6 Юни, 2020 13:05 2 642 16

Джок Полфрийман: Не се чувствам убиец (ВИДЕО)

  • джок полфрийман-
  • андрей монов-
  • христо монов-
  • видеозапис-
  • ново доказателство

Австралиецът иска прокуратурата да разгледа видеозаписа, на който се вижда, че той е нападнат от групата, в която е бил и убитият Андрей Монов

Джок Полфрийман: Не се чувствам убиец (ВИДЕО) - 1
Кадър: Евроком/ЕвроДикоФ

''Не искаме точно подновяване на делото, а новото доказателство да бъде разгледано от прокуратурата. Искаме това ново доказателство от видеозаписа, който сега с нови технологии, на бавни кадри, сега е възможно, а тогава не беше възможно'', това заяви Джок Полфрийман предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком. Думите му са повод появили се информации, че той иска делото му за убийството на Андрей Монов да бъде подновено.

''Информацията беше получена от новините, но ние нямаме информация от правителството, те държат на позиция да не ме пускат извън България. Никой не ме е информирал'', категоричен бе австралиецът. 

''Правителството е потвърдило пред административен съд, че те не са длъжни да подпишат документа, защото друг отговаря за това'', обяви той.

''Ако нашето искане е правилно, това означава, че не съм убиец. Ако проверката покаже, че съм бил нападнат по време на смъртта на Андрей, ще покаже, че съм бил в защита на други и на мен'', заяви още лежалият 12 години в затвора за убийството на Андрей Монов.

''Не се чувствам убиец. Аз за малко да умра в тази нощ, толкова бях удрян с павета по главата, че не помня времето, в което Андрей е починал. Защо вината на останалите 12 е намалена по някакъв начин? Ако гледате кадрите до края, агитката напада самия полицай и колата на полицията'', сподели Полфрийман.

Според него постъпката му не е нахална, както му подметна водещият Диков. ''Цяла България гледа видеозаписа, гледа как ме ме нападат и как нападат друг. Съдът казва, че там е имало един циганин, с който са се били групата. Защо на тях не им е потърсена отговорност?'', запита той.

Австралиецът отрече, че посредством искането си иска да избегне плащането на 400-те хиляди, които дължи на семейство Монови.

''Не са ме канили никъде'', оплака се Джок Полфрийман и изрази учудването си защо на Христо Монов (баща на Андрей Монов) му се позволява да говори по медиите, без да доказва думите си.

''Аз нямам връзка с никакво НПО, освен нашето на Българско затворническо сдружение. Нямам връзка и с никакви политически партии'', отрече той внушенията на главния прокурор Иван Гешев.

''Искам тук да живея, но, разбира се, трябва да видя баба ми в Австралия, трябва да изкарам книжка, поканиха ме в Европейския парламент, за да говоря за състоянието на българските затвори. Искам да живея тук, но искам и да пътувам'', заяви Джок Полфрийман на Сашо Диков.

Няма нито един журналист, който да дойде в затвора за 12 години, за да потърси моята страна'', оплака се бившият затворник.

Цялото интервю на Сашо Диков с Джок Полфрийман можете да изгледате след 29:40 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    30 14 Отговор
    Пол Фриймен, жертва на българската политическа система.
  • 2 Ххх

    33 12 Отговор
    Аз мисля, че присъдата му е абсурдна при положение, че го нападат пияни футболни олигофрени. Жалко за момчето , но е не по-малко виновен заедно с приятелите си
  • 3 Ххх

    21 6 Отговор
    Убийци са по-скоро УПРАВЛЯВАЩИТЕ ни от Виденов насам , защото унищожиха държавата и народа
  • 4 1234578

    19 3 Отговор
    Още един, който ще ни осъди в Брюксел. Ама няма да плащат отвратителните Цацаров, Гешев... и некадърните, страхливи и корумпирани български съдии. Нито 2 млн. егоистични изкуфяли пенсионери. Или пък бизнесмените избягали в Белград, Дубай, Йоханесбург.... А пак ще плаща бедният български данъкоплатец/2-та млн. работещи бедняци-роби/.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 1234578

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "1234578":

    Какво е това "европейско" законодателство? За несправедливи присъди да плащат данъкоплатците, а не корумпираните и некадърни прокурори и съдии. Или пък некадърните и корумпирани "народни представители" гласували закона по който е осъден невинният.
  • 6 Уйо

    13 23 Отговор
    Ебаси наглия е тоя
  • 7 Браво Пол мъж си майна

    20 7 Отговор
    Да си чужденец, да си лежал в затвора 7 години, в чужда страна, да те пуснат на свобода преждевременно и да не си тръгнеш за Австарлия , а да искаш , преразглеждане на делото, на ново, означава, че този човек ,е невинно осъден от Полит-хунтата в страната.
  • 8 Екемджиев е на ход

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "1234578":

    Разбира, че ще ни съди,и ще ни осъди,
    всеки знае ,че скинарските , истерични групи са бухалка , на Хунтата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нем думи

    14 7 Отговор
    Вече ударихме дъното и копаем надолу. Щом едно НПО като БХК командва тук, без нито един български гражданин да е гласувал за тях, и убийците изкарва на свобода и дават по телевизията- пиши я тази държава бегала...
  • 11 Толупус Булгарикус

    1 7 Отговор
    Тоя е новият Ван дер Любе!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Не дай Боже

    4 2 Отговор
    Военно положение,вървиш и попадаш на полудели фенове(войници),познай какво се случва,така се е получило и с лумпените,подстрекателства съзнателни или не,накрая убийства.
  • 14 Давай Пол

    5 8 Отговор
    България е с теб
  • 15 ГОСТ

    10 6 Отговор
    ДЖОК Е ГОЛеМ ПИЧ.....ЩОТО ИЗКАРА КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ЦЯЛАТА СИСТЕМА......РЕСПЕКТ......!!!!!!
  • 16 Правда

    7 5 Отговор
    Много хубаво е ръгнал келеша, който между другото е син на полицай. Сам срещу 13 човека и са се изпуснали в гащите при появата на истински мъж... Скоро вие ще му плащате 400 хиляди копои мръсни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове