Last news in Fakti

21 Юли, 2020 21:07 16 320 58

Съдът върна "Каваци" на Баневи, къмпингът трябва да бъде опразнен до три дни

  • каваци-
  • баневи-
  • мария банева-
  • николай банев

Бургаският окръжен съд излезе с решение по казуса

Съдът върна "Каваци" на Баневи, къмпингът трябва да бъде опразнен до три дни - 1
Кадър: NOVA

Скандал около собствеността на къмпинг "Каваци". Бургаският окръжен съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, предаде "Нова телевизия". Преди четири години фамилията загуби правото да стопанисва обекта. Къмпинг "Каваци" към този момент е пълен с туристи и се стопанисва от трето лице, подписало договор за наем. Частен съдебен изпълнител обаче влезе в имота с предупреждение той да бъде освободен до три дни.

„Ще бъде сезирана Камарата на частните съдебни изпълнители, защото това също е и дисциплинарно нарушение за да бъде потърсена отговорност, ако изобщо бъде извършено действие”, обясни адвокат Росен Русев – защитник на наемателя на къмпинг „Каваци” Цено Ценов.

„Законът е категоричен, че за да може да се осъществи влизане във владение, трябва да се изпразни целият имот. Аз не знам дали вие се разходихте, но имотът категорично не може да бъде изпразнен. И все пак за семейство Баневи това нещо не е проблем”, каза Мария Николова – служител във фирмата, отдала „Каваци” под наем.

За да влезе във владение, със солидна охрана пристигна 78-годишната Мария Банева, майка на Николай Банев, който и към този момент продължава да е в ареста в София. Мария Банева пък остана на свобода срещу парична гаранция от 10 хиляди лева.

"Тук има десетки хора които са дошли на почивка, семейство с деца? – "А какво значение има. Тогава когато има въвеждане ще си има екип, който ще си продължи работата”, каза тя.

До въвод днес не се достигна,заради отправени словесни заплахи между Мария Банева и свидетелки по делото Баневи, на място дойдоха и представители на полицията. До намесата им обаче не се стигна. В същото време се очаква Бургаският окръжен съд да насрочи дело за по-нататъшното разглеждане на казуса.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    126 14 Отговор
    Баце май не трепери само за власта, а и за животеца. хаахахахаха

    Коментиран от #2

  • 2 Али Баба и 4000те ДСта

    104 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Гешев сбърка с Радев и то много, жалкото е че имаше 5-6 олигарха със запорирано имущество, нещо което досега не беше правено . . . . да видим как ще се развият нещата

    Коментиран от #6, #17, #30

  • 3 2loop

    45 3 Отговор
    Сега и пуснете да си джиткат по плажа
  • 4 РЪМПЕЗИ

    171 11 Отговор
    Е КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ДА ЛЕТУВА У НАС....АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ..ЧУДНО МИ Е КАК НИ ТЪРПЯТ ОЩЕ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Какво да се развива

    106 16 Отговор

    До коментар #2 от "Али Баба и 4000те ДСта":

    Простия простак каза, оставка- НЕ! За Радев мога да кажа - няма държава в която да се влиза в президентството, това е държавен преврат. А за 40те рязбоиника - не ги мисли тях :)

    Коментиран от #9, #35

  • 7 Това е положението

    66 14 Отговор
    Комсомолците и червените потомци - ръка за ръка , щоме за пари и грабене ! Мандраджийско котило - кръвта вода не става !

    Коментиран от #12

  • 8 chi

    73 12 Отговор
    Защото делото е гледано в мафиотския съд...
  • 9 Бойко Кръстанов

    18 38 Отговор

    До коментар #6 от "Какво да се развива":

    Е кой да мисли ? ! ? Пада Бате и идват останалите ДС-та, каквито компромати сте чули и видели това важи за всички политици, Бате освен това И УПРАВЛЯВА, ЕДНИСТВЕНИЯТ АКТИВЕН ПОЛИТИК У НАС ЗАЕДНО С ЦЕЦО

    Коментиран от #36

  • 10 Хаджи Хаджи Българин

    70 10 Отговор
    В държавата Абсурдния, няма никаква логика, при вземането на съдебни решения! Все едно е, Прокуратурата да спре Ориент Експрес, на територията на България, че имало пътник, с фалшив билет! Институциите работят на принципа- тука има- тука нема! Пълен абсурд! И вие чакат а, правова държава! Това е частна държава, на властимащите! Няма логика в право действията на изпълнителната власт! Но българина, не иска да го осъзнае!

    Коментиран от #20

  • 11 Хахаха

    50 10 Отговор
    Значи според приятелчето на Боко - Цено Ценов ако аз се настаня в апартамента му и си поканя приятели той няма право да влиза в собствения си имот...айде вън от имота на Баневи, а скоро заедно с благотеля ти към ЦСЗ
  • 12 Хаджи Хаджи Българин

    88 6 Отговор

    До коментар #7 от "Това е положението":

    В ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП! А мандраджийското котило, се казва ДС!

    Коментиран от #14

  • 13 Джон Уик

    50 7 Отговор
    Гербераците завладели чуждия имот през 4 години! Защо изобщо докато тече дело някой го настаняват в чуждия имот? Многонса нили сигурни герберастите че ще завладеят вечно имота!

    Коментиран от #44

  • 14 Комуниста

    42 10 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи Хаджи Българин":

    ГЕРБ са живковиския кръг на БКП!
  • 15 Тони Мигусмукаро

    41 9 Отговор
    БРАВО БРАААВООО!!!ДВА ДЕНА СЪС СУПЕР ХУБАВИ НОВИНИ ОТ СЪДА..ЗА МАФИЯТА!!!
  • 16 Дъртата

    28 11 Отговор
    червена вещерица - чорбаджийка !
  • 17 Да ама не

    45 11 Отговор

    До коментар #2 от "Али Баба и 4000те ДСта":

    Май си нямаш никаква представа какво е олигарх, в България в момента са двама Доган и Пеевски и още един, който е на път да стане, но все още няма кой знае каква власт като изключим, че държи част от медиите - Домусчиев. Банев не само, че не олигарх ами дори не е и милиардер, ако не беше се опълчил на Борисов никога нямаше да е обвиняем

    Коментиран от #22, #23

  • 18 Браво

    39 7 Отговор
    Дори и съдилищата вече бият шута на тиквун:)
  • 19 Че Ги Побара

    17 3 Отговор
    И милионните гаранции на съветниците на бизнес- затворниците падна до някакви си десетки хиляди левове! В парламента да лапаш.... мухи е бизнес, бизнес за калинки и ибрици!
  • 20 ррр

    23 16 Отговор

    До коментар #10 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Напротив. Само съда остана що годе читава институция в държавата. Ако ГЕРБ успеят да го овладеят изцяло край с правовата държава!

    Коментиран от #38

  • 21 отегчен

    66 8 Отговор
    Сега разбрахте ли защо хората ходят в Гърция?
    Да ви пикам на скапаното, бетонирано, мутренско лайноморие.
  • 22 Петьо Петров

    52 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама не":

    Когато бизнеса се срастне с власт,този който се възползва е олигарх.А Банев как е приватизирал и обезкостил заводи,завзел плажове и пр.?Разбира се,че с помощта на властта,чрез приватизации и заменки. Какъв е тогава?Никой не знае точно колко милиона или милиарди има.
  • 23 Питащ

    16 8 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама не":

    И ко чакат още снайперистите?Докога ще мързелувате,бе?Няма Олигарх,няма проблем.Останалите дрисльовци като парвенютата Ботеви веднага ще се разбягат.

    Коментиран от #27

  • 24 Питащ

    20 1 Отговор
    Не Ботеви бе,за Баневи става дума,стига с тези софтуерни фокуси да .изменяте написоното
  • 25 манаф

    52 1 Отговор
    Тези крадци от приватизационен фонд акабе форест когато ми платят девидентите за предоставените акции може да търсят нещо тяхно. НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СА ТЕЗИ БАНЕВИ КОЙТО НА ЧУЖД ГРЪБ С ОТКРАДНАТИ АКЦИИ ПРИ МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ИЗВАЖДАТ НА МАСОВ ПОКАЗ ОХОЛНИЯ СИ ЖИВОТ.ДА ГНИЯТ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ. ОПИТАХА СЕ ДА ГИ ИЗКУПЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И КОГАТО ИМ ОТКАЗАХ МИ КАЗАХА ЧЕ ДРУЖЕСТВОТО СЕ ПРЕУБРАЗУВА В ХОЛДИНГ И ЩИ СИ ЗАГУБЯ ПРАВАТА ВЪРХУ ТЯХ. СПОРЕД МЕН АКЦИЯГА СИ Е АКЦИЯ ДАЛИ Е В ДРУЖЕСТВО ИЛИ ХОЛДИНГ. А СЕГА ДЪРЖАВАТА СЕ ОПИТВА ДА НАЦИОНАЛИЗИРА ТЕЗИ ЗАСПАЛИ АКЦИИ.
  • 26 Другия с коня

    23 5 Отговор
    Сина на Акъивноя борец срещу Капитализма заграбил Половин България.Лошото е,че не е КОМПЕТЕНТЕН.Българска Филология в Пловдив го прави способен да напише Есе на тема ”Как да ограбиш една Държава Безнаказано”,ноне и да Управляваш каквото и да е било.....Другаря Банев....Казвах ви че трябва Лустрация на Комунистите в България....И сега ви го казвам...

    Коментиран от #28

  • 27 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Питащ":

    Е то като така ще се действа значи, демек почваме всички от последните 30 го, така ли? Ама от горе, нали?
  • 28 Бачо Киро

    19 1 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    Никой от бастуните, които се правят на управляващи последните 30 години си няма и на идея как да върти успешен бизнес. Те и затова все разни врътки правят, просто нямат уменията. Няма и откъде да ги имат....

    Коментиран от #33

  • 29 898

    5 1 Отговор
    Хайде спри да дращиш едно и също!Досаждаш! Измисли нещо знам ,че можеш!
  • 30 000

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Али Баба и 4000те ДСта":

    Глупости. И Баневи са жертва. Одавна бизнеса им е законен. Просто Каскета изпълнява поръчките на Тиквата, но накрая ще има......

    Йоско сигурно не случайно отиде пак в Гърция за да го хванат

    Коментиран от #57

  • 31 Българин

    24 2 Отговор
    Всичко трябва да им вземат на Баневи, 5даги проверят как и от къде имат пари даги купят тея имоти.
  • 32 Сух

    34 3 Отговор
    Поредната схема на власта, но тез Баневи, майка му и всички други добро утро-та, които окрадаха България и българите с цялата си наглост тръгнали да търсят справедливост.. Това и много други курортни места трябва да са български, на народа!
  • 33 gosho

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бачо Киро":

    mi to predi 30 godini otkude da se nauchat kato nyamashe kak da vurtish casten biznes.daje i v zatvora vkarvaha za castno.nakraya poslednite godini po nyakav ukaz leko ohlabiha primkata
  • 34 Каренин от Санкт Петербург

    5 22 Отговор
    Свобода за Баневи и заплащане от държавата на солидно обезщетение за пропуснати ползи !!! Лично Бойчето да извади от чекмеджето !!!8347

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Само питам

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко Кръстанов":

    А бе, тия снимки и клипове от покоите на " Бате", които са от преди 2020 г. от кого ли ще да са!?!?!? "Активния политик" Бате да не би да е "подхлъзнат" от другия "активен "политик" Цецо!?!? Също като едни други случаи- "ало Ваньо", "пИдалите от тоалетната", " Въчката" от аерогарата!?!? Цецо е злопаметен и отмъстителен!! "Бате" мноооого закъсня с изгонването му!!!
  • 37 Blackthorn

    13 2 Отговор
    Веднъж вече на Банев му се случи нещо с детето. Да внимават какви дела вършат за да не повтори!
  • 38 Женя

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "ррр":

    Тогава като пускат престъпници няма да се оплакваш.Като те обере някой от етноса,който е хващам и пускан 50 пъти-няма да се оплакваш.Когато пияни и дрогирани блъскат хора-няма да мрънкаш,че са безприсъди и продължават да си газят.И няма да обвиняваш полицаи и прокурори!!!Защото ако си потърпевш от липса на адекватна присъда едва ли ще си на това мнение,ама нали не си ,а е някой друг !
  • 39 3357

    19 1 Отговор

    До коментар #34 от "Каренин от Санкт Петербург":

    После ще ревете защо и как плажовете са частни и ще гледате от далеч морето с гладни физиономия.Няма толкова прост народ,които вместо да се обедини срещу всички от злоба към единия ще помогне на другия.Бойко да го няма пак ще се пари от злобата и простотията на българи като теб.
  • 40 Да ги питам тия на Каваците

    14 2 Отговор
    Коронавирус ли имате, че не отидохте в Гърция? Няколко часа опашка - чудо голямо! Колко пъти да ви пиша: нашето не е море а неприятност! Голама.
    А щом съдът е разпоредил, трябва да се махнете!
  • 41 4446

    20 3 Отговор
    Мнения го оскотял и злобен народ,а все се чудя равят на състрадателни.Питайте бившите работници колко месеца са работили без заплати с обещания,че ще им ги изплатят?Колко заеми и борчове са натрупали вярвайки и чакайки да им ги изплатят?Повечето са по чужбина,а после Бойко гонел.Питайте и жената с две деца чийто съпруг се обеси,защото децата им нямат и хляб да ядат,а сметката в тефтера на хр.магазин голяма и не дават повече.Децата на Баневи във френски лицей,Банева със златна тоалетна чиния.
  • 42 Абсурдистан😂😂😂😂2020 година😂😂

    7 0 Отговор
    Цирка продължава на макс😂😂😂😂😂
  • 43 Жоро

    5 0 Отговор
    Добре че нищо не се носи. Може държавна собственост да се разпределя но 2 метра под земята на червеите не им пука
  • 44 Чочо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Джон Уик":

    Е нали Гроб трябва да ощави някой за пари.Това шкафче трябва да се препълни.Никой няма представа , колко е дълбоко.До центърът на земята.
  • 45 Киро

    8 0 Отговор
    Не е ясно какво точно става на този къмпинг за мен. Коментарите са далеч от темата за съжаление. Имот за който се водят съдебни дела ... Па първо лице па второ лице па наемател трето лице. Как се отдава под наем изобщо такъв имот на мен ми е интересно. Кой изобщо заверява подобни договори!? И съдебно решение и съдия изпълнител. След като има съдебно решение излиза че договорът е менте. Най вероятно заверен от нотариус. Закона за нотариусите така е написан че в крайна сметка те не носят абсолютно никаква отговорност. Това е безобразие и много хора изгоряха с имоти. Извършват се убийства и куп престъпления и никой нищо не прави. Жалка история.
  • 46 да си га навре в гъзъ

    11 2 Отговор
    този 78 г. ходещ ковчег като опразни плажа ко ши стне? Ще излезе сина и от затвора ли? Алчни дърти комунисти алчни за маркиране на територията си. И пари не знаят как да си печелят и да си живеят.Прости комплексирани алчни злобни комунисти. Да си вземе плажа и да си го вземе у джоба. Да ги изгони да седи плажа празен вместо до си е твой и да си печелиш пари тихо и кротко. Бой до пребиване за такива злобни простаци.
  • 47 Няма чистене

    4 1 Отговор
    от торта олигарска.Пфу.
  • 48 2678

    3 0 Отговор
    A тe нa Mитко карaтиста ли баха? Или на некой съветник на Цв. Цв. по "противодействие" на наркотрaфика?
  • 49 АААААА

    3 0 Отговор
    онзи дългия шушлек правилно се бе изказал....
    "е няма такава държава"'.....и дъно няма....
  • 50 Димитър ямбол

    5 1 Отговор
    Абе деца Каваците ги знам още от соца какви Банери боклуци Държавно трябва да е ЛЕВСКИ би се съгласил
  • 51 инчхай

    2 1 Отговор
    сега като осъдят България в Страсбург каскета гешеф да плаща а не пак народа
  • 52 име

    2 0 Отговор
    това е мафията - съдът. последна инстанция. панов е за отстраняване. кой контролира панов??????бандити.
  • 53 БАНЕВИ СА НАШИ ХОРА

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Съдът върна "Каваци" на Баневи, къмпингът трябва да бъде опразнен до три дни
  • 54 Гост

    2 0 Отговор
    Откога каваците са на
    Баневи.... Те са от соца и са на държавата.... А този дето им ги е дал да влиза при тях зад решетките.
  • 55 Джоко

    0 0 Отговор
    Баневи не са виновни, Олипикътеви и Данчоцоневи също. Такъв е закона- докато ние скачахме на жълтите павета по- горе изброените узакониха мечтите си за жълти стотинки. Докато си мислехме, че комунизма ни е проблем, кандидат- капитализЪма ни го навъртя до трето поколение вече горе- долу!
  • 56 ТЪП НАРОД

    1 0 Отговор
    САМО В БГ...само тука съд връща имоти на хора,които в момента са в затвора....САМО В БГ...
  • 57 ахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "000":

    Oтдавна бизнеса им е законен?!?!?!???
    Па що и аз да не покрадя законно :D
  • 58 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Баневи, пак са купили съдебния състав
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове