Last news in Fakti

24 Юли, 2012 13:52 1 091 5

БСП: Да пратим ГЕРБ в историята (обновена)

  • вот на недоверие-
  • бсп-
  • герб-
  • дпс-
  • доклад-
  • ек-
  • депутати

Взаимни критики и обвинения на петия вот на недоверие

БСП: Да пратим ГЕРБ в историята (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Петият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов се обсъжда в пленарна зала. Тон на разговора даде червеният лидер Сергей Станишев. Той заяви, че настоящото правителство е сринало демокрацията, установило е олигархичен модел на управление, сринало е европейското доверие и не е успяло да направи така, че мониторинговият механизъм от Брюксел да отпадне.

„Докладът на ЕК оценява цялата държава, а не само правителството“, заяви министърът на външните работи Николай Младенов. Той настоя да се обсъждат мерките, които ще се вземат от доклада. Най-големият проблем е този за справедливостта, изтъкна той и увери: „Това, което ни остава да направим, не е много, но изисква голяма воля,която правителството има“. След това „ще се справим с всички видове доклади по света“.

„Основният проблем, с който се сблъскваме, е самоубийствената политическа култура на прехода в България. Тя носи основната вина за това, което е свършено и не е свършено”,  изтъкна още министърът.

БСП и ДПС събраха подписи за поредния вот на недоверие сред летния доклад на Европейската комисия. СДС и „Атака“ няма да гласуват изобщо, а ДСБ дори не присъстват в пленарната зала.

"Всички реформи през последните три години – сто процента от законодателните промени и структурните реформи, са факт. Това не ви харесва, защото изпуснахте златния шанс да представите страната подобаващо на европейската сцена", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Лидерът на БСП призова всички да гласуват за оставане и сваляне на кабинета, защото иначе пасивното им поведение е тълкувано като подкрепа за ГЕРБ. „Властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно“, обърна се той към колегите си от ГЕРБ.

Станишев предупреди в аванс управляващите да не се опитват да прехвърлят вината за несполуките си върху предишния кабинет. Докладът на ЕС в областите „правосъдие“ и „вътрешен ред“ е само част от аргументите за сваляне на това правителство, разясни социалистът, визирайки и лобистките закони, неразумните реформи и сливането на границите между трите власти.

Вотът няма нищо общо с атентата в Бургас, той трябва да се постави като отделна тема след анализ, заяви Лютви Местан от ДПС. Според него Шенген се превръща в химера за страната ни. Все пак, той попита защо властта и институциите не са присъствали на погребението на шофьора Мустафа Кьосов, загинали при атентата на летището в Сарафово.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов обаче оптимист, че изискваните резултати от Брюксел няма да закъснеят. 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък поиска главният прокурор Борис Велчев да разследва Бойко Борисов и Цветан Цветанов за търговия с влияние, обвинявайки ги в разцепване на неговата парламентарна група,  купуване на нейни депутати и кражба на субсидията. Той обвини премиера и вътрешния министър в слугинаж на САЩ и Израел. „Дойдоха израелските ви господари с няколко самолета, взеха свидетелите, взеха уликите и ви казаха -  стойте тук и чакайте да ви кажем какво е станало във вашата държава“, коментира той по отношение на атентата в Бургас. Според него някой се опитва да вкара страната ни във война с Иран, превръщайки я в пионка на геополитиката. 

„Днес е нашият шанс да пратим цялото правителство в историята и да освободим цялото общество от това вредно управление“, заяви депутатът Румен Петков. Той заяви, че правителството наистина ще влезе в историята, но с разбиването на сектора за сигурност и проваленото членство в Шенген. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    3 0 Отговор
    Не съм експерт , но не сме ли ние избирателите тези който трябва да казват кой ще управлява и кой ще заминат в историята !?!?
  • 2 2012

    2 0 Отговор
    по скоро да пратим БСП В историята !!!
  • 3 24.07.2012

    2 0 Отговор
    фактите показват,че БСП отива в историята.........................
  • 4 Захарче

    1 0 Отговор
    Трябва да Ви заличат и от историята ! Нямате място и заслуги за да се впишете в нея ! Бяло петно - подобно на тези в георгафските карти .
  • 5 минаващ

    0 1 Отговор
    Че трябва да има вот на недоверие е неоспоримо! Друг е въпросът, че партии-въртиопашки като СДС, ДСБ, РЗС, Атака и уж независими няма да го подкрепят, защото се страхуват за топлите си местенца в Парламента! Всичките от гореспоменатите нито веднъж не са поискали вот на недоверие към правителството. А като гледам как Костов и Мартин Димитров постоянно обясняваха колко е пагубно за България това правителство, като се сетя и за Волен Сидеров, който обвиняваше ГЕРБ в купуване на гласове, кражби на депутати и средства от другите парламентарни групи то не бяха фрази от Мухобойко до Борисов и Цветанов козируват на Уорлик и т.н. но на вота веднага подпират ГЕРБ да не вземе да падне. Та така стоят нещата те всички до един гледат келепира и няма да побегнат от софрата. А материалът български е толкова изтощен и омотан в собствената си безпомощност, че силицата му стигна само за един мижав протест срещу закона за горите.
    Така че изводите от всичко това което става са два: 1/За сега не се вижда стабилна и най-вече истинска политическа алтернатива на ГЕРБ. 2/ Следващата година народа ще трябва да избира или по-малкото зло или да даде отново властта на доказано провалили се партии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове