Last news in Fakti

9 Март, 2020 13:17 58 740 132

Кане корсо убили кучето на Иво Прокопиев

  • кане корсо-
  • иво прокопиев-
  • куче

Трагедия в Борисовата градина

Кане корсо убили кучето на Иво Прокопиев - 1
Снимка: Фейсбук

Трагедия се е разиграла в Борисовата градина. На 8 март в района на къпалнята "Мария Луиза" две зли кане корсо са разкъсали кучето на издателя на в. "Капитал" Иво Прокопиев.

Това става ясно от негова публикация във "Фейсбук".

Ето и неговият разказ:

Отне ми няколко часа да се съвзема. Последното, което писах беше за валутния борд и беше много по-лесно. Та така - 8 март, неделя, денят започна празнично с цветя, късна семейна закуска и разходка на кучето.

Руби е младо куче от породата бордър коли. Много е мила, красива и бърза. Обича да тича и да си играе с други кучета.

Живеем близо до “Борисовата градина”. Валеше дъжд и затова не влязохме в гората, а тръгнахме по асфалтираната алея нагоре към алея “Яворов”, покрай къпалнята “Мария Луиза”. Руби тичаше напред-назад около нас, както обикновено. В един момент видя две кучета в къпалнята и се промуши през решетките на оградата да си играят. Десет секунди по-късно беше мъртва. Двете женски кучета от порадата кане корсо не ѝ дадоха никакъв шанс. Професионални убийци.

Всеки, който е гледал животни си представя травмата от подобна нелепа смърт. И може да си представи как съобщаваш новината на децата си, които са отгледали кучето от бебе.

Това се случи в един на обяд, в центъра на София. На 8 март. На 16-ти март Руби щеше да навърши една година.

Историята на къпалнята е ясна. Проблемите ѝ също. Но защо общината търпи в центъра на София да се отглеждат зверове, които убиват всичко живо? Това се случва в имот, в който 41% от фирмата-собственик са общинска собственост. На прозореца на сградата на къпалнята дори виси протокол от проверка на Столичния инспекторат, че охранителните кучета на обекта не проявяват агресия. Кого лъжем с този протокол? Феноменално е до какви нива е стигнало лицемерието на институциите и безсилието на гражданите.

Срамна работа.

Убийството не е прецедент. Преди няколко месеца пак там по същия начин документирано е било убито друго куче - сетер. Твърди се и за още няколко.

Отново миналото лято, кучета от същата порода са убили и човек в Искърското дефиле. В много държави породата или е забранена или има специален режим на отглеждане.

“А, ако през оградата беше влязло дете?” - попитахме. “Майка му да си го пази. Това е частен имот” - ни каза охраната.

Пазете си кучетата и децата. И себе си пазете. Двата звяра са обучени убийци и са по 45-50 кг. Оградата е изгнила и с много дупки. Най-добре избягвайте района.

Руби, почивай в мир мило куче. Благодарим ти за прекрасните моменти заедно! Всички много те обичаме.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 122 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз ако

    250 40 Отговор
    Живеех на близо отдавна щях да съм "почерпил" двата песа а не да чакам да изядат някого.

    Коментиран от #67, #70, #110

  • 2 Юстас

    251 82 Отговор
    За това има поводи. Кучетата са пазачи. Женските са като жените в различни периоди. Виждат заплаха - убиват, но в територията, която пазят. Грешката му е, че е пуснал кучето си свободно. То също не е дребна порода и може да убие с една захапка по-малко куче. При животните логиката е различна, инстинктите им също. Няма нужда да изкарва всички, освен себе си виновни. Това е българска черта. Със следващото куче ще внимава с обучението и с воденето. Съчувствам му, но и той трябва да си направи равносметката.

    Коментиран от #11, #40, #71

  • 3 Брат по съдба

    134 40 Отговор
    Искрено съчуствие за загубата на Руби! Които кучета не биват убивани от жестоки себеподобни, биват отравяни (котки също) от двукраки варвари. Законите са само на хартия, трагичните последствия за всички нас. Търсете си правата, въпреки, че никой няма да ви върне любимия и всеотдаен кучешки поглед.

    Коментиран от #120

  • 4 Митко

    184 17 Отговор
    ✅ Затова хората взимат нещата в свои ръце, понеже институциите са само на хартия!

    Коментиран от #49

  • 5 Кинолог

    173 22 Отговор
    Съболезнования! Има списък с породите забранени за отглеждане, има и заповед агресивните да са с намордник, но властите смятат, че след като са гласували тези мерки проблемите са решени!

    Коментиран от #7, #105, #106

  • 6 Гацо

    212 42 Отговор
    Язък за кучето!Иво е трябвало да изядат!

    Коментиран от #46

  • 7 Кинолог2

    93 10 Отговор

    До коментар #5 от "Кинолог":

    Има списък на забранени породи в България? Къде е? Аз защо не съм чувал подобно нещо.
  • 8 Баце

    84 40 Отговор
    Тоя от кръга Прокопиев, дето докараха Бойче на власт ли

    Коментиран от #12

  • 9 Валентин

    105 33 Отговор
    Забрана на всякакви големи породи кучета освен ако няма специално разрешение като за оръжията - да се потвърди че собственикът е минал психически тестове, че има оправдана нужда от такова куче, че кучето ще е с намордник и т.н

    Коментиран от #16, #41

  • 10 безпартиен

    73 38 Отговор
    Всичко е до обучението на собственото куче!Ако си беше платил на компетентен специалист,кучето му щеше да е обучено да несе отделя от него дори и без повод и каишка!!!!

    Коментиран от #68

  • 11 Кучешки очи

    126 9 Отговор

    До коментар #2 от "Юстас":

    Неговото куче също не е дребна порода..., но не е куче убиец. Бордър коли не е агресивна порода. Който е имал такова куче, знае.

    Коментиран от #83

  • 12 Бойко Борисов

    70 8 Отговор

    До коментар #8 от "Баце":

    Не, тоя е от кръга Прокопиев, който изобличава Бойко в медиите си.
  • 13 Бисер

    104 30 Отговор
    Иван Костов,и този хубавец,убиха цяла държава.Сега за кучето ли до му съчувствам
  • 14 Лошо

    77 8 Отговор
    Милото куче е станало жертва на злите кучета, които убиха много любопитни свои събратя, само защото няма кой от мутрите вътре да затвори дупките по оградата.
  • 15 ВЪЗМУТЕН

    77 9 Отговор
    Смятам, че Прокопиев е все още достатъчно силен за да се заеме с общината защото навсякъде вървят кучета убийци требва да се обърне особено внимание на водачите на кучета, които са силно безотгорни на 8ми март минавах през Княжеската градина и там на всеки пет метра можеш да видиш от Дого Аржентино и питбул до булонка всичките те без верижки за намордник даже и не може да си мечтаем все пак там е път метрото е там а вече не може да се мине време е общината не само да пише наредби, а и да ги изпълнява
  • 16 Тези кучета

    56 4 Отговор

    До коментар #9 от "Валентин":

    Пазят вътре но има дупки в оградата и си влизат и излизат както си искат
  • 17 КоКоли

    14 60 Отговор
    Колито струва 1000 лева, кане корсото - 5000. За това ли казват, че евтиното излиза скъпо?

    Коментиран от #52, #93

  • 18 Гост

    92 9 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Отново миналото лято, кучета от същата порода са убили и човек в Искърското дефиле." Пълна демагогия. Живея в същото село и същия ден се обадих на 112 за атака от друго куче и то след като гръмна "новината" за бруталното убийство. Нищо. Абсолютно нищо. Всеки гледа по едно две побеснели псета и е въпрос на престиж кучето ти да напада други кучета или хора. Вече ми пишат актове като подавам сигнали включително и затова, че местните говеда си изхвърлят боклуците навсякъде. Сега ще се съдим с местните власти, ама то и един съд. Опитват се да ме изгонят от района, но ще им приседна. Хора, бягайте и се спасявайте да не ви идва на главата да си имате взимане даване с "държавата". Всичко е пред разпад, но е добре маскирано.
  • 19 Garrincha

    41 18 Отговор
    Покрай, тоя хубавец, всичко измира - токова е читав чиляк !!!
  • 20 Червена Лампа

    79 18 Отговор
    Пуснал си кучето свободно , без каишка. Влязло в чужд имот . Е не мога да се сърдя , нито на собственика , нито на кучетата. Можеше в имота , вместо две кучета да има малко играещо си дете , и появата на Колито да го уплаши до смърт, и детето да заеква после цял живот. Ако тези кучета бяха напуснали имота , по някакъв начин , както по често става , тогава наистина санкцията за собственика трябва да е жестока , но при това положение , влиза в сила - Частната собственост свещена , и неприкосновена. Все пак собственика , макар и невинен, по този казус , трябва много сериозно да се замисли , дали отглежда тези кучета безопасно , видно -не , защото както Колито е могло да влезе , така и тези животни биха могли да излязат , и да сътворят куп бели , и тогава той хич няма да е невинен.

    Коментиран от #25, #114, #115

  • 21 Жоро

    92 12 Отговор
    жалко за кучето. обичам животните, но стопаните им са масово безотговорни! В момента, в който куче се спусне към дете, било само за да го подуши е проблем! Моето дете е високо 90см, да се озъби до него куче е все едно до мен да се озъби кон... Детето вече е уплашено и за мен, като родител, това е проблем. Крайно време е кучкарите да приемат и другата гледна точка...
  • 22 Шашавелчо

    82 12 Отговор
    Като собственик на кане корсо с родословие вече 12 години...и минавайки през ръцете ми около 100 от същата порода(нейни деца) мога да кажа, че споделям мъката на човека, но говори като типичен невежа изпаднал в амок.Кане корсо са една от най-интелигентните породи, всяко голямо куче може да убие друго навлезнало в територията му, това е инстинкт и ако не се тренира то си действа според природата.Малките кучета(пинчери, джак ръсел и т.н.) също са убийци, не прощават на котките, но такива трагедии не стават достояние на широката публика.Проблемът в България е, че след такива случаи не се прави нищо.Не може бай Ганьо да си вземе кане корсо, защото било модерно и само да го храни, не става така!Както пиян шофьор блъска хора, така и недобросъвестен собственик на кучета трябва да си носи отговорност.Сещам се за кой случай говори, с разкъсания човек...бяха около 7 кане корсота.Е ако тръгнем да ровим ще намерим много повече случаи с питбули, ама те не са виновни, а начина по който ги отглеждат.И случай на забранена порода няма, има забрана да се отглежда по определен начин...конкретно в Англия, трябва да минеш курс, за да го гледаш.

    Коментиран от #43

  • 23 Мая Елиева

    34 26 Отговор
    Мръсник, нарочно е пуснал Руби при ония дзвери, за да предизвика скандал. Нали е знаел, че лани е убито друго куче, нали песовете трябва да са на каишка, защо го е пуснал неговото свободно? Нарочно, друго обяснение няма, да го вкарат в затвора за предумишленото умъртвявяне на приятел на човека.

    Коментиран от #122

  • 24 Гризача от Разград

    34 18 Отговор
    Ухилената жаба на Дневник и Капитал който денонощно ръси фалшиви новини,много поздрави от Филчев
  • 25 Шашавелчо

    15 9 Отговор

    До коментар #20 от "Червена Лампа":

    О това е другата страна на монетата...едните са много виновни, а ние сме много невинни.
  • 26 Дриско

    28 5 Отговор
    Стока без углавник не е стока
  • 27 Ачо Куколда

    21 13 Отговор
    Богатите също плачат!
  • 28 Е отмъсти си де

    24 17 Отговор
    Парче салам с малко наеш какво.
  • 29 Вла

    74 7 Отговор
    Кучетата станаха твърде много,част от собствениците им не се съобразяват с никого.Из паркове и градинки свободно тичат едри породи.Не се налагат никакви санкции.С нож ли трябва да ходя?На всичко отгоре почти не мога през деня да седна на пейка без да гледам как пред мен серат кучета.
  • 30 Froid

    49 10 Отговор
    Нищо ново , същите кучета са разкъсали сетер на 04 . юни 2019 г. И още няколко бездомни ! Обаче в територията България беззаконието е на власт !
  • 31 Koko

    64 8 Отговор
    Плаче за кучето си. Добре. Обича животните.
    Ами що не плачеш за хората които умори край Каолин? Защо?
  • 32 ПУМА БОЕЦА

    38 10 Отговор
    На,, крив х... вълната му пречи " имало е табела, че обекта се охранява, какво искат с пакинези ли да пазят обекта? Ако се е случило извън огражденията както във,, Владо Тричков" е друг въпроса вече! Искат някой дтуг да им паьи кучетата и децата е не става всеки да си понася отговорностите!
  • 33 гост

    25 8 Отговор
    за олигарха Иво прокопиев ли става дума или ?
  • 34 Сливи за смет

    39 5 Отговор
    Жалко за кучето, но колко красиво щеше да звучи ако това беше другаря прокопиев.Няма опасни породи, има прости стопани, очовечаващи кучето си и неможещи да го възпитат правилно. Кучето е отражение на собственика си. И най - дребната порода куче при неправилно обучение и незнание може да стане агресивно. В случая са виновни собствениците и на корсото и на колито. За сведение имам йорки, мини шпиц и 2-а алабая. Всички слушат и не създават проблеми.
  • 35 Шошо

    52 5 Отговор
    Ако го водеше вързано,сега щеше да е живо,безотговорен глупако!Знаеш,че там се охранява с кучета и си пускаш животинчето.Следващото пак го заведи да си играе.
  • 36 Шошо

    39 4 Отговор
    Ако го водеше вързано,сега щеше да е живо,безотговорен глупако!Знаеш,че там се охранява с кучета и си пускаш животинчето.Следващото пак го заведи да си играе на същото място.Галфон смотан.
  • 37 Всеки дан хора умират

    34 5 Отговор
    Добре че е кучето на прокопиев иначе нямаше да се разбере, все на някой известен като му се случи нещо се раздухва а обикновения смъртен човечец кучета го яли;-)
  • 38 Чопи

    48 6 Отговор
    Отне ми няколко часа да се съвзема. Последното, което писах беше за валутния борд и беше много по-лесно. Та така - 8 март, неделя, денят започна празнично с цветя, късна семейна закуска и разходка на кучето.Добре че не ти е започнал деня с чукане на камъни у Белене!
  • 39 Съболезнования на стопанина

    26 3 Отговор
    Колитата са най-благородните, умни, красиви и неагресивни породи.

    Изчезна тази порода в БГ.
    Съчунствам на собственика му, да не тъгува, когато си отидем от този свят тели мили бадемови очички ще ни посрещнат първи, махайки радостно с опашка.

    Моята шотландска овчарка само на повод, в двора на къщата я пускам да тича, а в Борисовата и Южняка много цървули - агресивни породи и стопани.
  • 40 Стопанин

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Юстас":

    Познаваш ли породата Шотландска овчарка и Бордър Коли - или ей така си говориш... понятие нямаш от кинология.
  • 41 Йордан

    38 7 Отговор

    До коментар #9 от "Валентин":

    Пълни глупости бръщолевште
    В моят имот ,ако някой влезне без мое знание го очаква същото
    Ако са го направила извън имотът е друг въпрос
    Но,във Имота ...съжалявам,но те пазят територия и затова се отглеждат ...Да ни пазят!!!

    Коментиран от #47

  • 42 Лалала

    22 8 Отговор
    Съчуствам на човека загубил кучето си. Дано се разрови из собствеността на този имот. Ще излезнат много мръсни неща. Хора не спрете!!!
  • 43 Аман

    30 7 Отговор

    До коментар #22 от "Шашавелчо":

    Е да де Ноу добро, е тогава как що Кане Корсото е живо?

    Като е толзкоз добро, що колито не остана живо?

    Любимото куче на сицилианската мафия, пари да ми дават няма да си взема Корсо, живеем в социум, в град, мъчат себе си, мъчат и кучетата.

    Огромни кучета и килограми в апартамент, аман от цървули, толкоз нямат пари за СОТ и Жива охрана.
  • 44 Телевизора на Елвис

    33 5 Отговор
    Жалко за кученцето. Крадливия му бузест стопанин идея си няма как се стопанисва такава животинка и я е батисал и сега реве. Еми няма да го съжалявам тоя тъпак.
  • 45 Аман

    7 6 Отговор
    И на снимката ми се струма Шелти, а не Бордър.
  • 46 Mitkov

    24 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гацо":

    Точно така йедиот как може да си разхожда кучето пуснато нали уж има закони защо не го глобят неговото влиза в чужда собственост. Влиза в моя двор и ще стане същото и да се жалва кадето изка
  • 47 Абориген БГ

    23 5 Отговор

    До коментар #41 от "Йордан":

    Сички станахте стрелци, убивачи, по-спокойно бе човек, хора сме грешим, но това не значи да убиваме кучета и хора.

    Кога станахме толкова теринориални и зли?

    Тъпа е цялата ситуация, защото Кането е живо, а Колито е мъртво.
    И защото не може кучето ти да убива, живееш в град, социум, такава порода 50-60 няма място в социума, в ранчо далеч от хората да.

    А иначе си е ПроЗ бабаитлък.
  • 48 Дамбовеца

    19 5 Отговор
    Довечера идвам със тигъра.....
  • 49 лошо до 4

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Митко":

    много жалко за кучето,щеше да е по добре ако бяха погнали Прокопиев той е по сладичьк.
  • 50 АМИ ЧЕ

    29 5 Отговор
    какво прави този в Борисовата градина,защо не е в затвора,тогава горкото кученце щеше да си е живо
  • 51 Огнян Стефанов, журнаГлист

    21 4 Отговор
    Жалко за бордърколито, трябвало е да изядат гнусното олигархче Пракопьевич
  • 52 Кучешки очи

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "КоКоли":

    Много "оригинално" мислене на парвеню- щом е скъпо, значи е по-хубаво...Не ти ли минава през ума, че не всичко е пари и че всеки има различна потребност. Едни си купуват куче за компания, други за да демонстрират сила и превъзходство. Има и такива, които "осиновяват" не породисти - за да се грижат за тях...
  • 53 дамократ обичащт САЩ и наемниците им

    13 4 Отговор
    Как ще посягате на олигархията бе?Вие сърце имате ли?Комунистиии!Ууууууу!!
  • 54 Браво

    18 2 Отговор
    Ако тези кучета бяха убили човек за Прокопиев и спонсора му Сорос нямаше да е проблем
  • 55 Асан

    16 7 Отговор
    Почивай в мир Руби(кучето),Абе тоя комуняга в ред ли е,това на богохулство ми мяза,трябвало е него да изядът!?!
  • 56 Ник 3900евр.

    11 8 Отговор
    Има препърат казва се ланат две три капки и ги няма.
  • 57 Ааа

    9 4 Отговор
    Ааа кой е кмет на София Ааа
  • 58 Борис

    22 2 Отговор
    За кучето жалко, но за този човек, който граби държавата вече над 20 години, нито грам съжаление.
  • 59 Язваджиев

    19 4 Отговор
    Кучетата са като хората. Гените ни са на 94% еднакви. Всяко куче си има характер и изисква обучение и дресировка според характера си. Малките кучета са по опасни за човек от големите. По вероятно е да ви ухапе малко куче отколкото голямо. Кучетата също могат да "прищракат". Получават инсулт, инфаркт, рак и т. н. Всяко настроение има миризма и кучетата я усещат. Също така усещат и промяната на температурата. Четът ни като вестници.
  • 60 Най най

    5 6 Отговор
    Големи боклуци са Блиц...
    Не струват и пет пари!
  • 61 Ммт

    20 8 Отговор
    Ето заради този манталитет сме на това "дередже".. Защо подяволите, кучето му се разхожда на обществено място БЕЗ повод?!?!!? Кой е виновен в случая?.. Кучетата са сложени там, за да ПАЗЯТ, не ако влезе друго куче да си " ИГРАЯТ" . Няма значение от каква порода са.. Корсо, питбул, бултериер, овчарка, пинчер или каквото и да е...Кучето си пази територията. В момента имам кане корсо и мога да кажа, че това е най-милото и привързано куче, което съм имала. А съм имала питбул, пинчер и ретрийвър. Изключително интелигентни, предани и обидчиви са корситата. Така, че изобщо не мога да се съглася, че са КРЪВОЖАДНИ УБИЙЦИ и тем подобни глупости. Следващия път да си разхожда кучето на повод или да го обучи както трябва да върви до него, дори и без повод.. Моето корсо си върви до мен по команда и каквото и да види, ако не разреша не се отдалечава. Жалко за кученцето, че не е попаднало на ЧОВЕК!!..
  • 62 ..мммм

    27 3 Отговор
    А собственикът на колито знае ли закона? Ако кучето му не беше пуснато, а на повод както е по закон дали палето щеше да се промуши в двора. Кане Корсо са с изключително чувство за територия. Ако собственикът беше отворен стопанин кучето му щеше още да е живо. Това е жертва на безотговорното поведение на един собственик, а не на куче което пази територията си и не е излязло от нея, за да нападне.
  • 63 Юстас

    15 3 Отговор
    Нали си имаш понятие от кинология, подчертавам понятие, ето ти характеристиката на нрава на Кане Корсо Италиано :Нрав: Поддава се на дресировка, С уравновесен характер, Предпазливо, Стабилно, Тихо, Спокойно
    Тегло: женски: 40–45 кг, мъжки: 45–50 кг. И въпреки това са разкъсали кучето. Ето това имах в предвид, когато писах, че са непредвидими. А колкото до кинолозите самия Георги Христозов - Председател на БЪЛГАРСКАТА РЕПУБЛИКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ е хапан точно 5 пъти, като последния с опасност за левия крак. Така, че не ми се прави на много разбиращ. Аман от пенкелери.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Андреев

    8 4 Отговор
    Богатите също плачат! С какво този "пинокио си мисли, че е по-различен?!
  • 66 Сттсс

    19 4 Отговор
    Кане корсо не са убийци!! те са дори много добри и нежни към своите стопани та дори и деца и чужди хора ако бъдат отглеждани с любов
    Тези въпросните са сложени там за да охраняват.
    Едва ли са социализирани от стопаните им именно за да не допускат външни лица в обекта и поради тази причина се е стигнало до тази трагедия
    Не може да вините породата и да ги наричате убийци те са свършили това за което са обучени.
    Винете този който ги е обучил да бъдат агресивни към всичко и всеки.
    Много ми е жал за кученцето да почива в мир
    Но нека не виним животните

    Коментиран от #88

  • 67 Unknown

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аз ако":

    На тези "песове" това им е работата, да охраняват сградата, това, че господинът е безотговорен и е пуснал кучето си свободно при положение, че знае, че там има кучета си е лично негов проблем. Всяко куче, което е вързано с цел охрана на какъвто и да е обект, е нормално да е агресивно и да не допуска никого до въпросното място.
  • 68 Unknown

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "безпартиен":

    Не е задължително да плаща на някого, за да научи кучето (което е Бордър коли, а те имат заслужена слава на една от най-лесно податливите на обучение породи кучета) на 2-3 прости команди, на които и дъщеря ми ( която е на 11) учи кучето си
  • 69 Гьон

    14 3 Отговор
    Вън австралопитеците от къпалнята, четвърт век са там, съсипаха я
  • 70 Иво сера ти в устата

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Аз ако":

    Ти си чикиджия
  • 71 Не знаен

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Юстас":

    Чуваш ли се? Човека е казал, че оградата е прогнила, че преди известно време са убили и човек, не само тяхното куче. Те са убили човек!!!! И тези нищо не са направили. Виж сега, прав си, ама това е Борисова градина, обществени място, следва, че там трябва да имаш правото да се разхождаш свободно без да те е страх от кучета пазачи, който са готови да те другата всеки момент.

    Коментиран от #86, #102

  • 72 Попа

    7 1 Отговор
    Ти си за затвора бе пич
  • 73 El chapo

    10 6 Отговор
    Затова помиярите трябва да се разхождат с каишка и намордник днес куче утре човек ще убият
  • 74 Онуфри

    10 5 Отговор
    И аз обичам случките но има факт който никой не може да отрече, всички кучета си ядат лaйнa та. Така че не разбирам защо плачете за животно с хищнически инстинкт в гените и акъл който не може да различи храна от фекалии.
  • 75 GGBG

    17 3 Отговор
    На 100% съм убеден, че проблема с тези кане корсота ще се реши вече по най-бързия начин! Защо мисля така!? Не защото това им е второ убийство (регистрирано, но може да са много повече) за една година, а защото тук говорим не за обикновен човечец, а за един от олигарсите на държавата!!! Човек имащ власт и много пари, който може да ги унищожи по бързия начин - и собствениците на песовете и самите кучета! Но предполагам, че ще прибегне до общината и тези псета няма да са вече там (или приспани или закарани някъде другаде или в приют), собствениците глобени, а оградата вече ОБЕЗОПАСЕНА! До всички стопани на кучета - кучетата ви задължително трябва да се разхождат на повод!!!!! Така е в нормалните държави обаче!
  • 76 Надя

    12 1 Отговор
    Грешката е твоя ,господине!
    Разхождаш кучето без повод.
    Кучетата са пазачи,те не са напуснали обекта,който охраняват.
    Заради вашата безотговорност,горкото куче плати с живота си!!
  • 77 Стоян, София, 46г

    9 5 Отговор
    Смятам, че е пълно безобразие както да се разхожда псе без каишка из парка, така и в този ОТКРАДНАТ имот, собственост на мутри, да се разхождат някакви зверове. Трябва да се извърши прокурорска проверка и да се накажат собствениците на псетата, като същите да се изземат и приспят. И тук драскачите да спрат да пишат тъпотии,как си пазели териториятаи тн, защото има и деца,които не се съобразяват с територии а щъкат навсякъде. И не ми пишете какво щяло да стане ако ви влезели у вас и тн, защото това е жалка комплексарщина! Аз съм полицай и ви гледам постоянно какво става, като дойда,гънете се от страх, ако се репчите нали ще ядете бой, бе герои!

    Коментиран от #80

  • 78 Кон

    9 0 Отговор
    Тъпака сам си е виновен ! Не се пуска куче да тича без повод на шията ! Жалко за колито ! Наистина са много добронамерини ! Корсото си е пазело дома и не може да се обвинява !
  • 79 Джими

    6 3 Отговор
    Разхпждам с пистолет и нож след две нападения е западен парк!
  • 80 Доктор Иванов

    6 7 Отговор

    До коментар #77 от "Стоян, София, 46г":

    Алооооо,полюцайчето много се ежиш ма си гола вода както мозък така и действаш.Познавам те,внимавай.
  • 81 3288

    10 1 Отговор
    …ами в това превърнахте тази територия...имаш пари имаш мозък направи нещо...промени нещо...или ще преглъщаме.....направи гражданско сдружение....организирай протест....Бори се! ….. законови мерки при отглеждане на определени породи кучета: ако си със съдебно минало въобще да нямаш право или даже да си минал задължителен курс на обучение за грижи за куче и т.н. В софия 1/3 от населението е изперкало - 1/3 от тези хора са с домашни кучета подложени на системен тормоз от стопаните си......въобще темата е....
  • 82 Zoran

    6 1 Отговор
    Samo takvi kuceta za cigani I migranti.
  • 83 байбуй

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кучешки очи":

    приятелю, кучетата се възпитават, всички породи може да са агресивни, когато са и разгонени... още по вероятно. Човека който си коментирал, много добре ти го е обяснил.
  • 84 шлемник байкалски

    3 0 Отговор
    Лоша поличба ! Кане Корсо или Гешев все рошо!
  • 85 Мартин

    10 0 Отговор
    Подсъдимия г-н Иво Прокопиев знае ли, че според българското законодателство куче, което е над размерите на пудел, се води задължително на каишка?!? Пък и е адски безотговорно да го пускаш да се промуши през оградата на чужд имот, за да си играело?!? Този олигарх ако така си гледа и децата - не ми се мисли за тях!
  • 86 Юстас

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Не знаен":

    Четеш като дяволът Евангелието. Какъв човек са убили кучетата? Ти не знаеш ли , че една леля казала е тищо. Написаното в мрежата е 90% недостоверно. Ти знаеш ли ако в Борисовата градина и то в центъра и стане такова нещо, каква реакция ще има ? Мислете бе хора. Нещо веществото в черепната кутия от висене пред монитора е започнало да се втечнява.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Аман

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "Сттсс":

    И затова убиват колита, и се водят "мафиотски кучета)

    Когато Коли, Австралийска и Белгийска овчарка, Бобтейл убият Кане Корсо ми се обади.

    Ще ти дам ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА ако Коли убие Кане Корсо.

    Схващаш ли разликата?

    (Много важно при отглеждането му е да започне да се социализира възможно най-рано, тъй като по природа е много подозрително към всички непознати. Считано е за наследник на бойните кучета, използвани от римляните в битки. В топ 3 на опасни породи след американски бандог и тоса ину САЩ

    Коментиран от #89

  • 89 Аман

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Аман":

    Не е случаен фактът, че Шотландската овчарка - Коли е куче на аристократи - кралица Виктория се влюбва в породата и я развива.

    Известни композитори, мецанати, писатели, политици - притежават порода Коли.

    Едно е"кучето на мафията - Кане Корсо" - друго е "Кралски двор".
  • 90 един евреин

    7 2 Отговор
    АМАН ОТ КУЧКАРИ!!!!!! АМАН ОТ КОТКОФИЛИ!
  • 91 СОДОМЯРИ ПСИХОБОЛНИ

    7 1 Отговор
    Имат вманиачено сексуално влечение към животните, пълни извратеняци, масово са се навъдили. При това социопати, за животно са готови да убият човек и то жестоко. Евтаназията не е законово решение, но пък да им се построят някакви учреждения за доживотно лечение, мисля, че е вариант. Може да са трудово комбинирани - трудът ще им избие от главите тази тежка психоза.

    Коментиран от #92

  • 92 Почитателка

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "СОДОМЯРИ ПСИХОБОЛНИ":

    ПРАВ/а СТЕ, ГОСПОДИНЕ/госпожо!
  • 93 МП4

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "КоКоли":

    Пикльо ,това дядо ти ли го каза , да не ти купуват куче, че ака и пишка вкъщи...Да те образовам бордър коли варира от 200 до 700лв , зависи дали е чистокръвно, истинско....Кане Корсо от 150 до 600лв , пак според зависи. Какви са тези 1000-2000 5000лв Това на старите пари ли? Пикльо
  • 94 дрт прч

    9 0 Отговор
    СЪЖАЛЯВАМ ЗА ЗАГУБАТА, НО АКО БЕШЕ НА ПОВОД СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ЖИВО И ЩАСТЛИВО
  • 95 дрт прч

    12 0 Отговор
    М.....ДА......, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРЖЕТЕ КУЧЕТАТА И ДА ИМ СЪБИРАТЕ ЛАЙНАТА
  • 96 Питащ

    8 1 Отговор
    Сега прокуратура и полиция ще се самосезира ли да повдигне обвинение на прокопиев за съпричиняване на смърт!? - защо е оставил колито да тича наляво-надясно без повод или каишка!? Лицемерните кучкари - организациики като "4 лапи" и "екоравновесие" нямат ли да кажат нещо по въпроса!?
  • 97 Госта

    4 3 Отговор
    Имаш пари,пращаш хора и се “оправят” с канетата

    Коментиран от #98

  • 98 Мишльонска психика

    6 2 Отговор

    До коментар #97 от "Госта":

    Все чакате на парите и на някой друг да ви свърши работата. Затова и все сте с анусчетата напред. Стомахчетата ви празни, но нали те са пълни...

    Коментиран от #100, #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Госта

    2 2 Отговор

    До коментар #98 от "Мишльонска психика":

    Явно и теб са те “подреждали”затова виеш като вдовица за чеп!
  • 102 Димитър

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "Не знаен":

    А ти/Вие прочете/охте ли коментарът както трябва,или виждаш/те това,което ти/Ви изнася!?
    Прокопиев казва,че кучета ОТ СЪЩАТА ПОРОДА,са убили човек-В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ,ПРЕДИ БЛИЗО ЕДНА ГОДИНА!!!Тоест става въпрос за СЪВСЕМ ДРУГИ КУЧЕТА,НА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО МЯСТО!Ама КОЙ да чете и ДА РАЗБИРА прочетеното!?!🙄
  • 103 Иван

    8 0 Отговор
    Не съм противник на кучетата, но хората, които имат домашни любимци в повечето случаи не разсъждават много с мозъка си понякога, смятайки домашния си любимец за нещо повече от човека, та затова им казвам кучкари. Кучето при разходка в града, извън местата определени за игра на кучетата, защото в белите държави има такива, но Булгаробигения няма, се разхожда само и задължително с каишка. А да - и лайната се събират с ръчичка след него....
  • 104 Гхххй

    5 0 Отговор
    Затова сме на това дередже! Едно време хората са действали, а сега пишат в Интернет!
  • 105 Имаи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кинолог":

    Има и нареждане за разходка на повод ама айде..
  • 106 Имаи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кинолог":

    Има и нареждане за разходка на повод ама айде..
  • 107 локомотива

    1 1 Отговор
    Голям праз,тоя има толкова грехове че и него да изядат пак ще му е малко.
  • 108 Обикновен човек

    5 1 Отговор
    Трагедия е това което ми се случи вчера на път за работа един помияр малък ,невзрачен целият покрит с кал ме гризна по крака ,наложи се да ходя в бърза помощ да ми бият ваксини против тетанус и бяс ,които естествено сам заплатих (за чий х.й плащаме здравни осигуровки?)Ако тоя плужек който е червив с пари които е откраднал от нас му се случи това сигурно ще ореве всичко чак до Страсбург!!!

    Коментиран от #112

  • 109 Абв.....

    2 1 Отговор
    Куче се разхожда с повод, да ривеш да не ривеш те извън къпалнята не са вилняли. Вината е изцяло твоя.
  • 110 1234т690

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аз ако":

    Аз бих те почерпил също, поне месец в травматологията...

    Коментиран от #111, #118

  • 111 Искашли

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "1234т690":

    Искашли да ми покажеш колко надълбоко можеш да нагълташ една народна наденица с която мога да те почерпя? :) Клоун.
  • 112 Пълно е с мизерници

    4 2 Отговор

    До коментар #108 от "Обикновен човек":

    Не може вечно да търпим тези мизерни гадини, само защото е пълно с мизерници, които искат не само те да съжителстват с тях, но да ни заставят и ние да го правим! Плъзнали са навсякъде. Дори плъховете и хлебарките срещаме много по-рядко от тези гнусни мастии и почитателите им, които боготворят тях, лигите, фекалиите и заразите им в комплект! И да не забравяме европейската мафия, която точи парите ни, за да смуче от целия този цирк (организиран от разните там организации и дрори институции!).

    Коментиран от #113, #130

  • 113 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #112 от "Пълно е с мизерници":

    БРАВО! СТРАХОТЕН КОМЕНТАР!
  • 114 Дада

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Червена Лампа":

    Но как влизаш в чужд имот ако оградата е здрава???
  • 115 Дада

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Червена Лампа":

    Но как влизаш в чужд имот ако оградата е здрава???
  • 116 Мики

    1 0 Отговор
    ИВЧО, (Прокопиев) не мой реванша. Сам си го написал: промуши се през решетките...Кане корсо е
    СЪВСЕМ НОРМАЛНА порода така че.... Апропо, с кинология се занимавам от '95 г
  • 117 Господ Бог

    1 1 Отговор
    Тези Кане Корсо са се объркали трябваше да утрепят собственика А не кучето
  • 118 Не можеш

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "1234т690":

    Пътеката е само пет дни
  • 119 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    наборе наистина си имал красиво куче
  • 120 Най-добронамерено

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Брат по съдба":

    Лично аз..не смятам, че някой...който е нарушил правилата (кучето му е било без повод) може да търси права. Горкото животно е можело все още да бъде живо, ако стопанинът му е бил по-отговорен и го е извеждал на повод. Това средство служи също и за предпазване от подобни заплахи животното, което го носи.
  • 121 Случаен

    2 0 Отговор
    Има си правило - кучето на повод. Важи за всички. Лошо е, че кучето е мъртво, но кой е по виновен за това? Дали лошите Канета или безотговорният стопанин, дето си разхожда кучето без повод? Омръзнало ми е от такива стопани, дето си ровят в телефона, докато си разхождат кучето и въобще си нямат представа, къде им е песа и какви ги върши. Като стресне някого, следва обяснението " АМА ТО Е ДОБРО".
    Е да де, ама аз може да имам фобия от кучета и това да ми докара голям стрес. А като тичкат и акат, някъде, кой им го чисти? Защото едва ли са го видяли, къде е свършило работата.
    Кучето е отговорност!
  • 122 Иво

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мая Елиева":

    Мая,имаш проблеми с главата ,мила
  • 123 Злобен

    1 1 Отговор
    Всеки говори как му отърва. Да повода е задължителен в населени места. Куче виновно. няма. За всичко е виновен човека. За всичко. Кане Корсо са опасни кучета. Особено ако не са възпитани правилно. Ами ако дете беше се промушило в двора ? И то ли трябваше да е на повод.? Абе кой знае и кой не знае седнал карти да играе.

    Коментиран от #127

  • 124 Бай хой

    0 0 Отговор
    Има хора убийци и кучета убийци. Колко убийства трябва да извърши човек или куче за да си получи заслуженото. Тия които отглеждат и още повече след като вече знаят че кучето е убиец са изроди.

    Коментиран от #129

  • 125 Клеопатра

    1 0 Отговор
    Абе вие луди ли сте.тези кучета нека си пазят ама да са със намордник.
    Не можеш да оставиш без наблюдение кучета убийци.
    Ами ако се промиват под оградата и изядат дете или нападнат някой,кой ще носи отговорността,
    Общината да наложи веднага ,глоба и да вземе мерки за ситуацията.
    Господа управници,време е да наложите,закон
    Както е в развитите ЕС.
    Този чието куче причини здравословни проблеми ухапе и навреди на човек,да си плаща всички разходи по лечението на пострадалия,да видите как всички ще станат отговорни стопани,и ще си водят кучетата с намордник ,защо трябва Здравната Каса да плаща,последствията от малоумиото ма много селяни в БГ,и тяхната безотговорност,който иска куче да си има.
    Да се научи да се грижи за него.
  • 126 420

    0 0 Отговор
    Видяхме ги точно в същия ден. Опитваха се да захапят през оградата един лабрадор. Трябва незабавно да бъдат отровени!!!

    Коментиран от #128

  • 127 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Злобен":

    Защо винаги се свежда темата, до "ако беше дете". Ами ако кучето без повод изплаши дете? Ами ако родител дето не си гледа детето не забележи, че то се кани да мине през "Цариградско шосе", кой ще е виновен? Аз съм кучкар. Имам куче, но много се дразня на безотговорни кучкари.

    Коментиран от #131

  • 128 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "420":

    БРАВОООО
    Значи ако мина покрай Вас и реша да те дразня с нещо, а ти ми се опълчи, следователно си за разстрел.
  • 129 Слуаен

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "Бай хой":

    Ейй. БАЙ. Кои са кучетата убийци, че не разбрах
  • 130 Абориген БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Пълно е с мизерници":

    Да ти обясня, културните хора обезпаразитяват на всеки 3 месеца домашните кучета - вътрешно. Външно обезпаразитяване се извършва на всеки 21 дни със спотове, пудри, спрейове, каишки. Културните хора притежатели на Шотландска овчарка събират "тортичките" след себе си, дезинфикцират уши, и мият зъбите на кучетата си след всяко хранене, вклч. с медицински води след ядене.

    След всяка разходка антибактериални кремове за лапи, и специални препарати за почистване на уринарни и др. системи.
    В този смисъл човекът е много по-голям приносител на микроби - Един Милион в устата, като имаш 2 партньорки - изневеряващи ти с 2 партньора - си по-голяма опасност и приносител на болести.

    Убеден съм, че след ядене не ползваш конец за зъби, четка смяна на всеки 20 дни, скъпа паста, медицинска вода и мед. душ, 3-пъти годишно почистване на зъбна плака.

    По-опасни сте с изхвърлените памперси,фасове, свободно изходилите се в храстите клошари, бутилки от алкохол, заразени и изхвърлени с микробите ви салфетки, мокри кърпи.Киселинност в стомах на кучета е в пъти по-висока от човешката, в превод унищожаване на микроби, вируси, бактерии.

    Относно уличните кучета търсете отговорност от СО.
    Относно огради, които не са обезопасени - отговорност СО - има закони.
    И като ревете, че кучетата уринират върху мръсните ви саксии - измийте ги с дезинфикциращи препарати, и има препарати отблъскващи кучетата.

    Както винаги на българина все някой друг му е виновен. Реагирайте на анормал
  • 131 Абориген БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Случаен":

    Като децата ми гушкат кучето с радостни възгласи, къде да се оплача?
    То се стресира, бре, обича тишина и софт джаз, ритъмен блус и Чайковски?
    Що за дивотия, ми разбира се, че позволявам да го гушкат дечковците, но не и по муцунката - защото е душило изхвърлените от хората - мръсотии, след това поднасям антибактериалните кърпички в джоба ми на Дечко, с молба към родителят, детето да си измие ръцете с дезинфикциращ препарат или антибактериален сапун.

    Като му мия лапите такава човешка мръсотия се изсипва във личната му вана, че съм потресен. Улиците ви са потресаващо мръсни, наплъстена мръсотия, искайте от Общините ви ежедневно миене на улици. БГ е една от най-мръсните държави в света.

    Колко пъти Шотландската ми овчарка - Коли е пазило бебешки колички без майки - докато не дойде майката, пазаруваща кафенце, не мърда, пази бебсън.

    Коментиран от #132

  • 132 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Абориген БГ":

    Явно не разбрахте. Аз не говоря за тези, дето желаят да играят с животните. Говоря за тези, които имат фобия към тях. Защото всеки си има някаква фобия. Ако родител с фобия види кучето Ви, до количката с детето му, дали ще си помисли, че го пази. Аз също имам куче. То е много дружелюбно с децата и като цяло с хората. Имам и съседче, дето има такава фобия от кучета, че праща баща си да провери, дали не съм пред асансьора с кучето, преди да излезе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове