Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 14:50 6 182 30

Цялата държава и обществеността в Пловдив застанаха зад шефката на Басейнова дирекция

  • цветелина кънева-
  • басейнова дирекция-
  • пловдив

Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив, смята Емил Димитров

Политици, експерти, еколози и обществеността в Пловдив застанаха зад арестуваната показно шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева. Забележете жена е отведена с пушки и помпи, все едно е някаква мутра. Ситуацията ни връща към 90-те години. Тя е задържана с полицейско разпореждане за 24 часа, както това стана при бившия екоминистър Нено Димов. Това означава, че предварително се е знаело за нейното задържане.

Това коментира Валентин Методиев.

Според всички експерти няма по-работещ директор на Басейнова дирекция от Кънева в страната. Тя е избрана на поста чрез конкурс. Кънева е единствената установила незаконен сондаж в „Захарни заводи“ – Пловдив. Въз основа на това е издала няколко предписания и е наложила актове за установяване на административни нарушения. Това е първият директор на Басейнова дирекция от 2003 г. насам, която налага подобни наказания. Възниква въпросът защо се арестува директор на Басейнова дирекция, който е установил нарушение, а не субектът, осъществил незаконния сондаж.

За сравнение подобна акция нямаше по време на ареста на шефката на РИОСВ – Стара Загора Христина Петрова от ГЕРБ. При нея нямаше пушки и помпи. Защо? Тя беше призована редовно, разпитана и освободена. Подобно нещо с помпи и пушки нямаше и по време на арестите на хората на ГЕРБ в Перник – бившата и.д кметица Севдалина Ковачева, бившият шеф на ВИК-Перник Иван Витанов. Още по-интересно е, че бившата кметица на Перник от ГЕРБ и загубила позорно изборите Вяра Церовска е на свобода въпреки, че е знаела за идваща водна криза. Днес екоминистърът Емил Димитров защити шефката на Басейнова дирекция Пловдив Цветелина Кънева. Той дори посочи, че е готов да освободи поста, ако това му бъде поискано. Димитров реагира остро на акцията на прокуратурата и Икономическата полиция в "Басейнова дирекция - Пловдив".

"Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив", каза министърът по повод присъствието на въоръжени полицаи при акцията. Емил Димитров изрази и мнение, че за проблеми, трупани преди повече от 20 години, е арестуван човек, който е взел мерки нещо да се промени.

Екоминистърът каза още, че при този стил на работа чака оставки на ръководителите и на другите басейнови дирекции в страната. "Вече не мога да гарантирам, че ще има контрол върху замърсяването на реките", обобщи Димитров. Той съобщи, че всички служители на РИОСВ-Враца са пред напускане, заради човек, който е назначен от Бойко Борисов и създава паника.

Шефката на Басейнова дирекция Пловдив Цветелина Кънева беше защитена и от областния управител Дани Каназирева. "На секундата, в която получим сигнал и го отправим към Басейнова дирекция, те незабавно са на крак. Това е една държавна институция, която беше плътно до нас през всички тези месеци - през деня и ноща, и в събота и в неделя, денонощно", каза Дани Каназирева. "Не мога да кажа и дума, просто няма случай, в който да сме се обърнали към тях и те да не реагират. Непрекъснато се чуваме, координираме дейностите, в събота до 12.30 през нощта сме работили съвместно. При замърсяването на река Марица, при замърсяването в Пазарджик - те бяха до нас и реагираха светкавично, допълни тя.

През последната година “Басейнова дирекция - Източно-беломорски район” е най-добре работещата в страната, заяви екологът и хидроинженер Димитър Куманов от сдружение “Балканка“. По думите му, откакто Кънева е на този пост, законът се спазва. “Представям си какво би станало, ако тръгнат да проверяват останалите дирекции. Арестът в Пловдив е много лош сигнал за тях. Там ще открият много по-фрапиращи нарушения“, каза още Куманов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    57 3 Отговор
    За някои неща трябва и акъл, но явно той липсва в ГЕРБ!

    Коментиран от #26

  • 2 Driving pleasure

    52 4 Отговор
    Мутрополицейщината на Гешев(тов) само това може да предложи!
  • 3 Нормално е

    49 5 Отговор
    Какво се чудите...тиква за премиер и каскет за прокурор...до там ще я докарат.

    Коментиран от #28

  • 4 ДОЛУ МУТРИТЕ

    43 5 Отговор
    ОСТАВКА НА ГЕШЕВ И БОЙКО!

    Коментиран от #17

  • 5 ПЛОВДИВ ЩЕ Е ПРЪВ

    26 5 Отговор
    КЪДЕ Е ЗНАМЕТО...НАПРЕЕЕД!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 1 Отговор
    Гешев, кога ще броте пачките с милионите? Питам за една приятелска телевизия...
  • 7 Айде ся

    26 1 Отговор
    Мвр мето и каскето с букет, с кутия и с бутилка в ареста и на колене пред директорката. И да ги снимат мисирките. Щото килимчето в единия край вече е в ръцете на главният инспектор.
  • 8 Пародия

    31 2 Отговор
    Нено в ареста, Цв.Кънева задържана, а лихварите страшилища на свобода да треперят хората от тях,и доказаните престъпници– кой на лечение, кой срещу подписка, кой под домашен арест.
  • 9 Последния софиянец

    12 14 Отговор
    От толкова работа ли се е ояла така? ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #20

  • 10 Мисирчо

    32 1 Отговор
    А за къщата арест кога, може и в Барцелона
  • 11 Дельо хайдутин

    7 18 Отговор
    Тая само като я погледна и веднага и давам доживотен.
  • 12 Мисичо

    26 2 Отговор
    Ся Барцелоната да кажат, тая къща с наши пари ли е купувана
  • 13 До Каракачанов

    21 3 Отговор
    Каракачанов, ти си министър на отбраната, ще получиш мълчаливото съгласие на президента, веднага нареди на спец.частите от Пловдив да арестуват Каскета и да го конвоират директно в Бургаския, при Малката Рижа. Не може една жена да бъде арестувана от два камиона заптиета, при това публично. Време е на каскета да му бъдат нахлузени прангите. Ония пранги, които той постави на Иванчева.
  • 14 Мисирки

    20 1 Отговор
    Явно с основание Батман нарече журналистите "мисирки". Изпълнявате поръчката на властимащите и си криете главите в пясъка, когато трябва да заемете гражданска позиция. Как спите нощем, как поглеждате родителите си в очите, как прегръщате децата си, като знаете, че и днес сте се продали за няколко сребърника!? Утре започва от днес, така че захванете се с нещо смислено, и стига сте повтаряли какво бил казал някой си министър, който защитава собствени и политически интереси. Цялата държава е леш, ето за това трябва да пишете.

    Коментиран от #22

  • 15 Сатаната

    10 2 Отговор
    Какво стана с онази кметица на Младост?
  • 16 Пловдивчанин

    6 1 Отговор
    От богатите не взема пари. Те се прискат на воля имат си сондажи. А бедните плащат. Аа здравка и тя да разкаже от бедна как стана толкова богата
  • 17 876 так

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ДОЛУ МУТРИТЕ":

    Каква оставка бе, дедо ти поп и той душа носи и богуугодна и челят храни я работа да му отворят веднага.
  • 18 ГОГО

    4 2 Отговор
    ОСТАВКА
  • 19 17 години

    4 2 Отговор
    Да го .... и дебела мисирка в кауша....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МИЛИЦИОНЕРО-МУТРО-СВИНСКАТА МАФИЯ

    3 2 Отговор
    Е ОБСЕБИЛА ДЪРЖАВАТА! ТЕЗИ СВИНЕ СА ЧУМАВИ! ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УМЪРТВЕНИ!
  • 22 Абе,шиле...

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мисирки":

    Мисирките не си крият главите в пясъка. А че държавата е леш ,спор нема.
  • 23 Да е.ем майката на Гешефтите!

    4 3 Отговор
    Смърт за милиционерите!
  • 24 Marinov

    0 7 Отговор
    Явно МНОГО ВЛАСТИМАЩИ са ГУЗНИ и По СТАРОМУ и твърде ПРИСТРАСНО се Опитват да Влияет и БЛОКИРАТ Прокоратурата? В случая Gоспода ВЛАСТВАЩТИТЕ Забравят че пред ЗАКОНИТЕ Всички сме РАВНИ и че СЪЩЕСТВЕНОТО е НА КАКВО ЗАКОНОВО Основание и поради КАКВИ ФКТИ за Нарушения на Законите е Арествана тази Госпожа, а НЕ каква е БИЛА и т.п.?? НОРМАЛНОТО е да е Изчака за да се Изяснят от Прокуратурата нещата и чак тогава вече да се Изказват отношения по случая ?

    Коментиран от #27

  • 25 СПЕЦ ЧАСТИ

    7 1 Отговор
    Ако тази жена е най-големия престъпник в Пловдив и я арестуват с тежката артилерия, то други хора като бившия кмет Тотев и протежето му Спартак , трябва да докарат цяла гвардия от спец.части... Чудя се все още тях защо никой не ги закача...
  • 26 Тъпанарите от Герб

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Митко":

    Само това си могат - да тормозят хората с
    Пушки ,маскирани ченгета ,спец акции
    Завършващи БЕЗСЛАВНОО !!! ЕЙ БОКЛУЦИ
    ИДВА И ВАШИЯ КРАЙ !
  • 27 Абе ташаак

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Marinov":

    Бегай да целуваш задника на каскета
    Мръсен РОБ ,зарйди такива като теб сме били 500 г. Под робство верно лош матриял
    Както казва тиквун
  • 28 Ненормално е

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нормално е":

    Каун за президент
  • 29 ФИНЦИ

    1 0 Отговор
    НЕ МРЪНКАИТЕ АМИ КЪМ СОФИЯ НА ПАВЕТАТА И ДО СВАЛЯНЕ НА ВСИЧКИ МИНИСЪТРИ ПРОКУРОРИ И ДО ЧИСТАЧКА ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ
  • 30 6567

    0 0 Отговор
    Кой ще плаща компенсациите на госпжата някой слагач от прокуратрата в Пловдив задно с Каскета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове