Last news in Fakti

24 Юни, 2020 18:09 3 932 26

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков

  • пламен узунов-
  • пламен бобоков

Двамата договаряли и посланически назначения

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Случаят е свързан с разменената кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция.

В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от търговски дружества, представлявани и управлявани от П.Б. и А.У., се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от П.Б. мобилен телефон.

В тази връзка и след разрешение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата:

На 05.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги. В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

Анализът на кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков

На 03.08.2018 г. от комуникацията става ясно, че е уговорена среща между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден след това П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание: „Румен Петров – Алжир“.

Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Алжирската демократична и народна република с указ №4 от 16.01.2020 г. на президента.

На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev“, с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!“.

Братът на Пламен Узунов е имал договор за 5000 лв. месечно с Бобоков

Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от Президентството официална информация във връзка с гореизложеното.

От там уточняват, че анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу сик

    36 13 Отговор
    Извършвал е консултантска дейност.... Мутрата каква дейност е извършвал да има 1.3 милиона евро в чекмеджето и 100 кила златни кюлчета.

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Активист на БКП

    20 11 Отговор
    Пълни глупости!!! Май минахте на хранилка към ,, Козяк,, !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нещо

    17 5 Отговор
    Да не сте объркали цифрата???? Пак някой журналист не е разбрал нещо или.. има много луди вече. Един телевизор е 5 бона. Голям ..........
    .. Бравос

    Коментиран от #25

  • 7 Ххх

    36 6 Отговор
    Разкриха корупцията и търговията с влияние, няма що. За 60 милиона годишно от Божков за Борисов и Горанов - нищо, но за 60 хиляди годишно от Бобоков за Узунов сигурно прокуратурата ще проведе много щателно и задълбочено разследване !
  • 8 Антимилиционер

    21 5 Отговор
    Батман, върни парите на хората. Че ще наизлязат с вилите и ще стане като с Кадафи.
  • 9 демократ

    11 28 Отговор
    Скандалът на 2020-та!

    Оставка до 24 часа на Радев или импийчмънт!
  • 10 Жоро

    33 4 Отговор
    А оня с незаконната тераса го пратиха на почивка в Испания.Иначе страхливите медии не пишат за това а пишат за това което бойко им нареди
  • 11 До Прокуратурата

    31 6 Отговор
    Къде е златото от чекмеджето?
  • 12 Pepars

    27 4 Отговор
    Къв брат ква сестра кви 5000 лв, интересуват ме канво става с пачките в шкафчето в резиденцията и къщата в Барселона .
  • 13 Начо

    5 14 Отговор
    Мафията квичи,значи прокуратурата действа.

    Коментиран от #16

  • 14 Поглед в канчето

    16 3 Отговор
    Това е ненормално, 5 хиляди и само той ги получава? Под вола теле е открила проверка на прокуратурата. Ужас.
  • 15 Наука в лоши ръце.

    10 2 Отговор
    Обществена тайна е че нашите управници се друсат с кокаин! Явно ще има още записи неизбежно е!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    14 3 Отговор
    Защо несе говори за ПАРИТЕ на Бойко в шкафчето ???? Защо питам продажни журналя ... Българина е страхлив и продажен човечец!

    Коментиран от #19

  • 18 Гост

    4 1 Отговор
    Хахаха кажете верно,че е така,направо не ми се вярва.
  • 19 Другия с коня

    2 12 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Защото се доказа,че снимките са обработвани,тоест,манипулирани....А 60' хиляди на година заплата по пет хиляди на месец е Рвалност.....Президента едва ли е замесен,но Хората до него със сигурност. ...

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Рашка с чашка

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    Доказа се че датите на снимките са манипулирани, а самите снимки не са! Нормално е да сменят датите и часа, защото иначе веднага ще се разбере кой е снимал. И като са уж фалшиви снимките, защо върви проверка в НСО? Между другото установи се че е снимано с Айфон 6.

    Коментиран от #23

  • 22 Рашка с чашка

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    Много ли ти се виждат пет бона на месец за консултация по сигурността? Само пазачите на завода,, Приста" струват много повече на месец!
  • 23 Другия с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рашка с чашка":

    Със Сони Вегас 11 про мога да ти направя такива неща с твоя снимка,че няма да искаш да се погледнеш в огледалото дълго време...Щом файла е качван в Програма за обработка се предполага че е Компрометиран. .Така,че по-кротко с Изблиците на тази тема....
  • 24 Сараф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Долу сик":

    Това е дневен оборот, който се събира няколко пъти на ден.
  • 25 РВД

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нещо":

    Чистачката в Ръководство Въздушно Движение взима 4000 лв.
  • 26 Милко Балев

    1 1 Отговор
    Проста схема, секретарят на президента дава сведения, лобира, подпомага бизнеса на Бабокови, а те всеки месец превеждат по 5 000 лв на брат му...Не на Пламен Узунов, така той не взима рушвет, а брат му "консултантски услуги"....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове