Last news in Fakti

24 Юли, 2012 09:17 2 975 12

Мая Манолова: ГЕРБ се провали

  • мая манолова-
  • димитър лазаров-
  • герб
Мая Манолова: ГЕРБ се провали - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров каза, че според него последният доклад на Европейската комисия категорично е положителен, защото в него е включена похвала за проявена „политическа воля” от страна на правителството.

Мая Манолова от левицата опонира пред "Здравей, България" по Нова телевизия, че това е най-лошият доклад, който държавата ни е получавала за последните 5 години. „Наистина там е казано, че в някои моменти правителството е проявявало политическа воля и аз твърдя, че това се отнася включително до 2010-та година, когато е било управлението на ГЕРБ”, каза Манолова.

„Проблемът на България е, че няма резултати”, допълни тя. Манолова обобщи посланието в доклада така: Усилия има, резултати няма.

Спорът между двамата народни представители се пренесе към темата за това кой е виновен.

По думите на Манолова, България е загубила посоката. След 2010-та година няма никакви действия за развитие в съдебната система и правосъдието, допълни тя.

„ГЕРБ катастрофираха в сферите, в които твърдяха, че са най-силни”, каза още Манолова, цитирайки статистика, че 96 % от запитаните българи смятат, че престъпността у нас се е увеличила.

„На някои им се иска просто 2008-ма година да не се споменава, а това са фактите”, констатира Лазаров, уточнявайки грешките на Тройната коалиция в сферата на правосъдието.

По-думите на Лазаров, фактът, че следващият доклад ще е след година и половина, вместо след 6 месеца, това означава, че Европейската комисия има доверие в България.

Мая Манолова отсече, че според опозицията, управлението не разбира какво се опитват да им кажат от Европа, допълвайки, че моделът „ГЕРБ” е изчерпан. „Ще разговаряме със следващото правителство”, каза още Манолова, парафразирайки посланието в доклада на ЕК.

Така гледните точки на двамата депутати се конфронтираха на база интерпретация на факта, че се прекратява 6-месечния мониторинг на Европейската комисия. Лазаров счита това за положителен знак, който е доказателство за доверието, че страната ни е на прав път. Манолова каза, че това просто означава, че Европа не желае повече да разговаря с ГЕРБ и чака следващото правителство да дойде на власт.

Според нея, Шенген се е превърнал в мираж и България ще има шанс да влезе в пространството, едва с предстоящото си управление.

"Не е мираж. Есента, г-жо Манолова, ще се вземе решението и за Шенген", каза Лазаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 1 Отговор
    Пр.дла, нямам по точно определение за Манолова...
  • 2 Юлиян Димитров

    3 1 Отговор
    Те всички български политици без изключение са провали !
  • 3 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    Manolova ne spi zada izmislia gluposti.barzo zabraviat che savsem skoro biaha na vlast i ni biaha spriali i evro fondovete
  • 4 стъкмистиката на Мая

    1 2 Отговор
    "„ГЕРБ катастрофираха в сферите, в които твърдяха, че са най-силни”, каза още Манолова, цитирайки статистика, че 96 % от запитаните българи смятат, че престъпността у нас се е увеличила."

    - Коя статистика, от кой е проведена и кои са анкетираните, за да се получи 96%?!?! Явно е проведена сред 100% червен електорат! Учудващо е, че все пак 4% от червените мислят различно!
  • 5 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    БСП се провали във всички политики, но това няма значение сега! Манолова е малко нервна, защото братята, които я спонсорираха ги няма и няма да може да си купува гласове за следващия парламент. Ако и стиска нека ми се обади - ще и организирам фен клуб с название "най - най, та по най-съскащата в парманета". Това момиче не може да победи по "компетентност" само великана Лютви Местан от ДПС. Двамата ако се скарат ще постигнат резултат за Гинес. Но за поза роду не ги търси!
  • 6 Ivanoff

    2 0 Отговор
    Тези от БСП слуша ли ги още някой ? Смешници ! Едно време в час по литература дискутирахме какво е искал да каже автора на даден текст , това да не й е роман ?! Кой каквото е имал да напише си го е написал , и това че те се о.раха по време на тяхното управление ги дразни страшно много. Жалка комунистическа из..т!
  • 7 Пич

    1 0 Отговор
    Тая овца като я гледам май през целия си живот е правила орални услуги на тоя и ония. Да ходи тя и нейните друшки от БСП да се чешат в Москва!;)
  • 8 ghosttown

    1 0 Отговор
    Щот БСП не се провалиха и то няколко пъти.... !!! !!! !!!
  • 9 ники

    1 0 Отговор
    Таз ако и затапиш устата, ще проговори г..а и.
  • 10 dtm

    0 0 Отговор
    Мая Мазолова може да ми направи една бързоманолова ТрЪба ако се прежаля да и го подам
  • 11 cvxcv

    0 0 Отговор
    смях тая овца каде се изказва както бат боико казва господин станишев пускаите си кученцата 1 по едно :))))))))))))))0хахха
  • 12 niki

    0 0 Отговор
    Хора, не допускайте да се върне тая сган тройната коалиция,че те няма воля да правят нещо,освен да замажат очите на бедния пенсионер с 10лв. А за тях има царя сече гори,доган строй хидровъзел, гей дава PR поръчки на приятелката си която му се явява маска зад която крие своят гей свят.И тая крива муцуна Кунева не мога да е гледам чисто протеже на царя и гоце ... Аз лично за нея гласувах но вече съжалявам.И Бойко не е стока но поне нещо прави и е на лице.
    Омръзна ми да гледам едни и същи муцуни.Яни е прав два мандата и вън
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове