9 Юли, 2020 08:50 3 297 50

ГЕРБ: Кой да се охранява зависи само от началника на НСО

  • димитър лазаров-
  • нсо-
  • комисия за контрол над службите

Председателят на Парламентарната комисия за контрол над службите заяви, че президентът утвърждава основните звена в структурата

ГЕРБ: Кой да се охранява зависи само от началника на НСО - 1
Кадър бТВ

НСО е служба към президента и той утвърждава основните звена в нея и  числения състав. Това заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ, председател на Парламентарната комисия за контрол над службите – Димитър Лазаров.

По думите му това е регламентирано в Закона за НСО, а кой да се охранява зависи единствено от началника на службата, който пък се назначава от държавния глава. 

„Тук еднолично той назначава началник и негов заместник. До 2015 г. нямаше Закон, как може да се отнеме нещо, което не е съществувало. Нямаше закони за службите – нито за Държавна агенция разузнаване, нито за Националната служба за охрана, нито за Военна охрана. Имаше едни постановления“, така Лазаров коментира твърдението на президента Радев, че със законовите поправки са ограничени правомощията на държавния глава в НСО. 

Депутатът заяви, че в Закона е записано, че началникът на службата по своя инициатива или по искане на президента го информира по поставените задачи. „Началникът на службата ежегодно изпращат доклад на президента за дейността. Какви още правомощия иска президентът?“, посочи той. 

Лазаров обясни, че освен премиерът, президентът и председателят на Народното събрание, НСО може да управлява чужди представители със същия ранг. При непосредствена опасност могат да охраняват депутати, членове на семействата на държавния глава, премиера и на председателя на НС – по преценка на една комисия. 

„Тази комисия се ръководи от началника на НСО, който е назначен от президента. Заместниците му са назначени от него“, каза Лазаров.

На въпрос коя партия има мнозинство в комисията, решила да се охраняват почетният председател на ДПС Ахмет Доган и депутатът от същата партия Делян Пеевски – той отговори, че това няма значение, защото председателят на комисията определя дневния ред.

Във въпросната комисия участват още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС. Лазаров отхвърли думите на държавния глава Румен Радев, че охраната на Доган и Пеевски зависи от изпълнителната власт и от премиера Бойко Борисов. 


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бачо

    89 11 Отговор
    Налазихте ефира и почвате да маскарите президента и да чистите пак бацето,не знаете само колко сте късметлии с този народ който е на тази територия

    Коментиран от #16

  • 2 Кой68

    20 6 Отговор
    На ти куклата дай си ми парцалките.....
  • 3 Така така..

    10 46 Отговор
    Радкоф ще издьхне!!!
  • 4 Васил Левски

    93 9 Отговор
    НСО е на подчинение на президента,ама само по документи.Реално я управлява ПееФски,посредством БорисоФ.Едно голямо браво на Христо Иванов,нагледно показа,че цялата сържава е на подчинение на Доган и неговите слуги.
  • 5 ттт

    73 3 Отговор
    Знаем, знаем, на вас все някой друг ви е виновен. 10 год. все друг е виновен.
  • 6 Той

    41 3 Отговор
    пък избор ли направил , не ти е работа , че и цял бюляк народ маа гащи цяло лято по плажа , за един човек ?! Цачевата и тя с возило и охрана , при това след резилите ѝ ! Ганьо плаща !
  • 7 Ко не

    36 1 Отговор
    Ако заглавието е вярно си сменям гражданството! НСО явно е бригада от 90те с баш бабаит главатар, който решава!
  • 8 Tomb Raider

    47 3 Отговор
    Люлка а на простотията BG. Праща само доклад за дейноста не значи, че президента назначава охраната там други хора командват и не са от Дондуков 2! Комадващия в НСО не е президента и шефа на НСО те се съобразяват с други служби!
  • 9 иван иванов

    35 1 Отговор
    а сега де кой лъже,на кого да вярва народа...играем си на прехвърли топката на другия.
  • 10 цецо апартамента

    49 2 Отговор
    БорисоФ е подчинен на сарайте,каквото му заповядат се изпълнява без да се задават излишни въпроси,реално премиер на тази държава е доган.
  • 11 Абе

    39 2 Отговор
    Абе пак някой е ср... в гепирастките гащи. Тоя църв... името не може да си напише без грешка направили го председател на комисия.
  • 12 гого

    42 1 Отговор
    Много ми е интерестно,ако 5000 човека атакуват сарайте тия смешници какво ще направят?
  • 13 БойкУ БурисоФ

    35 1 Отговор
    Реално съм много оцапан с фекалий,и слушам и изпълнявам заповедите на мойте господари ПееФски и Доган.
  • 14 Иван

    31 2 Отговор
    Още една причина да съм на плаж в събота в Бургас.
  • 15 независим

    34 5 Отговор
    Тия от ГЕРБ са по нагли и от БСП ?????????????????
    Президента е безспорно виновен, НО пожарникара и цялата компания от ГЕРБ са десет пъти по виновни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Контрабандиста

    37 2 Отговор

    До коментар #1 от "бачо":

    Е нали го чу бацето как се разпореждаше в тайния аудио запис как трябва да се предствят нещата та президента да изглежда глупав и виновен.
  • 17 ба ти тулупите

    29 1 Отговор
    Пълни глупости , но какво друго да очакваш от тъпаци. Какъв капацитет има началникът на НСО да взема подобни решения , той ръководи осъществяването на самата охрана.
  • 18 Бачо Киро

    39 1 Отговор
    Лазаров, като решаващ е шефът на НСО, що се събира тричленната комисия днес, точно както каза президентът? Що не го решава шефът на НСО? Той никога не определя лицата, що се прайш на луд, лицата за охрана се определят от МВР и ДАНС. При тричленна комисия кво викаш командва шефът на НСО с 1:2? Който и човек да сложи президентът, той винаги е един срещу двама. Това, което може да направи шефът на НСО е да уволни дисциплинарно бастуните от случката, да им бъде повдигнато обвинение, а за окупирането на държавна собственост да бъде повдигнато на Доган. Ако очакваш, че МВР и ДАНС днес ще свалят охраната на Доган, хем няма абсолютно никакво правно основание за нея, припомни си, че партията му е противоконституционна, но съществува вече 30 години.
  • 19 Иво Андонов

    39 1 Отговор
    Значи тия дни,герП ще разкарат шефа на НСО защото е назначил охрана на доган,пееФски и баба цецка,без да ги пита.И те не са знаели...
  • 20 Защо

    19 0 Отговор
    Не можем да коментираме:Стигнахме ли дъното? А за този БЛА, БЛА. Ще се разбере кой е разрешил охраната.
  • 21 бай Иван

    27 2 Отговор
    Тоз човек само като му погледнеш торбичките и ще разбереш какво му е хобито, поредния хрантутник в поредната комисия, която не знае какво се случва
  • 22 Ха ха ха ха ха

    27 1 Отговор
    Димитрееее, защо лъжиш? Комисията от :- главния секретар на МВР, от Данс, и шефа на НСО определят кой да се охранява. А Дариткова, каза, че Данс и главния секретар са под контрол на НС. Е? Два гласа срещу един - на шефа на НСО и се приема.
  • 23 Даа ама не

    21 1 Отговор
    А Вие за какво сте не разбрах?
    Едно е да утвърждавате, друго е да предлагате и да разследвате, санкционирате.
    Как удобно подменихте темата.

    Едно е да утвърдиш, друго е да санкционираш, бяхте назначен от ГЕРБ.
  • 24 Джудже

    21 0 Отговор
    Да попитам, а тази парламентарната комисия за контрол над службите каква работа върши?
  • 25 ПЕЕВ

    8 21 Отговор
    РАДЕВ СЕ ПРАВИ НА УХАПАН,А Е ЗНАЕЛ ,ОТ НАЗНАЧЕНИЯ ОТ НЕГО ШЕФ.
  • 26 А кмета на Бургас кога ?

    29 1 Отговор
    А кмета на Бургас, който е лобирал да се даде и пътя на соколявеца, кога ще отговаря. Я го дайте него в ефир, не някакви незнайни герберастки маши. Срам сте за тази велика и стара нация. Продадохте земята, отвоювана с много кръв и човешки съдби. Слуги с наведени глави, продажници за грош не ни трябват. Лидери трябват, велики хора с чиста душа и усет за справедливост, човеколюбци и морално извисени!
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ най добрия ПРЕЗИДЕНТ
  • 28 Разноглед

    12 1 Отговор
    тоя другар едно говори, другя след него - друго, кой както му е изгодно така тълкува закона, накрая нсо си прави каквото си иска , ама сметката я плаща народа .......
  • 29 Въпросче

    20 2 Отговор
    А вие за какво сте, нали сте затова, да резследвате, санционирате, да взимате решения?

    Защо прехвърляте вашите отговорности на Президента.
    Я обяснете на мен простия, какви са вашите фунции?
  • 30 ЖИЖ

    24 2 Отговор
    Този дедо е стар матросовец. От говоренето му в БТВ само президента му беше в устата. Нищо за вожда. И после пол. Марков го опроверга и срина.
  • 31 Йордан

    22 2 Отговор
    Как може такъв некадърник и манипулативен човек да ръководи Комисията за национална сигурност?Тоя си е едно мюре,което може само да изпълнява и няма право на мислене и действие.Полк. Марков много точно го характеризира.
  • 32 Въпросче

    21 4 Отговор
    Охрана на лица не се избира от НСО и президента.
    Какви хора, харчат данъците ни?
    Правни неграмотници.
  • 33 big

    12 1 Отговор
    Това, че службата е към президента, нищо не означава! Лицата за охрана се определят според закона и препоръки на съответните служби от МВР в съответствие със степента на опасност за "важното" лице, но не повече от 4 години, ако някой не ги "заплаши" отново. На мен ми е ясно, че президента ви е виновен дори като пикаете накриво, но поне не се излагайте!
  • 34 Хаджиментов

    5 5 Отговор
    Хахах,
    Премиер и Президент не знаят кой управлява НСО.
    Това не е важно, обаче. Важното е да знаят всичко за разни снимки, записи, опорни точки, какво е писал и казал Божков и т.н.
    Жалка история!
  • 35 Калъфов

    6 1 Отговор
    пак ще изкарат някои друг виновен/ в случая началника на НСО/ а под сурдинка как му е набивано канчето на този началник точно от този капацитет на снимката и още някои други
  • 36 гербераст зад всеки храст

    10 1 Отговор
    Няма по-големи мpъсници от герберастите! Въртят сучат и майките си продават !
  • 37 Моля БТВ,не канете Марков,разпиля чичина

    14 0 Отговор
    Този Марков много вреден бе! Чичина през цялото време дръндори неистини и тлъсти лъжи, а Марков го завря в кучи г?з. Чичина бил шеф на комисия и сигурно получава кинти за да си бара кайсиите по цял ден. Да им е честито на гербовците нивата коалиция с ДПС! Ще се гушкат с резани карабини които са доказали във времето, че си падат по мъжко повече. Помните ли какво казват турчилята, За надър///ния такова род няма!
  • 38 дими тъпнята

    7 0 Отговор
    Ами ако вземе на този началник на НСО да му хрумне , ей така , защо пък не , да не се охранява тиквения бостан , барабар с супер Тиквата , тогава ко праим ? Ще оберем ли набързо бостана ?
  • 39 Актуална Антена

    7 0 Отговор
    НСО трябва да е точно 100човека барабар с началниците. 100 човека са напълно достатъчни за охрана на президент и примиер.
  • 40 Цецо

    6 2 Отговор
    Това, просто не е вярно!
  • 41 Чобанов

    12 1 Отговор
    този дъртофелник наближаващ 70 г. няма ли вече да го махат от парламента, или е безценен кадър, изпял си е вече песента, хайде боко, къде са ти новите лица ?
  • 42 Унижение

    10 2 Отговор
    Тоз гробарски скакалец с пиянски торбички лъже като дърт ц.ганин. Тримата началници на служби предлагат кой да се охранява с протокол в който са мненията им. Може теоретично и тримата да са против охрана за Доган и сайбията пак да бъде охраняван,защото крайното решение се взема от Боко Тиквоко. Друг е въпросът,че келеметата на плажа въобще не са български офицери със завършено военно училище. Това са опричници събрани от кол и въже на които без никакво основание е дадено офицерско звание. Това е унижение за цялото българско офицерство.

    Коментиран от #49

  • 43 бедния

    3 0 Отговор
    Не знам защо,всички побликации побликувани от партия Герб,не ги чета.Помогнете ми!
  • 44 Лост

    5 0 Отговор
    До 2015г. нямало закон. Пък сега със закон да не би да е по добре. Майстори сте на законите. Добре, че ти видях името, че като ти гледам майсторлъка...!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    6 0 Отговор
    ГОЛЯМА ЛЪЖА КАЗВАТ ОТ ГЕРБ И БЯГАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ.
  • 47 България над всичко

    0 2 Отговор
    Прeзидeнтът e нeзaкoннo избрaн. В мoмeнтa кoгaтo дeпoлитизирaн вoeнeн нa aктивнa cлужбa приeмa нoминaция oт пoлитичecкa пaртия и нoминaциятa му e cъглacувaнa c чуждa държaвa ,тoвa e нaрушeниe нa бългaрcкaтa кoнcтитуция . Тoзи чoвeк трябвa нeмeдлeннo дa нaпуcнe пocтa и дa бъдe рaзжaлвaн. Тoвa e cрaм зa cувeрeннa Бългaрия.

    Коментиран от #48

  • 48 Копи- пейст.

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "България над всичко":

    Това е поне трета публикация от въпросната " д-р". Една лъжа, повторена 100 пъти, НЕ става истина, нито пък една глупост, повторена толкова или повече, не става белег за интелектуалност на нейния автор.
  • 49 Унижение и

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Унижение":

    за българския генералитет - генерал Димчо Гяуров, генерал Бойко Борисов...
  • 50 факт

    0 0 Отговор
    е началника се оказа мутрата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове