Last news in Fakti

11 Март, 2020 16:20 20 981 52

Български адвокат разкри кой е патентовал COVID-19 още през 2014 г.

  • коронавирус-
  • covid-19

Патентът е европейски (EP) и международен (PCT) с посочване на Япония, Канада, Мексико, Корея, Китай и САЩ

Български адвокат разкри кой е патентовал COVID-19 още през 2014 г. - 1
Снимка: shutterstock

Понеже съм адвокат по интелектуална собственост си направих справка в Европейското патентно ведомство. Това написа във "Фейсбук" профила си адвокат Атанас Костов, съобщи novini.bg.

"Там открих, че коронавирусът е заявен за патент през 2014г., като ваксина против бронхит (в частност против вируса, който го причинява IBV). Тоест той всъщност би следвало да е лекарство, а не болест. Базисната заявка е английска, а тримата изобретатели, на които дължим честта са Ерика Бикертън, Сара Киип и Пол Бритън, служители в “Пирбрайт институт”, пише още родният адвокат.

"Патентът е европейски (EP) и международен (PCT) с посочване на Япония, Канада, Мексико, Корея, Китай и САЩ. Според мен (а и според официални данни), вирусът е изпуснат по време на развойната дейност в Китай и от там се е превърнал от лекарство в противоположното му нещо", разкри адв. Костов.

Български адвокат разкри кой е патентовал COVID-19 още през 2014 г.

Припомняме, че от COVID-19 са заразени над 120 000 души по света, смъртните случаи вече надхвърлиха 4000. На фона на тази статистика оздравелите са 66 хиляди души.

В България са регистрирани 6 случая - по два в София, Габрово и Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болни мозъци

    33 109 Отговор
    Добре, че се комунистите, да ни обяснят всичко.

    Коментиран от #4, #25, #39, #40

  • 2 Нормално е

    10 42 Отговор
    Да започнат да казват на разни хора какво да говорят
  • 3 Русенец

    118 17 Отговор
    Нищо чудно, че американците не го раздават благодетелни доброволци, помагащи за намирането на лек. Много са тихи тоя път. Съмнително тихи.

    Коментиран от #28, #51

  • 4 ххх

    85 8 Отговор

    До коментар #1 от "Болни мозъци":

    къде видя комунисти?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Философси

    94 5 Отговор
    То е ясно, че човек където пипне, и Господ не може да помогне. От ГМО та до "короната". В никакъ случай не отричам постиженията в медицината, биологията и други сфери, но май човеците се самозабравихме и се намесихме в хармонията на вселената.
  • 8 Гост

    111 11 Отговор
    Някой да е изненадан? Сега британските учени да бъдат заселени в Китай до разработване на "лекарство срещу лекарството". И да не ни обясняват повече нищо за Скрипал! От Макбет насам обичат отровите.
  • 9 то беше ясно

    96 10 Отговор
    не се учудвам въобще то нещо хубаво да е видял света от тия долни англосакси, еле пък от бозавите албионци всички до един са лицемерни боклуци

    Коментиран от #34

  • 10 мишесми

    86 7 Отговор
    Доста интересно, ако е вярно, а защо да не е и това обяснява мълчанието на англезите ? Те иначе много обичат да се изказват, поучават, назидават все пак са колонисти, а сега и те и братята им зад океана подозрително мълчат !? Въпросът е вече умишлено ли го пуснаха или случайно ?

    Коментиран от #24, #52

  • 11 гост

    17 39 Отговор
    Какви са тия глупости бе ?!? За пръв път чувам вирус да се ползва за ваксина ...

    Коментиран от #16

  • 12 Хлъц

    68 8 Отговор
    Направо да повярваш.Точно Поднебесната,ще допусне " неволно" зараза,която да и нанесе щети за стотици милиарди.И в човешки,и в икономически план.Убеден съм,че е прав адвоката,но другите две са важни! Англосаксуте и техните производни зад океана.Едните разработили- другите " подарили" на Дракона.От другия,по вероятен ракурс,англето не само е разработило,но и го е доставило отдавна на бялата къща.А там сигурно имат и готова ваксина.В точния час Х,двоен удар! Първо Дракона,а след това Европа.Двете най мощни икономики на планетата.За мирис и прикритие,оранжевия изкарал Нац.гвардия да пръскали и дезинфекцирали.При тяхната супер мобилност- коли,самолети,до сега да са пламнали десетки щата.Още повече,при толкова голям инкубационен период.Успяха,да ударят Дракона.Но там има желязна самодисциплина от векове.Затова се измъкнаха.Ес ще отнесе тоягата по пълна програма.До есента загубите ще са трилиони в евро+ хиляди жертви,фалити на тонове, и съсипана икономика за десетилетия напред. Това са гнуста на планетата. Но Природата ще ги накаже.Съвсем скоро ще ги удари с гигантска сила.

    Коментиран от #27, #30

  • 13 1234

    28 10 Отговор
    Много ясно бе мунчовци точно България ще разкрие загадката на 21-ви век да му дадат медал на адвоката И пожизнена пенсия
  • 14 гост

    31 6 Отговор
    Тези да ги издирят и доживотни без право на замяна.
  • 15 Бат Бойко

    35 6 Отговор
    Аз сутринта казах че сме във война. Срещу английската кралица.
  • 16 Друг гост

    41 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Живата атенюирана (отслабена) ваксина съдържа живи вируси или бактерии с много ниска вирулентност. Сега научи ли нещо?

    Коментиран от #33

  • 17 сармат за албиона и ще мирне света

    60 5 Отговор
    Значи тия лай..ца ореваха света за мнимия случай скрипал и за новичока, биха тупана всички да изгонят руските дипломати от страните си, санкции какви ли не а това че точно те са създали коронавируса довел до пандемия и хиляди може би милиони ще умрат нема нищо а? Санкции на британия и международно разследване до дупка за лицемерните боклуци от острова.
  • 18 Пипи дългото чорапче

    5 12 Отговор
    Китайците казват,интересни времена.Между другото,че полза има самият Китай,и Сащго срещнах и в чуждестранни сайтове.А щом нещо засека като инфо от 2,3места значи има и тази идея

    Коментиран от #20

  • 19 ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

    10 18 Отговор
    Фейк новина. Всеки може да напише Коровавирус над фойла отгори при това дори е с друг шрифт. НЯМА ВИРУС , КОЙТО ДА СЕ ПОЛЗВА СРЕЩУ ДРУГ ВИРУС. Евентуално има някакъв шанс да са го ползвали за създаване на ваксина .
  • 20 ККК

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пипи дългото чорапче":

    Е то като препишат една глупост на 10 места, става ли истина?
  • 21 Цун Кай Хуй

    6 6 Отговор
    Браво, сега ми е по-спокойно и мога да си сготвя прилеп за вечеря!
  • 22 КАМЕН

    27 4 Отговор
    Най-елементарното в да отворите сайта на ЕРО и да го проверите. Действително има такъв патент. Друг въпрос е, че корона вирусите са цяло семейство и това, че има патентована ваксина на база такъв вирус не означава, че е същия. Коронавирусите както вече всички разбрахме са голяма група. САРС, ТОРС са корона вируси, настинката, четох, че и тя е вид корона вирус. Ужасно е тъпо да се спекулира, защото има доста хора които се психясват от такива неща! Също така има 12 715 резултата съдържащи думата coronavirus. Това е поредният тъпанар, подобен на онзи блогър, който взе снимка от интернет и каза, че дъщеря му била починала!
  • 23 Гуньо от Левуново

    36 6 Отговор
    Нещо силно и упорито мълчание и от двете к,вачки на земята.И Острова,и онези- краварите.Абе вие имате ли представа, за Дракона и драконовските мерки за дисцилина там.В тубата има достатъчно клипове.И то- по 30-40 мин.Ще посоча един.Малък град( около 3,5 млн население) и всичко,целия град произвежда само чорапи! Само чорапи! Освен нечовешка трудова дисциплина( роботи,а не - хора), ме сащиса следното.Някакъв бригадир,или нещо подобно докладва,че има срив в комп.програма командваща производство. За 15 мин,от всички околни заводи се събраха най добрите програмисти.След още 15 мин,цялата програма беше прдинсталирана! Но буквално ме срина обяснението на собсвеника: Имали ергонометрични данни за стъпалото от цял свят.И програмата дала отклонение от 1 мм тъкан!? И продължи,че това умножено по милиони чифтове е огромна загуба.Отделно,че насрещнатастрана може да има претенции за стандарта на стоките им.Та такава нация ще изпусне неволно смъртоносен вирус вътре,на собствена територия? Тези лаборатории са под жесток и безмилостен контрол на военното им разузнаване.А при тях няма грешка,нито прошка!

    Коментиран от #29

  • 24 Умишлено-случайно,

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "мишесми":

    са го изтървали,предполагаме...
    Но случайно въпросът е,колко би струвала ваксината за него и съдържа ли тя RFID чип?!
  • 25 бял

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Болни мозъци":

    Добре че сте идиотите да ни обясните за комунистите

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Вуй

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хлъц":

    Разлома ,,САН АНДРЕАС,, ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Не случайно

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гуньо от Левуново":

    ...се звериш на всичко техническо и технологично. От всякъде си личи, че си достатъчно неграмотен.
  • 30 Според

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хлъц":

    ...твоя милост, жълтурите са безгрешни божии творения. Пълна илюзия. Иди там, на място, излез извън централните улици и ще видиш, че са по-големи мърлячи и от нас.
  • 31 А тогава

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    защо цял свят ги поздрави за невероятно бързата реакция и те в крайна сметка приключиха с короната но и позагубиха от карантината а масова смърт на пенсионери няма?
  • 32 чиче

    3 0 Отговор
    ОТНОВО НИ Льжат от ЩАБА на генералете
  • 33 Еппев

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Друг гост":

    Не бе това " вирулентност" не е за всеки, поне основно май трябва да си изучил. Та обяснението за за Герпажийския електорат ще да звучи така : Ваксината се прави от "омаломощени" вируси който биват лесно неутрализирани от имунната система. Нещо като загрявка преди истинския мач!
  • 34 стоян

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "то беше ясно":

    До 9 ком =Ти да не четеш през редовете бе кумунисче - Англичаните са го измислили за лекарство, но китайците са го дообработели и изпуснали като болест=прочети го пак
  • 35 К.К.

    3 1 Отговор
    До преди две седмици този вирус още нямаше име, сега бил използван за ваксина преди 6 години.
    Нали в патентите ще обозначен, и ще е описана пълната генетична информация за използвания вирус!
  • 36 Другия с коня

    6 3 Отговор
    Си ен ен официално оповести,че лекарството срещу Вируса е Българска Ракия.Що ревете.Сипете си по една Голяма,нарежете блажно мезе,за да разсъждавате Трезво и НАЗДРАВЕ от кръчмата в нашто село на всички с по една антикоронавируслийка....... черпим
  • 37 Сашко

    3 1 Отговор
    Сичкото сиганин - вирусолог и патентен специалист. Да ме прощават ромите, те в случая са положителния персонаж.
    Става дума за съвсем друг коронавирус, причиняващ бронхит по птиците. Конкретният патент е за отслабен коронавирус, съдържащ вариант на ген на вирусната репликаза. Патентът е именно върху този ген.
    Самият вирус, с този геном, може да служи (според патента) за ваксина срещу бронхита по птиците, който същия този вирус (в дивата му форма) причинява.
    Повечето живи ваксини ползват същият метод - отслабен вирус, който не причинява болест, но създава имунитет, тъй като съдържа същите протеини, които и дивият щам.
    Ето линк към оригиналния патент, не е много сложно описанието и става ясно какво е и за какво е.
    https://patents.google.com/patent/EP3172319A1/en
    А това, че патентен адвокат не е наясно с патента не говори нищо добро за него.

    Коментиран от #43

  • 38 размисли и страсти

    3 0 Отговор
    С такива адвокати, прокурори и съдии, съдебната ни система е на това ( не ) завидно място!
  • 39 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болни мозъци":

    Ами можеш да го провериш, преди да мрънкаш за комунисти, умнико. Имаш ли познати адвокати да видиш?
  • 40 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Болни мозъци":

    Ами можеш да го провериш, преди да мрънкаш за комунисти, умнико. Имаш ли познати адвокати да видиш?

    Коментиран от #42

  • 41 СЪЗДАДЕН

    4 1 Отговор
    Е НОВ ВИРУС , НЯМА НИКАКВИ ДРУГИ ПОРАЖЕНИЯ ОСВЕН ЧЕ ЗАРАЗЕНИЯ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ДО ЖИВОТ
  • 42 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Никой":

    То си пише и линка към патентите, ма той нали е много умен, не знае какво да го прави.
  • 43 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сашко":

    Бързаш да си вадиш заключение без да ти е известен фактът, че точно птици и по-специално яйца с ембриони се използват за вируси. В яйцето вирусът може да бъде изолиран и се съкращава инкубационният период, който би бил нужен иначе. С други думи по този начин си ускоряват експериментите. Та съвсем спокойно можеш да допуснеш, че патентът се отнася баш за проблема в момента. Датата на издаване 20.11.2019 също е доста подозрителна, както и активацията му от днес. Няма случайни работи по света по принцип, особено от такова значение.
  • 44 име

    5 0 Отговор
    Ако Китай го беше изтървал, вирусът щеше да тръгне от САЩ!
  • 45 име

    3 0 Отговор
    А ако адвокатът беше чел коментарите под статиите в сайта на в.Сега, още на 22 февруари щеше да открие, че сегашният вирус е патентован с U.S. Pat. No. 10,130,701 (Nov. 20, 2018). Онова дето го е открил в Европейското патентно ведомство е предишен патент на същите учени.

    Коментиран от #48

  • 46 Сара Киип

    0 0 Отговор
    Сара е име на куче, а не европейско име.

    Коментиран от #47

  • 47 Ленин

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Сара Киип":

    САРА е ЕВРЕЙСКО име.
  • 48 KAMEH

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "име":

    Защо да чете, като може да се прави на интересен. ПОсле като дойде някой в офиса... аз съм тоя дето откри "нулевия патент"... WOW
  • 49 etgalen1

    1 0 Отговор
    Интернет сайтовете гъмжът от идиоти, стремящи се да постигнат популярност.

    Коментиран от #50

  • 50 ЛЕА

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "etgalen1":

    КАКВОТО И ДА ЧУЕМ ,ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ПЪЛНАТА ИСТИНА .ВАЖНОТО Е,ЧЕ НЯМАМЕ СРЕДСТВАТА ЗА БОРБА СРЕЩУ ВИРУСА КАКТО Е В КИТАЙ.
    А И УЖ ИЗПУСНАЛИТЕ ГО -ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕ. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
  • 51 kartaca

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    https://www.youtube.com/watch?v=PVkcD8u9yjA&feature=share&fbclid=IwAR3l0tSwv2579al523xt8hYPx7wRtDhaIOg77rMW2p7iTDz2B7ADbL6Bkb4 ------- кой е патентовал COVID-19 още през 2004---------amerika 0,32 gledai do 057 na turski ezik e no pokazvat koi e patentoval virusa
  • 52 kartaca

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "мишесми":

    100 procenta umisleno
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове