Last news in Fakti

27 Април, 2020 13:21 4 324 30

Дават първите безлихвени кредити

  • безлихвени кредити

Безлихвените кредити са предназначени за хора в неплатен отпуск или самоосигуряващите се лица

Дават първите безлихвени кредити - 1
Снимка: БГНЕС

Безлихвени кредити вече могат да бъдат заявявани в една от търговските банки у нас.

Първата банка, която стартира приема на документи от днес, е Общинска банка. След 29 април ще могат да кандидатстват по програмата и клиентите на Инвестбанк. Интернешънъл Асет Банк започва да разглежда документи от 4 май, а Първа инвестиционна банка – от 5 май.

Предстои да започне приемът на документи от още осем финансови институции - Алианц Банк България, Банка ДСК, ОББ, Райфайзенбанк, УниКредит Булбанк, ЦКБ, Търговска банка Д, Юробанк България, съобщи offnews.bg.

Безлихвените кредити са предназначени за хора в неплатен отпуск или самоосигуряващите се лица, които не могат да упражняват професията си заради ограничителните мерки за Covid-19. Заемът е без лихва, комисионни и такси, и може да бъде до 4 500 лева, като гратисният период за изплащането му варира между 6 и 24 месеца.

Общо погасителният план е 5 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гойко Митич

    47 1 Отговор
    Повечето държави в ЕС дадоха безвъзмездни помощи на гражданите си,
    а нашите ти дават кредит безлихвен ама със зверски комисионни за усвояването му и други глупости.Нема такава скапана държава.

    Коментиран от #4

  • 2 Даваййй,

    33 1 Отговор
    Лапай народе! Набълбукайте се до шия с кредити,после при мен- баце чси! Чакам ви с нетърпение!
  • 3 ген.Майтапчийски

    25 1 Отговор
    Има една подробност. Че тези който са в неплатена, ще трябва да ядат хурката докато чакат одобрение на кредита.
  • 4 kirqki

    2 24 Отговор

    До коментар #1 от "Гойко Митич":

    Чисто икономически ми е интересно според теб държавата по колко пари трябва да даде на хората и от къде да ги вземе.

    Коментиран от #6, #7, #8, #10, #29

  • 5 прррц

    30 3 Отговор
    това са мерките на щаба:
    1 губиш работа.
    2 продължаваш да плащаш сметки.
    3 имаш право на кредит(с неизпълними изисквания)
    4 ограничаваш движението с безсмислени декларации
    5 маски на открито!?
    6 постоянно облъчване на Щаба кода ще дойде ада...
    7 в парка под строй под погледа на пъдар...
  • 6 Гойко Митич

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "kirqki":

    По 2000лв. От Европейската програма Тиквени Бустани в разтеж.
  • 7 работещ

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "kirqki":

    чисто икономически държавата ако даде пари на безработните те ще ги изхарчат веднага и парите пак ще останат в държавата...
    по добре е да дават на безработни отколкото на ФК Лудогорец нарпимер
  • 8 Гойко Митич

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "kirqki":

    Ами такава ти е скапана държавата,попитай как е в страни като Германия,Холандия,Белгия,Франция,Канада и още много други.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ех специалист си ти

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "kirqki":

    ако държавата няма пари/спомни си изказването за прихода от 3,5 милиарда по БВП на Тиквун/,то къде са и каква е функцията на държавност ако няма пари???хайде и малко математика:4500 лв за 6 месеца например!!!!!!по 750лв на месец трябва да връща на месец един безработен????как го виждаш???да е нещо друго да ви го набива човек,ама мозък няма как!!!!!!!за които не могат да ги върнат/а и как един безработен връща кредити било то безлихвени или не/ отиваш на ЧСИ или най-вече колекторски изнудвач и ще ти се види интересен този кредит /уж безлихвен/.Сега ако не си разбрал и за какво са онези 75 милиона отпуснати на колекторски фирми...но както казвам...акъл не може да се набива....

    Коментиран от #12, #13, #27

  • 11 kirqki

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "Гойко Митич":

    Защо сравняваш България със страни които са много развити икономически. При нас манталитета на народа не позволява да сме добре икономически не само управниците. В тези страни които изброи хората работят взимат им половината от заплатата за данъци поне в Германия е така. В другите държави бизнеса е сериозен а не като тука. Тук освен управляващите абсолютно всички крадат. Знаеш ли кога германец ще се пазари при покупката на жилище или кола точно никога хората са свикнали на ред и дисциплина а тук всички реват че трябвало да си стоят в къщи и как така ще носят маски. И аз съм засегнат икономически но по някакъв начин се оправям. Не искам да защитавам управляващите но държавата ни е с такива ресурси че е невъзможно просто така да раздава пари. От това което е събрала от данъци и осигуровки може да ти поеме лихвата от кредита това е положението. Когато всички си променят начина на мислене тогава ще се оправи и държавата. Давам пример продавам кола за Х цена обажда ми се купуваш и директно без да види колата ме чупи с 2000 лв. Всеки иска да набута всеки. И после държавата ни е виновна. Ако вдигнат данъците пак ще реват всички защо се вдигат данъците. Ние сме малка държава и няма как да се сравняваме с големи световни икономики. Мислете малко преди да плюете.

    Коментиран от #15

  • 12 Мустаки

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "ех специалист си ти":

    Мен, кредитът ще се връща за 5 години, т.е. 60 месеца, а не 6... Крива ти е сметката с една нула, ама отзад...
  • 13 kirqki

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "ех специалист си ти":

    кви 750 лв бе ти луд ли си толко си и слушал. 4500 лв ти се дават за 5 години с 6 месеца ГРАТИСЕН ПЕРИОД което е 4500 / 54 месеца или по 83 лв грубо кви 750 лв ми говориш. Тоест подписваш за 5 години, 6 месеца не плащаш а да не говорим че максимума е 24 месеца вече зависи кой как му е удобно.
  • 14 Последния софиянец

    16 2 Отговор
    Типична измама от бързите кредити. Първия месец без лихва, а следващите по 200 % лихва.

    Коментиран от #22

  • 15 да,така е

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "kirqki":

    ние сме малка държава а Дания Холандия Швейцария Люксембург Лихтенщайн Монако Исландия(300000 население)са държави огромни с огромна икономика и взимат 300 евро надници минимум.

    Коментиран от #16

  • 16 kirqki

    1 7 Отговор

    До коментар #15 от "да,така е":

    във всички тези държави хората спазват правилата и то много стриктно. А тук хората не издържат и месец без паркове и градинки. Толко е трудно да се стои вкъщи и да се спази карантината за да отмине това положение и всички да се върнат на работа за да си поемат сметките.

    Коментиран от #20, #21

  • 17 kirqki

    4 4 Отговор
    Проблема на българина е че все някой друг му е виновен. Теглил кредит който му взима повече от половин заплата за малък период щот да не плати лихва и то го теглил щот да си купи кола която не може да поддържа или за нов телефон щот да е гъзар за пред приятелите. И после що няма пари и виновни банките или държавата че малка била заплатата. Това е българина.
  • 18 Шекспир

    6 1 Отговор
    Месец и половина след началото най сетне започват процедурата.От сега ще трябва да се доказва че отговаряме на условията.После носене на документи....и чакане чакане.Първите пари ще ги вземат когато вече няма да са им нужни.Вижте и врътката.Ще се дават на тези на които е забранено да работят заради ковид.Нека видим кои са те.Затвориха официално само барове дискотеки и МОЛове.Всички други уж работят тоест не им е забранено но как се работи в услугите когато хората са прибрани по домовете.
  • 19 Умно село

    3 0 Отговор
    С/ПОРНО bg към безлихвените - ама КРЕДИТИ.
    България ЕАД 2020 мисли за Вас!
    ЕВРОПА 2020: Стратегия за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж
    Както беше преди години.
    Др. Чаушеску отива на обяд, а за вас МИЛИ народе - НАРОДНА МУЗИКА!
    Да ви е честита придобивката!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да така е

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "kirqki":

    само че проφесора за обяд ни сервира,че според харвард ограничителните мерки трябва да са поне година и той бил съгласен с това....абе ти да не си Мутаφчийски?? нещо на него ми миришеш,а?

    Коментиран от #23

  • 22 Ох леле

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Дадох те за премахване поради ОчевАдна Лъжа.
  • 23 kirqki

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "да така е":

    Не не съм Мутафчийски аз съм физически лице жевеещо във Варна със семеен бизнес който скоро няма възгледи да се възстанови дори и да падне извънредното положение. Но не рева държавата да ми плаща пари да си лежа на дивана в къщи. Аз съм си направил сметката че мога да изкарам поне 1 година и то с кредита който съм изтеглил и след приключване на цялата тази история ще мога с лекота да си го плащам и съм свел сметките до минимум и така при мен нещата са ок. А тия дето реват че нямат работа и държавата да им дава по 2000 лв за да си лежат на дивана. Няма как да стане просто. Работа има достатъчно за този който му се работи.
  • 24 ЧСИ

    3 0 Отговор
    Ох,кредит,ох,кеф!
  • 25 Подготовката е добра

    4 0 Отговор
    Първо дадоха 65 милиона на онази колекторската фирма, а сега рибите вече могат да теглят кредити. Ще останат по бели гащи.
  • 26 бойчо иванов

    3 0 Отговор
    Давайте по1000лв.на калпак а не на алчните лекари какви кредити
  • 27 Не си разбрал

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ех специалист си ти":

    От 6 до 24 месеца е гратисният периода а не връщането на кредита.. Чети преди да пишеш и да заблуждаваш други които не четат внимателно... :)
  • 28 дА БАНКИТЕ ГИ ПОЛУЧИХА

    0 0 Отговор
    А бе, я публикувайте имената на фирмите ,нещо не разбирам кой ги получи, тези безлихвени кредити, ПИБ , или Доган?
  • 29 Маринов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "kirqki":

    От където взимат 240 те прасета в парламента за да живеят царски !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове