8 Май, 2020 08:22 7 203 31

Журналист от 7/8 TV: Трябва да отговорят на въпросите, а не да бягат

  • станислав балабанов-
  • нощ

Изключително е просто един път за винаги да отговорят на въпросите, а не да бягат, смята Балабанов

Журналист от 7/8 TV: Трябва да отговорят на въпросите, а не да бягат - 1
Кадър 7/8 TV

Журналистът в телевизия ”7/8” Станислав Балабанов коментира в предаването ”Студио Хъ” днешния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса. Именно той зададе три въпроса там.

"Традиция стана на тези брифинги да търся отговорите на нормални въпроси, подкрепени с факти. Днешният брифинг беше различен и интересен спрямо предишните, защото очаквах след може би катарзиса на личността, който придоби ген. Мутафчийски в последните седмици - първо беше скрит от властта, целият щаб беше потънал някъде, след това го изкараха на бял свят, чувахме в ефир какви заплахи се получават за неговия живот - неща, с които, според мен, не трябваше да занимават населението, и днес с огромно очакване отидох.

Той пак беше в униформа, най-вероятно му е изсъхнала, в рамките на шегата. Аз подходих отново с няколко въпроса, които според нас са много важни, особено първия, свързан с медиците от Спешна помощ и липсата на предпазни облекла. Защото ако забелязвате аз цитирам сериозни хора, в случая днес д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ. Първо, ген. Мутафчийски не познаваше тази жена и не знаеше в коя асоциация членува, и второ - пореден цитат и поредни думи, които според него или са манипулативни или не отговарят на истината.

Изключително е просто един път за винаги да отговорят на въпросите, а не да бягат. И трите въпроса бяха насочени към ген. Мутафчийски, но на повечето от тях отговаряха други представители на щаба. "Статистиката отново е срещу щаба. Виждаш какъв хаос цари в болниците във Видин, в Сливен", каза той.

"По втория въпрос - дали има проблем в комуникацията между институциите. На летището, където кацат различни хора, всъщност се оказа как една жена от Хасково са я гонили в багажното, минала е транзит паспортен контрол, накрая е стигнала с автобус до Хасково. Това говори за хаос между институциите. Нищо повече. Защо не си го признаят най-после.

И на третия въпрос интересно е вчерашното мнение на премиера Борисов на толкова важен за всички нас празник да коментира цифри без да е подготвен. Разбира се снощи той се извини, това трябва да го кажем, но в крайна сметка един премиер е недопустимо да не бъде подготвен с цифрите. За наше съжаление цифрите, които коментират и споделят, тъй като са видимо неподготвени, продължават да създават единствено паника", заяви още Балабанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 опорна точка

    26 45 Отговор
    Да се внушава :" Журналистите от 7'8 се интересуват от данните за вируса" !! Плющат внушения на кило тези хитреци...нъл тъй тролчета изр***мои?
  • 3 соросояга

    22 37 Отговор
    Трите му въпроса от вчера бяха тъпи. Трябваше да ги пита, кога ще разтурят цирка, или да се заема народът.
  • 4 пешо от панелката

    61 20 Отговор
    HOЩ предпочита тъпите въпроси на мисисрките и когато се зададе въпрос който вълнува обществото стават агресивни, отговарят на въпроса с въпрос и откровено лъжат. Просто копират Вожда
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лекар БГ

    55 21 Отговор
    Точно такива им бяха въпросите-конкретни и ясни.
    Това,което ме изуми,беше генералската реакция към третия въпрос.
    С такова презрение и отвращение не пожела да коментира поредното премиерско невежество.

    Коментиран от #9, #26

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лили

    32 21 Отговор
    Въпросите бяха на място! Генералът излезе извън нерви и не отговори. Но пък той си има ментор и добре поне, че не каза, че за всичко са виновни БСП, без приятелите му Гергов и Станишев
  • 9 barut

    19 22 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Шоуменчето е като-няма патица,след като не е могъл да спи до обяд,пита като пуйка кот е недомислил..
  • 10 Абе

    42 21 Отговор
    Колкото и да им е неприятно на много хора, 7/8тв е една от малкото телевизии, които обръщат внимание на проблемите и не мисирстват като големите бтв и нова. Пък дали е чалгар дългия или не, все ми е тая щом виждам хора, които имат какво да кажат.

    Коментиран от #19

  • 11 Само питам

    24 27 Отговор
    Защо не слагате надпис "Продуктово позициониране" на всички рекламни материали за лицето Станислав Тодоров Трифонов и за телевизията му?
  • 12 Истината

    24 23 Отговор
    Мисирката на Славчо всъщност е пуяк.
  • 13 Прост народ

    36 21 Отговор
    Щаба пълни гащите и почва да джаса по микрофоните след като чуе : Добро утро, Балабанов от телевизия 7/8, има 3 въпроса... Евала само така яко напън на тия щабаджий гърбави
  • 14 Нова

    25 16 Отговор
    Не сте прави да плюете журналиста само, защото е от телевизия 7|8.Слави не става за политик, май и за собственик. на телевизия, но с журналиста е уцелил.
  • 15 Гост

    19 20 Отговор
    Този от кога има телевизия. Иска да опростачи населението .
  • 16 Политолог

    16 19 Отговор
    Има журналисти от издания, чиито собственици са недобро намерени към правителството и щаба. И журналистите от тези издания задават въпроси от разни слухове,разнасяни за непотвърдени неща
    На СЛУХОВЕ НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ ОТГОВАРЯ
  • 17 78 оФчици на тавана и една бутилка ром

    19 11 Отговор
    Бре бре Слави Трифонов, къде се бъзикаше и унижаваше цветан цветанов. Но се съюзи с него и цецо, като му беше на гости не му зададе един провокативен въпрос, за апартаментите, за кражбите на големи суми пари(демек не му пука за ограбените от българи пари на славито) и чак каза на цветанов, че му било много трудно, но цецо бил професионалист. Честита ви нова подводница Слави Трифонов се казва. Голям го вади а пред бойко лице в лице заекваше.
  • 18 Townboy

    17 16 Отговор
    Балабан на турски е воден бивол. Измислена телевизия с измислени герои твърди, че "няма такава държава".
  • 19 Добро утро

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Като е толкова загрижен, за хората защо авоарите му са в офшорки и ни плаща по малко данъци. Загрижен е но само на думи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    7 11 Отговор
    Един истински журналист, сред стадо мисирки!
  • 22 Журналист

    13 4 Отговор
    Колега Балабанов, като нов в занаята, не знаете ли, че 90% от слуховете в България са лъжливи? А вашата ТВ непрекъснато коментира на непроверени слухове. Пък и колко ли зрители имате...? Когато Ви предложиха да отидете в Центъра за спешна помощ, за да видите дали имат или нямат защитни средства, защо не отидохте?
    Един журналист не трябва да бъде язвителен, изпълнен със злоба и недобронамерен, а вие сте точно такъв. Може Слави добре за това да ви плаща......
  • 23 123

    11 0 Отговор
    Вие г-не отидохте ли както ви казаха от щаба след оперативката да видите дали наистина липсват или не предпазни средства или сте разследващ журналист по фейсбук профилите на някакви хора които говорят и те с цифри незнайно как получени. Ако не, значи създавате излишно паника и искате да Ви се обясняват въпроси чийто контекст прозира отдалече.
    Какъв контрол на летищата, мерят температура и питат за симптоми - ако човек вземе хапче за намаляване на температурата няма да го хване апарт, дори да е в начален стадии пак няма температура, за второто казаха ви много преди да зададете въпроса че жената е избягала умишлено.
    И на третия въпрос веднага след като разбра че е направил грешка премиера се поправи и това беше с ден поне преди вашия въпрос. Така че за да сте от "умните" журналисти вие питате неща които вече са ви ясни защото...? Не отговаряйте, знаем си защо, не ни трябва висше по журналистика за да разберем че нито един от Вашите въпроси не беше насочен към правене на истинска журналистика а по скоро към създаване на новина за да изпъкнете.
  • 24 БО-COVID-19

    7 3 Отговор
    Въпреки че съм съгласен с въпросите на този така наречен "журналист", мисля че напълно покрива критериите за мисирка, след като плямпа за цифри, не за числа!
  • 25 дедо Риц

    3 10 Отговор
    Макар и младо момчето зададе смислени въпроси,а Фантомас изпусна нервите !
  • 26 Димитрова

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Категорично въпросът беше много тъп и ще кажа защо. Защото генералът трябва да представи здравната картина към момента, а не да коментира кой какво е казал, та дори това да е министър председателя! Най-елегантно казвам така зададените 3 въпроси е признак на лош вкус, за да не кажа липса на компетентност!
  • 27 Александър

    5 1 Отговор
    На тоя човек не му ли омръзна да се излага?
  • 28 петър

    4 1 Отговор
    A бе мушмурок.Колко пъти да ти се казва че:
    -Зависи кой задава въпросите /ти недоклатения/
    -Какви са въпросите/тъпи /
    Е ,кой по принцип отговаря на такива въпроси и на такива като теб????????
  • 29 Баба Вида

    1 0 Отговор
    Прибери се чедо на село, кудето ти е местото, немой се мъчи да говориш, оти не знаеш азбуки....
  • 30 Онзи

    0 0 Отговор
    Да попита как се прави телевизия 7/8(от къде
    пари)..!!!!???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове