16 Март, 2020 20:16 10 671 58

Затваряме границите си за 16 държави заради COVID-19

  • граници-
  • коронавирус-
  • covid-19

Това нареди здравният министър със своя заповед

Затваряме границите си за 16 държави заради COVID-19 - 1

От 00:00 часа на 18 март временно се забранява влизането на територията на Р България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение са гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства.

Това нареди здравният министър със своя заповед, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СДС трябва да умре

    30 5 Отговор
    Преди малко бяхте написали новина е че е с блокирал външните си граници сега пишете че само за 16 държави не мога да разбера кое е истина в цялата история

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво

    20 3 Отговор
    Дано да хванете топките на заека който мина хълма и продължава с бясна скорост
  • 4 Калоян

    47 2 Отговор
    Добре де, тия хора реална борба със заразата ли искат или имитират дейност? Защо не затвориха границите за всички, защото само така ще има 100% сигурност че няма да влязат нови болни??? Аз може да обиколя света от китай до италия и да вляза свободно от сърбия и да сея зараза навред! От какво се страхуват, някой може да се обиди ли??? Дай да се изпизаразим но да не обидим някого, малоумници! Направете тогава като Русия - задължителна 14 дневна карантина в заведение от закрит тип, тогава влизай, ако не ти харесва не пътувай! От кого и за кого се приемат тие половинчани и напълно хезполезни мерки не знам, толкова ли няма поне еьин нормално юислещ в парламента???

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ммн

    16 4 Отговор
    Тук имаше още доста коментари, защо се изличиха? кому навредиха?до сега имахме факти за по обективна медия .

    Коментиран от #12

  • 7 Браво

    19 9 Отговор
    Само за Братска Русия, нашият спасител в живота границите да останат отворени!
  • 8 COVID 20

    16 2 Отговор
    COVID vs ГРОБ
  • 9 Ръмпези

    17 3 Отговор
    Незнам дали сте информирани, че ЕС затвори границите на европейските държави за 30 дни.Какви Малдиви и Шри ланка. Боже Господи. )
  • 10 Ще видим

    8 8 Отговор
    Докога ще издържат хората.
  • 11 Точно в десятката

    16 5 Отговор
    "Корона вирусът" е болестта на дъртите богаташи, тези които имат много пари, пътуват навсякъде по света по всяко време и харчат милионите си, събрани от труда на бедните хора, Те най-много измират сега и най-много се страхуват за живота си. За разлика от бедните, които нямат пари да пътуват по света и да се радват на парите си.

    Коментиран от #27

  • 12 Някой си

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "ммн":

    Така решили, така направили!
    Иди си обратно в дневник, там не те трият!
  • 13 котопакси

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антикомунист руснак":

    Ей отворко прецакана е Италия и всички народи на разкапаният ЕС .И по точно мпрецакани сме ние обикновените хора от лешоядите във Брюксел дето са се угоили като прасета . Проф. Светлана Шаренкова



    Италианският журналист Джанлука ди Фео написа: „Маски, гумени ръкавици, пластмасови очила, това бяха първите неща, които Италия поиска от Европа. Но призивът й остана без отговор. Франция и Германия затвориха границите си за тези продукти, като по този начин забраниха износа, и ни изпратиха тревожен сигнал: От Брюксел няма да дойде никаква конкретна подкрепа, дори минимална”...



    Тези простички думи описват жестоката институционална и ценностна криза, която отдавна е обхванала Европейския съюз, но която стана очевидна около случващото се с коронавируса.



    В дефинициите си Евросъюзът бе организация, основана на ценности: социална, демократична, свободна, солидарна, просперираща, ефективна - истински глобален лидер!



    Отдаваме суверенитет, но получаваме свобода и благосъстояние за отделните хора и обществата! Но всъщност какво реално се получи при реална криза?



    ЕС не взема най-елементарни мерки срещу епидемията, въпреки че имаше два месеца след избухването й. Уж свръхефективният и демократичен ЕС произвежда безкрайни заседания и документи, но има жесток дефицит на лидерство - никакви общи, конкретни мерки и политики, а само бюрократично разпределение на „финансови инструменти”. „Водачите” - Фон дер Лайен, Мишел и многобро
  • 14 котопакси

    17 1 Отговор
    Европейският съюз измени на реалните си ценности и ги замени с глобализма и либералния фундаментализъм, които се провалиха с гръм и трясък, когато хората бяха ударени от пандемията. Европейските народи имат нужда от помощ, а не от лозунги. В Брюксел всички съгрешиха и вкупом непотребни станаха!
  • 15 котопакси

    18 0 Отговор
    Стратегическите съюзници и приятели се познават в критична ситуация. Иначе всички знаем как се правят конференции, съвещания и кръгли маси, на които да се кълнем лицемерно в нашата нерушима евроатлантическа и грижливо стерилизирана европейска дружба. А има ли въобще такава или само се баламосваме?
  • 16 котопакси

    23 2 Отговор
    В този критичен за цялата българска нация момент ние от кого потърсихме помощ? От Русия и Турция. Къде е Петър Стоянов да обясни на българите теорията за „цивилизационния избор“. Или тази тема е само за конференции и телевизионни прояви. Къде е европейският щаб за борба с коронавируса в Брюксел? Няма го.

    Коронавирусът е без паспорт и не признава шенгенската зона. В борбата срещу коронавируса Западните Балкани отдавна трябваше да бъдат интегрирани в ЕС. Но евробюрократите са се ояли тотално и мисловните им процеси са почти замряли. Останала е само мисълта как да се благоустроят по-добре в личен план.
  • 17 котопакси

    25 1 Отговор
    Къде е НАТО със своите специализирани подразделения да се включи в битката срещу коронавируса в глобален план? Или поне на европейския континент. Няма го. Продължава да прехвърля войски на Стария континет за борба с „руската заплаха“. Що за наглост и липса на елементарна хуманност в този момент на пандемия! Световната здравна организация (СЗО) също се покри тотално. Превърна се в един селски глашатай. ООН също не взема в свои ръце координирането на съпротивата срещу смъртоносния вирус.

    Кой ще координира битката срещу коронавируса в европейски план или глобален план? До момента никой не се занимава с тези „подробности“. Всяка една страна се спасява по единично. Както казват „в декларативната борба сме всички заедно, но по стълбичката към ешафода се качваме самостоятелно“. Една пандемия изисква глобален отговор. Каква легитимност имат международни организации, които са безсилни или изпълняват геополитически поръчки в този критичен за човечеството момент.
  • 18 котопакси

    29 3 Отговор
    Днес Италия е по-поразена от Китай. Азиатските страни се оказаха далеч по-подготвени за борба с пандемията. Китай направи едно показно „упражнение“ за целия свят. Китайците се мобилизираха и показаха, че мислят, прогнозират и имат предварителна готовност да посрещнат глобалните предизвикателства. След първоначалния кратък момент на стъписване, Поднабесната се окопити и се мобилизира за броени дни. Даде пример на света. Всички гледат Пекин с респект. По подобен начин действаха Сингапур, Корея (и двете), Япония. Те също овладяха бързо епидемията.

    Сравнете с Италия и Испания! Европоцентричното мислене в света приключи. Европа вече не е модел за подражание и развитие на света. Оказа се, че вече „бели страни“ са „жълтите страни“. Метастазите на либерализма проникнаха в тъканта на европейските общества, които се оказаха дезорганизирани, хилави и лишени от инстинкт за самосъхранение.

    В крайна сметка китайците се притекоха на помощ на италианците. А къде точно са НАТО и ЕС в този момент? Борят се „мъжки“ срещу Китай и Русия, налагат икономически санкции. Организират европейски учения срещу Кремъл. И ги суспендират поради пандемията. Това си е направо диагноза. По-голямо малоумие трудно би могло да се опише.

    В Европа ние все още не си задаваме правилните въпроси. Защо? Защото продължаваме да се опитваме да крием правилните отговори. Коронавирусът ще продължи да превзема и други континенти. Африка, Австралия и Америка. Засега не е превзета Индия. Въпрос на

    Коментиран от #19

  • 19 Някой си

    2 23 Отговор

    До коментар #18 от "котопакси":

    Като пишеш получаваш ли оргазъм?

    Коментиран от #29

  • 20 Русенец

    16 1 Отговор
    А с навлизащите заразени от Румъния, Гърция, Сърбия, Полша, Унгария, Чехия Португалия и т.н., какво правим?

    Коментиран от #37

  • 21 Русенец

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Калоян":

    Страх ги е да сецнат вноса и износа. За парите си мислят. Смятат, че като накарат хората да не излизат от дома ще овладеят положението. Заблудени шматароци.
  • 22 123

    12 3 Отговор
    Ще се сетят, ама късно!

    И не пускайте българи да се прибират щото са българи!

    Заразата не припознава нации
  • 23 Барба Ганьос Резилос

    7 2 Отговор
    Още ли съм цензуриран ?
  • 24 Gggg

    3 4 Отговор
    Така направиха и Гърция-затвориха границата с Албания ,Италия и С.Македония .Могат да влизат от там само хора с гръцка националност.А нашите няма да пускат и българите ,които не пребивават постоянно в България.Срам и позор.
  • 25 Барба Ганьос Резилос

    8 0 Отговор
    А, сефте !!!
    Добър вечер граждани . Да се изцепя и аз по темата с тоалетната хартия....
    Тоалетна хартия ще има и утре, виж за разсъдък , е друга ролка...

    Коментиран от #28

  • 26 Някой

    2 4 Отговор
    Не мога да разбера тези политически коментари?!!! Толкова ли ви трудно да се откъснете от политическите ви възгледи в момента. Вирусът не потбира. Спрете вече и без това изоставаме с мерките. Няма място за ГЕРБ ,БСП, СДС ,.и т.н

    Коментиран от #35

  • 27 Не е точно в десятката

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Точно в десятката":

    Защото за тях има ваксина.Ти не ги мисли богатите с милионите..
  • 28 ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Барба Ганьос Резилос":

    Ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 29 котопакси

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Някой си":

    Ти си никой си ,а не някой си .И когато пиша получавам куродървица за да шибам такива отрепки като теб .Защото заради такива като теб България е загиваща държава . И докато не изчистим такива метастази като теб сме обречени да изчезнем от картата на света .

    Коментиран от #30, #36, #38, #47

  • 30 Барба Ганьос Резилос

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "котопакси":

    Не се пали , всеки има правото да е глупав...
  • 31 Миро

    16 0 Отговор
    На ви сега Глобален свят, когато живеехме при така нареченият казармен социализъм защо нямаше такива пандемии....??????

    Коментиран от #58

  • 32 Митьо

    13 0 Отговор
    Гейевропейският съюз с неговите сбъркани либерални ценности ще се разпадне и с помощта на корона вируса!!!!!

    Коментиран от #43

  • 33 Закъснение с месец

    0 0 Отговор
    C другa зaпoвeд Кирил Aнaниeв рaзпoрeди рaзкривaнeтo нa врeмeнни звeнa зa грaничeн здрaвeн кoнтрoл нa грaничнитe кoнтрoлнo-прoпуcкaтeлни пунктoвe Гюeшeвo, Видин, Връшкa чукa, Мaкaзa - Нимфeя и Илиндeн – Eкcoхи.
  • 34 Български по хелзинкски комитет

    4 0 Отговор
    Чак сега ли се сетиха? Сетила се Мара да се побара.
  • 35 Извинявам се

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Някой":

    Но какво имаш предвид под политически коментари. С изключение на дежурните „тролове” има нормални не партиино зависими хора, които не са мисирки и задават въпроси и коментират ситуацията в цялата държава спрямо това което виждат и усещат. Политиците са тези които вземат съдбоносни за нас решения, като ние имаме конституционно право най малкото да коментираме. Когато ти обясняват, че няма страшно и ти не си подготвен и изведнъж обявяват бедственото положение и нямаш достъп до необходимите ти медикаменти, препарати и консумативи за защита и кажеш, че са лъжци, това означава ли, че си политически некоректен и изказваш политически възгледи? Ето ти пример: Преди дни лидера на управляващата партия каза, че освобождават 100000 литра спирт от резерва, за да не чува как по аптеките нямало повече, а до сега не съм намерил аптека без надпис спирт, ръкавици и маски няма. Я сега кажи политически коментар ли ще е ако нарека премиера ни лъжец?
  • 36 Някой си

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "котопакси":

    Че ти и личи, чак от немско!
  • 37 Един

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Русенец":

    Посещават задния ти двор!

    Коментиран от #55

  • 38 Някой си

    0 5 Отговор

    До коментар #29 от "котопакси":

    И кого ще чистиш бе маймуно?
    То да не е като да получаваш оргазъм пред клавиатурата?!
    Още докато ме видиш ще се напишкаш, мърльо!

    Коментиран от #54

  • 39 Баи

    3 0 Отговор
    Тои се сьбуди от дрямката и реагира - ша му ракопляскаме по балконите ако оживеем
  • 40 Петко

    7 0 Отговор
    А за добрите американци ,който се сочат от все повече специалисти за главен виновник за този грип , за тях границите няма ли да затворите или пак ще ги лижем.

    Коментиран от #45

  • 41 Домакин

    0 0 Отговор
    К'во стана с мигрантите по границата?
  • 42 Гошо

    4 0 Отговор
    Половинчати мерки! Затварят се ВСИЧКИ граници за всички държави!Нарича се "КАРАНТИНА"! САМО тогава ще има ефект! Всички уговорки и пазарлъци,списъци и др. са глупости!
  • 43 А дано а ма

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Митьо":

    на дали по скоро поредното ограбване на народите.
  • 44 .8⅞6⅝

    1 1 Отговор
    Kарантината само усложнява ситуацията,в Англия няма карантина,и всичко си е по старо муОт 7 милиарда има само 150 Хил .болни
  • 45 Голем смях

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Петко":

    Кои са тия специалисти,че и ние да ги научим.Аз си мислех ,че Иван Костов е виновен ,а то се оказаха американците.Явно природата си е почивала при сътворението ти.Може и да ти се размине КОРОНАТА.Просто няма къде да ти влезе .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Голем смях

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "котопакси":

    Добре ,че олигофрените като тебе са малцинство.Най-опасни са простаците ,които се имат за умни.А ти си мислиш че си умен и всезнайко.В Китай ,ако не мълчаха за заразата и не изчезваха безследно лекари,които говореха за нея ,може би нямаше да се стигне до това положение.А всички пандемии до ден днешен са тръгвали от Азия с малки изключения .И то от Китай.Дори прочутия испански грип убил десетки милиони.Но видите ли Европа и САЩ са виновни.Виновна е свинщината и мизерията в която живеят азиатските народи.Не може да чукаш свинята,козата и след това и жена си .

    Коментиран от #56

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 белгия

    0 2 Отговор
    за белгия не важи. което е добре. шоколада нема да го спират.
  • 50 Фермер

    0 0 Отговор
    http://dianadeleva.com/нещо-става-в-италия-димна-завеса-ли-е-к/2020/03/15/
  • 51 Фермер

    0 0 Отговор
    Затова ли спират гражданската авиация да не пречи?
  • 52 Фермер

    0 0 Отговор
    https://haskovo.press/2020/03/15/20-000-американски-войници-и-танкове-се-поя/
  • 53 тираджията

    4 0 Отговор
    Феноменално прости министри и парламентарни дейци са начело на държавата, от всякъде издишат с техните мерки, личи си, от далеч даже се набиват на очи следните две неща: цялата суматоха я създадоха за да могат да изкрънкат кинти от ЕС , вземат неадекватни мерки и си изсмукват от пръстите небивалици. Творят балончета-закончета в последния момент и разчитат на репресивния апарат да притисне угнетения народец. Не защитават границите, не подпомагат закъсалите в чужбина, не снабдяват хората с маски, няма военновременни запаси, нямат финансов ресурс да подсигурят бизнеса или критично застрашените и зависими от заплата хора, нямат персонал в болниците нямат хора които да изчистят улиците и да дезинфекцират обществени места.....имат само калинки, генерали и платени медии които да всяват смут и паника и да бълват фона от екрана.
  • 54 котопакси

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Някой си":

    Ей дрисльо мърльо е баща ти и не ме плаши защото такива смърдели като теб съм ги виждал на живо когато застанат срещу мен и много от тях са припкали да бягат след това Смелчаго !
  • 55 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Един":

    Туристически агент си, нали?
  • 56 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Голем смях":

    И в лабораторията, от която си признаха, че са изтървали вируса ли, таковат свине и кози? И патентовалите го преди години страни ли не са виновни за него? Канада, САЩ, Англия, Китай, Корея?.....
  • 57 Генчо

    0 0 Отговор
    след дъжд качулка
  • 58 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Миро":

    защото да идеш от габрово до петвич е трябвало да имаш виза за това. ти така ли искаш да живееш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове