15 Април, 2020 09:27 1 855 23

Искрен Веселинов: Търговските вериги са "леко арогантни"

  • искрен веселинов-
  • търговски вериги

По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците

Искрен Веселинов: Търговските вериги са "леко арогантни" - 1
Снимка: БГНЕС

От ВМРО от години настояваме за мерки в подкрепа на родните производители, те не трябва да са само по време на извънредното положение.

Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Искрен Веселинов от "Обединените патриоти" по повод министерското постановление за квоти от местни производители в големите търговски вериги.

Веселинов определи като "леко арогантно" изявлението на веригите срещу министерското постановление, както и че те нямат желание да откликнат на проблемите на хората. Мерките са по-меки от желаните от нас за подкрепа на родното производство. В министерското постановление няма процент за площи, каза още депутатът от ВМРО.

По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците, които са се издържали от малки квартални магазинчета.

Веселинов каза, че властта в момента не е безконтролна, освен това има обществен контрол и то доста строг. За обществен контрол той даде за пример проблемите около Българската банка за развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    14 5 Отговор
    Кой какво речи ко, а вие сте прекалено нагли

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    16 2 Отговор
    Градски, хората се придържат към договорите, подписани с българската държава. Това, че някой е спал като е подписвал от името на държавата или е вземал под масата не е проблем на веригите. Проблемът е ВИЕ сега да не изсерете нещо, което ще ни коства пари за компенсации при евентуално съдене на държавата от тяхна страна.
  • 4 123

    19 2 Отговор
    Вие три години що правихте, че сега се сетихте
  • 5 6 май

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кокорчо🙄":

    Тъй като за 6май имало План -А, Б и В, да кажат отсега на 6-ти ли ще го теглят като вариантите за матурите.
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    А леко даже едвам забележимо ти па хахаха смешници в Израел са забранени със закон всички голями вериги за да може да имат хората бизнес а не като при нас във всеки кв. по 5 хипермаркета
  • 7 Хайде стига

    11 0 Отговор
    самореклами за пред улавите ! Покажете договорните отношения на гражданите ни и тогава дискутирайте ! Ако ви стиска , де !
  • 8 Отвратен от ПАРНО и ТОК, ВОДА

    7 0 Отговор
    А исканото поскъпване на парно и ток с 45%, а за Велrко Търново със 145% не е така ли?

    На фона на барел петрол 25$, намаляване на цени на газ 45%.

    Какво става в тази държава, от януари са изтеглени заеми ЕДИН МИЛИАРД и ДВЕСТА МИЛИОНА.
    Сега още 200 милиона.

    Кой ще ги връща, повишеното дране в сметките за ток, парно и вода?
    Ил девойката на 25 в БарЦелона с 18 000 лева заплата плащана от Министерството - демек от нашите данъци?

    Да беше само манекенката, колко още тюфлеци лежат върху изстрадалият народ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Искаме Алди

    6 1 Отговор
    В Булгаристан защо нямаме
  • 11 Искаме Теско Сайнсбъри

    4 0 Отговор
    И др като в цял свят
  • 12 Шекспир

    7 0 Отговор
    С пръдня боя не става.Властите пак искат сопата да е в другите.Увеличете субсидиите така че Бг производството да стане конкурентно.Големи или малки магазинерите са търговци и те търсят най изгодната сделка.Дори и да осигурят 25% площ за Бг продукция когато тя е скъпа стоката ще си стои по щандовете докато се скапе.Това че няма наша зем.продукция във веригите е по вина на мин.на земеделието.
  • 13 Сатаната

    3 0 Отговор
    Те са монопол и ще правят каквото си искат, благодарение на ВАС.
    Защо не побликувате договор на само на една фирма производите с тези вериги, за да стане ясно и на слепите, за какъв геноцид става въпрос, пак благодаря на ВАС. Не си струва да пиша за колко неща още ви е благодарен целокупния български народ, той го знае, а ВИЕ искате да го разберете по трудния начин. ВАША воля.
  • 14 тариката

    4 0 Отговор
    няма нищо по хубаво от конкуренцията и правото на избор .....
  • 15 Последния софиянец

    9 0 Отговор
    Съд за политиците които са сключили не изгодните договори с веригите срещу рушвети.
  • 16 недей слага минуси

    6 1 Отговор
    въздух под налягане, за цяло време мандат, нищо свършено, само приказки, това е равносметката за тези уж патриоти, ако беше ДПС на власт, със сигурност поне нещо малко щеше и за хората да свърши, тези не направиха нищо, гласувайте пак за тях, да ви говорят глупости и да ви мотаят още четири години

    Коментиран от #17

  • 17 Ахмете

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "недей слага минуси":

    ДПС ще бъде на власт на п'ткин ден вече.
  • 18 ФЕН

    5 0 Отговор
    Идат избури и се почва с обещания и пропаганда!!! Ако хората имат достоина работа не им дреме от къде ще купуват.Ама истината не им харесва преместват фокуса настрани.То затова на запад има и малък и среден и голям бизнес... а и хората и работа и пари!!!!
  • 19 Jack Bauer

    4 0 Отговор
    Пазарът трябва да е абсолютно свободен без никакви ограничения от "държавата", която и без това работи единствено по корупционни схеми. Ние клиентите трябва да имаме потребителското съзнание, а и пари разбира се, за да регулираме пазара като купуваме единствено качествени стоки с ясен произход, срок на годност и ... А ако попаднем на лъжлива реклама или ни пробутат некачествен продукт, трябва да можем да осъдим търговеца/производителя с адекватна глоба за това.
  • 20 БурканБанк

    1 0 Отговор
    Я бащицата Буда да се изкомандва и другия месец Булгарлод да се възстанови с всичките си бази и транспорт.
  • 21 Сбъркала Мел Инвест с ЕО

    0 0 Отговор
    Магазите са си Техни и никой нищо неможе да промени, фръцкането на Сливенската Пръчка , е пълна морална деградация от подписаните договори на България със СТРАНИТЕ от ЕО .
    Договора и субсидийте за земеделието , са тясно свързани със един ,важен търговски принцип.
    Свободна търговия на стоки вЪВ всички страни от ЕО, НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ОСЪДЕНИ,Пръчката от Сливен ще бъде освободена от длъжност, и Бойко Борисов ще се качи на самолета, за да обяснява в Брюксел, защо забраняваме чуждите продукти в магазините на чуждите собственици на територията на България.
    За тези желани забрани, няма място в отношенията ни с ЕО, ТОВА СА ПЪЛНИ ПОПУЛИСТКИ ИЗКАЗВАНИЯ НА СЛИВЕНКАТА ,ИСКА ДА КАЖЕ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО, НО ТО Е ГЛУПОСТ И ТЯ СТАВА ЗА РЕЗИЛ ВЪВ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, това не е стадо овце, да ги караш с гегата а дипломатическия корпус на ЕО.
    Мисли,какво искаш да кажеш, преди да се изкажеш, след това е късно.
  • 22 ПИТАМ

    1 0 Отговор
    КЪДЕ ВИ Е ОБЩЕСТВЕНИЯ КОНТРОЛ, БЕ?
    ТА НАЛИ ЗАТОВА ПРИЕХТЕ МЕРКИ НАРОДА ДА БЪДЕ ИЗОЛИРАН - ДА ГО НЯМА, ЗА ДА СИ ПРАВИТЕ ВИЕ -УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗКОНТРОЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
    ЕПИДЕМИЯ В БЪЛГАРИЯ НЯМА, ЗАЩОТО БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ДНЕС Е ОКОЛО 720 , А ЗА ДА ИМА ЕПИДЕМИЯ БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ТРЯБВА ДА Е НАД 140 000 ДУШИ - МЕДИЦИНСКАТА НУКА ГО КАЗВА ТОВА, А НЕ СЛУЧАЙНИ ХОРА, А ТЕ ЗАТЯГАТ ЛИ , ЗАТЯГАТ МЕРКИТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА ВЪРШАТ БЕЗОБРАЗНО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. ТОВА ГО КАЗВАТ ЛЕКАРИ - ЕКСПЕРТИ ЕПИДЕМИОЛОЗИ, ЛЕКАРИ ПО ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, АНАСТЕЗИОЛОЗИ, ОРГАНИЗИРАНИ ВЪВ ФЕЙСБУК И С ПИСМА ДО ИНСТИТУЦИИТЕ, НО ПРАВИТЕЛСТВОТО, В Т.Ч. И ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР НЕ ГИ ЧУВА - НЕ ГИ ЗАБЕЛЯЗВА, ЗАЩОТО ВЕРОЯТНО ТАКИВА УКАЗАНИЯ СА ИМ ДАВАНИ ОТ ТЕЗИ НАД ТЯХ, А ВАЛЯ АХЧИЕВА Е ПО ПЕТИТЕ НА ЛЕКАРИ, КОИТО И ЗАПИСВАТ ЗДРАВИ ХОРА, КАТО ЗАРАЗЕНИ ОТ КОРОНАВИРУС,НО И ТОЗИ РЕЗИЛ ЩЕ МИНЕ, ЩЕ ДОЙДАТ И ИЗБОРИ.
    НАРОДА НЯМА ДА ТЪРПИ ГЕНОЦИДА НАД СЕБЕ СИ!
  • 23 Наглец

    0 0 Отговор
    Производители, затрихме ви за 30 години. Сега ще се опитаме да направим малко пиар за сметка на търговците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове