17 Юли, 2020 09:24 1 888 30

МСДС иска разпускане на Комунистическата партия

  • дончо златев-
  • мсдс

Призоваваме Софийска градска прокуратура да предприеме всички необходимите действия и да поиска разпускане на Комунистическата партия на България, пишат от МСДС

МСДС иска разпускане на Комунистическата партия - 1
Дончо ЗЛатев Снимка: СДС

Младежкото СДС разпространи официална позиция и сигнал до Софийска градска прокуратура, с който иска "разпускане на Комунистическата партия". Ето каква е позицията им:

На 14-и юли 2020 г., Главна прокуратура разпространи разговори между председателя на Комунистическата партия на България Александър Петрунов и обвиняемия Васил Божков, които са се провели на 10-и юли 2020 г.. В тях става ясно, че депутатът от Комунистическата партия и неин лидер Петрунов обсъжда с Божков активно участие в протестите на гражданите и възможностите за „хвърляне на бензин в огъня“. 

С тези разговори се разобличава подривната, подмолна и противодържавна дейност на народния представител от Комунистическата партия в координация с обвиняемия за редица престъпления бизнесмен Васил Божков.

Тези събития само ни припомнят причината поради която Комунистическия режим в България е обявен за престъпен.

Законът за обявяване на Комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в Държавен вестник, бр. 37 от 5 май 2000 г.

С оглед на тези гореизложените факти от последните дни смятаме, че действията на Комунистическата партия на България са в абсолютен унисон с действията на Българската комунистическа партия в периода 1944 – 1989, заради които тази организация е обявена за престъпна. Както е посочено в чл. 3, ал. 2 от Закона, всички организации, основаващи се на идеологията на БКП са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система. Именно това се разбира, че цели и организацията на КПБ и в частност нейния председател и народния представител Александър Петрунов, който иска да се подстрекават протестите и да се предизвиква насилие с цел дестабилизация.

„Затова призоваваме Софийска градска прокуратура да предприеме всички необходимите действия и да поиска разпускане на Комунистическата партия на България! За нас тази партия е противозаконна, антидържавна и е представител и проводник на режим, обявен за престъпен в България! Ние смятаме, че съществуването на такава партия, освен обида за стотиците хиляди репресирани българи и техните близки, е равнозначно да има партия на българските нацисти. Нека не позволяваме повече подобни структури и политици да сеят омраза чрез пропагандирането на осъдени от света идеологии.“, пише в сигнала до СГП председателят на ИКВ на МСДС и член на НИС на СДС Дончо Златев


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш

    36 3 Отговор
    А на противоконституционната ДПС, кога?
    Или вие сте в една лодка и не трябва да клатита стабилността!?

    Коментиран от #10

  • 2 767

    28 4 Отговор
    А какво е това мсдс ако е нвщо свързано със СДС то такова животно няма може да е свързано със дс абе каквото и да е е нещо смешно

    Коментиран от #6, #23

  • 3 АМОН

    22 2 Отговор
    Едва ли разпускането на КПБ ще реши проблема, защото има още НЯКОЛКО комунистически партии.
    Тях пък за какво ще ги разпуснете?
  • 4 Бивш канадец

    29 3 Отговор
    Що пък не!? Но това означава да се разпуснат и герп, и сдс, и дпс! Което, естествено, ще бъде много полезно за държавата!
  • 5 Criminal

    21 2 Отговор
    То по логиката на младите крадци трябва да се разпусне и герб, за ДПС няма да коментирам , ВМРО, патриоти разни, както и те да се само разпуснат............
  • 6 Хаджи Хаджи Българин

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "767":

    МСДС = Младите Съратници на (бившата) Държавна Сигурност!
  • 7 Сандо

    17 2 Отговор
    Като се сравни България-89 и България-20 може доста да се спори кой е за разпускане.Но новината е,че имало някакво си младежко СДС,докато голямото СДС се свързва с една голяма фигура,удобно разположена в еврокресло от една още по-голяма фигура.
  • 8 Коректив

    9 0 Отговор
    Моля, пишете грамотно, става дума за политика Александър Паунов, а не Петрунов
  • 9 НАТО ВЕЦ

    18 2 Отговор
    Голям смях. Първо, в България, комунизъм никога не е имало, така че измисленият им "заКон" могат да го архивират в "задния си двор". Второ, коя точно "Комунистическа партия" имат предвид, щото са няколко. И трето, да вземат първо да уточнят за себе си, "Съюз" ли са или "Партия", защото няма резон да се занимават с други "политически сили", докато живеят в политическа шизофрения. Хората реални проблеми решават. Тия с чучела се "борят".
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 11111111111111

    18 2 Отговор
    Те СДС се разграничиха от протестите и вчера казаха, че ГЕРБ са единствената партия с която биха се коалирали в управление. Така, че ще искат забрана на комунисти, консомолци, пионери,земеделци, зелени и всякакви други, които протестират срещу ГЕРБ. За тях чекмежетата с евро и злато не са проблем а най-нормално нещо, все пак знаем как СДС окрадоха държавата с престъпната си приватизация.
  • 12 въпросче

    18 0 Отговор
    България е в Европейския Съюз. За какви права и свободи става дума и защо ДеПеСе-то на Доган още не е закрито? До кога турска партия ще има в България???? До кога? Защо българска партия няма в Турция?
  • 13 братиньо

    12 2 Отговор
    Тоа пък,сетил се!?Те комунистите са отдавна по партиите като БСП,СДС остатъци,ДПС,ГЕРБ и разни ми ти „патреоте” и „бизнес” партии!
  • 14 питанка

    6 0 Отговор
    Мудераторите вие имате ли нещо общо с партията за която се пише, или си триетае на принципа: тука има, тука нема? Сега може да ми банните и IP за по-сигурно.
  • 15 ЦК на БКП

    11 3 Отговор
    Това сме вашите дядовци ,бе дечица !!! С нашето предимство като АБПФК взехте апартаменти,влязохте да учите висше с тройки/3/ ...

    Коментиран от #22

  • 16 брейиии

    6 2 Отговор
    Туй политическата шизофрения мноооого заразна,бря!Не затвори,психиатрични клиники треба да се строят!
  • 17 ТОВА ЩЕ СТАНЕ ПАК

    2 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Радан Кънев
    Радан Кънев за БСП и ГЕРБ
    Подготвят се да гладят чаршафите за общото легло, защото се задава политическа сватба"
  • 18 хихихи

    8 2 Отговор
    Тоя на снимката не ми мяза много на младеж.Напомня ми за ДКМС-то,където навремето началниците бяха престарели каки и батки.
  • 19 Грух

    8 2 Отговор
    Тия се чудят как да ги забележат, ама пак са невидими, както пее Графа.
  • 20 Сатаната

    9 1 Отговор
    Много от нас 50+ живяхме със и за СДС, тогава, сега сте ПОМИЯРИ ЛИЗАЧИ никому непознати тъпанари. Не полвзайте абривиатурата, за много от нас това беше бъдеще, надежда, свобода, мечта,начин на живот, а вие, вие днес сте позор.
  • 21 Грейс

    8 1 Отговор
    Е вие като се саморазпаднахте, сега със закон да се разпусне Ком партия, а! А за ДПС кога ще поискате? Или не смее те, че ще ви секнат паричките от разни нпо~та и фондацийки.
  • 22 Охо Бохо

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ЦК на БКП":

    Не се коси бе другарю! Сега също има активни против тоталитаризма! Те и пенсия вземат като пострадали такива.
  • 23 Димитър

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "767":

    Напълно подкрепям забраната руската партия Бкп да бъде забранена и разтурена, както е обявена през 2000 г в парламента като престъпна организация.

    Коментиран от #30

  • 24 Гошко

    7 1 Отговор
    И аз съм на това мнение! ГЕРБ трябва да бъдат разпуснати веднага !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Един

    2 0 Отговор
    Ако си мислите , че това ще ви докара нова членска маса ... на кукуво лято!
  • 27 Що се неритнеш отзад ?

    2 1 Отговор
    Ти заради бълха , юргана ли ториш ? Папунек !
  • 28 Що се ненапънеш и да

    2 1 Отговор
    Забраниш и Китайската Компартия ? Слаба ти е ШИКАЛКАТА, шопарчо ! Килограмите , не означават Интелект или нивото но IQ ! Торба, толуп или торище означава !
  • 29 ПП ГРУБ

    0 0 Отговор
    Искате да я разпуснете за да нямате никаква конкуренция защото сте изхвърлени от всякъде за това , че нищо не става от вас с изключение на подмолност , кражби и отмъстителност.
  • 30 ПП ГРУБ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Димитър":

    Митко , пак ли избяга от Карлуково.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове