Last news in Fakti

29 Януари, 2020 12:10 1 955 41

Нинова: Случващото се с президента разгражда държавността

  • корнелия нинова-
  • държавност-
  • румен радев-
  • вот на недоверие

Ако днес се страхуваме и мълчим, ставаме съучастници на разграждането и продаването на България

Нинова: Случващото се с президента разгражда държавността - 1
Снимка: БГНЕС

В последните няколко години държавата, обществото влизат от криза в криза. Криза в здравеопазването, чумата по животните, водна криза, с мръсния въздух, боклуците на Европа и света, които превърнаха България в сметище. Те се дължат на безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на Борисов. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето какво още каза тя:

Системите започват да отказват една след друга. Един от колегите лекари каза, че в медицината това се казва полиорганна недостатъчност. Когато органите в едно тяло спират да функционират, знаем какъв е изходът. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Със затваряне устата на смелите, свободните и инакомислещите. И бяхме свидетели в годините на това. Разбира се, първо се започна с нас, от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги, без основание. Години наред ви се втълпява, че „няма алтернатива“. Не, не е така. След това се продължи с журналистите.

Уважаеми колеги журналисти, помните ли колко от вас в годините бяха уволнени и изхвърлени от работа за това, че имат различно и смело мнение, и го изразяват свободно. Минахте през бизнеса, който също подложихте на натиск, страх. Минахте през протестиращите. Първо ги разделяхте и противопоставяхте, след това ги снимахте и с актове за нарушения ги привиквахте през ден в полицията, за да тормозите тях и семействата им. Стигнахте дотам да обгазявате свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството.

Но не ви стигна това, насочихте се и стигнахте до президента на държавата.

Уважаеми български граждани, как мислите, ако президентът беше един послушен, мълчалив, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме такива СРС-та вчера? Сигурно не. Да оставим настрана въпроса, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата. Но искаме да кажем нещо друго, много важно.

Уважаеми управляващи и представители на съдебната власт,

Огласяването на СРС-та е законно нарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел - отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. А те са - разрушаване на институции. Но не е само това. Случващото се е вредно и опасно.

Уважаеми българи,

Живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите. Живеем в кризи в живота ни всеки ден - бедност, неравенства, а сега и институционална война. Скъпи българи, разграждат държавността с една цел - да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент. Знаем, че вотът на доверие не мина. Нека да излезем от математиката и да ви попитаме вас – от това, което чухте от отрицателните вотове, колко от вас са съгласни? Чухме, че легитимно право на опозиция в една демократична държава – да иска вот на недоверие, е задният вход в политиката. А в дебата чухме, че конституционно записаната възможност за служебен кабинет е нелегитимен. Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а вече официално на глас оттук я суспендират с думи. Но да излезем и от юридическия казус. Питаме ви вас, не само онези 41 % от българите, които казахте, че подкрепяте вота на недоверие в едно социологическо проучване - вие, които сте гласували за тези партии, при вас има много умни хора, родолюбци, избрали сте тях, и това заслужава уважение, ако сте го направили свободно.

Но питаме ви – вие за това ли гласувахте? Да дишате рак и да пиете отрова? Да плащате скъпите лекарства, 150 лева в общинска болница и 1050 в частна. Да обеднявате, докато малцина богатеят от вашите доходи. Гласувахте ли да се разгражда и продава държавата? Помислете. Ако днес се страхуваме, ставаме съучастници на този процес. Ние, от „БСП за България“ не се страхуваме. Нека с всеки, който милее за България, за семейството, за себе си, за децата си, да се обединим и да продължим волята си за промяна. Бъдете смели. Тази промяна е възможна и зависи от нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отзад без любов

    26 5 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ+ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И НА ВЪЖЕТО,ЕДИН СТАДИОН ХОРА КАТО МИНАТ ПРОЦЕДУРАТА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД
  • 2 Някой си

    28 12 Отговор
    Е ми права е, друг е въпросът дали са алтернатива.
  • 3 Клара Цеткин

    3 5 Отговор
    СЕЕЕЕЕКС ХАХА

    Коментиран от #5

  • 4 Опитват се да свалят президента

    32 19 Отговор
    С измислени компромати.
  • 5 Боко свирката

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Клара Цеткин":

    Черпя суирки
  • 6 Гаргамел

    21 10 Отговор
    а нали е независим МА??? Що си на амбразурата?
    Апропо някой знае ли тая що не е на коня?
  • 7 Яжте хуя ми

    5 9 Отговор
    Всички от герб БСП и ДПС
  • 8 гост

    16 11 Отговор
    инпексова в паническа атака
  • 9 червени мишоци

    17 11 Отговор
    Компромати ,а др. Нинова ! Значи за другари от БСП е позволено да уреждат метреси на по няколко заплати ,на по няколко длъжности и да им дават безплатни апартаменти ,така ли да разбираме ?! Нали са социлисти ,зер ! Само че това ставаше до 1989 г. ,а сега е 2020 и чл.1 от Конституцията (за който много скърбите) - го няма !!!

    Коментиран от #41

  • 10 Гост

    13 4 Отговор
    Не се притеснявай, държавата отдавна е разградена и разграбена също, и вие, госпожа, учавствувате в това с пълната си мощ
  • 11 Курнело

    18 13 Отговор
    Твоето протеже се оказа един паляк с дребни битови далаверки! Що за президент може да е това?

    Коментиран от #34

  • 12 Подкупен червен овчар

    16 13 Отговор
    А кое "изгражда" държавата: корумпираният Радев, баща му, който блъсна бедния човек и се опита да изкара него виновен или жена му, която ходи на пазар със служебните НСО коли?
  • 13 месара

    9 2 Отговор
    тия що така са се строили на трибуната?
  • 14 Тодор Живков

    14 8 Отговор
    Снимката,ми прилича на последните останали живи от снимката на "Бонсови поляни" или шумкарския отряд "Чавдар"
  • 15 оня с коня

    13 7 Отговор
    В Отчаянието си Нинова е готова да посегне дори към Старата изпитана Мантра на БКП,че "Всяка Линия НЕУСПОРЕДНА на Партийната е Крива линия".А след като тая Крилата фразе се Префасонира,става:"Всяко Управление БЕЗ НАШ Президент е с Разградена Държавност".Просто,Ясно и Откровено:)
  • 16 Гост

    14 8 Отговор
    Нали беше много честен ,а другарко Нинова!!!! Всички други са корумпирани!!!!
  • 17 El chochone

    7 12 Отговор
    И аз се радвах, когато президента назначи с указ Гешев. След тази жалка пиеска, която скопоса със стари сересета съм разочарован. Той няма качества за този висок пост. Ниска топка.
  • 18 921

    12 10 Отговор
    Какъв автогол си заби Кешев тотално изложи прокуратурата Президента е бая висока топка за него
  • 19 Андро

    9 12 Отговор
    Президентът да отмени указа с който назначи този явно некомпетентен гл.прокурор.
  • 20 Сава Радев

    11 9 Отговор
    Обаче ме кефи канския вой на платената герберска тиня. Нищо не можете да направите бе мишоци. Президентът е много високо над вас. Той и Гешев се усети, че настъпи мотиката. Като разбра, че ще отговаря за незаконно употребени Неунищожени сересета прекъсна контакта с президенството.

    Коментиран от #35

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Перничанинът

    2 6 Отговор
    Бихте ли правили секс с Г-жа Нинова? А с Г-н Борисов ако той е пасивния? Или с Каракачанов, или Симеонов, лично аз само с Нинова бих се съгласил
  • 23 смешници

    5 4 Отговор
    Позитанци ,позитанциии - мамето ви се е_ава сега ,нали ?
  • 24 Пи Ар

    6 6 Отговор
    Случващото се с президента показва, че се възползва от властта си. И сега му излязоха ''кирливите ризи''.
  • 25 Андрешко

    9 4 Отговор
    Гешев знае ли какво е маша?Това е той. Олигарсите я държат и ровят с нея в огъня.
  • 26 Pen4o

    5 4 Отговор
    КУРнелия ох как искам да разора заднияти двор с големия чер плуг правен от руска стомана
  • 27 георги

    5 7 Отговор
    Бокоооооо изкърти тъпомера............................................................
  • 28 град козлодуй

    3 3 Отговор
    мофията не спи
  • 29 Радев и айшето му се на пангара

    6 5 Отговор
    Дoкoгa щe ни упрaвлявaт цигaни-в-кocтюми, урeждaщи прeмeнeнитe cи aйшeтa във фeшън дрeхи, нa cлaдки cлужби във ВВС c връзки и бeз кoнкурcи??Дa cи пoдaдe ocтaвкaтa и нa cлeдвaщитe прeзидeнтcки избoри дa ce глacувa cъc зaдължитeлнo cрeднo oбрaзoвaниe
  • 30 ПЕНКО

    3 4 Отговор
    КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ : ЗАЩО И ЗА КАКВО И С КАКВА ЦЕЛ СЪЩЕСТВУВА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И В ГЕРМАНИЯ !?!?!? ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ ФУНКЦИИ СА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !!! ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА МИЖАВИТЕ СИЛИ Е НАЧАЛНИК ЩАБА НА БА !!! НИЕ БИВШИТЕ ВОЙНИЦИ ЩЕ СМАЖЕМ ВСЕКИ ВРАГ-НА НЕГОВАТА ТЕРИТОРИЯ-НЕ НА НАШАТА !!!
  • 31 Другия с коня

    2 4 Отговор
    Понеже е клатил кучката я назначил неправомерно,после организира група за прикриване на доказателства и възпрепятстване на разследване за престъпление по служба....Морал на дърт комунист,който си мисли,че всичко е за благото. Му и на тази,която си е вдигнала краката за кефа му....Наглото прикриване на служебни нарушения с манталитета на Военен простак не кореспондира с Образа на президент на държава.....Ще премахнат и закона за Давност на Приватизационните седели Нинова и тогава имаш да отговаряш на въпроси за Техноимпекс...
  • 32 Баш Истината

    0 3 Отговор
    Скоро и Биволицата ще я чака сливенския затвор
  • 33 54333

    1 1 Отговор
    Естествено, че ще го защитават. Нали Радев е тяхна подлага и все защитава усилено бесепарските интереси и все плюе правителството, точно в Бсп стил.
  • 34 Щгшжж

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Курнело":

    Нашият президент е руска подлага. На 3 март го оплю Кирил. После в руските телевизии, че е идиот, тъпанар, ама се кланя на руската политика.
  • 35 457654

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сава Радев":

    Ако президента беше от Герб щеше да говориш друго. Стига Корнелия Нинова номер 900 хиляди.
  • 36 ДОКО

    1 0 Отговор
    МАФИЯТА АТАКУВА..ОСНОВНАТА Й ИГЛА В ПЕТАТА И В ДУПЕТО И Е РУМЕН РАДЕВ..СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ВКАРАТ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ ДА МОЖЕ ДА СЕ ОТЛАГАТ ПРОМЕНИТЕ В ОСНОВНИЯТ ЗАКОН ИМЕННО КОНСТИТУЦИЯТА..А ПРОМЕНИТЕ ТАМ НЕ СА УДОБНИ ЗА ГЕНЕРАЛ БОКОВ И МАФИЯ..
  • 37 СЛАВИ

    0 0 Отговор
    Нормално ли е най-евтиният слухов апарат, който Социални грижи предоставят на инвалид в чужбина, от където се внася, да струва няколко десетки лева, а да се изписва за 600 лева? Не е ли доста голяма разликата и къде отива? Вероятно така е и с другите помощни неща за инвалидите.
  • 38 СЛАВИ

    0 0 Отговор
    Отклоняват вниманието от себе си - управляващите, и печелят време. Но с това още повече пропадат към дъното. Защото нито едно нещо в държавата не е в нормално състояние. Престъпленията стават все повече и повече. Разстроиха и държавата, изнервиха хората. На последния протест трима полицаи просто измъкнаха един стоящ сред протестиращите, дръпнаха го настрана, повалиха го и започнаха да го ГНЯВЯТ. какво става в тая страна? уНИЩОЖАВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. с г-Н ПРЕЗИДЕНТА СЕ ЗАЯДОХА ОЩЕ ПРИ ПЪРВАТА МУ РЕЧ В нс ПРИ ВСТЪПВАНЕТО МУ В ДЛЪЖНОСТ. пРИ ТОВА ГО ПРАВЯТ НАГЛО, НАХАЛНО, НЕВЪЗПИТАНО И ПРОСТАШКИ. нЕ ВИЖДАТ ЛИ ЧЕ САМО ГУБЯТ ОТ ВСИЧКО, КОЕТО ВЪРШАТ. а "УЖ ДЪРЖАВАТА" ЧАКА НЯКОЙ ДА Я ИЗПРАВИ В НОРМАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ. ВРАГОВЕТЕ ОТ ВЪН НИ УНИЩОЖАВАТ ЧРЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ. КАКВО СТАНА С ОНЗИ Д-Р МОСКОВ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОЙТО НАСТОЯВАШЕ НА ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ВАКСИНИ С 2500 ЕДИНИЦИ ПОВЕЧЕ СЪДЪРЖАНИЕ НА ЖИВАК? тЕ ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА - ДА ЛИКВИДИРАШ ПОЛОВИНАТА Й ДЕЦА С ЕДИН ЗАМАХ. КЪДЕ Е ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК? ЧУВАМ ЧЕ ГО СПАСИЛИ, КАТО ГО ИЗПРАТИЛИ В ИСПАНИЯ? ВЯРНО ЛИ Е?
  • 39 ДО 54333

    0 1 Отговор
    АБЕ ПРОСТОТИО, ТИ ОБЩЕСТВЕНО ЖИВОТНО ЛИ СИ ИЛИ ЖИВЕЕШ В ДЖУНГЛИТЕ НА БРАЗИЛИЯ?
  • 40 СЛАВИ

    0 0 Отговор
    АБЕ ПЕНКО 30, ЗАЩО НАРЯЗА РАКЕТИТЕ, КОИТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТГЛАДУВА, ЗА ДА ИМА СИГУРНОСТ? А СЕГА ПЛАЩАШ МИЛИАРДИ ЗА ОЩЕ НЕ ПРОИЗВЕДЕНИ ОСТАРЕЛИ САМОЛЕТИ, КОИТО ПРИ ТОВА НЕ СА НИ НУЖНИ? КОГО ЩЕ БОМБАРДИРАШ? ТРЯБВАТ НИ РАКЕТИ ЗЕМЯ-ЗЕМЯ И ЗЕМЯ-ВЪЗДУХ. ТЕЗИ ТВОИ САМОЛЕТИ ЗА МИЛИАРДИ ЩЕ ТИ ГИ СВАЛЯТ ЗА 1 - 2 МИНУТИ. ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАШ С КОПИЕ И ЛЪКОВЕ СЪС СТРЕЛИ!
  • 41 дон чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "червени мишоци":

    Шматарок! Пред очите ти е и не го виждаш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове