Last news in Fakti

7 Април, 2020 12:16 3 230 32

Проф. Балтов за разликата между коронавируса и сезонния грип

  • проф. д-р асен балтов-
  • разлика-
  • коронавирус-
  • грип

Той разкри и подробности за лабораторията в "Пирогов", която от вчера работи

Проф. Балтов за разликата между коронавируса и сезонния грип - 1

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов заяви пред БНТ, че разликата между коронавируса и сезонния грип е огромна.

"Неслучайно казваме, че това е невидимата заплаха, защото в първия момент си мислим, че караме един нормален грип - повечето първи пациенти бяха такива, които смятаха, че са изкарали грип и са с усложнения от грипа. Но протичането е много по-сериозно, много по-тежко и доста са повече оплакванията - от проблеми с дишането и с кислорода, който поема от белите дробове организма. Оказва се, че има увреди и на други органи и системи, не е само на белия дроб, което говори, че наистина става въпрос за много по-сериозна инфекция от грипа", уточни още проф. Асен Балтов.

Той разкри и подробности за лабораторията в "Пирогов", която от вчера работи.

За момента лабораторията не работи с пълен капацитет, защото е нужно стиковане с Националната референтна лаборатория, за да се сравнят резултатите. Към средата на седмицата ще започне да функционира на пълни обороти и ще прави до 50 изследвания на ден.

Проф. Балтов отговори също, че в болницата лекарите не гледат дали болните от COVID-19 са здравноосиурени или не. Първата им задача е да се погрижат за здравето на пациента.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питанка от Своге

    11 6 Отговор
    А бре, от Пирогов има ли някой излекуван до сега, или само фира?

    Коментиран от #9, #16

  • 2 видимите резултати

    16 1 Отговор
    Невидимата заплаха ви накъсява вече единадесета година.
  • 3 Рошко

    11 2 Отговор
    Пирогроб и какво стана статистика някой ше ни даде ли, или да се правим че ви вярваме, и за причините мръсен въздух и прекомерно изписване на антибиотик за шяло и не щяло

    Коментиран от #7

  • 4 Александр II

    24 1 Отговор
    Пирогов се върти в гроба като гледа на какво дередже е здравеопазването в БГ.
  • 5 Вашето мнение

    24 3 Отговор
    Прав си профане, огромна е. за обикновения грип не се налага да слугувате на банкянския. Как не ви е срам бе, хора с претенции за познания и висок морал се огънахте на една проста тиква. Как се гледате в огледалото бе, учЕни, мисирки сте всичките.

    Коментиран от #6

  • 6 военни медици политици от едно котило

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето мнение":

    Хипократовата клетва не е това, което си представяш..
  • 7 веднага

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Ето статистиката;
    Смъртните случаи за първото тримесечие на 2020г са;
    коронавирус-50 000 починали;
    грип (инфлуенца)- 93 750 починали.

    Коментиран от #8, #11, #20

  • 8 веднага

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "веднага":

    Добавка;-това е в световен мащаб.
  • 9 Вирусолог

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "питанка от Своге":

    Ало,Балтов!! Колко умират всяка година от "сезонния" грип ?? Колко болни ЕКСтубирахте и колко и колко излекувахте?? Ще ви кажа: НИКОЛКО!! Затова се скрийте!; Не показвайте своят а некомпетентност!! Длъжностна ви не е индулген ция за непогрешимост!! Разбрахте ли!!?
  • 10 Пешо Железаро

    3 1 Отговор
    А мойте момчета и момичета, щукащи по автобуси и улици в София кога ще излекувате?
  • 11 Братле

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "веднага":

    Ти си явно дървена кратуна

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Народен човек

    2 6 Отговор
    Прав е вирусолога!! Браво!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ал Капоне

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Братле":

    Ти явно си дебеловрато братле,колега!! Ха ха ха ха!
  • 15 Ал Капоне

    2 1 Отговор
    Ти явно си дебеловрато братле,колега!! Ха ха ха ха!
  • 16 Бойко Борисов

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "питанка от Своге":

    Ало, Борисов съм!! Балтов,незабавно си подай оставката!! Разбра ли??!
  • 17 веднага

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Братле":

    Защо бре братле? Не изказвам свое мнение.Само давам статистиката.Ако ти представиш само статистика за нещо ,без да изказваш свое мнение ,означава ли,че си дървена кратуна?
    Ето например също статистиката за първото тримесечие на 2020 г за починали от болести на сърдечно съдовата система в световен мащаб са 4 250 000. Или например от инфаркт за първото тримесечие на 2020г са 1 500 000 ,също в световен мащаб.

    Коментиран от #18

  • 18 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "веднага":

    Демек ся оттук нататък няма да умиргаме така ли, тва ся за първи път мрем от грип

    Коментиран от #23

  • 19 goni

    6 1 Отговор
    Защо здравно осигурените ще плащат сметките на здравно неосигурените?! Сигурен съм че вторите в България са повече от първите. Съвсем разумно те които са си спестили тези пари да платят за тези, които редовно са плащали.
  • 20 Асдф

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "веднага":

    И за следващите 6 дена прибави 26 000 към короната. Да видим какво ще е за второто тримесечие. Как мислиш?
  • 21 БЛАГОДАРНОСТ

    6 2 Отговор
    И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ЗА ЛЕКАРИТЕ, СЕСТРИТЕ И ДР. ПЕРСОНАЛ НА ПЪРВА ЛИНИЯ В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА ЗА ТЯХНАТА САМОЖЕРТВА, КОЯТО НЯМА ДА ЗАБРАВИМ.

    Коментиран от #26

  • 22 Centurion

    7 1 Отговор
    Каквото о да говорите,каквито о локуми да разтягате,има статистика.Соред СЗО данни от онзи ден,в рамките на този сезон починали от корона вирус са 62000 ,а от обикновен грип 218000!Данните са категорични,и с ха си направете сметката,кой ви лъже и защо!!!Защо всички прехласват на евреите да създават несъществуваща заплаха.Този прокажен етнос е крайно време да започне да изкарва хляба си със труд а не с измами!Никой не е длъжен да ги съжалява и издържа,а те да богатеят пъразитирайки на гърба на народите!
  • 23 Колю

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Рошко":

    Ти пак не разбра... Не че за първи път мрем от грип... За първи първи път се заразяваме С ТАКЪВ

    Коментиран от #24

  • 24 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Колю":

    Егати измисления грип, грип като грип, пиеш чай изпотяваш са едно хубаво яж джинджифил, ако ли не, два на един без комин
  • 25 Хахаха

    5 1 Отговор
    Точно от Пирогов ще ми дават акъл, там и с настинка да влезеш жив няма да излезеш

    Коментиран от #28

  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "БЛАГОДАРНОСТ":

    Доктор здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.
  • 27 За 19 Goni

    4 0 Отговор
    Човече,не бъди краен! Не ти пожелавам,да останеш с месеци безработен.Закона е такъв,че си длъжен имаш- нямаш да внасяш и здравни и осигурителни вноски спрямо минималната заплата.Дори да си внасял с години редовно,достатъчни са 6 месеца назад да си без работа( вноски) Здравна каса и НОИ те водят за некоректен платец.Същото е и при Бюрата по труда! На приказки давали Милиард,но ще получават максимум 40-45% от регистриралите се.Защо предполагам такова развитие.В закона е записано,че трябва да си социално осигурен 12 месеца,без прекъсване от последните 18 месеца.Което на практика означва,че дори ако си бил без работа сумарно седем месеца си аут.Системата на НОИ те изхърля.И започваш ходене по мъките( ако имаш търпение) при соц.служби.Където ти искат от пиле млеко,за да докажеш ,че едва ли не си клошар!
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    ........ не само, но и "доброволен" ДОНОР ще станеш!
  • 29 Усмивката

    0 0 Отговор
    Или Пр.Балтов не е на щсно .Короната, или има сериозно разминаване.Пвечето учени вече са на мнение че, Заразата с новия вирус протича в зависимост от генната предразполиженост на индивида. А не както се изразява тук балтов , че заразата е тотална
  • 30 1234

    0 0 Отговор
    Преди около месец и половина, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както се хвали д-р Москов. Постоянството на този коментар е протест срещу толерантността на правителството към крадците!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 м с

    0 0 Отговор
    бла-бла бореца срещу вируса да каже къде са милионите от даренията и защо не е изплатил заплатите на песонала си в 29-то число на месец май. пироговци са в очакване на заплати...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове