Last news in Fakti

10 Септември, 2012 21:20 19 275 58

Тодор Живков блокира интернет

  • тодор живков-
  • политбюро-
  • интернет-
  • документи

 

При издаването на Указ 56 Тодор Живков е искал в ръководствата на новообразувани фирми да бъдат назначавани „наши, свои, отговорни другари”. Това обяви председателят на Държавна агенция "Архиви" Мартин Иванов, който представи новия сайт с непознати за масовия читател архиви на Политбюро на БКП за времето от 1944 до 1989 г.

Пускането на архивите в интернет блокира специализирания сайт. Първата дигитална колекция, представена днес е наречена "Архивите говорят" - за протоколите и решенията на Политбюро на БКП за времето между 1944-1989 г.

Според Иванов, указът е бил прелюдия към времето след 1989 г. В крайна сметка "Мултигруп" беше регистрирана именно по този указ, както и Първа частна банка", каза Иванов.

А това, че Живков предвижда някаква плавна еволюция, не означава, че той е очаквал, че ще бъде толкова рязко и бързо сменен във властта, посочи председателят на агенцията.

Това е видно от документ на Политбюро, в който се предвижда кой да бъде арестуван и кой не по трайчокостовистките процеси, даде пример Иванов.

Според него само на "стола на истината" може да се каже дали днес имаме живковисти в управлението на страната.

Но ако разширим фокуса, почти всички българи имат натрапчивото усещане, че миналото не е влязло в музея, ако използваме фразата на президента Росен Плевнелиев от изявлението му в Берлин, допълни директорът на агенцията.

Ако сега са нужни няколко часа, за да могат протоколите на МС да стигнат до всички български граждани през интернет, днес ние качваме документи, които са стояли в архивите в продължение на 20 години, заяви Иванов.

Част от тях документите никога не са предвиждани да стигнат до масовия читател - те са със съответните грифове, отбелязва бТВ.

Любопитното е, че освен по големите теми, по които очакваме да прочетем повече, като Възродителния процес или строежа на АЕЦ, в протоколите виждаме и огромното дребнотемие, с което са се занимавали в Политбюро - като цените на найлоновите дамски чорапогащи, с отпускане на жилища на крайно нуждаещите се служители в службите или активни борци, подчерта Иванов.

На 4 октомври ще в друг сайт на агенцията ще бъдат публикувани личните досиета на хората, участвали в Балканската и Междусъюзническата война, а по-късно и полицейските досиета отпреди 9 септември 1944 г. В тях ще са досиетата на самия Тодор Живков, Никола Вапцаров и др.

Политбюро на БКП е най-тесният ръководен орган на висшия ешелон на комунистическата партия, именно Политбюро, а не правителството тогава е вземало решенията, отбеляза Мартин Иванов. За 45 г. едва 55 българи са били негови членове. Документите са разделени съобразно техния тип, степен на секретност и година на издаване.

Решенията "Б" са най-важните и най-секретните, 905 на брой. Всички те са снабдени с воден знак, но това не пречи да се четат свободно. Методиката на подреждането им е по десетилетия и могат да се прочетат най-важните събития, случили се в този отрязък от време.

73 910 листа, немалко от които двустранни или около стотина хиляди страници, са достъпни през сайта.

Открити са и още архиви, които ще бъдат сканирани до края на годината. Сред по-интересните теми в тях са за натрупване на външния ни дълг - има информация за даването на кредита от 1 млрд. долара за Ирак и около 1 млрд. и 600 хил. долара – за Либия, за помощите за Третия свят и др.

„Имаме и богата снимкова галерия с 396 образа. Около 30 000 страници са нашите архиви в Русия, от които сме получили вече приблизително 24 000 страници. Те пристигат на части и се обработват, но не очаквам разтърсващи събития около тях”, подчерта Иванов.

Агенцията предлага създаване на Музей на ДС, но няма необходимите 1 млн. и 750 хил. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 росен

    12 1 Отговор
    бисексуалният ни президент знае, на ли е бивш комсомолски секретар

    Коментиран от #2

  • 2 EMSKI

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "росен":

    Дай снимки де..или само на приказки да се намираме...или от личен опит,а??
  • 3 rosen

    6 1 Отговор
    е снимките са в шефа, смятам знаеш как е
  • 4 Петър

    3 1 Отговор
    "Но ако разширим фокуса, почти всички българи имат натрапчивото усещане, че миналото не е влязло в музея, ако използваме фразата на президента Росен Плевнелиев"


    Алоууу... ! Ти наясно ли си ЧЕ НИИИИИИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВИ ЩЕ ДЕМОНокрацията БЕ !
    НАЯСНО ЛИ СТЕ ЧЕ ХОРАТА ИСКАТ СОЦАААА.... ЗА ДА МОЖЕ и ДЕЦАТА СИ ДА ИЗУЧАТ БЕЗПЛАТНО (и то като хората), И ДА МОГАТ ДА ОТИДАТ НА ЛЕКАР (пак безплатно), и Т.Н и Т.Н.

    КЪФ МУЗЕЙ ВА ГОНЯТ ВАС ТАМ БЕ ???

    Смятате че това тук и днес Е ПО-ДОБРО ОТ СОЦИАЛИЗМА ЛИ ? (пък макар и така извратен както бе по бай Тошовото време) ?
    Лелееее...
    Че то и доматите и краставиците и сиренето и КАКВОТО И ДА Е....назовете го.... ВСИЧКОООО БЕШЕ ИСТИНСКО !!!...а какво е днес ??? А ?

    И не за друго са гледали цените на чорапогащите, А ЗАЩОТО ДНЕС, СУЕТНИ МАЗИЛА.... МАСАААААА ПАРИ СЕ ЛЕЯЯЯЯЯТ !!! МАСА ПАРИ ОТИВАТ НА ВЯТЪРА !!!
    Всичко е тотална ПОРНОГРАФИЯ !!!

    В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕ НАПИСАНО:

    "След 1989-та, Р.България влезе в ЧЕРНА ДУПКА. Толкова черна и непрогледна, че дори и мрака се страхува да остане сам със себе си там. Това бяха времена на тотален разгром и деморализация. Още от малки, децата свикваха да гледат порнографщини по РЕП-ове, ТВ и всякакви други медии, които глобалистите измислиха с цел - покваряване съзнанието на поколенията. От друга страна, келешлъка и мързела взеха такъв превес, че илитерацията от 7% в края на Социалистическия строй, достигна безумните 70% само за 20-тина години. Хората които виждаха всичко това избягаха, изоставяйки с мъка в сърцата си, мило и драго, приятели и роднини. Цялата доходоносна, и крайно нужна за българите промишленост, се наряза и изхвърли на скрап, включително и авоарите. Те просто бяха разпродадени, като немалка част бе изфабрикувано че е дадена на българите а всъщност - беше услужливо подарена на имащите (явно за да имат още и още...). Всичко това дойде отвън с цел - заробване и ограбване на работническата класа (след 1989-та, тази класа беше назована - средна класа, която разбира се изчезна). Хората достигнаха такава Морална и Духовна нищета, че Живота им заприлича на ненужен отенък от блянуваното минало. Много от тях сложиха край на Живота си, други в лудостта, вместо да се борят срещу врага, стигнаха до такова крайно отчаяние, че дори и яденето от кофите за боклук не можеше да ги разстрои повече.
    Или казано с една дума - ТРАГЕДИЯТА и ЖИВИЯ УПАДЪК НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА СЛЕД 1989-та ГОДИНА. Можем с ръка на сърце да кажем че - никога не е имало такова безсилие, безнравственост и беззаконие както след 1989-ма, от създаването на Държавата България ! Това беше мракът, който никоя нация не би пожелала дори да види в документален филм, камо-ли да изстрада"

    Смятам че горното (което не знам как написах на един дъх), НЕ е в разрез с настоящето ни ! Всичко това (а и много повече) е ВЯРНО ! И само онез в ПАРЛАМАнта, могат твърдят че днешните времена били "неизбежни", "по-прозрачни и честни", "по-либерални или пък толерантни" (да им йезуитските проклети думи).

    В действеителност - точно тази Оправия (да, да с Главно "О"), трябва да се натика в музеите, а защо не и ЗАД РЕШЕТКИТЕ (!), а предходния Живот, Строй или както там искат да си го нарекат - ДА БЪДЕ ПРЕТВОРЕН НАНОВО !

    Или както се казва: "Като чуеш мръсник да те увещава в нещо, погледни от'де изгрява Слънчо...И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ ИСТИНАТА >>>Е ТОЧНО НАОПАКИ, от онова в което се опитва да ти втълпи !"

    Коментиран от #6, #21

  • 5 гост

    1 1 Отговор
    Имаш спешна нужда от психиатър!!
  • 6 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Имаш спешна нужда от психиатър!!

    Коментиран от #10

  • 7 Адаша

    3 0 Отговор
    Петър е болезнено ПРАВ!!! На времето БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ вървеше заедно с ДОЛАРА!!! В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ СЕ ОБМЕНЯШЕ ЛЕВ, ЗА ДОЛАР НЕ!!!
    А всичката мизерия, в която живее българслия народ е за да ни смаже. Да убие нашия дух и нашето духовно развитие с материални облаги, порнография и мизерия. А и това промиване е не само в България, а в цял свят. Просто у нас е в много напреднала фаза!!! А за промитите мозъчета мога да кажа, да спрат и да помислят аджаба, защо е така. Да прочетат нещо, или най-малкото да попитат бащите си! Духовното развитие е най-важното за човека. Но той е толкова зает с работата си,да си създаде материална облага, че чак е станал СЛЯП ЗА ИСТИНАТА, ИСТИНАТА ЗА ДУХА, СЪРЦЕТО И МОЗЪКА! Запомнете, че ние сме единствените същества с ПРАВО НА ИЗБОР!!!
  • 8 Адаша

    0 0 Отговор
    Какво му трябва на човек? Кола, много пари, хубава къща? Неее... Предпочитам да мога да използвам ума си на 100% (не 2-7). ПОМИСЛЕТЕ!!!
  • 9 comment

    2 0 Отговор
    Не говори глупости, о неразумний юроде! Имаше си лошите, имаше си и добрите страни това време. Да не мислиш, че сега не се затриват хора заради убежденията им? Да не би почти 100% от населението да ходи на почивка по 2 седмици всяка година? Да не би здравеопазването да е реално? Да не би пенсионната система да не е балон пълен с вакуум? Хайде стига глупости! Не е казано, че трябва да се връща старото, но не трябва да се омаскаряват добрите му страни! Май само в България сме глупаци, които отричат самите себе си. Отидете в Русия, за която повечето българи имат ужасяващо отрицателно мнение и вижде в Малий татър как царският герб стои редом с този на СССР и сегашната власт не ги маха, защото това е история. Престанете с хейтъризма, от лошо няма как да произлезе добро.
  • 10 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    За теб беше предназначен предния ми пост умнико!
  • 11 Адаша

    0 0 Отговор
    А сега? КАКВО Е ПО-РЕАЛНО??? 'умнико'
  • 12 georgi

    2 0 Отговор
    Бай Тошо, кланеха ти се, целуваха ти ръцете, охраняваха те, сега те ни управляват а теб те хулят - дори и репресирани се нарекоха. Бай Ганьо е такъв - няма ли келепир в политик се превръща, там е мамбото
  • 13 comentator

    1 0 Отговор
    Колкото да плюете Петър, за съжаление, той е прав до известна степен. Не бива да се отрича всичко от миналото. Ако е така ще трябва да плюем и по Хан Аспарух че е основал Българската даржава и т.н по ред. Разумните управляващи, каквито ние нямаме, щяха да вземат от миналото положителните неща, да ги съчетаят с настоящето и да чертаят бъдещето на България. А в момента всеки дакопал се до някакъв пост единственото което го интересува е личната облага. Кой ти мисли за децата, които тровис храните си, нали има печалба, кой го интересува пенсионерите, живеят като скотове ден за ден, кой се интересува от ТЕБ българино, дали ще оцелеещ, важното е да ти смъкнат кожата от гърба. Колко са осъдените рекетьори, убийци едри наркопласьори и друга подобно паплач? Ама ако обикновенния човечец не си плати парното... на съд. Не това не е демокрация, не е социална политика насочена към данъкоплатеца, това е геноцид. Не знам на колко години сте вие които пишете, и какво си спомняте от миналото, но е справедливо да кажа че имаше и хубави неща. Ще спомена само две: Престъпност почти нямаша, говоря за едра, нямаше синя зона защото имаше ограничение т.н "софийско жителство", месечните разходи на семейство не надхвърляха приходите. Това е. Не съм бил партиец, дори бях изключен от комсомола 86г, нито от СДС макар като всички се подведох от еуфорията 89г, не съм царист нито от ДПС,но не съм и гербер макар да гласувах за тях поради липса на други. Чудя се кои са следващите които ще ни "оправят"
  • 14 Nashio

    0 4 Отговор
    Пълно с коментари от потънали в мизерия комунисти - хора без сиво вещество - чакащи всичко наготово.... Дали ако беше комунизъм сега щях да карам чисто нов Мерцедес и да бъда само на 22 ? Има здравеопазване, има и храна - ама сега силните оцеляват, а слабите ми напомнят за Галя от Каризма - реват за комунизма - там където хора като мен ги изхранват

    Коментиран от #20

  • 15 Адаша

    2 1 Отговор
    Тоя пък. Месцедеси, бмв-та. Знаешли въобще защо съществуваш?
  • 16 NIKO

    1 0 Отговор
    Тези ги разправяй на баба ми! На 22 г колко си работил приятел. Всички знаят как на тази възраст се правят пари. Или и ти ,като Илия Павлов, лека му пръст , ще кажеш че си започнал със стария "Вартбурт" на баща си. Не се слагай към силните. Силата за която говориш не е от фитнеса, а в това което създаваш за себе си и другите около теб. А това нещо се постига с много усилия и време. Силни са тези които са се скъсали от работа или са дали живота си за да създадат условията да живееш ти , аз, той , нормален живот, това са днешните пенсионери които ти наричаш слаби. Аз също карам Мерцедес и съм сигурен че е по нов от твоя, но това не ме прави по силен или по важен от човека кайто работи на полето за да ми гарантира хляба, или от пенсионера кой живее с 200лв. Извинявай за тона, но не си разбрал същественото в коментарите на хората. По отношение на здравеопазването, не ти пожелавам никога да се възползваш от него, за да не разбереш колко грешиш.
  • 17 Nashio

    0 1 Отговор
    Аз знам, но май ти не си наясно какво правиш тук... Хайде, че ще изпуснеш трамвая към халите за да си напълниш вода ... :)

    Коментиран от #19

  • 18 Адаша

    1 0 Отговор
    Работил той. Гребане с лъжица? Тате му е купил 190-ка и си мисли, че е нов. :)
  • 19 georgi

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Nashio":

    Да си жив и здрав, дълго да го караш, гледам че такива сукалчета за кратко си карат колите- все нови и скъпи - спечелени....трудно е да се каже как......
  • 20 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Nashio":

    Ти вземи стани религиозен и ходи редовно на черква или джамия, или на каквото там си искаш и се моли ката ден тати ти и мама ти да са ти живи и здрави и да ти купуват кола редовно, като потрошиш настоящата. Пък ако не са мама и тати, значи си от ония юнаци, дето карат 2-3 години лъскава кола и изведнъж постъпват в енергото.
  • 21 Клаус

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Петре, много си заблуден. Не мислиш в правилната посока!
  • 22 bulgarka

    1 0 Отговор
    petap e prav za vci4ko
  • 23 Петър

    0 0 Отговор
    До коментар #21

    Мислим че съм го заковал доста точно:

    "Смятате че това тук и днес Е ПО-ДОБРО ОТ СОЦИАЛИЗМА ЛИ ? (пък макар и така извратен както бе по бай Тошовото време) ?
    Лелееее..."

    Т.е., за неразбралите - пределно ми(ни) е ясно, че и по соца имаше "добри и лоши страни", но КОЛКОТО и да бяха лоши, все се вписвахме в първата ДЕСЕТКААААА (10) !!!

    Алоууу Врацааа... Хайде кажете ...умници такива... къде сме сега ?
    М?
    Кофти се произнася Истината, нали ?
    ДА ЗНАЕМ ! НО НЯМА КАК - АКО И БЕЗ НЕЯ СЕ ОПИТАМЕ ДА ВЪРВИМ - Е ЗНАЧЕ ДИРЕКТНО СИ ИЗЧЕЗВАМЕ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА !

    Апропо - никакъв коментар няма да отпраяв към още МЛЕКОПИТАЕЩИТЕ ! (те си знаят кои са). Само бих си изгубил времето...
  • 24 Прима виста

    0 0 Отговор
    На прима виста се сещам за министър Лиляна Павлова - внучка на живковист:
    Дядото на Л.Павлова – Георги Павлов е висш функционер на БКП (член на ЦК), министър на химическата промишленост и личен приятел на Тодор Живков, а баба й Лиляна (на която е кръстена министър Л.Павлова) дълги години е първи заместник - завеждащ отдел „Организационен” на ЦК на БКП. Според спомени на съвременници, тя е била твърда привърженичка на Сталин и на неговите методи на управление. За лични заслуги към Т.Живков, на Г.Павлов дори е била отпусната сумата от 20 000 лв. (По спомени на Дамян Дамянов, син на Райко Дамянов) За времето си, това са огромни пари - за сравнение, масовите заплати са под 150 лв, нова лека кола струва под 5 000 лв, а тристаен апартамент в София – 8 000 – 9 000 лв.

    подробности
    http://www.free-bg.net/index.php/%D0%9A%D0%BE%D1%8F-%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0
  • 25 Петър

    0 0 Отговор
    ...с други думи ?
    Пак говорите "колко е бил ЛОШ соца" ? ....или аз не разбирам нещо ?
    И въобще - защо си чешете езиците не мога да разбера !?
    СЯКАШ НЕ ВИЖДАТЕ ???
    НАИСТИНА ЛИ НЕ ВИЖДАТЕ КАКВА УРОДЛИВОСТ Е НАСТЪПИЛА, ИЛИ ПРОСТО ЕЙ ТАКА ГЛЕДАТЕ ДА ЗАМАЖЕТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ?

    МИ НЕ МОЖЕТЕЕЕЕЕЕ.... просто НИКОГА няма да успеете !
    Щото хората ВЕЧЕ проглеждат ! Дори и по селата скиват за ко иде реч !

    Така че - плямпайте си, но тока остава 18 ст, а в т.нар. страни от третия свят (да взмем Филипините) е ОСЕЕЕЕМ (8), ОСЕМ ЦЕНТА !!!
    Алоуу.... айде сметни ми колко са 8 цента киловата ? М?

    (а ние УЖ се водим Европейска държава ? РЕЗИЛ !!!)
  • 26 Прима виста

    1 0 Отговор
    Днешният строй е един ГЕНОЦИД. Що за демокрация, която умъртвява народа????
  • 27 apostol

    0 0 Отговор
    Баи Тошо като усетил че ще умира наредил на доверените хора -Момчета като умра да ме погребете по корем щото ще доиде време хората ще идват да ме целуват по г.за.........
  • 28 kiril

    0 0 Отговор
    Петре прав си!
    Макар и с мъка си спомням някогашното спокойствие. (или иначе казано безгрижни слънчеви дни) Мен лично малко ме хвана "онзи" период. Само до пионерче... и до края на годината вече нямаше и униформи нито вратовръзки ...

    Никой неможе да се похвали с онова време в което сме играли по улиците и сме яли истински неща ...
    Някой сега би ли си пуснал детето му пред блока да си играе без да се притеснява ?!
    Някога хората бяха по-човечни - сега сме се овълчили и сме се вкопчили в материалното и най-вече в оцеляването.
    Плюеме ги но сега освен магистрали и МОЛ-ове аз друго не виждам да се прави!!
    Лошата храна е проблем за всички - от там са болестите ...

    ...много бих писал но какво от това?!

    Подрастващото поколение освен чалга друго не са видяли немогат да разберат какво е било и колкото да го плюят нямат база за сравнение ... остава си един спомен от старите филми които гледаме и ще си спомняме ... Не съм привърженик на комунизма но животът бе спокоен и хубав. Или иначе казано бедни и щастливи сега сме бедни, гладни и злобни ...
  • 29 чужд небългарин

    1 0 Отговор
    Погледнете този човек от снимката добре защото заплатите които получавате днеска са от времето на този човек а демокрацията ви съсипа който открадна открадна който не успя живее в мизерия и никога няма да се оправи тази държава на алчни крадци
  • 30 Николай

    0 0 Отговор
    Аз съм на 20 години, скоро живот и здраве 21г. и вярно, не съм живял по соца, но от това, което знам било е хубаво, милеете за онова време, гледам, че говорите че е имало и лошо и спорите за нещо, което няма да се върне. Демокрацията, попринцип не мисля, че е нещо толкова извратено, но хората които се занимават я правят такава ! Всеки българин се бие по гърдите, че разбира от политика, всеки негодува от тези, които са на жълтите павета, ами добре, защо не вземете да влезете, в някоя партия и да почнете да правите малко по - малко промените !? И сега сигурно ще кажете, абе момче кои ще те пусне така в пармамента да почнеш да правищш, това и онова, да ама си има начините, ако го искаш ще намериш начин, нали ? Нашето поколение е било такова и онакова, ми чакайте бе, ние сме ваше деца, вие сте тези, които сте ни възпитавали !!! Сега сигурно ще ме нападнете, ще се оправдавате с какви ли не неща, нямате време от работа, постоянно гледаме неща по телевизията и интернет, да така е , но може и да се възпитаваме, въпреки това, от вас е зависело, щото нали знаете "първите седем години". За тези, от вас, които толкова много милеят за "онова" време, явно сега много патите, това не означава, че и аз не съм патил, патя и ще патя, но вместо да седя и да милея, поне ще се опитам да намаля страданието и да си осигуря, нормален живот! Винаги още от самото начало, от древни времена, всичко е било до материалното благо, все пак, то е така казано - първично. Духовното винаги е било на второ място. Само онези в секите ги промиват обратното, ама там промитите мозъци работят за благото на лидерите! Малко се отклонявам вече, но демокрацията е настоящето и бъдещето, каквото и да се прави, само можем да се опитаме да я направим, по - добра, от нас зависи. Като студент, мога да кажа, че не е лесно, но целият живот не е лесен ! Бъдете силни, възпитавайте правилно децата си, и гледайте позитивно на живота!

    Най-великото откритие на моето поколение е това,че хората могат да променят живота си,променяйки вътрешната си нагласа.-Уилям Джеймс

    Коментиран от #39

  • 31 нон-конформист, нон-живковист

    0 0 Отговор
    Петър плет плете, по три пръта преплита, и пак не мой гу уплети... Аз израстнах и живях в "онова" време... Прав е (па макар и седнал), хитрецът Петър... Така е... Само че, туй ни мъ топли... Дет викал циганина:"Мойто кон мерси ни яде"... Думи, плямпане, драскане, все таа...РЕАЛНО какво се прави!? За да е по-добре животът ни, ВСИЧКИ трябва да сме единни, задружни, СГОВОРНИ, със съвместни и взаимни действия, единомислещи (все думи, неприложими и непонятни за сегашното време), а не злобни, предатели, завистници, равнодушни и апатични мижитурки, социални мишки и плъхове, алчни и подли помияри! Както е казал който требе: "Човек за човека е брат! Здрасти (може и как си) бе, гад!" А ти рьовеш за минало невъзвратимо... Като се промени мисленето към по-позитивно и положително, като се усмихваме повече, като сме по-ведри и уверени, че можем ЗАЕДНО да постигнем по-добър стандарт на живот, а не единствено и само да се завижда, злобее, "подлива вода" и "прави сечено", като се промени начина на мислене към по-позитивен и успяващ, е, как няма да е по-добър и стандарта на живота, ама само да рьовеш кво било и кво не било, и как щяло и не щяло, и трето, пето и десето, какъв искаш да е резИлтата, Ъ? Ъ?
  • 32 hgtr

    0 0 Отговор
    Николай от нас нищо не зависеше просто се събраха Рейгън и Горбачов в Малта и в Рейкявик и промениха света а дали е за добро не знам. Но 50 прцента от източно германците съжаляват за събарянето на берлинската стена. Виж Беларус Татарстан Казахстан и др. ребублики които са във Федерацията. Ние имахме шанса да бъдем много по добре от тях. Но така се получава когато човек се води от емоцийте.
  • 33 Петър

    0 0 Отговор
    До "нон-конформиста"
    Братле, само ен ме карай да си отварям устата, да ти казвам с какво се занимавам В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ !
    Но бъди сигурен - НЕ СПЯ, НЕ ЯМ, НЕ МИСЛЯ ДОРИ ЗА СЕБЕ СИ !
    Писмо след писмо (до определените законови Институции), разговор след разгоовр (с всеки който иска ДА ЗАНЕ), конфронтации, сблъсъци (от всякакъв род).
    Въобще не ме познаваш и не знаеш с какво се занимавам ! Само едно знай - ДАЛ СЪМ СИ ОБЕТ ДА НЕ СПИРАМ ! ДОКАТО СЪМ ЖИВ ДА ОПАЗВАМ ДЕЦАТА, НЕВИННОСТТА и ЧИСТОТАТА !
    Нито плямпам, нито ровя, нито завиждам, пък още по-малко предавам или заплашвам някого !
    Колкото до студента Николай (на 20 и дай Боже да стане 21 и 31 и.... 81 години !):

    "ами добре, защо не вземете да влезете, в някоя партия и да почнете да правите малко по - малко промените "

    Влизаме момче, влизаме и членуваме, борим се - НЕ СПИРАМЕ !
    Такива като мен дори нямат време да ви го напишат !!!

    И друго мойто момче:
    "...но демокрацията е настоящето и бъдещето, каквото и да се прави....."

    Ооо повЕрвай ни - МНОГО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ >>>ЗА ДА СЕ ЛИКВИДИРА !
    Не напразно съм написал ДЕМОНОкрация ! Защото това е строй който изфабрикуван не от кой да е, АМИ ОТНОВО ОТ МРЪСНИТЕ ЙЕЗУИТЕ, ЯХУДИС !
    Това е строй, който е изпробван мнооогооо преди да я има България ! Още в древна Елада са си правили ОПИТИ ! Да, да - точно така - гнусни, долни ОПИТИ с хората ! За да видят кой какви ще ги НАПЛЕТЕ ! ...и да гледат сеир докато нормалните се опитват да ги РАЗПЛЕТАТ !

    Виждам че не си запознат с материята затова ще ти дам един джокер - знаеш ли какъв период идва след ДЕМОНОкрацията ?
    И това ти го пиша с увереността, че ще го преовериш в дебелите книги които аз съм чел ! Това е периода на БУНТ ! Когато мафиотите са толкова самозабравени, когато Егоцентризма и Безхаберието е взело връх.... точно тогава идва ОХЛОКРАЦИЯТА !

    Така че, хич не си мисли че "бъдещето е в демокрацията" !
    МНОГО СИ В ГРЕШКА ! Идва "строя" охлокрация, в която НЕДОВОЛСТВОТО НА МАСИТЕ >>>ЩЕ ИЗЛИЧИ НАПЪЛНО ЦЯЛАТА ТАЗ ПРОФАНИЗИРАНА ВЪРХУШКА !

    И знаеш ли още какво ? СЪН НЕ ГИ ХВАЩА КАТО ЗНАЯТ ЧЕ НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТОЗ ПЕРИОД ! СЪН НЕ ГИ ХВАЩА !
    Правят всииичкоооо възможно за да удължат агонията и да ти отвлекат вниманието с простащина и перверзия, но какта аз знам, така и те знаят - КРАЯТ ИМ НАСТЪПВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН ! ...

    Така че момче, чети учи се, запонзай се МНОООГООО ДОБРЕ СЪС СИЛИТЕ С КОИТО ТЕ Е ДАРИЛ БОГ, и никога повече не се оставяй, НЯКОЙ ДРУГ да те води за носа ! Живей си Живота с щастие и разбирателство, бъди ПРЯМ и ВИНАГИ КАЗВАЙ ИСТИНАТА ! (та ако ще и себе си да излагаш или обиждаш) !

    Учи се на Добродетелност и Любов, А ИЗРОДИТЕ ? ... СЪС САБЯ ГИ ПОМИЛВАЙ !

    http://www.kursovete.com/upl_doc/proizvedeniq_na_hristo_botev_za_matura_po_literatura.pdf
  • 34 Николай

    0 0 Отговор
    Така, като гледам, не го приемай лично, но прекалено много вдълбаваш в нещата, не виждаш ли, че охлокрацията е постоянна !!! Всеки мандат ни управлява нова партия, нови лидери с нови идеи и скрити замисли !? Българинът постоянно мени своето мнение, не отстоява позицията си и може и да си прав, за демонокрацията, но едва ли... целият свят се бори за нея, сигурно си забелязал, че не останаха много диктатори, редът ще дойде и на Северна Корея, нека отшуми първо Сирия, пък тогава... Не искам да изглеждам така, че защитавам демокрацията, даже не защитавам нищо, стига да може свободно да си развиваш бизнеса, да се реализираш, да правиш сделки, да пътуваш из света, да се радваш на различните култури, само че ако не е демокрацията, това е невъзможно, колкото и да не ти се иска. Тактиката, явно ти куца, приеми го като градивна критика и се пробвай по друг начин да влезеш, членуваш и разгледай нещата от друг ъгъл. Само с писма не става, пример: Освобождението на България. Колко писма и не знам си какви ли не молби и т.н. са изписани, накрая действията, и то действия, вярно не особено достойни, но използвани по много умел начин, защото Русия търси своите интереси на Балканите, в резултат на това нещата са така извъртяни, че Османската империя, пряко да ги застрашава. Както и да е, опитвайте по друг начин. Не знам на коя партия симпатизираш. От това, което чета изглеждаш като краен националист. Колкото до истината, човек трябва да се учи на дипломация и да я ползва умело, не да се срами и обижда, защото, няма смисъл да се правиш на глупак, за едната истина. Човек, който не уважава себе си и се обижда, и унижава пред всички, не е уважаван от другите, той престава да бъде фактор. Дипломация и умело извъртане на фактите и истината. Всяко зло за добро. Времената се променят, комунизъм, социализъм, демокрация, следващата вълна, не се знае каква и как ще се нарична, само едно е ясно, че няма перфектна форма на управление.
  • 35 Петър

    0 0 Отговор
    Братле, не знаеш какви ги говориш !
    Първо - всичките тез митинги, протести и прочие ала-балистики НЯМАТ смисъл, просто защото НЕ СА ИСТИНСКИЯ НАЧИН (!), защото ПАК ТЕ, пак гадовете ТИ/НИ разрешават !
    Сори, само че не става така !

    НЕ ТЕ НА МЕН ДА МИ РАЗРЕШАВАТ "КОГА и КАК" ДА ПРАВЯ БУНТ !
    НЕ ТЕ НА НАС ДА НИ КАЗВАТ ОТ КОЛКО ДО КОЛКО ЧАСА ТРЯБВА ДА МИНЕ ШЕСТВИЕТО ПО ТЕПЕТАТА !
    НЕ ТЕ ДА НИ КАЗВАТ КОЕ-КАК ! ...разбираш ли ?

    А НИЕЕЕ...
    НИЕ БРАТЛЕ !

    И въобще това не е охлокрация ! В грешка си !
    Охлокрацията е крайното стъпало, след което идва масово клане !
    И повЕрвай ми - ти, аз, ние всичките ----> НЕ СМЕ виждали истинска охлокрация !

    Имало е едно време, еее преди няколко стотин годин' ! Но не и сега, не и с това племе в което сме се превърнали !
    Ти не виждаш ли че всеки (или да кажем - едно 99,9%) от нас гледа да мине покрай капките ? М ?

    Случайййнооо да не си изцапа ръчичките, да не свърши малко полезна работа, ЗА ДРУГИТЕ ! Не го ли виждаш това ?
    Еми съжалявам, но с такъв матря'л - нищо няма да се случи ДОКАТО ВЕЧЕ и ПОСЛЕДНИЯ БЕТЕРИН ПРОУМЕЕ, ЧЕ ГО Е*АТ ОТЗАД ЯКАТА, И ВЕЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е НЕУПИСУЕМО - ТО Е ОТВРАТИТЕЛНО !!!

    Може би ние с теб имаме различни разбирания зад думата "отвратително", може би аз влагам много повече енергия, емоция, СЕРИОЗНОСТ... но кажи ми - закъде сме без СЕРИОЗНОСТТА ?

    Колко още лета ще караме с лигавите маниери, с олигофренията ?
    Има ли смисъл въобще да ставаме лицемери ? Да говорим едно, а в действителност да сме съвсем друго ?
    Е ! Сори, но аз не ща да си сменям изказа, нямам и намерение да ставам мазен, плиткоумен, толернатен (направо ми се повдига като я пиша таз дума), нито пък искам хората около мен да бъдат ПРИСПИВАНИ с ласкави, дипломаторски, "умело извъртяни факти" !

    Не и аз ! Това не съм аз и ни бих се наел да убивам ОГЪНЯ У ХОРАТА ! Това само може да им смаже самочувствието и да ги направи - ОВЦЕ !
    Съжалявам, но аз еврейски, библейски и прочее лъжи НЕ ПОТРЕТВАМ ! Каквото са ми объркали през годините - объркали, СТИГА ТОЛКОЗ !

    Оттук нататък зная Истината, и Тя ---> НЯМА НИИИИЩООООО ОБЩО С ДИКЦИЯТА, С ЛИГАВЩИНИТЕ, МЕКИТЕ КИТКИ, "КРАСИВИТЕ" ПАЧ*ВРИ, БЕЗСРАМНИТЕ ЛЪЖИ ХВЪРЛЕНИ В СЪЗНАНИЯТА НА МНОЖЕСТВОТО (което те гледа в устата с Вяра и Надежда) !

    Ако ти можеш да лъжеш и мамиш, да извърташ и/или криволичиш около Истината, то аз не ! Точка.

    Колкото до РАМКИТЕ в които ме вкара (краен националист), само ми кажи - А ИМА ЛИ НАЧАЛЕН ?
    Какво значе КРАЕН, че нещо не ти хващам щуротиите !
    Искаш да кажеш, че може да има вариант в който - хем да съм готов да се жертвам за Родината, хем и да ходя да се подмазвам пред "силните на деня" ? М ?

    Нееее братле - тез мижатурки НАЙ не ги харесвам...., а и едва ли някой нормален би ги харесал ! Та нали именно заради такива, сме на това дередже ?

    --------------------------------------------

    Само да вмъкна още нещо, което пропуснах да уточня на студента:
    "Най-великото откритие на моето поколение е това,че хората могат да променят живота си,променяйки вътрешната си нагласа.-Уилям Джеймс"

    Ето това мойто момче се нарича ОТВРАТ !!!
    Един личен съвет - повече никога, Никога, АМА НИКОГА НЕ ЦИТИРАЙ ДОЛЕН ШИЗОФРЕНИК... С ЕВРЕЙСКА КРЪВ ПРИ ТОВА !
    Ето какво още е втълпил тоз ! Само забележи, ДО КАКВА КУШУНСТВЕНОСТ Е СТИГНАЛ В АРУГАНТНОСТТА СИ, В ОМРАЗАТА КЪМ ЖИВОТА, ЩОМ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ЗАДАДЕ ЕТО ТОЯ КРЕТЕНСКИ ВЪПРОС:

    "Is Life Worth Living?"

    Ето ти страницата:
    http://en.wikiquote.org/wiki/William_James

    И моля те, не се обиждай че аман от хлапетии дето като заприказваш С ПРАВИЛНИТЕ ОПРЕДЕЛИТЕЛНИ и те започват да се мусят ! Нищо лично, просто ти давам съвет !
    Онова по-горе което си написал Е ОТРОВА !!! Абсолютна отрова за съзнанието ...и то е ясно де - ИМЕННО ТАКА САТАНИСТИТЕ СМЯТАТ ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА МАМЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО !

    Сори (отново), но знаеш ли какво значе "да бъдеш свободен до степен та чак да се ПРОМЕНЯШ" ? Знаеш ли колко е остър ножа по който вървиш и който цитираш (без явно да знаеш накъде те води) ? Знаеш ли колко е МАЛКА границата м/у - СВОБОДА и СВОБОДИЯ ? Между УВАЖЕНИЕ и УНИЖЕНИЕ ?

    Момче, ей точно от такива "послания", т.е. ПСЕВДО-истини, точно с такива НЕДОМЛЪВКИ, които човек може да интерпретира по 1001 наична, к...летата си изплетоха кошницата, и сега дори не можеш да обясниш на нормален език що е туй (да речем) БЛАГОПРИЛИЧНО ОБЛЕКЛО ?

    Еми как да стане, след като цяяял ден слушат песни и гледат отвратителни клипове с текст: "I'm dressing like a b.tch" !!!
    Как ?

    Ами ето така - първо се появява някой психопат (като по-горе цитирания), той подгрява масите с някакви абсолютно НЕНОРМАЛНИ "идеи" и "виждания" за ОСНОВНИТЕ ЖИТЕЙСКИ ПРИНЦИПИ ! След това се появява цяла орда от психари-привърженици и от тях - гадовете вземат и избират за "свои последователи" само най-ярките (т.е. разбирай НАЙ-ИЗВРАТЕНИТЕ), за които е сигурно че нямат НИКАКВИ СКРУПОЛИ (!), и които ще минат и през родителите си, само и само да постигнат ИДИОТСКАТА ЦЕЛ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ !

    След това се купуват президенти, меценати, професори, депутати, сенатори и т.н. иии се прокарват цели закони, изринват се цели Конституции (които са В РАЗРЕЗ) с чудовищнети им планове !
    След това идва времето на ЗАКОНОВОТО оформление И ---> НЕИЗБЕЖЕН СБЛЪСЪК !

    А! Ето тук сме ние, ето тук започва нашето въвличане в цялата тая МРЪСНА ЛЪЖА ! Идиотщината на малцина, взема да става - СЛОВОТО НА ПОДРАСТВАЩИТЕ !

    Извинявай - но дори само на прима-виста ти казвам, ТОЗ КОЙТО ТИ ГОВОРИ ЗА ПРОМЯНА (и то с някакви патоси, с някакви превъзнасящи се, гръмки заглавия) - ТОЙ Е МОШЕННИК ! ...даже много по-долен от мошенник !

    Ти не виждаш ли, че именно от тая "свобода за промяна", хората така луднаха, че вече започнаха да променят и бенките си ?!?!?
    ТА ТОВА Е ЛУДОСТ ЗА БОГА !

    Какво значе това - да не харесваш онова което ти е дал Бог ?
    Ми това значе директно - ЧЕ НЕ ХАРЕСВАШ ОТЦА ! ЧЕ НЕ ХАРЕСВАШ КАКВОТО ТИ Е ДАДЕНО !! ЧЕ НЕ СИ СЪГЛАСЕН ДА БЪДЕШ ТОВА КОЕТО ТИ Е ОТРЕДЕНО !!!

    Ааааа...сети ли се сега, защо има толкова разбити семейства и пропаднали домове ! Защо Историята вече се мени от месец на месец ?! Защо всякакви типове си позволяват ДА ПРОМЕНЯТ ПРИРОДАТА ?!!!

    Алоуу... всикчата тая СГАН, ще ври в Пъкала, само че преди да си отиде, гледа да пресъздаде Преизподнята тук на Земята ! Гледат да Я отровят тотално, да Я обърнат с главата надолу (ако могат) !

    Мдааа... много има да се говори на тема: "Къде е коренът на злото и защо млади и ученолюбиви хора, продължават да се занимават... САМО С ПОСЛЕДИЦИТЕ ?!"
    Но това ще го оставим за друг път.
  • 36 Адаша

    0 0 Отговор
    "След това се купуват
    президенти, меценати,
    професори, депутати, сенатори
    и т.н. иии се прокарват цели
    закони, изринват се цели
    Конституции (които са В РАЗРЕЗ)
    с чудовищнети им планове !
    След това идва времето на
    ЗАКОНОВОТО оформление И --->
    НЕИЗБЕЖЕН СБЛЪСЪК !"
    Ето един от тях ---> http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/12/quot-marihuana-quot-ili-istinata-za-indiiskiia-konop.865524
  • 37 Адаша

    0 0 Отговор
    В световен мащаб.
  • 38 Николай

    0 0 Отговор
    Не искам да задълбавам, но пишеш и истини, и глупости, не се обиждай. Огъня в хората мисля, че първо трябва да се запали, за да се загаси... Колкото до дипломаторски извъртяните факти, така се прави... и това е моята позиция. Казах ти, човек, който загуби уважението на другите, не е фактор, толкова е просто, и че имаш плам и желание, така е определено ! Относно, че човекът е еврейн, еми това е най - голямата глупост! По -същия начин говорят за нас на запад - българска измет!? Определиха ни с тоалетната на Европа, неприятно нали ? В крайна сметка, те нас лъжат, то тогава и ние ще ги лъжем ! С техните камъни по техните глави. Говорейки само истината, дори с цената на унижението, не е решение, това е мойта гледна точка. Спирам дотук, защото можем до безкрайността да спорим.
  • 39 comentator

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Николай":

    Николай, хубаво е че млад човек, като теб, се ориентира правилно в обстановката и не пишеш глупости като някои твои връстници. Очевидно има и образовани хора сред младото поколение. Няма да коментирам нищо, само ще ти кажа на теб и хората от твоето поколение, нашите деца, СЕГА ОТ ХОРА КАТО ВАС ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. Не сте с обременена психика, като нашето поколение, можете и да избегнете негативите от сегашната псевдо демокрация. Направете живота в България такъв че вашите деца и внуци да се гордеят че са българи а не "измет"на Европа. "Топката е във вас"!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Петър

    0 0 Отговор
    Само да вметна още нещо. Първо да благодаря на "comentator-а", много добре ти го е написал, и второ - НЯМАМ ЗА ЦЕЛ ДА СПОРЯ !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Петър

    0 0 Отговор
    НЕ СПОРЯ, САМО ТИ КАЗВАМ ЧЕ WILLIAM JAMES Е ЕВРЕИН !
    А ако не вярваш - постнал съм ти сайта, рови, търси и си доказвай каквото ти трябва. Явно има още много да търсиш !
    Колкото до това - ГЛУПОСТИ ЛИ ПИША, един ден ще видиш... просто ще се убедиш че нещата стоят ПО МАААЛКО ПО-ДРУГ НАЧИН !

    Хайде със здраве !

    По темата какво бе тогава и какво е днес - ети виж какво ти готвят днес:
    http://civicsnews.blogspot.com/2009_03_01_archive.html
  • 44 Петър

    0 0 Отговор
    Само да вметна още нещо. Първо да благодаря на "comentator-а", много добре ти го е написал, и второ - НЯМАМ ЗА ЦЕЛ ДА СПОРЯ !!!
    Само казвам Истината таква, до каквато съм Я достигнал... след много четене и още повече Опит. Никой не се обижда, навярно разбираш че не приказваш с хлапак, освен това има къде по-сериозни теми за разискване, така че НЯМА ВРЕМЕ ДА СЕ СЪРДИМ ВЕЧЕ ! Но, хайде да напиша и аз нещичко...
    ______________________________________________

    "Относно, че човекът е еврейн, еми това е най - голямата глупост!"

    Taка лииии.... Хайде бе !
    Искаш ли малко инфо ?

    Първо ще започна с ФАКТА, че превода КУЦА ЯКО !

    " The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes."

    , а ето го и превода:

    "Най-великото откритие на моето поколение е това,че хората могат да променят живота си, ПРОМЕНЯЙКИ ВЪТРЕШНАТА СИ НАГЛАСА."

    Нещо да забелязваш че НЕ Е преведено както трябва ?
    ______________________________________

    Второ, този текст е ПРЕписан между 19-ти и 20-ти век (от една много по-древна книга - Махабхарата) ..., а защо студентчето (по-долу) е ползвал цитата блянуван преди 2 века (!), един Бог знае ? Може би смята че сега сме 1800-1900-та ? Може би утопиите за ДЕМОНОкрацията и Анархията са започнаТИ още преди 2 века ?
    Защото каквото и да си говорим, едно е да се пише за "Свобода и Промяна" в древна Свята Книга, а съвсееем друго е в разни писаници, пропити до крайност с ДВУзначни, НЕразбираеми, УМОПОБЪРКВАЩИ, СЛОЖНОсъчетания !

    Но както и да е, все пак по-горе уточних, че говорим за ПОУКА, която е ЯКО КРАДНАТА от много по-древен Епос, изпълнен с толкова Мъдрост, че човек може да го заболи главата ако се зачете. Само за онез които искат да знаят - Махабхарата е писана в продължение на повече от 400 години ! ...можете да си представите колко информация има в нея. Повечето от сцените и събитията описани в Библията (а и не само) са КРАДЕНИ директно от там. Махамхарата, като наследник на Бхагават Гита съдържа над 12 000 страници в 100 000 стихотворения и завършва с изречението: "Ако има Житейска ситуация която не е описана тук, то значе тя не съществува"
    _______________________________________

    Трето, когато чуеш някое от следните имена - Дейвид, Мойсей, Джон, Оливър, Алис, Джоузеф, Сара, Мартин, Абрахам, Чарлз, Ернст, Джошуа, Алберт, Пол, Елизабет, Уолтър, Джеймс, Хенри, Марк, Зигмунд, Уилям, Яков, Робърт, Маргарет, Джордж и др. ...молим ти сА - ИМАЙ ЕДНО НАУМ !!!

    Излез на балкона, виж отде иде Слънчо, накъде ше залезе, свери си часовника, щотооооо след това може и да не усетиш как са те лъзналииии ...по едно надолнище без край !

    Ники, тез за които говоря са като самонадеяни ХЛЕБАРКИ, като ПЛЪХОВЕ, като КЪРЛЕЖИ и ПИЯВИЦИ, като разрушителни ТЕРМИТИ ! Искаш доказателство че Джеймс е с еврейска кръв ? (моля само да НЕ ми преиначаваш думите >>> НИКЪДЕ НЕ СЪМ НАПИСАЛ ЧЕ Е ЕВРЕИН ! Казах само че е с "еврейска кръв"....което си е Истина !) Ето добре, започваме с цитатите:
    Първия:

    "And yet who could dispute the fact that, when it comes to unabashed, even triumphalist declarations of collective neurosis, the Jews have had the market locked down for a long time — so much so, in fact, that they are the only ethnic group I know of that members of other ethnic groups will unabashedly declare to be suffering from collective neurosis. The relationship between the Jews and nervousness is by now so widely accepted that it barely registers. The Chosen People, at least in the American consciousness, are the very image of anxiety.

    But there is a fundamental problem here: it isn’t true. That anxiety all-star team, were it actually to be assembled, would contain at least a couple of Jews — Moses at third, say, and Franz Kafka in right — but plenty of gentiles would make the cut, too. As the self-appointed general manager I’d offer contracts to Charles Darwin, who suffered from debilitating insomnia and panic attacks; to Emily Dickinson, who “lived on Dread” and almost never left the house; to WILLIAM JAMES, who spent a decade paralyzed by uncertainty, and his sister Alice, a nervous invalid (I’d put them at second and shortstop, respectively, so they could talk to each other); and on the mound, Soren Kierkegaard, who made anxiety not only a way of life but also a central philosophical concept, declaring (with suspicious exaggeration), “The greater the anxiety the greater the man.”
    In short, the Jews don’t own anxiety and never have. So why do so many people think otherwise?
    The answer to this question, I think, is that we, the Jews, have encouraged the world to think of us as anxious. We’ve done this by propagating the figure of the Neurotic Jew — our hysterical clown."

    взет от: http://opinionator.blogs.nytimes.com/2012/05/26/do-the-jews-own-anxiety/

    KAK МИСЛИШ - ДАЛИ ЛЪЖАТ ХОРАТА ? ДАЛИ ПЪК НАИСТИНА ВЕЧЕ НЕ НИ СЕ ЩЕ ДА ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ ПРЕЗ ЦЯЯЯЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ - СМЕ БИЛИ ВОДЕНИ ЗА НОСОВЕТЕ !? ЧЕ НЯКАКВА ВЪРХУШКА ОТ ГЬОТВЕРЕНИ С КАПИ НА ГЛАВИТЕ, ВСЪЩНОСТ СИ ПРАВИ ШАЛНИК С ЧОВЕЧЕСТВОТО ?
    _________________________________________

    Втория:

    "Who was William James? One answer is that he was an American philosopher and psychologist who lived from 1842 to 1910. He was also a New England blue blood. Rich and well-connected, he found it rewarding to travel and live in Europe."

    взет от: http://www.bobolinkbooks.com/BALLAST/WmJames.html

    АААА ДААА, "СЪС СИНЯ КРЪВ" (брех тяхната.... !), "БОГАТ, С МНОГО ДОБРИ КОНТАКТИ, ОБИЧАЛ ДА ПЪТУВА" ???
    Я МИ КАЖИ, КОЛКО ОТ --->НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО ОНОВА ВРЕМЕ МОЖЕХА ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ПЪТУВАНИЯ ДО АМЕРИКА и ОБРАТНО ? ДАЛИ ПЪК НЕ ТРЯБВА ДА СИ ---ОТ ОПРЕДЕЛЕНАТА КЛИКА ЗА ДА МОЖЕШ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИШ--- ? М?
    __________________________________________

    Третия:

    " Biography
    Parents and upbringing (1898–1909)

    William James Sidis was born to Jewish Ukrainian immigrants on April 1, 1898, in New York City. His father Boris Sidis, Ph.D., M.D., had emigrated in 1887 to escape political persecution. His mother Sarah Mandelbaum Sidis, M.D., and her family had fled the pogroms in 1889. Sarah attended Boston University and graduated from its School of Medicine in 1897.

    William was named after his godfather, Boris' friend and colleague, the American philosopher WILLIAM JAMES..."

    взет от: http://en.wikipedia.org/wiki/William_James_Sidis

    ООО АМА РАЗБИРА СЕЕЕ... ТА НАЛИ ТЕ ЗАТОВА СТАНАХА ТООЛКОВААА НАТРАПЧИВИ ?!
    САМО СИ МЕНКАТ ИМЕНАТА, ЕДИН ПРЕЗ ДРУГ СЕ БОРИЧКАТ - КОЙ ПРЪВ ДА ПОЛУЧИ ИЗМИСЛЕНИТЕ ИМ НАГРАДКИ, КОЙ ДА СЕ ПОТУПА ПО ГЪРДИТЕ, ЧЕ ОТКРИЛ "ПЪРВИИИИ", ЧЕ СТАНАЛ "НАЙЙЙЙЙ", ЧЕ ТОЙ СЕ "СЕТИИИИИЛ"....
    Оле Боже !
    Знаеш ли какво означава "Sidi" ?...гледай само да не паднеш - "ГОСПОДАР, БОГ" (http://en.wikipedia.org/wiki/Sidi)
    Така че я се напъни и преведи името на тоя БОГОХУЛЕЦ !
    Чудя се - как ги търпи Господ още.... , хм - макар че, като чета какви НЕизлечими болести са ги налягали, не мисля че Всевишния само стои и гледа ! Бая шамари им е забил !

    Апропо, някои до толкова са се самозабравЯли, че вече е трудно дори да ги ИЗТРИЕШ от Историята ! Ето пример:

    " Legacy (че и завещания взели да си раздават ???)

    Abraham Sperling, director of New York City's Aptitude Testing Institute, allegedly said after Sidis' death that according to his calculations, Sidis "easily had an IQ between 250 and 300", meaning that at some time his intellectual age was 2.5 to 3 times his actual age (not the same scale as modern deviation IQ[24]). However, it was later acknowledged that some of his biographers, such as Amy Wallace, exaggerated how high his IQ actually was and exactly what Sperling had claimed."

    ИЛИ КАЗАНО С ДРУГИ ДУМИ, ИДВА НЯКОЙ СИ (Amy Wallace - http://en.wikipedia.org/wiki/Irving_Wallace), ПОЧВА ДА ТЕ ХВАЛИ, И НЕ СЛЕД ДЪЛГО - ТИ СТАВАШ НАЙ-УМНИЯ ЧОВЕК НА ТАЗ ПЛАНЕТА !
    Брейййй... А ЩО ПЪК ДА НЕ ОДИ ДА ПОКОПА... ЕЙ ТАКА - 10-20 години НА КЪРА !!! ДА ВИДИ ТОЙ КАК ШЕ МУ СЕ ОПНАТ ГЪНКИТЕ !!!

    БОЙЙЙЙЙ СИНКООО !
    САМО БОЙ ...и то СВИРЕП... може да ГИ оправи тез невменяемите, САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ !

    ____________________________________

    Четвъртия:

    "We Should be Owned"...wow
    The ‘GIVE’ Act Calls for Your Kids to be ‘Owned’ by the State
    Michael Gallucci - Lew Rockwell.com - Wednesday, March 25, 2009

    “We should be owned, as soldiers are by the army, and our pride would rise accordingly.”
    ~ William James, "The Moral Equivalent of War"

    МОЖЕ ЛИ ТОВА ДА БЪДЕ КАЗАНО, НАПИСАНО ...ОТ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ? ...А СЕГА ВЕЧЕ И ИЗИСКВАНО ОТ ПОСЛЕДВАЛИТЕ ГО КОРПОРАЦИИ !?!
    ЕТО ЧЕТИ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО, ГАДОСТТА НЯМА КРАЙ...

    “The mission of the Corporation for National and Community Service is to improve lives, strengthen communities, and foster civic engagement through service and volunteering.” That’s pretty, yes? But more importantly, look at the National Service Timeline page to begin to get into the genetics of the matter:

    National Service Timeline

    Read about the history of national service – from the creation of the Civilian Conservation Corps in 1933 to the launch of the President’s Volunteer Service Award in 2003. This timeline provides a quick glance at key dates and milestones during the past century.

    --1903 The Cooperative Education Movement is founded at the University of Cincinnati.
    --Circa 1905 American philosophers William James and John Dewey develop intellectual foundations for service-based learning.
    --1910 American philosopher William James envisions non-military national service in his essay “The Moral Equivalent War”

    “The Moral Equivalent of War” essay is an allegedly monumental ditty, and a founding building block for the concept of “service learning,” as it is embodied in today’s NCSC and the GIVE Act. As a matter of fact, the NCSC cheerfully lists the GIVE Act as one of their legislative achievements right on their home page. In other places, the essay is claimed to be “based on a speech delivered at Stanford University in 1906, is the origin of the idea of organized national service. The line of descent runs directly from this address to the depression-era Civilian Conservation Corps to the Peace Corps, VISTA, and AmeriCorps.” AmeriCorps is what the GIVE Act seeks to enlarge and further empower.

    So what of William James and his mighty essay? Like all else Mr. James gave birth to with his cumbrous brain, it is quite pointy headed and longwinded. It can be read in full by the interested at www.des.emory.edu/mfp/moral.html. But here’s the gist of it for the less than interested; “War is hideous and must come to an end some day. But we can’t be wimps about it, because the brutes among us insist it is an essential part of being a true man. War is hideous in all but one respect. It is really good at kicking the childishness out of people. It is really good for organizing and centralizing. I think we need to create pseudo-wars where people don’t die, so we can use this positive element of war to help us centralize power in the hands of the unbrutish, like myself, for the good of all mankind.” That really is about it. This rather juvenile concept is more fully documented in such books as Johan Goldberg’s Liberal Fascism."

    взета от: http://civicsnews.blogspot.com/2009_03_01_archive.html
    _________________________________

    НИКОЛАЙ, ЗНАЕШ ЛИ КАКВО МОГА ДА КАЖАТ ТУК ?
    САМО ЕДНО - УУУУЖААААСССС !!!
    САМО ПОГЛЕДНИ ИМЕНАТА, САМО ВИЖ КАКВИ ЗА КАКВИ МЕРАЦИ ГОВОРИМ, САМО ВИЖ ЗМИЙСКЯ ИМ ПОДХОД, ЕЙ ТАКА - НОЖА В ГЪРБА, САМО ЧЕ ЗАХВЪРЛЕН ПО ТЕБ... ПРЕДИ 100 ГОДИНИ !
    НЕ РАЗБИРАШ ЛИ ??? ...ЧЕ ТЕЗИ СИ ПЛЕТАТ КОШНИЦАТА, ИМЕННО В/У БАЗАТА НА ДРАСКАНИЦИТЕ ОТ СВОИ ХОРА !!! НЯМА ЕДНА ДУМА КОЯТО ДА НЕ Е ПРОПИТА С АНТИХУМАННОСТ !!! ВСИЧКО Е ТАКА НАГЛАСЕНО, ЧЕ САМО ТЕ, САМО ТЕХНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, САМО ТЕХНИТЕ КОМПАНИИ и ФИРМИЧКИ СЕ ЧУВАТ В ЕФИРА, САМО ТЯХНОТО БИЛО ПРАВО (пък било то и противоречиво) !
    НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ - ПОДЛУДЯВАТ НАРОДИТЕ !!! ДРАЗНЯТ ГИ С ЕЙ ТАКИВА ЕВТИНИ АЛА-БАЛАНЦИ !!!

    Ето ти жив пример:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Degenerate_art

    Само се зачети и ще видиш за какво ти говоря. А можеш да изгледаш и този филм. Тогава ще ти стане още по-ясно за какво иде реч - "Der_ewige_jude(subsunacs.net)"
    Ето линк: http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=32236

    _________________________________

    Искаш ли още доказателства ? Ето от уикиПЕДИята:

    " Early life

    William James received an eclectic trans-Atlantic education, developing fluency in both German and French. Education in the James household encouraged cosmopolitanism. The family made two trips to Europe while William James was still a child, setting a pattern that resulted in thirteen more European journeys during his life. His early artistic bent led to an apprenticeship in the studio of William Morris Hunt in Newport, Rhode Island, but he switched in 1861 to scientific studies at the Lawrence Scientific School of Harvard University."

    взет от: http://en.wikipedia.org/wiki/William_James

    ДА ВИЖДАШ СЛУЧАЙНО НЯКЪДЕ ДА Е НАПИСАНО - КАКВА ТОЧНО Е НАРОДНОСТТА (или националната принадлежност) НА РОДИТЕЛИТЕ МУ ? Мнеее.... Че що пък да ги напишат, нали ? След като мнооогооо по-удобно е - онези които не им се рови по-надълбоко, НИКОГА ДА НЕ НАУЧАТ ИСТИНАТА !

    Ето ти и малко ИМЕНА - http://en.wikipedia.org/wiki/William_James#Career

    Навързани яхудчета, едно след друго като маймуни на клон !
    Като започнеш от "приятелите му", та стигнеш до "скритите му поддръжници" ...демек - ОНЕЗИ С МНОГОТО КИНТИ, ДЕТО ПЛАЩАТ ЗА ЦЕЛИЯ ШУМ, ЗА ЦЯЛАТА ЛУДОСТ ....ЗА ДА МОЖЕШ >>>СЪС СИГУРНОСТ ДА БЪДЕ РАЗПРОСТРАНЕНА, И ТО ЗАБЕЛЕЖИ --- ИЗКАЗАНА ОТ УСТАТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИИИИ.... Аааааа Ш'СА СЕТИИИИИШ !!! Ето какви били "учените" от които в днешно време получаваме "ПРОЗРЕНИЯ" !?

    Значе ако ти, аз, Ние - кажем нещо Мъдро, АМА НАИСТИНА ПОЛЕЗНО и ВИДИМО ЗНАЧИМО ЗА ХОРАТА - никой не те бръсне за слива ! Ама ако си William, James и т.н. ...и се изкен*заш с едно:

    "Is Life Worth Living?"

    ...тогаваааа СТАВАШ ВЕЛИК ! Ставаш професор в Харвардския, ставаш бележит учЕн !?
    Егати и гнусната тема която сме подхванали !!! Направо не ми се пише вече...
  • 45 Alevaricog

    0 0 Отговор
    В наши дни достаточно организаций занимаются комплексным проектированием композитных материалов. В этом секторе сейчас появилось достаточно новых компаний. Но, не все новые предприятия обладают технологиями, которыми обладает организация ПК «Полимерстрой18». Эта организация считается лидером в отрасли изготовления продукции на основе композитных материалов. Более точную информацию о дробилка полимеров реально получить на нашем сайте.

    На 18ps.ru вы можете узнать всё о том, как используется полимер-песчаная продукция. Достаточно предприятий сейчас занимаются переработкой полимер-стекольных материалов. Если вы планируете инновационный бизнес на основе вторичного сырья, вас может заинтересовать вторичная переработка авто покрышек.

    Сейчас не только в Европе, но и в России очень развита переработка мусора. Помимо этого, вторичная переработка композитов набирает обороты во многих областях России. На сегодня вторичная переработка полимеров позволяет создать на основе переработанных материалов агропромышленное оборудование. В России переработка материалов считается не просто популярным направлением, но и позволяет построить высокорентабельный бизнес. С содействием такого бизнеса реально помогать людям бороться с экологическими проблемами, а также получить большие денежные средства.

    К сожалению, сейчас далеко не все осведомлены, где принимают шины на переработку. Если вам необходимо избавитьс
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Filakstat

    0 0 Отговор
    Кроссовки Fila считаются одними из самых знаменитых брендов обуви в нашу эпоху. В США и в Италии этот бренд завоевал доверие у молодых ребят. Вы можете не переживать по поводу качества обуви, ведь каждая модель создаётся по какой-то своей технологии.

    Если раньше кроссовки Fila реально было найти только в Канаде и заказать их через американскую почту, на данный момент вы можете купить такие кроссовки уже в России. Достаточно зайти на fila-msk.ru, где есть объемный каталог кроссовок. На ресурсе вы можете найти оригинальные кроссовки Fila для парней и девушек.

    Если прежде вы не знали, где приобрести оригинальные кроссовки, ныне это возможно сделать в интернете. На портале есть много разных моделей. Вы можете выбрать кроссовки для спортивных мероприятий или для прогулок по городу сейчас на портале. В паутине сейчас есть много разных вариантов. Вы без трудностей найдёте кроссовки, которые подойдут несомненно вам.

    На сайте купить кроссовки fila есть много моделей кроссовок, которые реально приобрести по низким ценам. Вы можете оплатить кроссовки онлайн с помощью кредитной карты. Вы можете использовать мультивалютную кредитку. Если у вас будет интерес приобрести в интернете оригинальные модели Fila, вам лучше зайти на fila-msk.ru, где размещен большой выбор кроссовок.

    Мужские и женские кроссовки безумно круты. Их есть шанс одевать и носить в любое время года. В эти дни безумно много девушек из разных городов Р
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Runikelusia

    0 0 Отговор
    Приобретение кроссовок Nike – это всегда хорошее настроение. Заказывая популярные кроссовки Nike, вы можете покорять длинные расстояния, путешествовать, кататься на велосипеде. Невероятно много девушек, которые любят заниматься спортом, покупают кроссовки Nike. Вы можете наслаждаться тем, как ваша нога сидит в зимних или летних кроссах Nike.

    На сайт nike официальный вы можете изучить перечень товаров. На портале есть колоссальное количество мужских и женских кроссовок. Безумно известными в последние месяцы стали мужские кроссовки Nike Air Jordan 1, женские кроссовки Nike Air More. Если вам нравятся модные кроссовки Nike, вы смело можете одевать и носить их в разное время года. Очень много мужчин увлекаются посещением крутых спортивных кружков, ночных клубов. На ресурсе вы можете подобрать и заказать кроссовки маленьких размеров.

    Безумно много девушек сейчас приобретают на подарок своему любимому человеку кроссовки Nike Air Force 1 mid 07. Если вам нравятся стильные кроссовки тёмного цвета, подобрать и заказать их можно через портал.

    Если у вас нет возможности приехать по адресу г. Москва, ул. Шаболовка, дом 10 и забрать кроссовки самостоятельно, вы можете воспользоваться услугой доставки. Сведения по любой паре кроссовок можно получить по номеру телефона +7(495)532-56-28, куда вы можете звонить в рабочие часы. Если вы хотите, чтобы курьеры доставили вам кроссовки на дом, оплатить можно их заранее. Сделать эт
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове