Last news in Fakti

14 Юли, 2020 08:37 3 871 41

Димитър Ганев: Служебен кабинет крие рискове за ГЕРБ

  • герб-
  • правителство-
  • димитър ганев

Възможен е сценарий за втори кабинет в рамките на това Народно събрание, смята социологът

Димитър Ганев: Служебен кабинет крие рискове за ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Оставка на правителството не означава непременно предсрочни парламентарни избори. Може да се състави втори кабинет в рамките на това Народно събрание. Служебен кабинет крие рискове за ГЕРБ.

Това заяви пред бТВ социологът Димитър Ганев. За “Тази сутрин” той обясни, че ако кабинетът хвърли оставка, президентът ще връчи мандата на първата политическа сила - ГЕРБ. 

По думите му партията може да се окаже в ситуация да опита да тушира напрежение с нов кабинет в рамките на настоящия мандат. Според него така няма да се стигне до служебен кабинет, а ГЕРБ ще имат силно влияние, защото ще са основна опора. Той изтъкна, че БСП и ДПС няма да участват в подобен кабинет.  

Ганев смята, че Борисов трябва да търси дистанция от ДПС. Според него е възможен и сценарият четвърти кабинет на ГЕРБ без Борисов за премиер. 

“Ако се отиде на предсрочни избори, може да има служебен кабинет, който да не е толкова балансииран и мек като първия кабинет на президента начело с Огнян Герджиков. Може да се търси реваншизъм. Все пак Радев и Борисов са отявлени политически опоненти”, подчерта той. 

Според него ще има много политически последици и смята, че протестът в момента е разнороден, но има група - тази на либералните градски кръгове, която говори за свобода и ценности и дава жизненост на демонстрациите. 

“Борисов от доста време има проблем с тази общност. Те са отявлени политически опоненти на премиера. До протести обаче не се стигна. Неслучайно Христо Иванов излежда най-изявен в протестите - той е техен легитимен политически представител”, уточни социологът.

Ганев смята, че поредици от събития през последните няколко седмици са довели до наслояване на напрежение, което е довело до протестите - строежът на “Алепу”, филмът “Осемте джуджета”, плажът в парк “Росенец” и влизането на прокуратурата в Президентството. 

“Бойко Борисов не може да поиска оставката на главния прокурор, нито някой може да поиска оставката на премиера. Те сами трябва да вземат това решение”, обясни експертът.

Протестите през 2013 г. са засегнали тежко властта, смята Ганев. 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент по криминалистика

    19 82 Отговор
    Никой няма да допусне служебен кабинет този път!Божков нямаше да избяга от закона в скъпа вила в Подмосковието и да праща колажи ''от Дубай'' ако беше чист, а щеше да е с мегафон в ръка на площада с вас! Никой не е над закона и Конституцията на Република България! Радев се опитва да се вживява в ''нещо си'' което е над закона! Това е така, защото не е учил достатъчно, не е чел достатъчно, не е внимавал в часовете или е ''взел'' диплом за авиатор по ''странен начин'', но никой няма да му позволи ''да вдигне самолета'' в двора на президентството. Може да ''го вдигне'' на селския мегдан като се прибере след края на мандата му или много скоро, след като му падне имунитета за евентуална държавна измяна, която се разследва в момента от прокуратурите /включително и военна/, съдебните власти и следствието!

    Коментиран от #19, #20, #33, #36

  • 2 честен ционист

    51 5 Отговор
    Шайката заминава в канала на историята. След нея идат соросоидите и Цецоу. БГ пръв прифронтовак и пудел на ФАЩ. Българите оърви ваксинирани и чипирани, а после и първи в книгата на изчезналите народи.
  • 3 Гнида

    58 6 Отговор
    Ами не знам колко министри смени боко , но все по-лошо става ..... Един експертен кабинет до свикване на ВНС , като този на Р. Инджова е добър вариант .....

    Коментиран от #5

  • 4 Трън

    42 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Служебен кабинет крие рискове за ГЕРБ..................................................................................................Сриозно ли ,бе Айнщайн.
  • 5 Помачористан

    9 19 Отговор

    До коментар #3 от "Гнида":

    За ко ти е това Велико Народно Събрание, да ти натресе втори официален турски ли?

    Коментиран от #9

  • 6 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Ха ха ха!Снощи Херо Мусака подкрепи протеста и подлогите обърнаха свирката .
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 8 Отговор
    герб оставка мафията вън РУМЕН РАДЕВ най достойния ПРЕЗИДЕНТ
  • 8 Активист на БСП

    39 3 Отговор
    Затвор за ЦК на ГЕРБ !!!
  • 9 Гнида

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Помачористан":

    Ами примерно за смяна на модела на у-е , защото този явно 30 години не работи ....

    Коментиран от #11

  • 10 Абе

    40 5 Отговор
    Служебен кабинет ще започне ударно да разследва всичко около Баце, затова не пуска засега. Скоро обаче ще дойде и този момент. Оставка и всички довечера отново навън!
  • 11 Помачористан

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гнида":

    Административна зона Тракия как ти звучи с 2 официални езика от Пловдив до Варна и Херо губернатор? А нема нужда от американски сценарии.
  • 12 възмутен

    23 3 Отговор
    Фарисей-ът дето злоупотребява с иконата на Дева Мария е бита карта.
  • 13 Анализатор

    34 3 Отговор
    Точно обратното. Оставка и вън на герберите от управлението завинаги. Служебният кабинет, съставен от професионалисти, необвързани с партийни структури, е правилният ход в този момент. Като се направи равносветка през годините, най-успешните кабинети всъщност бяха служебният на Софиянски и този на Ренета Инджова. Уточнявам, че се съм на обратното мнение за управлението на Софиянски в другите му формати, в които той се изгради като мафиот.
  • 14 big

    10 19 Отговор
    Не виждам абсолютно никакви рискове за Борисов, нито при служебен кабинет, нито друг кабинет! Мафиотската структура и зависимости са обхванали цялата система, така че новото правителство нищо няма да може да направи. Капиите на Боко са си на място, а няма капацитет да се подменят всички от раз. Герджиков беше издънка тотална, а не се знае коя ще е следващата. Не може да се подменят всички: съдии, прокурори, следователи, полицаи и т.н. Още по-лошо е, че няма толкова: честни, морални и независими, които да ги подменят!

    Коментиран от #39

  • 15 yyyyyyyyy

    22 2 Отговор
    росенец нищо не е. днеска на извънредно заседание общинските съветници във варна раздават 118 общински имота на мафията - росенец пасти да яде
  • 16 Борисов чао, чао, чао!!!

    16 4 Отговор
    Народа казва чао на най-обичания премиер на България!! Ех, народе, не разбра ли колко те обича Вожда, независимо, че те нарича тулупи, лош материал, какво ли не? Не разбрали, че тези евраци в шкафчето му са за болни дечица, за детски градини а златните кюлчета за ковьози и лечение в чужбина. Мисли народе, мисли!!!
  • 17 шшш

    17 1 Отговор
    Въртят, сучат и пак кабинет на ГЕРБ им е в устата. Умиране има, оттегляне от властта няма.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БАЦЕ БАЦИЛА

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Студент по криминалистика":

    Може и в твоя заден двор да го вдигне ...

    Коментиран от #30

  • 20 Така е

    5 18 Отговор

    До коментар #1 от "Студент по криминалистика":

    Той затова точно сега побърза да свали правитерството, че и Гешев- когато му ппипари под д.упето. Радев дори не може да чете между редовете какво казва Херо. Такова безумно поведение не е на добро. Ако той не успее да избяга в Русия като Божков, ще стане мазало. Да бяга докато все още може. А Бойко ако не се отърве от Доган с неговите фирми - няма и той да прокопса. БЪЛГАРИЯ ИСКА ЧИСТ ЧОВЕК. ТОВА Е СЪЩНОСТТА на протестите.

    Коментиран от #28

  • 21 Next

    21 2 Отговор
    Има едни чекмеджета с пари, пистолет, злато като за ци-гански барон , аудио записи на тиква. Кражбите на министър Танева, цецо_крадецо,валерко_далаверковци, паспорт_войвода, суджук гейт. Всичко това в България ли беше или???.........

    Коментиран от #26

  • 22 Да не знаеш ли

    5 9 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    ...че този сайт е проруски. Собственикът - също. А дир.бг е собственост на МОНИКА СТАНИШЕВА. ПРОВЕРИ САМ.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Коментар

    14 1 Отговор
    Ето го поредния подлоглитолог!
    Скрий се мекеренце, народът идва!
  • 25 шшш

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да не знаеш ли":

    Дирът стана втори ПИК. Там са всички ваши платени тролове.

    Коментиран от #27

  • 26 ЗА ВСИЧКО

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Next":

    Е НАЗНАЧЕНА ПРОВЕРКА. НЕ МОЖЕ АПРИОРИ ДА ГИ ГЪРМИМ ХОРАТА КАКТО ТИ ИСКАШ.ЗАЩО МУ Е НА ББ ДА СИ ДЪРЖИ ЕВРАТА В ЧЕКМЕДЖЕ КАТО СИ ИМА КАСА. АМА КАСАТА СЕ ОТВАРЯ С ЕДИН КЛЮЧ. А ЧЕКМЕДЖЕТАТА СА МН. УДОБНИ. ЗА СНИМКИ.
  • 27 НЕ Е ТАКА

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "шшш":

    ДИР.БГ Е КУПЕН ЗА 6, 2 МЛН ЕВРО ОТ МОНИКА СТАНИШЕВА. ПРОВЕРИ. ИМА ДОСТАТЪЧНО ИНФО В НЕТА.
  • 28 Ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    КАТО ГЛЕДАМ - ТУК СЛАГАТ МИНУСИ, ЗАЩОТО КАЗВАМ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИСКА ЧИСТ ЧОВЕК!!!!!!!!!
  • 29 Добро утро!

    7 0 Отговор
    Оставка бе!
  • 30 Студент по криминалистика

    1 8 Отговор

    До коментар #19 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Това, че циганите имате във вашата общност летец е добре, но никак не е добре да ни го налагате за президент и ще го вдигне в твоя заден двор, скоро...:):)
  • 31 До неолибералния лакей

    3 0 Отговор
    Ами най- добре ще е на Бацето да не му се караме и да не търсим сметка от герб за кражбите и безобразията, за първото място по корупция, бедност, смъртност и т.н. вече 10г. Напротив, да му благодарим за усилията и да го изпратим с големи дарове на Малдивите да си почива. Докато се дава трибуна на подобни анализатори, няма да се оправим. Те манипулират обществото е създават отровен тренд.
  • 32 ИСТИНА

    6 0 Отговор
    МЛАДОК,
    БЪЛГАРИЯ НЕ Я ИНТЕРЕСУВА ГЕРБ И СМЕТКИТЕ И! БЪЛГАРИНА 11 ГОД. МУ СЪРБА ПОПАРАТА НА ГЕРБ - ДОКАРА ГО ДО РОВЕНЕ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ПАРТИЯ ДА СИ ХОДИ С МИР. РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ И КОЙ КАКВОТО СИ ГО Е ЗАСЛУЖИЛ, АКО ЩЕ И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.
    НЕ ВМЕНЯВАЙТЕ НА ХОРАТА, ЧЕ НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ИЗБОРИ, НАПРОТИВ ПРЕДИ 2014 Г. ВСИЧКИ ИЗБОРИ БЯХА ПРЕЗ М.07-08, ТАКА ЧЕ НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ, ОБРАЗОВАНИ ХОРА, НЕ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ-МУТРИ, КОИТО СЕ ПОДИГРАВАТ С ХОРАТА И СА РАЗПАРЧЕТОСАЛИ ДЪРЖАВАТА. КОЛКОТО ПО-СКОРО СИ ТРЪГНАТ - ПОДАДАТ ОСТАВКА, ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НАРОДА ЩЕ ГИ ПРИНУДИ.
  • 33 хххффх

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Студент по криминалистика":

    ти имаш отклонения подобна на психопата гешв и боко
  • 34 Боже

    7 0 Отговор
    Този политолог чува ли се какво говори? Партия ГЕРБ е престъпна организация на мутрите в България!
    Сметките на ГЕРБ са си техни сметки, не са на българина, защото не служат на България, а на мутрите!
  • 35 240 ай дука живот си живеят тука

    6 0 Отговор
    Рисковете се изразяват в това,че ще изплуват вайната още пресни, преди да са изсъхнали и смрадливата воня ще отприщи гняв, стадото може и да се пробуди от дрогата ,с която са го зобили през годините на неговото"благоденствие".
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анализ

    5 0 Отговор
    Всички нормално мислещи хора са наясно, че Ганев и агенцията му обслужват Борисов и ГЕРБ. Това са млади, нахъсани и алчни за влияние момчета, които обаче нямат знанията и интелекта, за да са на това място, в което са в момента. Използвани са от Райчев като опитни зайчета, които след време ще бъдат подменени. Дано си дават сметка, че са инструмент, а не вектор на властта.
  • 38 Студент по криминалистика

    2 5 Отговор
    Гeшeв e дocтoeн и зa прeзидeнт!!!Тoвa, чe цигaнитe имaтe във вaшaтa oбщнocт лeтeц e дoбрe, нo никaк нe e дoбрe дa ни гo нaлaгaтe зa прeзидeнт и щe гo разберете cкoрo...:):)
  • 39 big

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "big":

    Слагате минуси, добре, аз също при други обстоятелства бих сложил. Само, че съм свидетел на последните 31 години и какво става. Свидетел съм на много служебни кабинети и приказки за проверки и съд на виновниците за това положение, а такива нямаше или се правеха фиктивно и без съд! Къде са осъдените за: престъпната масова приватизация, разбито селско стопанство, унищоженото образование и здравеопазване, откраднатите пари за здраве и пенсии, и още и още. Всичко е овързано като свински черва и разплитането им може да стане на стадиона с много картечници!
  • 40 чичо

    2 2 Отговор
    Ганев най-голям е риска за хората не за ГЕРБ.И трябва да сме много завършени „умници"за да го допуснем.А това което става е заради безотговорния БСП опозиционер Радев,който застана на страната на престъпниците.Аз, ти и другите обикновени хора ще бъдем потърпевшите не ГЕРБ.За това „изметете" престъпника Радев,после ще е късно.
  • 41 да ама не

    2 0 Отговор
    АМАН от ВРАЧКИ, ФАРИСЕЙ, СЛАГАЧИ И КОМУНЕТА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове