22 Юни, 2020 10:27 7 037 14

Стоян Тончев: Притискат ме чрез полицейски тормоз

  • стоян тончев-
  • полиция-
  • прокуратура-
  • разпит

Цената на свободата е висока

Стоян Тончев: Притискат ме чрез полицейски тормоз - 1
Снимка: Фейсбук

След минути влизам в сградата на РПУ-Поморие при разследващ полицай Чалъков на разпит, засега като свидетел по вече образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК. Но то е срещу мен, защото в същото време прокуратурата е назначила Съдебно-психиатрична експертиза, с която да бъде установено дали мога да нося наказателна отговорност!
Целта им: "Или в Психиатрията, или в Затвора - избирай!".

Това написа във "Фейсбук" Стоян Тончев. 

Полиция и Прокуратура не разследват кои ме пребиха през 2016 г. и кои ме следяха през февруари на 2020 г.

Цената на свободата е висока. Цената да говоря и пиша истината, която плащам всеки ден, ми струва много, но аз няма да се откажа от ракурса в живота, който устремено съм поел. Няма да мълча!

Ето и коментарът на Стоян Тончев:

Приятели!!! Срещу мен започва институционална репресия от Прокуратурата и Полицията на Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски!

След минути влизам в сградата на РПУ-Поморие при разследващ полицай Чалъков на разпит, засега като свидетел по вече образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК. Но то е срещу мен, защото в същото време прокуратурата е назначила Съдебно-психиатрична експертиза, с която да бъде установено дали мога да нося наказателна отговорност!
Целта им: "Или в Психиатрията, или в Затвора - избирай!".

Цената на свободата е висока. Цената да говоря и пиша истината, която плащам всеки ден, ми струва много, но аз няма да се откажа от ракурса в живота, който устремено съм поел. Няма да мълча!

Определям случващото се като мръсна Свинска атака на Статуквото, на Мафиотско-олигархичния модел, който управлява държавата и обезкървява българския народ, поставил го на колене пред наложения диктаторски режим в България с узурпиране на властта. Това е удар срещу Свободата на словото, Демокрацията и персонално върху мен, за да преустановя журналистическата си дейност.

Не им стига да ме мачкат финансово, отблъсквайки рекламодатели от моята медия Liberta.bg чрез "предупреждения" за проверки, но прибягват и до крайни мерки! Искат напълно да запушат устата ми и публично да ме дискредитират! За тях свободомислещите журналисти са смъртни врагове!

Полиция и Прокуратура не разследват кои ме пребиха през 2016 г. и кои ме следяха през февруари на 2020 г. Дори дежурен полицай не реагира, когато бях гонен пред очите му от непознато лице между колите на блока, в който живея, не му поиска и документите за проверка!!!…
Всичко е ясно – държавна поръчка!

Нека припомня - през 2016 г. срещу мен се извърши покушение. Бях следен, причакан и пребит до дома си от маскирани наркоразпространители, свидетели на МВР и Прокуратура по различни дела. Вследствие на ударите, само и единствено в главата, бях обезобразен, със строшено лице - счупен череп, нос, челюст, скули... Едва оживях! Претърпях операция... Възстановявах се повече от година.
До момента, вече сме 2020 г., МВР и Прокуратура не са открили и не издирват извършителите и поръчителя на жестокото криминално деяние - политическа поръчка, провокирана от журналистическата ми работа. А всички в град Поморие, включително и аз, знаят кои са те.

В началото на месец февруари 2020 г. срещу мен се упражни опит за второ покушение, който бе осуетен от придружаващите ме лица. Полицията абдикира от функциите си!
След като подадох сигнали на 112 и пуснах жалба, вместо да ме защитят, Полиция и Прокуратура в симбиоза, като организирана престъпна група на комунистическите служби, се опитаха да ме изкарат психически нездрав.
Бях изведен от дома си в Поморие с измама от полицаи под претекст – да разпознавам предполагаеми лица по снимки в сградата на ОДМВР-Бургас, които са ме следяли. Вместо това бях заведен от шефа на РПУ-Несебър Кирязов (и други полицейски служители) в Центъра за психично здраве в Бургас, където бях принудително настанен за 24 часа под наблюдение. След изтичането на мярката бях освободен, тъй като специалистите констатираха, че при мен не е налице психическо заболяване, а ПТС - посттравматичен стрес (прилагам част от епикризата). Пояснявам, че ПТС може да се задейства, когато нещо ви напомни за първоначалното травматично събитие – шум, изображение, лица, познати действия (следене) и т.н. През януари на 2016 г. само споделих пред роднини и приятели, че съм следен, без да взема други мерки. И на 14.01.2016 г. вечерта бях пребит, изпочупен, с комоцио, в безсъзнание... През 2020 г., когато установих, че отново ме следят, вече потърсих съдействие от полицията, за да бъде предотвратено второ покушение. И държавните власти и органи се опитаха да ме изкарат луд! След като не успяха, сега искат да ме превърнат в престъпник чрез скалъпени обвинения и зависими свидетели!

Наближават избори и Държавната мафия, кръвожадният Октопод, спуснал пипалата си във всички институции и власти, се опитва всячески да заглуши всяко свободно островче, всеки критичен глас.

Сега трябва да сме обединени и сплотени повече отвсякога - за България, за съдбите ни, за бъдещите поколения, за Истината и за Свободата!

Постът ми е уведомителен, за да не се чудите: "Защо това се случва?", когато започне очернящата, дискредитираща ме клеветническа кампания в жълто-кафявите електронни и хартиени парцали, обслужващи властта в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В тая държява

    66 4 Отговор
    Управляващите са за съд и кауша. Това им е отношението към гражданите.

    Коментиран от #7, #9

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 42 Отговор
    на тоя прякора не е ли камбаната не се ли занимава с наркотици преди време искаше да бие шофьр на автобус а уж е собственик на сайт либерта
  • 3 Тити

    48 4 Отговор
    Борисово-гешефтарската хунта така действа срещу неудобните -отнемат бизнеси, пребиват, рекетират, репресират, манипулурат, смазват. Борисовият Герб не е партия, а мафиотско сдружение на крадци, което скоро ще се разпадне с влизането на главатаря в затвора.
  • 4 Обикновен човек

    39 4 Отговор
    Който слушка пълни гушка ,кой не слуша в кауша!!!!!!(ДЕВИЗ НА ГЕРБ)Предложението ми е да заменят надписа на сградата на народното събрание:"Съединението прави силата "с новият девиз на ГЕРБ:" Който слушка пълни гушка ,кой не слуша в кауша!!"

    Коментиран от #10

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 8 Отговор
    дайте точно инфо за кой СТОЯН ТОНЧЕВ става въпрос защото в БУРГАС ИМА СТОЯН ТОНЧЕВ КАМБАНАТА съвпадение на име и фамилия ли еБЛАГОДАРЯ
  • 6 Иван

    27 4 Отговор
    М***а им мръсна по*****ска от къде взимате пари за заплати??? И на кои поръчките изпълнявате??
    Нали сте се заклели да спазвате закони да праните родината и народа!!!!!
    От там тръгва проблема от най долното ниво на полицията!
    От там трябва да се почне чистката.
  • 7 Бесен

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "В тая държява":

    Извинявай - съд?! Кауш?! За тая банда убийци?! Следващото което трябва да направим е реабилитация на народния съд и нов такъ - иначе просто ще сме поредните които ОПГ (организирана престъпна група) ГЕРБ/ДПС ще погребе! А Гешев е просто главния наемник, който се разправя с неудобните и почиства терена!

    Коментиран от #8

  • 8 Българин

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен":

    Какъв "народен"съд те тресе бе??А мандрите на хората???И тях ли искаш да обираш партизанино.Аман от комуноайдуци.....
  • 9 Няма съд и кауш за полит шаиката

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "В тая държява":

    Има само изтребление с камъни
  • 10 Нее на парламента ке пише

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Обикновен човек":

    Грабежа прави пачката и далаверата ни обединява
  • 11 оня с коня

    6 12 Отговор
    Наскоро гледах Клип на Тончев сътворен точно от Него и публикуван в Мрежата.Действието се развива през Нощта - Тончев звъни на 112 и вика Полиция,защото "Някакви си" БЛЪСКАЛИ ПО ВРАТАТА на Терасата му и искали да влязат и да го убиват.При отзоваване на полицията и приканването от Нейна страна Тончев да излезе и обясни случая,той НАГЛО ПРОДЪЛЖАВА да си снима с Телефона като Използва Полицаите ЗА ФОН на Филмовия си Екшън.Следва ЗАСИПВАНЕ на Полицаите с Укори че докато се наканят да дойдат "Лошите" са си отишли,ВЪЗМУЩАВА СЕ че на Сигнала му за Помощ се отзовава ПАК Същия Полиц. Наряд/явно ги познава доста подробно след нееднократни срещи/,Коментира колко са Корумпирани всички Униформени и т.н....И през цялото това време на Снимане и режисура на Клипа Полицията стои търпеливо пред входа на Жилището на Тончев и го чака...За мен това не е Нормална личност,но...всеки си има мнение по въпроса.

    Коментиран от #14

  • 12 месара

    3 5 Отговор
    :) и тоя системата го убивала ! а и Премиера само с такива драскачи се занимава , поръчва да ги трепят даже !
  • 13 Усмивката

    9 1 Отговор
    Това е грозна картина. Показва на какво ниво е журналистката гилдия. Никва солидарност. А иската свободата на словото да е европеско. Ми нема ли протести , нема свобода. Само да си пишем , прехвърляме топката
  • 14 Усмивката

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Е, все пак . не се е пребил доброволно. Да си изкъртиш ченето само заради една реклама?И на тебе да ти причинят такива поражения , нема как да не се страхуваш.За Ахмет Доган назначиха държавна охрана след опита за покушение. Няма какво да добавя. Бойко Методиев оди с пистолет и ляга и става с негпо. Но за Баба Дора ...лопатата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове