Last news in Fakti

2 Март, 2020 09:52 4 914 20

Протест в Плевенско заради поредно несъвършенство в ТОЛ системата

  • плевен-
  • брестовец-
  • тол система-
  • винетки-
  • винетка-
  • плевенско

Жители на няколко села заплашват да блокират пътя между Ловеч и Плевен

Протест в Плевенско заради поредно несъвършенство в ТОЛ системата - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Жители на няколко села в Северозападна България предупредиха, че ще блокират пътя Ловеч – Плевен край село Брестовец в знак на протест срещу поставена камера за винетки в района. По думите им, за да отидат на пазар с автомобила си, трябва да си купят електронен стикер - те няма да излизат от селото, но ще бъдат глобени, ако нямат винетка.

Местните се опасяват, че камерата, сложена на табелата на входа на село Брестовец, ще ги снима за винетка и ще получат актове. Лошото е, че камерата е в селото, но е сложена така, че ако хората искат да стигнат до имотите си, трябва задължително да минат под нея, обясни председателят на Сдружението на българските общини Радослав Иванов.

„Събрали сме над 1500 подписа за премахването на камерата. Единствено областният управител на Плевен си направи труда да ни отговори. Той каза, че в АПИ са запознати с проблем “, каза пред bTV кметът на село Брестовец Радослав Иванов.

Протестът е подкрепен и от Националното сдружение на малките населени места.

Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура, заяви, че този проблем е от много години. По думите му с разрастването на градовете той ще се задълбочава.

„Още в началото на миналата година ние изпратихме писма до всички общини, с цел да си прегледат общите устройствени планове и да ни дадат сигнал къде да бъдат преместени табелите Д-11 и Д-12. Получихме отговор от една част, инвестирахме 1,3 млн. лева, за да преместим табелите. Оказа се, че след тази наша инвестиция табелите пак не са на местата си“, отговори Асенов.

Представителят на АПИ обясни, че напрежението е предизвикало нужда от диалог.

Представителят на БГ ТОЛ Даниел Йорданов потвърди, че има камера, разположена в рамка над село Брестовец.

"Тя е разположена в населено място, поради което снимките, които се генерират от нея, няма да бъдат използвани за издаване на електронни фишове", обясни той пред NOVA и допълни, че хората, които пътуват по отсечката трябва да имат електронна винетка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ срещу държава

    46 6 Отговор
    е как пък в цяло село няма един ъглошлайф???
  • 2 бачо

    41 5 Отговор
    Има ли нещо което да направят като хората,хем искат да стрижат народа,поне го правете нормално ,а не само да създавате хаос.Но от калинки какво да очакваш.

    Коментиран от #10

  • 3 Byg

    11 20 Отговор
    Явно тия са от глупавите селени , минимум 100 пъти от АПИ казаха че камерите които попадат в населено място не глобяват , данните от тях се взимат само за тжкотоварните автомобили , автобуси и следят за натовареността на пътната инфраструктура

    Коментиран от #5

  • 4 Ханко от село Осеня

    14 25 Отговор
    Това което не разбиран и ме озадачава в тия протести е това дали тия хора никога не ползват колите си извън тази зона , не напускат населеното място никога или пък имат по две коли минимум и една без винетка за на село и друга за навън , или пък щом спора е за 200-300 метра що не се качат на колелото и да ходят на работа ..... , после въздуха бил мръсен

    Коментиран от #20

  • 5 Onq s konq

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Byg":

    Той и Бою разправя че растем.

    Коментиран от #6

  • 6 Byg

    9 24 Отговор

    До коментар #5 от "Onq s konq":

    И е така , червените кхмери вкарват интрига , славчо и той исака да намаже от цялата работа , ама ядец , не минава 4%-ната бариера завалията.
  • 7 Николай

    15 5 Отговор
    Кой нормален българин вярва на ковто и да е институция у нас? Има ли изобщо такива? Лъже се нагло и безочливо, крие се и ако мине! Важното е да се бтули бсрода защото Батко Буби разду администрацията до 450 000, като при Бай Тошо беше 120 000!!!! Трябва да ги храни тях и лилавите, защото кой ще гласува за тъпотиите му. Покажете поне едно нещо което е замислено и изпълнено от Шайкаджиите, което да не е предизвикало масово недоволство, основно с това, че е замислено в ущърб на българите? Това показва крайната неподготвеност на тези които предлагат и ме са назначавани по партиен принцип, тъпи но верни на партията.

    Коментиран от #12

  • 8 Пешо

    10 3 Отговор
    Тези от АПИ до един са за затвора, мошеник до мошеник!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 5659

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "бачо":

    Страшни мизерници са, едно нещо не направиха както трябва. Винаги трябва да е трудно и сложно.
  • 11 Брах ви лайката гербаджийска

    5 5 Отговор
    Мазния гербаджия какво дири там като вожда му е виновен за всичко това, оставка на крадливата шайка ще оправи нещата навсякъде
  • 12 Маркиз дьо Отзад

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Николай":

    !? До колко!? то да беше 450,000 - да пляскаме с ръце, ама Администрацията + милицията надвишават 700,000!!!!
  • 13 Novus ordo seclorum

    10 3 Отговор
    По нашия край отстрела започна!!! Флоберка , оптика и централно !!! Читава камера няма да оставим!!!
  • 14 Дейвид

    8 6 Отговор
    Не може хем душата в рая, хем хy*я до края. Искате хем хубави пътища, хем безплатни, ама не става така. Социализма свърши преди 30 години, кой евал - евал.
  • 15 El chochone

    5 0 Отговор
    Да върви глашатая и да вика с цяло гърло на площада
  • 16 Левскар

    7 1 Отговор
    Ами блокирайте шосето за Ловеч. Само за ден Бащицата ще прати Глашатай.
  • 17 Гост

    8 1 Отговор
    Това българина и 100 тояги са му малко.... Колко коли, камиони сте бре.... Нека ви снимат, не плащайте ... Ако ви искат платена глоба че да си платите данъците пак не плащайте.... Милиони сте.... Какво ще направят.... Нищо.... Не се на краха и на ядоха тия.... Кожата от гърбът на народа остана вече.... Данък телевизор и телефон.... Аха нека дойдат.... Аз хвърлях на едни пълни стъклени бутилки с вода през терасата.... Телевизора ще им хвърля на главите..... Стига с тези страхове.... Станахме като при Ал
    Капоне бре.....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 123

    3 0 Отговор
    Соц-а ни научи да крадем. Прехода да не плащаме за нищо.
    Време е нещата да се променят. В цял Свят се плаща. И в бедните държави като нас също. Нямаш пари - ходиш пеша. Никой не ти е длужен без пари да обикаляш пътища, които се поддържат с милиони левове.
  • 20 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ханко от село Осеня":

    МИШОК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове