2 Юни, 2020 10:56, обновена 2 Юни, 2020 10:58 8 546 61

Божков: Прокуратурата ви показва "актуални" снимки от февруарските си грабежи

  • васил божков-
  • културно-исторически ценности-
  • фондация тракия-
  • нове холдинг

По-рано днес от държавното обвинение съобщиха, че са нaмeрии и иззeли oт oфиcитe нa oбвиняeмия мнoжecтвo нoви прeдмeти c бeлeзи нa културнo-иcтoричecки цeннocти

Божков: Прокуратурата ви показва "актуални" снимки от февруарските си грабежи - 1
Снимка: Прокуратура на Република България

Както вече беше официално съобщено, от спeцпрoкурaтурaтa нaмeриха и иззeха oт oфиcитe нa oбвиняeмия Вacил Бoжкoв мнoжecтвo нoви прeдмeти c бeлeзи нa културнo-иcтoричecки цeннocти. От държавното обвинение заявиха, че в призeмни пoмeщeния в cгрaдaтa ул. "Мocкoвcкa" 43 ca нaмeрeни и иззeти мнoжecтвo нoви прeдмeти, нoceщи признaцитe нa културнo-иcтoричecки цeннocти, кoитo ca c нeизяcнeн прoизхoд и в нeрecтaврирaн вид.

Укриващият се в Обединените арабски емирства Васил Божков категорично отрече, че информацията на прокуратурата е актуална.

"Днес прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални. За да заснемат публикуваните кадри, на 5 февруари са принуждавали служители на Фондация „Тракия“ да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята. Тези свидетелства също са включени в заведените дела", написа бизнесменът, изпаднал в държавна немилост.

След като по-рано днес Божков изнесе документи с твърденията, че е изнудван от правителството в сферата на хазартния му бизнес, той публикува и хронология на събитията от създаването на "Националната лотария" досега, целяща да докаже каква огромна такса "спокойствие" му е искана от управляващите.

Божков: Прокуратурата ви показва "актуални" снимки от февруарските си грабежи


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре

    15 86 Отговор
    Кое му е ценното на това ... освен ако не переш пари няма никаква стойност

    Коментиран от #2, #25

  • 2 Много си прост

    99 9 Отговор

    До коментар #1 от "Добре":

    Значи историята, няма стойност, така ли?

    Коментиран от #14, #18

  • 3 Sti

    141 13 Отговор
    Представете си и далаверите и "такса помагане" в останалите сфери. Не ги ли е срам да държат пенсионерите със 100-200 евро пенсия?! Хунтата в затвора!
  • 4 Куче влачи диря няма

    119 11 Отговор
    А какво стана с предметите с културно историческа стойност, които бяха отмъкнати от прокуратурата от Цветан Василев? Така ще стане и с ценностите на Божков. Важното е, че ги е добил с покупка със свои средства. Значи, че всеки по имотен българин може да бъде обвинен и затворен всеки момент от неЗависимата Прокуратура по нареждане от Главния.
  • 5 радев

    100 12 Отговор
    Няма съмнение че Божков е престъпник.
    Ама още не е съден.Не може да наказваш човек преди съдът да се е произнесъл.Да докажат първо вината след това да му отнемат имуществото да му запорират сметките.

    Коментиран от #11, #16

  • 6 Така е

    85 10 Отговор
    Всичко е подхвърляне и манипулиране на истината! Съсипват поредното културно надлефство, дано изгният всичките от хунтата
  • 7 Илиян

    84 13 Отговор
    А някои наивни хорица продължават да питат: "Абе, тоя що не дойде да се защити пред независимия български съд?" :)

    Коментиран от #45

  • 8 Kopa

    51 18 Отговор
    Тези схемички и аз мога да ги драяскам ама това не доказва нищо.Нека Черепа извади карти на масата и да почне цаката. Да ама не. Той че е разбойник го знаем ама ако има и грам истина в това и другите трябва да ги окачат да съхнат някъде

    Коментиран от #10, #40

  • 9 Българина

    71 11 Отговор
    И както е прието, ШАЙКАТА е "НЕВИННА".
  • 10 Де Факто

    77 11 Отговор

    До коментар #8 от "Kopa":

    Приятелче, ако Божков извади всичко на масата, бъди сигурен, че след една седмица всичко ще е "забравено", и ако някой го припомни, ХУНТАТА ще каже, ЧЕ Е ПРЕТОПЛЕНА МАНДЖА.Сега разбра ли?!

    Коментиран от #20

  • 11 ежко

    84 10 Отговор

    До коментар #5 от "радев":

    Аз не се притеснявам много,че Божков е престъпник.Повече ме притеснява,че сега ни управляват престъпници.А дори и всичко да е формално по закона -управляващите пак са престъпници.То и германските фашисти не са нарушавали немските закони, ама след Нюрнбергския процес ги избесиха като кучета....

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕЕВ

    13 54 Отговор
    ЩОМ СИ НЕВИНЕН ЕЛА СИ В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #21, #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НРБ

    11 65 Отговор
    До кога ще занимавате държавата с тоя мафиот, че всеки ден и гласност му давате по медиите ???? Ясно от къде има милиардите, ясно е с кого е обвързан и на кого служи, повече от ясно е ,че го прави да съсипе държавата и да заблуди за грабежите, убийствата, невнесените дължими данъци, прането на парии още и още !!! Защо ли "борците" против корупцията и мафията , Радев, Нинова, Кирчо, Мая и исие нямат коментар по въпроса с арестуваните тяхни олигарси + Божков ???? Сякаш живият на друга планета...мълчат и не виждат, не чуват ????

    Коментиран от #17

  • 16 И въз основа на какно си сигурен

    62 6 Отговор

    До коментар #5 от "радев":

    че е престъпник? На това, че е много богат? Може би единственото, за което биха могли да се хванат, са контакти с иманяри. Но докато престъпник с присъда е начело на държавата, и на това не бих повярвал. А в изнесеното по-горе не съзираш ли нарушаване както на закона, така и на морала? А дали може да се направи обосновано предположение как се захранва партия ГЕРБ?

    Коментиран от #33

  • 17 Би ли конкретизирал

    8 21 Отговор

    До коментар #15 от "НРБ":

    кое му е толкова ясно, че нито едно от нещата с този гриф не са чак толкова ясни...?
  • 18 Черепуха престъпник

    7 47 Отговор

    До коментар #2 от "Много си прост":

    Каква история бе, Божков е престъпник, изкупувал от иманяри безцени съкровища за себе си, само това само по себе си е престъпление🤔
  • 19 Имигрант

    49 7 Отговор
    Повече от ясно е, че има записи и видео. Божков не е за подценяване. Ако такива суми са предавани, то е документирано. Някои хора не спят. И как очаквате ББ да уволни Горанов, като той го е стиснал за топките с тези 20%.
  • 20 Де юре

    11 23 Отговор

    До коментар #10 от "Де Факто":

    Това нищо не значи.Цветан Василев как беше забравен, защото всичките му доказателства нефелни,но много хора го чакат с отворени обятия в България,така и Божков.Ако има нещо ,да го удари по масата и да се свършва тази комедия и "хунтата" да си ходи.Иначе си е чиста трагедия за Божков.Сега да чакаме Магнитски,Рико,нотариуса и други знайни и незнайни герой.
  • 21 проКУРора

    42 9 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕЕВ":

    Само да те светна, че явно Бойков не е идиот, за да се върне.Що се отнася до това дали е виновен, нека КАСКЕТурата го докаже.Ако се върне, няма как от ареста да изкара кирливите ризи на хунтата.Чаткаш ли?
  • 22 Geo

    47 6 Отговор
    Фарсът с 9% ддс за ресторантьорите беше нужен за да си подадат оставките Владко и Менда и да се изхлузят тихомълком като несъгласни с 9%. Нещо обаче се обърка и те разбраха, че ББ ги готви за изкупителни жертви. И си останаха на потъващия кораб заедно с капитана.
  • 23 аз съм Веска

    4 18 Отговор
    БИБИ ИМА НАЙ -ГОЛЯМ ИНТЕРЕС,ДА ЗАПАЗИ ПЪРВООБРАЗИТЕ СИ ,НА ХИЛЯДИ СТАТУЕТКИ ,ПРЪСНАТИ ПО ЗЕМИТЕ НИ , И ОТВЪД ТЯХ.
    АБСУРДНО Е ДА ПОВЯРВА , ЧЕ Е ВЪЛНУВАЛ ПРИВИДЕНИЯТА НА СТАРИТЕ ОРАКУЛИ , НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО .С КАКВО Е ПРЕДИЗВИКАЛ ВЪЗХИЩЕНИЕТО ИМ ,И ПРИЧИНАТА ДА ГО ПРЕСЪЗДАВАТ В ГЛИНЕНИ , ЗЛАТНИ , СРЕБЪРНИ , ДЪРВЕНИ , БРОНЗОВИ ОБРАЗИ , ТЕПЪРВА ЩЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ .
    НАЙ- ВАЖНОТО Е, ДА Е ПОДГОТВЕН ЗА ТАЗИ ТРАНСФОРМАЦИЯ-
    ОТ ОБИКНОВЕНОСТ -КЪМ ЕДВА ЛИ НЕ БОЖЕСТВЕНОСТ .КРАЛИ МАРКО МОЖЕ ДА НОСИ - ЩЕ СЕ СПРАВИ .
  • 24 Бай Ганьо

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "ежко":

    ежко-бежко, много си прав, но няма кой да те разбере.Само допълвам, че и в КНДР всичко е законно.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Спите ли в страх ?

    34 5 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕЕВ":

    Много искате по лесния начин да го накарате да замлъкне завинаги, ама трябва да се постараете повечко герберасти тъпи да си "заработите" парите без последствия !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лекар БГ

    20 5 Отговор
    Показаната схема,обрисувана по-долу,изглежда напълно достоверна.
    Длъжен е да я подкрепи с факти,с доказателства.

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    21 3 Отговор
    На мои познат му ходиха на гости по друг повод не за културно наследство, при обиска намерили на земята някъкво камъче със завърулки по него и дърпаха жена му по закона за културното наследство защото на неино име е имота.А те изравнявали двора и насипвали пръст и то е било там.
  • 31 Мхм

    21 4 Отговор

    До коментар #29 от "Лекар БГ":

    Схемата отдавна е ясна и няма нужда от доказателства. Проблема е всъщност , че въобще не ни пука за бг ,) Поне майтап да става

    Коментиран от #46

  • 32 Някой от космоса

    9 6 Отговор
    О неразумни народе! Всяка власт си има пионки,за да се издържа и като нагази лука или знае повече биват елиминирани!Що се косите!Държавата трябва да има пари,за да даде и на народа!Е няма как да бъркаш в меда и да не си доближиш пръстите.Така е устроен човека!А ние трябва да имаме очи да решим,кой вожд мисли най-много за народа,а не да жалим поредния хитрец на хранилка на държавата.Дай ми да ти дам!-закон за оцеляване
  • 33 радев

    17 8 Отговор

    До коментар #16 от "И въз основа на какно си сигурен":

    Не съм сигурен а изразявам съмнение за натрупване на такова богатство по честен начин.Сигурен съм че Божков ще осъди държавата в международния съд за правата на човека.
  • 34 Private Spaсe

    14 5 Отговор
    Оклоняват средства от бюджета за собствено облагодетелстване е това е схемата!
  • 35 Абе череп,

    18 1 Отговор
    Напиши кои са тези конкретни лица, кога и по колко си им снасял. Покажи и документи и ще видиш как скоропостижно главният инспектор на ръбъ ще отлети при галеви.

    Коментиран от #42

  • 36 Хаджиментов

    11 2 Отговор
    Може и така да е, но тази рисунка, колкото и хубава да е, не е никакво доказателство. Всеки може да направи такава, че и по-хубава.
    Какво ще стане, ако към тази схемичка се добави точка " Божков към Б. Борисов: Променета закона така, че да плащам по-малко данъци иначе ще извадя всичко, което зная за миналото ти."
    Ще се впише идеално в този "документ", нали.

    Коментиран от #41

  • 37 kasket

    16 3 Отговор
    Това са снимки от мазе с абонатна станция на топлофикация доле ГЕРП и Цецка Цачева
  • 38 kasket

    9 4 Отговор
    това е снимка на мазе с абонатна станция на топлофикация Къде е РИТОНА доле ГЕРП
  • 39 Корабче плува ли

    7 10 Отговор
    Офисите на Божков като че ли са превърнати в някакъв археологически обект.Иманяри от разни служби ходят всеки месец да копаят по тъмни доби ... Абе,криминална работа.
  • 40 Храна за размисъл

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Kopa":

    Ти защото си по-ербаб от него в тези среди за толкова пари сигурно щеше да дойдеш в съда и да ги разбиеш,а?
    Пиеш ли си редовно хапчетата?
  • 41 ежко

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хаджиментов":

    Тази точка пък би обяснила защо чувалът с обвинения се отвори часове след тържесвеното изпращане на летището.
  • 42 Анонимен

    17 3 Отговор

    До коментар #35 от "Абе череп,":

    Сега само показва как стоят нещата и за разлика от доказателствата на държавата той поне осветли нещата нагледно,а къде ще покаже нещата той си знае,не го мисли.
    Всичките драскачи тук сте балъците на които им крадат парите под формата на данъци и сте много велики в коментарите тук иначе.
    Продължавайте все така да снасяте и ревете после защо сте зле.

    Коментиран от #52

  • 43 Гост

    11 2 Отговор
    Наясно сте,че без да си плащаш няма как да си в големия бизнес и да вадиш пари,но въпреки това големи разбирачи и критици сте.
    Няма лек за човешката алчност и докато е така светът все така устремено ще върви към самоунищожение.
  • 44 Кметицата

    9 2 Отговор
    Народ,който акцептира присъда от 20г. за рушвет и си трае е прокълнат.В Германия лежах в затвора две години за банкови измами от 0.5 мил евро.Тая да не е убила човек....само питам!?Ганьооо,заслужаваш си политическото дередже...
  • 45 Ботьо

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Илиян":

    Е нали се сещаш кои са тия някои. Гербавите трол чета дето са на хранилка и се тресът от страх бащи ата да не падне от власт..
  • 46 Лекар БГ

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мхм":

    Абсолютно си прав.Но,за да срутят/най-после/,е нужна конкретика.
  • 47 Анонимен

    10 2 Отговор
    Ако някой ви каже,че в България няма корупция, вярвайте му!
  • 48 Лили

    5 11 Отговор
    Наистина в България е лош материала щом има такива овце които да застават зад Божков .Този и ограбвал България в такива размери че трябва доживотен затвор и пълна конфискация

    Коментиран от #60

  • 49 От Космоса

    6 11 Отговор
    А бе народе!Не загряваш ли ,че Божков е човек на всяка власт.Само дето при тази става много богат, така че да клати държавата,че и хитрак.Нищо не може да докаже просто го е яд и отмъщава затова ,че го отстраняватТой е работил на принципа "има човек има проблем,няма човек няма проблем"Сега иска да бутне властта с бля,бля и кой да дойде по гладни или Слави дето на екипа си не плащаше камо ли на народа ще даде
  • 50 мина

    15 3 Отговор
    Това, че Божков е престъпник не оневинява другите престъпници, които иска да изобличи сега. Без значение от мотивите .

    Коментиран от #59

  • 51 кулТУРНИ реликви

    9 2 Отговор
    На Божков ритона и на Митьо Пищова питона!
  • 52 Нещо май

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    Ти лопа дъската. Като чета несвързаните ти изречения и липсата на елементарна логика в опита ти да се изкажеш, май най добре е да си теглиш една майна от наше име.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Asdfg

    8 1 Отговор
    Покажете РИТОНА! Гешев, спиш ли?
  • 55 Ганьо Балкански

    3 3 Отговор
    укриващиятсе вОАЕ ВБ категорично отрече че информацията на прокурата е актуална ами ела и ги опровергай
  • 56 До #44

    5 2 Отговор
    Ти като лежа в затвора в Германия за банкови измами промени ли се?Е това е Ганьо да се осере и да се хвали + алчност и завист.И Германия се променя,но малко хора се интересуват от политика и дори не знаят името на кмета в града ,в който живеят А ние от всичко разбираме и истина е че алчността ни самоизяжда
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 бай ви МФ

    7 1 Отговор
    Тоя владко / не случайно с малка буква/ е такъв боклук и мошенник че ви е бедна фантазията
  • 59 ПИТАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "мина":

    МИНА КЪДЕ Е РИТОНЯ? ОТ МУЗЕЯ СЕ ПЕНЯВЯТ ЧЕ Е ТАМ АМА НЕ ГО ПОКАЗВАТ ДА РАЗСЕЯТ ГОЛЯМОТО СЪМНЕНИЕ ЗА КРАЖБА. КОЙ ОТКРАДНА РИТОНЯ?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 инчхай

    1 0 Отговор
    крадливи гербери делянчо хасковлиичето,владито горанов всички кумови протежета но ще им се връща
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове