Last news in Fakti

26 Юни, 2020 15:44 17 630 63

Шефът на отдел наркотици в ГДБОП Цветан Панков хванат с белязани 5 000 лева

  • дрога-
  • гдбоп

Структурни и кадрови промени предстоят в службата

Шефът на отдел наркотици в ГДБОП Цветан Панков хванат с белязани 5 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Структурни и кадрови промени предстоят в ГДБОП. Това стана ясно от изказване на вътрешния министър по повод задържането на двама висши служители на службата, които опънали чадър над наркогрупи.

Белезниците заключили снощи китките на Кирил Ванков и Цветан Панков в момент, в който им е била предадена голяма парична сума. 

Кирил Ванков е шеф Отдел "Наркотици", а

Цветан Панков - началник на сектор „Борба с разпространението“.

Има и още един задръжан служител на МВР.

Това съобщиха на съвместен брифинг главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите на обвинител №1 и тримата са задържани за срок до 24 часа.

Кирил Ванков е арестуван в момента, когато получава подкуп от 5000 лева. Парите са били белязани, а акцията е подготвяна отдавна.

Задържаните са най-висшите ръководители за противодействие на наркоразпространението и са в контакт с международни партньори на България, не само в Европейския съюз.

В момента продължават претърсванията на жилища и други обекти. Организирана престъпна група е упражнявала логистика, помощ, опъвала е чадъри в помощ на други престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик не само на територията на България, каза Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев не уточни дали арестуваните шефове от ГДБОП имат връзка със заловените 327 кг кокаин в Студентския град и с двата тира, натоварени с лайм и ананаси, в кашоните на които бяха открити 500 кг от най-скъпата дрога.

Структурните и кадрови промени вътрешният министър ще обсъди с премиера, но след анализ, който ще направи главният секретар на МВР.

Само преди 6 месеца комисар Цветан Панков беше награден от испанския посланик с орден за приноса му към борбата с наркотрафика.

Той е дългогодишен служител в редиците на МВР. В службата се ползва изключителна репутация е безупречно досие. Започва работа като редови полицай, по-късно става шеф на едно от столичните полицейски управления. Заради съвестната си работа е издигнат до на началник на отдел "Противодействие на наркотрафика“ в ГДБОП. През 2016 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров награждава служители на ГДБОП във връзка с операцията, при която бе задържана организирана престъпна група за наркотрафик, сред които е и Цветан Панков. Тогава той е старши инспектор. Наградите за работата му продължават и след това. През 2019 г. е награден с орден "Бял кръст" от Негово Превъзходителство Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България. Орденът полицейски и се връчва за особено големи заслуги. Отличието е отредено по решение на испанския министър на вътрешните работи за постигане високи резултати в съвместни разследвания по противодействие на трафика на наркотични вещества.

Гешев на няколко пъти поздрави служителите на МВР, прокуратурата и следствието, които са работили по случая, като предупреди, че ще бъдат безкомпромисни към всеки, който нарушава закона.

"В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката", заяви Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на отдела и на дейността на дирекция, за да може с министър-председателя да се вземат решения какви кадрови промени ще бъдат направени. Това се прави, за да се изчисти името на останалите служители, обясни Маринов.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е за Възраждане

    75 6 Отговор
    И ТАКА Е В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. Всички позиции на властта

    Коментиран от #50

  • 2 Активист на БКП

    85 15 Отговор
    Парите заминават директно в чекмеджето на Спящият от Банкя! Слава на ГЕРБ !!!
  • 3 Хрониките на герберлунгия

    67 9 Отговор
    А нещо за номерата на парите в нощното шкафче?

    Коментиран от #23

  • 4 Грую

    56 3 Отговор
    Пет бона? Много са огладнели, че са смъкнали толкоз тарифите!

    Коментиран от #15, #25, #29, #57

  • 5 Актуална Антена

    38 5 Отговор
    Човеко също като Бою имал награда от Испания за борба с наркотрафика и пране на евраци.
  • 6 Честни и почтени

    34 4 Отговор
    БелИзниците трябва да заключат и шапки, каскети , кратуни и все що е в управлението веднага. Всички сте в кюпа.
  • 7 Русенец

    34 6 Отговор
    На този Панков, мутрата му е корумпирана, а погледа алчен за пари и власт.
  • 8 габровец от варна

    54 3 Отговор
    После казват че немаме вяра в институциите...То гледай само кви са ни ченгетата,за другото сам се сещай!😂😂
  • 9 Byg

    16 38 Отговор
    Браво на Гешев и ГЕРБ , че сериозно са се заели с бандюгите , утре нищо чудно да станем свидетели на още компромати , толкова оядени човечета им се дръпна лайното че някой най вероятно забърква нова порция помия.

    Коментиран от #60

  • 10 Мирослав

    46 2 Отговор
    А дали не е постановка? Вскички се хвърлят да съдят, без да знаят нищо. Аз за нищо не вярвам на каскетите и винаги имам едно наум.
  • 11 Майна

    30 1 Отговор
    Това да ,,прежалените,, ,от по-ниските нива,. Сега се демонстрира АКТИВНОСТ.ОНЕЗИ ОТГОРЕ ЩЕ ПРИНЕСАТ В ЖЕРТВА НЯКОЙ ДРУГ....ТРЯБВА ДА СИ СПАСЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА КОЖИТЕ....АМА КЪСНО Е ЧАДО ЗА ПРОШКА.....!!!!!
  • 12 Реалист 1

    39 2 Отговор
    Изкупителните жертви за "случайно" откритият 300кг кокаин. Еврото от него, трябваше да отиде в шкафа с по 500евро на "капо ди тути капи" от Банкя.
  • 13 Буда

    47 2 Отговор
    Мирише на постановката , която направиха на кметицата . На тази прокуратура никой не вярва , къде е ритона и защо не провериха пачките от чекмеджето , защо не дадоха на независима експертиза записите на мутрата от СИК , защо не разследват Пеевски и Домусчиев ?
  • 14 Факт

    35 0 Отговор
    Едно време данък спокойствие се плащаше на мутрите, сега всяка наркогрупировка ,публишен дом или сводник плаща на полицаите
  • 15 Баш Майсторът

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Това е седмично.Такива с малко не можеш ги излъга.
  • 16 Иво

    17 1 Отговор
    Сега са на ход "подходящите" които да поемат чадъра над доставките и разпространението на дрога към правилното чекмедже!
  • 17 човек от село

    25 4 Отговор
    Абе каскета и цялата шайка около него ни имат за малоумници-безспорно всички големи канали на наркотици и карго се
    контролират от службите,ама ако кокаина в Студенски град е за десетки милиони,тука а показват някакви 5000 лева е смешно!
  • 18 Йордан

    16 1 Отговор
    Може да е постановка на прокуратурата за горене на бушони за отвличане на вниманието от чекмеджето и Божков и хвърляне на прах в очите на ЕК,че нещо се върши. Тези елементи са назначени в полицията с криминалния начин мислене и действие,което говори,че и там е шуробаджанащина. Това министерство трябва тотално да се преструктурира и кадрово необезпечените да бъдат изритани незабавно!
  • 19 Иван от Горубляне

    12 2 Отговор
    Ако не бяха настояли европейските служби, тези юнаци, върху които с абсолютна сигурност има чадър от най-горе, нещата щяха да си продължават все тъй, и банковите му сметки в чужбина щяха да надхвърлят петте милиарда. Но, за наше щастие, добре, че ги има. Иначе и ние щяхме да бъдем бели роби на една много тъпа и още по-алчна мутра.
  • 20 Умно село

    8 1 Отговор
    Синджира е ЯК!
    Има ли някой читав, лоялен към държавата и народа от "високите етажи" на BG?
    Оказва се , че наистина това с мафията и държавата е на 100% вярно, както твърдят отвън. Хайде една прегрътка за пазителите на корупцията и констатации в годишите им доклади.
    Поздрави на сицилиянската, албанската, грузинската, сръбската, руската - ПИЙТЕ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА!
  • 21 Смях

    1 5 Отговор
    Човекът е работил под прикритие, ама за цвък.цвъ. И понеже цвък.цвък а-а-а-, ъ-ъ-ъ-ъ, ю-ю-ю, та си забравих мисълта
  • 22 Въпросче

    20 0 Отговор
    Циркове, какво правим с 3 милиона и кюлчетата?

    Ако гози човек е правил нещо, то е с политически чадър, а и след ареста на Иванчева кой им вярва?
    5 хилки, смях ангелче пред милионите в едно шкафче.
    Съвсем ни взеха за идиоти.
  • 23 666666

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на герберлунгия":

    За там акция няма
  • 24 1234567

    20 1 Отговор
    5 000 лв. са прекалено малка сума за подкуп на шеф на отдел "Противодействие на наркотрафика"в ГД БОП. Оперативни в РПУ ще поискат повече.Парите вероятно са служебни,има и СРС-та,явно бопаджии са разработвани ,но не са хванати с пачки за наркопратка.Кой разработва шефовете на ГД БОП след акция за стотици килограми кокаин и ги хваща с 5 000 лв "служебни пари"?!
    Панков е сипапн с 5 000 лв.Колегите му са шокирани,тъй като двамата са дългогодишни полицаи от службата и минават за праволинейни.Някои споделиха,че акцията е поръчана от голям столичен наркобос срещу когато двамата са работили.Любопитна информация съобщиха още антимафиотите.Тя е свързана с това,че влиятелен човек от дирекция "Вътрешна сигурност" е фигурирал в тефтерчето на въпросния столичен наркобос.Щом тази новина излязла на бял свят ,отношенията между ГД БОП и вътрешна сигурност се обтегнали.

    Коментиран от #26

  • 25 1345

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Сигурно е дневната вноска
  • 26 Има смисъл

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "1234567":

    След НСО, започват да дискредитират и другите служби.
    На снимката не ми изглежда на тарикат.

    Коментиран от #31

  • 27 2тгят7е

    4 1 Отговор
    То винаги е било така , ся просто са решили да трупат точки. Не притеснявайте друг ще го измести в схемата.
  • 28 За съжаление

    14 0 Отговор
    На този гл. прокурор не може да се вярва!
  • 29 Глей ти

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Може да е било само капара в размер на 10%.
  • 30 МИХАЙЛОВ

    13 0 Отговор
    ....КВИ ПЕТ ЛЕВА... КВИ ПЕТ БОНА....
    ....В КОЕ ЧЕКМЕДЖЕ Е РИТОНА...
  • 31 1234567

    27 0 Отговор

    До коментар #26 от "Има смисъл":

    Това ,където съм написал го четох в друг сайт+че същите двама полицаи спипали 300 кг кокаин в апартамент в студентски град,сиреч ударили този голям столичен наркобос.Пишеше,че живеели като средностатистическите българи.Нямали имоти ,а това лесно се проверява за имоти -имаш или не.Не разполагали и със скъпи автомобили.
    И мен много ме съмнява за техният арест. Като чели ,защото са си свършили работата и ги арестуват;)
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Боби

    2 3 Отговор
    То му личи по физиономията.
  • 34 МИХАЙЛОВ

    18 1 Отговор
    ....ГЛАВНИЯ КАСКЕТ ГЕШЕФ
    ПАК СЕ ПРАВИ НА ЛУД...
    ....А БЕ КАСКЕТ
    ТИ ЛИ НЕ ЗНАЕШ,
    ЧЕ 5000 ЛЕВА Е СУМА,
    КОЯТО НАЧАЛНИЦИТЕ
    НА РПУ НА МВР
    СИ ИСКАТ И ПОЛУЧАВАТ
    КАТО ПОДКУП И РЕКЕТ
    ОТ КВАРТАЛНИТЕ ПЛАСЬОРИ,
    ХУЛИГАНИ, СУТЕНЬОРИ, БИЯЧИ
    И СЕЛСКИ БАБАИТИ
    ЗА ПЪЛЕН СЪПОРТ
    И ПОТУЛВАНЕ
    НА НЕЗНАЧИТЕЛНИ
    ТЕХНИ НАРУШЕНИЯ....
  • 35 Дългият

    16 0 Отговор
    Нещо много странна ми се вижда сумата...5000лв за наркочадър...това са джобни....мирише на готвено...

    Коментиран от #39

  • 36 АНОНИм

    15 1 Отговор
    Някога човека с псевдоним Поли Пантев го намериха чак на Аруба!
    Спомня ли си някой за какво - стоката беше същата като онези 300кг! За такива изгубени пратки хвърчат глави, не оставки! Това ще има продължение!
    Хванали ги с белязани пари като кметицата на Младост Иванчева!
    Няма творчество! Няма импровизация!
  • 37 Човек от народа

    9 2 Отговор
    Какви са тия" антимафиоти"?? Вижте отвратителните им муцуни!! Ало, Каскета!! Незабавно арестувай покровителите и поръчителите им Барни Ръбъла Маринов и Боко Чекмеджето!! Не се ослушвай и озъртай като пръднал в рейса!!
  • 38 На баницата мекото

    7 1 Отговор
    Кокошкарска работа от коскоджамитими ти началници, за такава дребна сума и лично да я вземе. Като може през оборота на ресторант, бакалия и прочее или пък... в МС!!!
  • 39 АНОНИм

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Дългият":

    Направо на загоряла манджа си мирише!

    Коментиран от #42

  • 40 Шибаняк

    16 1 Отговор
    Никое ченге на такъв висок пост няма да се занимава за 5000 лъва.Много ми прилича на постановка на ГЕРБавата ОПГ.Късат главите на професионалисти.НЕ ВЯРВАМ
  • 41 Ас Dc

    10 2 Отговор
    Познавам го това момче. Тоя костюм от снимката, сигорно му е единственият. Никой не би живял бедно, ако може богато. Намирисва тая работа.
  • 42 Амииии

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "АНОНИм":

    Да не са взели, че да не мирише.
  • 43 И сега

    4 2 Отговор
    ТЕЗИ ЩЕ КАЖАТ ЛИ КОЙ СТОИ НАД ТЯХ???? ИЛИ ЩЕ ЗАМЪЛЧАТ???? КАЖЕТЕ СИ. ЧАКАМЕ.
  • 44 аре бе

    9 0 Отговор
    постановка , да замажат чекмеджето
  • 45 Директора

    6 1 Отговор
    Първо 5 бона за никъде още от там става ясно че е нагласена работа . Освен това хората винаги ще взимат пари с тези ниски заплати . Аз разбирам да зимат 10бона заплата и ако зима пари тогава 30г затвор. А и парите от рушветите отиват при бате боико то се знае
  • 46 Им нещо гнило

    12 1 Отговор
    Н тази позиция, да го хванат с 5к лева. Жива подигравка с читателите. Това е невъзможно.
  • 47 габровец от варна

    1 5 Отговор
    Даа много награди,много нещо...Обаче явно е действал по закона с малки суми но редовно.Явно че така се е развивала далаверата.
  • 48 Али баба

    4 1 Отговор
    Така ще е докато всички си траем повече не може корупцията е на всички нива затвор за всички

    Коментиран от #51

  • 49 MGewehr

    2 1 Отговор
    Както казваше баба ми, "изпущена" работа. Връщането на върховенсто на закона и наредбите ще бъде върнато или с държавен терор или никога в "БГ"!
  • 50 Фен

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Време е за Възраждане":

    И за нова вила на Костадинов 😀
  • 51 БСП София

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Али баба":

    Само не и за Божков! Първо знаме ни е той!
  • 52 колега

    1 5 Отговор
    БРАВО ГЕШЕВ!САМО ТАКА.РЕШИТЕЛЕН И СМЕЛ ЧОВЕК..ПОДКРЕПЯМЕ ТЕ .С ТВОЕТО ИДВАНЕ НАДЯВАМЕ СЕ ПАЗБОЙНИЦИТЕ КРАДЦИ И ДАЛАВЕРАДДЖИИ СЕГА И ОТ ПРЕДИ ДА БЪДАТ ИЗЛОВЕНИ И ПОСТАВЕНИ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО,БЕЗ ЗНАЧЕИЕ ОТ КАКЪВ РАНГ ВЪВ ВЛАСТА СА..В ТЕБ НИ Е НАДЕЖДАТА..БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ КАКВО ПРИКАЗВА ,ИМАЙКИ ПРЕДВИД ПРЕЦЕДЕНТА..ИМИДЖА НА ПРОКУРАТУРАТА И ДЪРЖАВАТА РАСТЕ..НЕ ГО СЛУШАЙТЕ ОНЯ ,ТОЙ НЕ Е В ЧАС И ТЕЗИ НЕЩА НЕ ГИ РАЗБИРА.

    Коментиран от #55

  • 53 Психопат

    3 0 Отговор
    ПОСТАНОВКА
  • 54 1944

    2 0 Отговор
    5000 лева е смешна сума за такива боклуци. по скоро джобни за кафе.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 хеххеех

    0 0 Отговор
    Споко, ще се бръкте за още толкова и ще го пуснат под гаранция. А за осъждането - че кого са осъдили досега?!
  • 57 Роко Скиавоне

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Това е първата вноска - остават още 999 .
  • 58 Йордан

    1 2 Отговор
    Този полицейски престъпник е издиган в постове и награди от наркотрафикантите за които е работил. Подавали са му информация за конкурентни банди и нелоялни членове. Цвъки пита защо оставки подават шефа на ГДБОП и зам.-главния секретар,а не главния секретар,който е отговорен за цялата оперативна работа на службите в министерството и министъра/бившия шофьор на Мето Илиенски/.
  • 59 Погонат

    3 0 Отговор
    А кога ще се САМОарестуват всичките !?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Цв. ЦВ.

    0 0 Отговор
    Нали победи, разби, ликвидира Престъпността???? Пак се появи, явно има добра среда за развитие!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове