Last news in Fakti

28 Юли, 2012 10:10 5 127 11

Около 30 хил социалисти на Бузлуджа

  • бузлуджа-
  • събор-
  • бсп-
  • социалисти
Около 30 хил социалисти на Бузлуджа - 1
Снимка: БГНЕС

Около 30 000 социалисти се очаква да се съберат днес на Бузлуджа, където се провежда традиционният национален събор на левицата, предаде БГНЕС. Дарик пък съобщава за 50 000. Тази година за 121-ви път ще бъде отбелязана годишнината на организираното социалистическо движение в България и празникът на БСП – 2 август. Снощи социалистите заляха паметника на Бузлуджа със светлина в бяло, зелено и червено вечерта.

Началото на националния политически митинг е предвидено за 11.30 часа. От сцената кметът на град Белене Петър Дулев ще говори за необходимостта от строителството на АЕЦ "Белене", а зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов ще обяви резултатите от кампанията за провеждане на референдум и най-добре представилите се активисти, общини и области. 

От ранни зори по пътя до върха пъплят много автобуси и коли. На самия връх има много полицаи от ОДМВР-Стара Загора, които ще се грижат за сигурността по време на събора. На Бузлуджа има и много хора, които преспаха вечерта на палатки - повечето от тях млади социалисти и техни приятели. Някои дошли само за купона, други убедени и вярващи в каузата на социализма. Очаква се днес на Бузлуджа да пристигнат около 30 000 социалисти от всички краища на България. Сцената вече очаква не само лидера на БСП Сергей Станишев, но и кмета на Белене Петър Дулев, зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов, който трябва да отличи най-добре представилите се активисти, общини и области при събиране на подписката за референдум за АЕЦ "Белене". Ще бъде награден и тазгодишният носител на наградата на фондация "Институт Николай Добрев" за млад политик. Председателят на Младежката организация на БСП Явор Гечев ще обяви продължаването на младежката кампания "Предай звезда нататък", започнала именно преди една година на Бузлуджа. Разбира се, очаква се кулминацията на събора да бъде тазгодишното послание към социалистите и симпатизантите на партията на председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antikomunist

    1 1 Отговор
    hahaahah 6e mise subirat na buzligja stiga ste podkrepiali toia kradec Stani6ev koito vi ugrabi i razdeli parite s Dogan vie ste takiva baluci nekoi da vi ograbva i vie pak da hodite da si davate g.za kvi ste takiva hora neznam!!!
  • 2 симеон

    0 1 Отговор
    по времето на костов избягах от българия като дойде царя се върнах когато беше станишев си купих къща а сега с бойко я ипотикирах за да купя памперси на детето така че не ми обяснявай на мене кой ме е ограбвал
  • 3 vukvuk

    0 1 Отговор
    Бъдете живи и здрави,поддържници на лявата идея.Нека символа Бузлуджа пребъде 4рез вас.Ако няма ляво и дясно,ако няма добро и зло,няма да можем да оценим ол...ренията на форумеца-antikomunist.
  • 4 Скарлет Монтани

    1 0 Отговор
    да ви се срути на главата дано дърти безмозъчни червени откачалки...
  • 5 хохи

    1 0 Отговор
    потресен съм от цифрата подкрепяща унищожителите на българия-не се чудете че останхте само матрял тука всичко читаво се изнесе -такава ол...френия може да съществува единствено по тази територия-днес национални крадци ще се изправят на трибуните и ще обясняват на присъстващите що е чест морал и демокрация а облъчени ще им ръкопляскат-хора изнесли милярди зад граница осигуряващи поколенията си с откраднати пенсии ви лъжат а вие...-изумяващо...

    Коментиран от #7

  • 6 хохи

    0 0 Отговор
    фондация николай добрев-синът на фондацията кирил добрев беше хванат с огромно количество пари на аерогарата а после и засечен да си поркат с йоца амстердамеца -хубаво е да отидете и да им ръкопляскате .
  • 7 Кумчо Вълчо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "хохи":

    Абе приятел,ти сериозно ли мислиш по този начин?!Я ми кажи кои след Тошо тиквата не са комунистически издънки.Нали всички са един дол дренки.ГЕРБ,както и останалите партии са свидни рожби на майката БКП.Откъде са милионите на боко тиквата и приятелката му цвети?!Ти да не си забравил,че стругарката цецка цачева е "бивша" партийна секретарка от БКП.Да не си забравил,че боко тиквата се е клел във вярност към партията БКП и беше лична охрана на тошо тиквата.Тия на Бузлуджа били комунисти....хахаха,а останалите какви са бе френд,нали всичко е от средите на БКП и службите.Много ме забавлявате с простотиите си,ама да сте живи и здрави.'айде със здраве и помисли върху това,което написах.Чао.
  • 8 хохи

    0 0 Отговор
    вълчо къде казах че герб не са комунисти-естествено че са.но статията е за цоциалистите-а да те питам къде е алтернативата на всички тия
  • 9 Кумчо Вълчо

    0 0 Отговор
    Хохи всички са един дол дренки,и който и да дойде ще краде.Няма какво да се заблуждаваме,сега на ход е Кунева-Пръмова.Със сигурност тя ще е следващия крадец,или поне един от тях.Що се отнася до алтернатива,просто такава няма.България е обречена да се управлява от клептократи,каквато е световната тенденция.Още един път чао,и със здраве.
  • 10 муспи

    1 0 Отговор
    Комунистите искат да са на власт за подписването на автономията на Родопите и Бургас, но Боко, Цецо и Сашо това няма да го изпуснат.
  • 11 белоризец страхлив

    0 1 Отговор
    муспи какви са тия конспирации дето са те надъхали ми че ти си готов за камикадзе с тоя промит мозък каква автономия на родопите какъв автономен бургас автономна е само софия щото българия е разделена на икономическата карта от години на българия- сефия и провинция- бедни селяни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове