Last news in Fakti

14 Август, 2012 11:55 7 083 1

Денис Ершов обвинен за присвояване на 1 млн. лв.

  • денис ершов
Денис Ершов обвинен за присвояване на 1 млн. лв. - 1
Снимки: БГНЕС

Денис Ершов получи обвинение за длъжностно присвояване на 1 милион лева. Той е с гаранция от 500 хиляди лева, предаде БГНЕС.

Ершов дойде в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП), конвоиран от Съдебна охрана преди около час. Преди това той бе в Съдебната палата. На влизане в следствието Ершов каза, че не знае за какво го викат.

Господин Ершов не е арестуван, той е конвоиран от Бургас, каза минути преди Денис Ершов да влезе в сградата на следствието в столичния квартал "Овча купел", неговият адвокат Анна Попова. "Господин Ершов никога не се е укривал от съдебната власт. В последните 4 месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе хоспитализиран в болница Токуда", добави Попова. Тя обясни, че той е конвоиран по досъдебно производство, което се води в Софийска градска прокуратура по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол" АД.

"Денис Ершов все още не е в качеството си на обвиняем по това обвинение", посочи Попова. Ершов е разпитан като свидетел. Тя посочи, че следствието не един път е било уведомявано за това къде е Ершов и към молбите е прилагана медицинска документация. По думите й, в болницата той е бил посетен от медицински вещи лица. За първи път по това досъдебно производство той е призован през месец май, а от края на април той е в болница

Адвокатът на Ершов - Анна Попова. Снимка: БГНЕС

 

Адвокатката попита риторично как може да се постанови мярка за процесуална принуда на човек, който не е привлечен в качеството си на обвиняем. Тя посочи, че съдът е отменил забраната за напускане на пределите на страната. Междувременно, докато е в болница, Ершов получава призовка, според разказа на адвокатката. Попова прилага молба при следователя с болничен лист, от което е видно, че клиентът й се намира в лечебно заведение. След това Ершов получава още 5-6 призовки, докато е в болница. Там е бил и опериран. Вещите лица - медици също са констатирали следоперативен период.

На 28 юни Ершов получава поредна призовка в Гранд хотел "Поморие", която му е връчена със съдебна охрана. На 29 юни той е обявен за общонационално издирване, в частност принудително довеждане. Според призовката той трябва да се яви на 4 юли – във време, в което той е в болница. "А, той е Поморие, предвид това, че е насочен там от болницата", каза адвокатката. Тя попита как така е обявен за принудително довеждане, при положение, че те го призовават.

На 12 август Ершов напуска пределите на страната, преминава през същия ГПП Бургас и е пуснат да напусне страната. "Защо на връщане той бива задържан, кой отнася пропуските и отговорността за грешките на МВР", попита Анна Попова. Миналата седмица в четвъртък, реши да напусне България, съдът отменя забраната Ершов да напуска страната.

Адвокат Попова обясни, че прокуратурата налага забрана за напускане на страната като постановява и принудително довеждане. Първата мярка е отменена от съда като незаконосъобразна, но остава принудителното довеждане, като Ершов фигурира в бюлетина за общонационално издирване. "Той е обявен на 29 юни за общонационално издирване", каза Попова. "На 10 юли аз съм постановила молби, с които посочвам къде се намира г-н Ершов", каза още тя. "Защо никой от Съдебна охрана не отиде да му връчи призовка или да го доведе принудително, за да се извършват процесуално-следствени действия, въпреки че е в болница? Защо трябва да се стига до тук, като те са уведомени къде се намира", каза адвокатката и посочи, че в момента преписката се намира в Инспектората на ВСС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ершова Василиса

    1 0 Отговор
    Всичко което е написано тук, е лъжа! Той не направи нищто подобно! Той беше честен человек!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове