1 Юни, 2020 21:13 3 798 22

Емил Димитров: Познавам Красимир Живков от три месеца, изпълняваше указанията ми

  • емил димитров-
  • красимир живков-
  • славея стоянова

Славея Стоянова е човекът, който през изминалите месеци наложи всички санкции, всички принудителни административни мерки, помогна за спиране на ТЕЦ-ове, на мощности, на практика това е единственият човек в министерството, който може да свърши тази работа, заяви министърът на екологията

Емил Димитров: Познавам Красимир Живков от три месеца, изпълняваше указанията ми - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за нов заместник-министър на околната среда и водите Славея Стоянова е напоследък най-дългогодишният директор на дирекцията, която се занимава с отпадъците, заяви министърът на екологията Емил Димитров в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Това е човекът, който през изминалите месеци наложи всички санкции, всички принудителни административни мерки, помогна за спиране на ТЕЦ-ове, на мощности, на практика това е единственият човек в министерството, който може да свърши тази работа", каза Димитров.

Министърът беше категоричен, че познава арестувания си заместник Красимир Живков от 3 месеца и той е изпълнявал указанията му. Какво е станало 5 години назад не може нито да доказва, нито да му адвокатства - това било работа на съдебното производство.

Емил Димитров обясни, че имаме три завода, които се занимават с преработка на стари, излезли от употреба акумулатори, само един от тези заводи прави и нови акумулатори, освен че ги рециклира. Проблемът е, че с една малка част от отпадния продукт, който не подлежи на рециклиране и следва да се изнесе в чужбина от фирми, които имат такова разрешение. Фирмите, които имат такова разрешение, се лицензират от регионалните инспекции. Комплексните разрешителни на тези три завода са от Изпълнителната агенция. Когато някой от тези заводи дойде в МОСВ и заяви, че иска да внесе от чужбина или да изнесе в чужбина тези материали, това разрешение му се дава. В чужбина трябва да получи документ, че наистина ги е изнесъл. Криминалното деяние е, когато на някой се разреши да изпълнява дейност, а той няма инструментите за нея или когато е изнесъл нещо в чужбина,там са му подписали, че е изнесъл, а всъщност е останало в България. Тези криминални деяния са извън Министерството. Заводът, който освен че рециклира, и произвежда акумулатори, е на братя Бобокови, той е и най-модерен.

"Какво е станало с отпадъчните продукти, вредните, дали те са ги изнесли в чужбина, дали са наели фирма - чуждестранна или наша - с лиценз, която да ги изнесе, а тя не го е направила, е въпрос, който трябва да се установи и това е много слаб момент. Имаме 5000 площадки, разрешителните са раздавани на килограм", отбеляза министър Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    40 5 Отговор
    И точно тя не е знаела за далаверите !! Ти си абсолютен смешник ,и си подай оставката ,защото тази е имала шпиони на всички нива ,и е знаела какво става !
  • 4 Какви

    24 3 Отговор
    указания , бе другарьо разбирач и нагаждач ? Хоро ли да тропа ?
  • 5 РЪМПЕЗИ

    36 2 Отговор
    НА БОРИСОВ МУ ПРЕДЛАГАТ ЕДИН ЧОВЕК ЗА УВОЛНЕНИЕ И ТОЙ ВЕДНАГА СЕ СЪГЛАСЯВА..НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КОЙ Е, ЗАЩО..САМО И САМО ДА СИ КАРА ДЖИПА...СЕГА УСЕТИ, ЧЕ ЦВЕТАНОВ МУ ЛИПСВА И ЗАПОЧВА ПРОЦЕДУРИ ПО ВРЪЩАНЕТО МУ...НАХАЛНО И НАГЛО....
  • 6 Asdfg

    33 2 Отговор
    Този е супер противен тип! Много мазен, лъжец! Всички са знаели за далаверата!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Asdfg":

    Покажи ми един непротивен
  • 9 НЕКАДЪРИЕ

    15 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: РАБОТАТА НА НАШИТЕ ,,ПОЛИТИЦИ" Е ДА ЧЕСТИТЯТ ПРАЗНИЦИ , ДА ПРОВЕРЯВАТ МАГИСТРАЛИ И ТРЪБОПРОВОДИ ....... И ДА СЕ СНИМАТ КАТО МАНЕКЕНКИ БЕЗ ГАЩИ !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 защо

    8 0 Отговор
    мърсотия до шия където се светне и с фенерче в тая държава- а блатото е мн дълбоко и шепа хора се живеят живота на гърба на вс
  • 12 защо

    6 0 Отговор
    администрациятя е изградена корупционна - тя тяка работи - трябва да се срути до нулата и да се направи и сакто се казва със сгари к,,ви нов бърдак не се прави
  • 13 Vvjut

    6 0 Отговор
    Вярваме ти. Абе що се правиш и ти на утрепана лисица. То е ясно, че всеки гледа далаверата иначе защо е на тази длъжност. Ти ако не си знаел за какво си там? Тези приказки ги разправяй на баба Пена. А нещо за неупражнен контрол над подчинени да си чул?
  • 14 Диоген

    5 1 Отговор
    Днес е 02.06.2020г.Ревизоро твърди,че познава подчинения си заместник Красимир Живков от три месеца,следователно от 02,03,2020г.Ревизоро е назначен за министър на 14,01,2020г.Да смятаме ли,че от четиринадесети януари до втори март Уважаемият министър Димитров не е подозирал за съществуването на своя заместник?В накои по- забутани страни министърът обикновено се запознава със заместниците си още първия ден.
  • 15 Перничанин

    4 0 Отговор
    Г`алиба и Ревизиру
    плаче за затвору.
  • 16 Глей ти

    4 0 Отговор
    Няма начин каквото и да се случва в една администрация, това да става без знанието и участието на директор дирекция. Просто няма такъв филм.
  • 17 Дддд

    3 0 Отговор
    Май в България няма министерство без далавера. Тия хора срам нямат ли.Кьовеши ела моля ти се че в теб ми е единствената надежда понеже не си българка иначе и тебе да са те омотали.
  • 18 Смешник

    5 0 Отговор
    И некадърник е този. Безобразието на това правителство няма край. Тоз от митничар стана министър на околната стеда. Но е нагъл и се държи като паднал от небето... ни лук ял, ни лук мирисал. Ако тази шайка карикатурни герои начело с пожарникаря-телохранител не си подадат оставката до няколко дни, трябва насилствено да ги принудим. Цяла Европа е размирна, да не говорим за това което става в Щатите в момента. Време е да ударим с юмрук по масата. Спешно служебно правителство с истински и компетентни експерти - личности, които милеят за България. Насрочване на Велико Народно Събрание с цел промяна на конституцията. Приемане на закон за забрана на партиите. Редуциране на парламента до 120 народни представители. Директен вот за личности само по мажоритарната система. Публични регистри за всички пари, които се харчат от държавния бюджет и евро фондовете. Държавната и общинска администрация трябва да се сведе до максимум 20 хиляди души (в момента са над 400 хиляди) както го правят в една Холандия. Увеличаване на заплатите на администрацията с цел спиране на корупцията. Излишъкът от спестените пари за адмнистрацията се налива веднага в образованието и здравеопазването - двете сфери, които са най-ощетени в последните 30 години. Толкова е лесно - всичко започва от свалянето на бездарника Тиквоч. С тези ресурси, които ни дават от ЕС и без корупция за само 5 години България може да се превърне в мечта. Ще се върнат и всички немили недраги.
  • 19 габровец от варна

    3 0 Отговор
    Димитров се държи много нагло, явно с това иска да скрие своята некомпетентност.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 5757

    1 0 Отговор
    Браво 18 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ден и час на срещата ???
  • 22 5757

    0 0 Отговор
    https://www.mediapool.bg/noviyat-zam-ministar-na-ekologiyata-podgotvila-dokumentite-za-otpadatsite-na-prokuraturata-news308061.html
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове