28 Май, 2020 11:41 4 033 26

БОЕЦ: Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за апартамента

  • цветан цветанов-
  • апартаментгейт

От гражданското сдружение са получили постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно производство, защото установила, че с придобивката на Цветанов всичко е точно

БОЕЦ: Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за апартамента - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт, твърдят от гражданското сдружение БОЕЦ, което през март 2019 г. сезира три институции - държавното обвинение, ДАНС и КПКОНПИ, за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирмата "Артекс" в София.

По онова време Цветанов все още беше "дясната ръка" на Борисов - депутат, председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията.

"Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе шеф, преди да стане главен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветанов за аферата с апартаментите и асансьора в хола", обявиха от БОЕЦ, след като са получили постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно производство, защото установила, че с придобивката на Цветанов всичко е точно.

Повод за сигнала на БОЕЦ бяха серия публикации и анализи на сайта "Свободна Европа", "Антикорупционен фонд“, "Биволъ" и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им.

Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително.

След серията медийни разследвания и разкрития и подадените от БОЕЦ 23 сигнала до прокуратурата със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ, Александър Манолев - зам. министър на икономиката, Цветан Цветанов – депутат и зам. председател на ГЕРБ и други.

Премиерът Борисов и прокуратурата обещаваха "задълбочено и всвеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства" и "всеки да си получи заслуженото“.

Досега единствено бившият зам.-министър Манолев е обвиняем - заради къща за гости.

От буквално половин страничка „изводи“, допълнени със страничка и половина преразказ на думите на Цветанов и без никакви мотиви прокуратурата го обяви за чист като сълза на девственица! Както преди това по същия начин изпра и изглади всички останали апартаментаджии. Сега Цветанов е готов да учреди и оглави новата си партия - има индулгенция от Гешев и прокуратурата, коментират от БОЕЦ.

"Ще обжалваме прокурорското постановление", заяви пред "Сега" председателят на гражданското сдружение Георги Георгиев.

От своя страна Цветанов винаги е твърдял, че е невинен. В медийните си изяви бившият зам.-председател на ГЕРБ няколко пъти обяви, че приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт".

Във второта половина на 2019-а Борисов предприе тежките мерки срещу доскорошната си дясна ръка, защото видял в очите на хората „краха“ на ГЕРБ. Това обяви самият той, когато взе предизборната кампнаия на ръчно управление.

„Апартаментгейт“ ни разби", призна в края на 2019 година лидерът на ГЕРБ. "Тежко репутационно ни удари, колко министри отстраних само и само хората да са убедени, че това е било случайно, а не стил", въздъхна тогава Борисов.

Премиерът не скри, че е обиден на доскорошната си дясна ръка в партията. "Цветан Цветанов след двете интервюта, които даде, не ми липсва. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите си и партията си", свъси вежди лидерът на ГЕРБ.

Още тогава Борисов пожела успех на новия проект на Цветанов, но го посъветва да не му дава оценки.

На 5 март т.г. в отговор на въпрос дали ще прави партия, Цветанов заяви: „Нямa дa cкрия, чe ca мнoгo хoрaтa, кoитo жeлaят дa ce нaпрaви нoв пoлитичecки прoeкт, кoйтo дeйcтвитeлнo дa бъдe нa eднa пo-здрaвa ocнoвa, зa рeaлни пoлитики и зa пoлитики, c кoитo дeйcтвитeлнo дa бъдaт зaщитaвaни интeрecитe нa мaлкия и cрeдния бизнec“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    47 3 Отговор
    Хрониките на герберлунгия, глава поредна офци.
  • 2 ЖОРО

    45 3 Отговор
    МЕКЕРЕТА..ВСИЧКИ СА ЗА КАУША..МИРИШАТ...
  • 3 Чорбаджия

    51 3 Отговор
    За пръв път виждам прокурор да “оневинява”. Това го прави само СЪД(многоуважавания).
  • 4 Иван Несторов

    7 63 Отговор
    И какво трябваше да стане бе другари. Вишински да го даде на съда и за какво ,че бил заменил 2 апартамента и доплатил . Той безплатни държавни апартаменти ли е взел или е взел на безценица държавно жилище и после го е търгувал както Непрезидента Радев . Той ощетил ли е българските данъкоплатци , присвоил ли е партийните пари като оня от Боец или пък като Копейкин -държавната субсидия . Докога крадците в България ще викат дръжте крадеца.

    Коментиран от #12

  • 5 Лекар БГ

    51 2 Отговор
    Някой да е очаквал друго?!Ако да,значи не е в час.
    В сравнение с едни стотици милиони,облажили обикновеният депутат-национален дарител,цецовщините са дребна далаверка.
    Всичките за тези 30г.са невинни!А тези от последните 11г.,са направо светци!
  • 6 РЪМПЕЗИ

    27 4 Отговор
    ЦВЕТАНОВ, АКО МЕН МЕ ИЗХВЪРЛИ БАРЦЕЛОНСКИ КАКТО ТЕБЕ, ЩЕ ОНИЩОЖА ВСИЧКИ СТРУКТУРИ НА ГЕРБ В СТРАНАТА, КОИТО СЪМ СЪЗДАЛ...ДА ХОДИ ДА ГИ ГРАДИ НАНОВО...
  • 7 мафията

    25 4 Отговор
    Хвала таквази прокуратура.
  • 8 Село

    33 1 Отговор
    Много ясно,че така ще стане то да не е да погнеш Божков и да тръбиш,че е най големия престъпник на света те най големите са под носа ни крадат ни денонощно обаче Българския народ спи също денонощно и не вижда нито чува и не го и интересува дето изпразват мисията му абе с две думи прост народ слаба държава.
  • 9 Гешон

    23 2 Отговор
    Даже още един трябва да му даде държава както на времето Тодор Живков ги раздаваше за добра служба в редиците на ГЕРБ и участие в унищожаването на на страната.
  • 10 Мим

    13 1 Отговор
    Ще правиш политики,които да защитят теб.Как може да се разчита на теб,като едно говориш,а съвсем друго правиш за своя полза,народа изобщо не те интересува,а как повече да заграбиш..
  • 11 Вуйо

    15 4 Отговор
    Цецо крадецо
  • 12 goni

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Несторов":

    Помниш ли миналия скандал с апартаментите на Цецо? Знаеш ли колко бяха и как той се оправда, като започнаха да му задават неудобни въпроси? Ако, не помниш и не знаеш, информацията се намира лесно!:)
  • 13 Отвратен

    24 3 Отговор
    ОТ какво ги спечели тези пари за 6 апартамента. Хората изплащат заеми години наред. А вие от закуски сигурно сте ги спестили. В БГ има съд и прокуратура само за простосмъртните. ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ КРАДЦИ И ТРЯБВА НАРОДЕН СЪД.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 старото

    6 1 Отговор
    абре,бойче,дядово-кога ти порасна работата че започна да пишеш и лъжеш в мрежата? хахах
  • 16 Хахаха

    7 0 Отговор
    Раята спи
  • 17 Българин

    5 8 Отговор
    Напълно Закононо е да се плаща данък върху Данъчна оценка,а не върху релната цена....Нали за това се нарича Данъчна оценка....Друг е въпроса дали е Морално това да се прави от Политик...И за това подаде оставка Цветанов,а не защото е Незаконно...Боец да си търси жертви при Приватизаторите и унищожилите Икономиката ни...червените цървули...
  • 18 dsсса

    9 0 Отговор
    Ето йкак са се развили нещата:

    Цв.Цв. вижда строежа. Прави му впечатлениекачеството. Казва на строителя "впечатлен съм, правиш много добра топлоизолация". Строителят се разчувствал и казал "господин Цветанов, трогнаахте ме с думите си! Ще ви продам един апартамент на едан десета от себестойността му". (Това е истинско обяснение дадено от Цветанов пред някаква телевизия). Ето така се прави! А ние какво - търсим кусури, едната стена била с половин микрон по-висока от другата, заяждаме се със строителя и той не ни прави отстъпка. Сами сме си виновни!

    Коментиран от #19

  • 19 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "dsсса":

    Прав си!:) Така е! Дипломацията решава въпроса!:) Хората воини са спечелили с дипломация, какво остава за един апартамент!:)
  • 20 безпартиен

    11 0 Отговор
    Най-прекият път към материално благополучие в България е да се занимавате с политика!Колко знайни и незнайни "политици" не са допринесли и с 5 лева за повишаване стандарто на живот!Неизвестно е как човек и членовете на семейството му цял живот са били на заплати от бюджета успяват да придобият десетки имоти,да изучат деца и внуци в престижни ПЛАТЕНИ западни университети,да водят такъв начин на живот,на който и потомствени западни бизнесмени биха завидили!Нищо не интересува нито НАП,МВР,ДАНС,и които се сетите държавни хранилки!Мачът за хората свърши и резултата е бил ясен на организаторите много преди 10.11.1989 г.!!!!
  • 21 младок

    8 0 Отговор
    аз само гледам да напусна страната възможно най-скоро и дано успея и никога не се върна
  • 22 гост

    1 0 Отговор
    Значи още са другарчета с Баце. Баце го е помилвал.
  • 23 Неотрален

    6 0 Отговор
    Ето защо няма да се оправим. Дори на децата им стана ясно че Цветанов е виновен, само на правораздавателните органи и на ГЕРБ не им е ясно.
  • 24 ПАРАЗИТНА КЛАСА

    3 0 Отговор
    ЦВЕТАНОВ НИКОГА ФАКТИЧЕСКИ НЕ Е РАБОТИЛ КАКТО И ЦЕЦА КАКТО И БОКО КАКТО И КУРНЕЛА !
  • 25 КЪРЛЕЖУВАНЕ

    2 0 Отговор
    ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ Е ЯСНО ЩОМ НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ !
  • 26 ФАКТИ

    2 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Лидeрът нa ГEРБ кoмeнтирa пaртийнитe нaзнaчeния нa cвoeтo и нa ceгaшнoтo прaвитeлcтвo
    „Пo-дoбрe кaлинки, oткoлкoтo криминaлинки, кoитo тe нacaдихa пo цялaтa aдминиcтрaция в пълeн oбeм. Гaфoвeтe им ca дeceтки
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове