имаме имунитет, допълни още Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев разпореди МВР и ДАНС да проверят как се съхраняват отпадъците у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    46 6 Отговор
    Проблемът с Гешев не е, че е зло куче. Въпросът е кой му държи каишката и защо го пуска избирателно. Иван Гешев е пионка, куче на каишка, което ще хапе избрани. Ще си затваря очите за престъпления на едни, а ще гони други. Както беше и досега. Има недосегаеми олигарси, има и такива, които трябва да се мачкат. Прокуратурата и сега си затваря очите пред явни престъпления, очевидни, доказани с документи, например кражбите и измамите в банките. Но за нея врагът е само удобният Цветан Василев.
  • 2 Последния софиянец

    35 0 Отговор
    В нашите министерства къде и да бръкнеш, все далавера.

    Коментиран от #7

  • 3 El boko

    37 4 Отговор
    Защо арестуваха Димов? Той беше един много трудолюбив министър! Ето документите за италианския боклук ги намерили в дома му. Взел си е работа и за вкъщи. Хем да работи, хем никой да не вижда, какви правилни решения взима - защото освен работяга очевидно е и скромен! Пък съдът го арестува? Ако имахме още няколко такива министри, щяхме да вземем и изгорим на целия свят боклуците и Земята да стане едно чисто място.
  • 4 Maf1ata BG

    23 4 Отговор
    Продължавам да не възприемам Гешев за "независим главен прокурор", но това е друга тема. Отново ми прави лошо впечатление, че започва с прекалено много медийни изяви.
  • 5 Николов

    12 3 Отговор
    Умий му крачетата, чист е като сълза! Той просто е бездействал. Югозапада го направиха КЕН..Ф. Шайката на Боко и Каракачанската русенска македонка.
  • 6 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    21 2 Отговор
    По въпроса за Юлен ще трябва да бъдат наказвани мнооооого мутри. Строежите по морето, концесиите на природния богатства... Много бивши и сегашни чакат за наказание.
  • 7 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Казвайте правилно - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Последния софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Те са си направили закони да крадат легално. Само най тъпите се дънят. В Брюксел и Вашингтон е направо изкуство. Да се учат нашите.
  • 10 Йосарян

    2 2 Отговор
    Кое посолство назначи? А че гешев Заработва назначение е ЯснУ.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    ГЕРБ МАФИЯ АЛФА ДОГ
  • 12 Миризлив пор

    1 6 Отговор
    Ако наистина има някакви документи и те са достатъчи да се докаже вина трябва да се извадят в съда. Такова говорене пред медиите без доказателства е нещо като оправдание защо гръмнаха министъра.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    да не му направят случка на господин ГЕШЕВ у нас мафията е държава в държавата както в филма октопод с КОРАДО КАТАНИ ИТАЛИЯНСКИ ФИЛМ
  • 14 Холмс

    10 1 Отговор
    Дано само Нено Димов не се самоубие в ареста и случаят да приключи

    Коментиран от #15

  • 15 Последния софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Холмс":

    Ще се спъне и ще падне върху нож. И така няколко пъти.
  • 16 Гарантирано от ГЕРБ

    10 0 Отговор
    Не само Нено Димов има връзка с италианския боклук, а и цялото правителството начело с боса на Шайката ГЕрП. И парите, които са им дадени за да станем Кофа за Канцеригенни боклуци на Европа и на Африка, вече отдавна са разпределени и потънали в лични герберски сметки и каси!
  • 17 ДЖОТО

    8 0 Отговор
    А ЛИЛИ -ВИНЕТКАТА,КЪДЕ Е В ТАЗИ СХЕМА?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Behemoth

    2 0 Отговор
    Гешев....Гешев....Гешев....
  • 20 хаяско

    0 5 Отговор
    1997 ни обраха пладнешки, Ж.В.,и компания! Щетите са некалкулируеми! Нямаше арестувани, нямаше виновни- НЕДОСЕГАЕМИ! Ж.В.сега е преподавател в университет!!!
    Аз не виждам криза в момента!
  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Сега ще му пришият всички грехове на галактиката на тоя мишок димов. Важното е бойко, пеефски и доан да са на сухо
  • 22 ???

    2 0 Отговор
    Да се направи така, че един закон да не търпи промени поне 10 години. Ако не е правилен, морален и за доброто на народа на държавата - тези които са го създали в затвора за 20 години.
  • 23 Гражданин

    0 0 Отговор
    Източване на здр. Осиг. Каса. Случайно подрежда.. Не е лежал в болница, а е описано, че е.. 3 дни. Кого да виним доктора или прокурора главен. Много ясно първият, доктора, де. И кога кажем не се нахвърляйте с обиди, а си вземете поуки и не правете, защото ощетявате изстрадал ия народ. Не ви е е, но не бива. 1 към 1, но име ще спестя, защото не желая главоболие, а и виж, аз, той, тя.. Виновни. И сега разбирам, защо някои предпочитат бау манго, защото децата им на запад и от ръкавите и от други скрити частни на тялото вадят, а българина оставен без препитание на 40, 45..от 30 години, или по точно от Костов и сие време. Живи и здрави да сме, че иде и по лошо за повече това
  • 24 скорпи

    2 0 Отговор
    Боклука от 12години идва в бг ,дори да има нещо общо ,как никой не е чул не е видял влакове с боклук 12години
  • 25 Ееееех

    1 0 Отговор
    Природата ,ще раздаде правосъдие глобално.Най-умното животно човек си унищожава планетата.
  • 26 Николов

    0 0 Отговор
    Новия министър да не се прави на луд, "какво ще го правим боклука" Дасе забрани вкарването в държавата. Изгарянето му замърсява повече от старите коли на най-бедните българи. ВНОСА НА БОКЛУК Е ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА. МНОГО ПАРИ, КОИТО ВЗЕМАТ НЯКОЙ ХОРА СРЕЩУ ТОЗИ БОКЛУК. ТАЗИ ИГРА СЕ ИГРАЕ ОТ 1990ГОДИНА,ТЕЗИ КОИТО ИМ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА СИ ОТВОРЯТ УСТАТА И ДА ГО КАЖАТ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове