Last news in Fakti

14 Януари, 2020 08:43 4 061 26

Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • нено димов

Лидерът на БСП с критики към правителството

Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи - 1
Снимка: БГНЕС

Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази управлението. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на управление. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на „Тази сутрин“ по bTV.

Тя попита: "Променя ли се нещо по отношение на ВиК сектора? 400 язовира са в предаварийно състояние. Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственика. Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера", подчерта тя.

"Кризата с водата е огромна, ще изгърмят и други градове след Перник. За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", посочи Нинова.

Тя напомни, че кметовете не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там. Думите ѝ са по повод обвиненията, че бомбата с водната криза е заложена от кмет от нейната партия.

„51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е. Така не се управлява“, категоричен е лидерът на левицата.

„Не сме се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме консултации в четвъртък и петък“, съобщи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бойко

    11 41 Отговор
    До последен дъх само Герб и Борисов той е нашия апостол на Демокрацията!
  • 3 Герб

    9 30 Отговор
    Умирам за Герб!

    Коментиран от #5

  • 4 Oewidec

    23 25 Отговор
    А при БСП въобще нямаме автомобил

    Коментиран от #8

  • 5 цвъки

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Герб":

    ..............Умри де !!!
  • 6 Ама не си Райна княгиня

    5 13 Отговор
    Май.
  • 7 Тръмп

    2 13 Отговор
    Лошо предзнаменувание. Спирайте с лъжите за Турски пототк. Чакат ви санкций.
  • 8 go6ku

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Oewidec":

    Не си прав Баце, имаме само трупчета...
  • 9 El chochone

    17 6 Отговор
    Циреят се спука и изтече зловонна гной. Бушоните гърмят все по близко до таблото.
  • 10 Вуйо

    23 3 Отговор
    2016 година Лъчезар Иванов от ГЕРБ предлага поправка в закона и естествено е приета ,според която частните болници се освобождават от участие в обществени поръчки. Така от тогава досега дадени лекарства НЗОК плаща на частните 10 пъти по скъпо,отколкото в държавни болници.Информацията беше изнесена вчера от директора на касата, а днес беше потвърдена в студиото на НОВА ТВ. Е, това ако не е ,, бомба,, ...ама се хвалим с ръст на икономиката.
  • 11 Анонимен

    15 2 Отговор
    Баце викай "хидроинженера" За няколко дни ще напълни язовира.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 среднощен

    21 6 Отговор
    По-слаба опозиция от сега, никога не е имало в България..? Естествено, става дума за годините след 90-та..! БСП първо да изясни "историята си", дали е "столетница" или "демократична партия на прехода" - след това да говори за "автомобили и гуми"..? Защото задкулисието в България е такова, каквото е заради идиотщините на БКП от преди "падането на берлинската стена"..!
  • 14 Сава Радев

    14 5 Отговор
    Май се разбягаха. Няма ги платените гербаджийски тролове. Когато корабът потъва , първи бягат мишките.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 8 Отговор
    ГЕРБ ни към дъното води
  • 16 Behemoth

    8 2 Отговор
    Ми така е автомобила не работи ама герберастите са вътре а останалите българи го бутат по баира....
  • 17 бсп

    4 9 Отговор
    Д-р.Техноимпексова седнала в автомобил без двигател и си мисли, че го кара, а автомобила стои и не помръдва.Така е защото опг БСП е разделена на части, техноимпексовци, и хохегеровци.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жоро

    9 1 Отговор
    ШЕФ на ВиК-заплата 6500лева.Цена на водата в Силистра-3.50лева.Да ви е честита.!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Стою касапина

    4 4 Отговор
    Курабията много ги разбира тия работи. Тя си смени не само гумите, но и шофьора и доволна остана.
  • 25 Другия с коня

    3 2 Отговор
    Не ви работят на БСП двигателите.Престъпната Червена Партия трябва да се забрани да съществува чрез Лустрация.Да се отмени закона за Давност на Приватизацията и средствата да се дадат на Пенсионерите,които и до днес заблуждавате с Риторика и Софистика с лозунги от преди 75 години....Свързаните от Вас членове с Престъпните Групировка от Прехода и днес да си получат заслужаващите .Наказание като Съизвършители....
  • 26 Бай Ламбо

    0 0 Отговор
    Корнелия истински желае да се докопа до власта . Но тя е забравила как се държи лоста на власта и ше тупне по гъз веднага ! Та всъщност е забравила как се държат и други неща ХИ.ХИ.ХИ... затова е толкова изнервена и изкукала ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове