6 Юни, 2020 15:38 2 212 10

Повторно ли ще глобят Боил Банов за тютюнопушене на работното място?

  • боил банов-
  • пушене

Сдружение „Зограф“: Министърът на културата проведе видеоконферентна среща с френския си колега Франк Риестер на 4 юни с кутия цигари и запалка до лаптопа си

Повторно ли ще глобят Боил Банов за тютюнопушене на работното място? - 1
Снимка: Министерство на културата

Столичната Регионална здравна инспекция следва отново да състави акт за административно нарушение на Боил Банов, като този път глобата, която инспекторите ще наложат на културния министър, е редно да е в размер от 500 до 1000 лв., предвид, че това е повторно извършване на същото нарушение, настояват от сдружение „Зограф“.

Уникално любопитна снимка разпрати тези дни до медиите началничката на Пресцентъра на Министерство на културата (МК) – на нея ясно се вижда, как министър Банов много грижливо си е сложил на масата до лаптопа си кутия с цигари и запалка върху нея до дясната си ръка, докато осъществява видеоконферентна среща с френския си колега Франк Риестер от най-представителната заседателна зала в сградата на културното министерство на бул. "Ал. Стамболийски" №17 в София, отбелязват от сдружение „Зограф“. Поведението на министър Банов е в грубо нарушение на чл. 56 от Закона за здравето, и по-специално на неговите алинеи 1 и 2, които гласят следното: „Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места“, както и „Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение“, а това изисква РЗИ в София да упражни правомощията си и да състави на културния министър отново акт за административно нарушение, посочват от гражданското сдружение.

Припомняме, че министърът на културата Боил Банов вече беше веднъж правилно глобен от Столичната Регионална здравна инспекция за тютюнопушене на работното място след сигнал до РЗИ от гражданин от Добрич, уточняват от „Зограф“. Той бе видял нарушението на Банов по новините на телевизията, където бил излъчен репортаж от правителствено заседание на 23 март, което се бе провело онлайн, допълват от сдружение „Зограф“. Тогава Банов се извини за закононарушението си с думите, че за първи път е пушил в кабинета си и изрази надежда, че случилото се ще му даде повод да откаже най-сетне цигарите.

Съдейки обаче от снимката на Банов от проведената видеоконферентна среща с френския министър на културата с кутията с цигари и със запалката му отгоре до служебния лаптоп, изпратена от Пресцентъра на МК до информационните агенции, до вестниците и до всички ресорни журналисти, ясно се разбира, че г-н Боил Банов много трудно се отказва от вредния навик за пушене на работното място, поради което трябва да понесе цялата тежест на санкциите за нарушителите, предвидени в административно - наказателните разпоредби на Закона за здравето, заявяват от сдружение „Зограф“. На всичкото отгоре самото прессъобщение за въпросната видеоконферентна среща с френския министър на културата Франк Риестер, изготвено от пресслужбата на Банов, говори и за много ниското ниво на езикова култура на чиновниците в българското Министерство на културата, констатират от сдружение „Зограф“.

В качения на официалния сайт на МК текст за проведената онлайн среща, който бе изпратен и до медиите, е изписано погрешно обръщението към посланика на Френската Република в Република България – тя е наречена там Н.пр. г-жа Флоранс Робин, вместо правилното - Н.Пр. Този сериозен гаф на служителите в Пресцентъра на министър Банов издава пълното непознаване от тях и на изискванията на дипломатическия протокол и държавния церемониал, изтъкват от гражданското сдружение.

Трябва ли обаче българският данъкоплатец и занапред да плаща тлъстите заплати и бонуси на държавните служители в Пресцентъра на Министерството на културата и на неговата началничка, които очевидно са неподготвени и напълно некомпетентни в сферата, в която работят, питат от сдружение „Зограф“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    10 1 Отговор
    Поредния палячо

    Коментиран от #7

  • 2 севда тв

    7 0 Отговор
    Бою ще го черпи с оная,божковата пура и един ритон!
  • 3 психо

    7 0 Отговор
    да го глобят двойно държавен служител да излага държавата глобата по 2.
    Каракачанов плати ли си глобата?
  • 4 хараре

    10 0 Отговор
    Повторно ли ще глобят Боил Банов за тютюнопушене на работното място? ТОВА Е ЗАДАЧА С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ. НЕЩО КАТО ЯВЯВАНЕ НА ЗРЕЛОСТНА МАТУРА. ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИ. Зависи БеБе КЛАСИК какво ще каже и как ще се произнесе,като слезе от жипа.
  • 5 ха ха

    5 3 Отговор
    Защо не вземат да глобят Радко–пингвина???
    Или за него може всичко, а?
  • 6 тралала

    4 0 Отговор
    Не знам този път мисирче ли ще е питането или толупчесто.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не се разсейвайте

    11 0 Отговор
    На тоз цигарите са му най–малкия проблем. Да обясни нещо за "културата", за колекциите на Божков и Бобоков, пък тогава може и да го ритнат в г..а.
  • 9 Мишо Бирата

    4 0 Отговор
    Ало, Банов
  • 10 Божков

    6 0 Отговор
    А л о, Б а н о в, къде е Ритонът? #къдееритонът
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове