13 Август, 2020 16:28 2 995 40

КНСБ доволни от кабинета, "Подкрепа" иска 30% увеличение и за други ведомства

  • кнсб-
  • подкрепа

Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията да бъдат включени към списъка с 28 администрации, за чиито служители правителството предвижда увеличение на заплатите с до 30%, иска "Подкрепа"

КНСБ доволни от кабинета, "Подкрепа" иска 30% увеличение и за други ведомства - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Правителството вчера взе решение да подпомогне финансово родителите на деца до 14-годишна възраст при затваряне на училища и детски градини заради обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Това съобщават от КНСБ.

Ето какво казват още от синдиката:

В тази антикризисна мярка КНСБ съзира реализация на свои предложения, направени още в началото на извънредното положение през месец март. Макар и леко изменени, идеите на конфедерацията за подкрепа на семействата в условията на криза, са взети предвид от правителството и КНСБ изразява задоволството си от това.

Със съжаление обаче отбелязваме, че промяната в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане не бе обект на предварително обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както е редно.

Нашето очакване е, че мерките в подкрепа на семействата и родителите, които могат да останат без доходи поради неплатен отпуск, безработица и други обстоятелства в условията на карантина или дистанционно обучение на децата, тепърва ще имат голямо значение през есента и зимата.

От особена важност е, че най-после беше обърнато внимание на нуждите на самонаетите лица. Подоходният критерий, който ще бъде приложен за новите помощи, дава възможности на широк кръг родители да получат предвидената подкрепа.

КНСБ разглежда решението на правителството за подпомагане на семействата като част от втория пакет антикризисни мерки и очаква социалните партньори да бъдат активно включени в обсъждането на мерките в социално-икономическата сфера, предвидени за финансиране по React-EU за настоящата година.

Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията да бъдат включени към списъка с 28 администрации, за чиито служители правителството предвижда увеличение на заплатите с до 30%. За това пък настоява в своя позиция Синдикатът на административните служители към Конфедерация на труда „Подкрепа“.

Утре изтича срокът за обществено обсъждане на проекта на правителственото постановление за повишението на възнагражденията в отговор на последствията от Covid-19.

От "Подкрепа" искат предвиденото увеличение на заплатите да важи за всички служители в НОИ, НЗОК, НАП, а не само за тези с контролни функции, както предвижда проектът сега. 

Лидерът на синдиката на административните служители към "Подкрепа" Кремена Атанасова коментира:

"Би било по-удачно да се съставят единни, централизирани критерии, съобразени с конкретните цели на това увеличение, под формата на задължителни указания. Това ще доведе до по-добра реализация на самото постановление, за да се избегнат субективни фактори и да бъдат средствата разпределени по възможно най-справедливия начин".

Увеличаването с 30% на разходите за персонал е общо за 28 администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол на терен с пряк контакт с други лица.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    85 1 Отговор
    Всички синдикати на въжето!!

    Коментиран от #25

  • 2 Ужаст

    61 1 Отговор
    Те бяха разпуснати по време на пандемията !!!! Какви увеличения говорите....

    Коментиран от #27

  • 3 Мунчо

    73 0 Отговор
    В България синдикати няма, ръководителите са на хранилка при гербавите и обединени идиоти....

    Коментиран от #12, #13

  • 4 гост

    31 0 Отговор
    Не може на другите ведомства. Боко дава само на тези където начело е Гербаджия. Ако БСП издъхва за кинти, да пусне директива до всичките си хора начело на администрации, ведомства и агенции да почват да крадат повече. Сефте!
  • 5 Само

    57 0 Отговор
    Името им синдикати.Каквото правителството такива и синдикатите.
  • 6 Зайко Байко многознайко

    24 0 Отговор
    Основно чувство което предначертава съдбата ни това е эабравата, другото чувство е детската ни наивност, эатова простихме на Эелю, на Гоце, на Мадридския айдук, на Р. Овч. на СерГей, на оригиналния индоевропеец Костов, на Божков 10та %, на Стефчо маэната усмивка, Румен Пикльото, на крадлата Поптодорова, на ония маэни ко#еленца сподвижниците на царя , които эамениха неиэгодно външния ни дълг, на Пешо Коня, на Болен Сидеров, на патриотарите на недораэумението наречено ирландска пастирка и мистър Бийн, на Цецо Ушавия Шлифер с апартаментите от тъщата, Владко Портфейла, на Пацо Терасата, на Трайковци, на Батко и братко, на Баневци, на Вътковци (Арабаджиев), на Стайковци и всички надолу по веригата! Накрая не съм эабравил и Премиера "Слънце", великият "сроител" еднокнижник, който раэдава пара и маэнинка , но эа съжаление само на отбрани! Къде се скри " Обединителят на нацията иэлеэе, като аслан с вдигнат юмрук а се върна, като ...... пингвин на топло? Докога бре слепи и глухи народе, докога? Единственото решение е 1. Нов намален на половина Парламент 2. Лустрация , от която и комунисти и либерали и националисти и сини и червени и жълти и пембени бягат, като дявол от тамян! 3. Печеливши отрасли(които ги няма вече), комуникации, желеэници и енергетика да се върнат под контрола на държавата, едва тогава ще има пари эа эаплати, пенсии и эдравеопаэване и други социялни дейности! Не эабравяйте , ако ви эвучи много комунистически спомнете си старата Българска пог
  • 7 ха ха ха ха

    34 0 Отговор
    Абе стига с това увеличение на и без това раздутата администрация.Кой ще ги издържа,като няма работещи в България? Теглите заеми да храните държавните служители,но кой ще ги връща,като няма работещи, а само хрантутници на държавната софра?
    Как е възможно в една 18 милионна Нидерландия да има 20 000 администрация ,а в близо 7 милионна България администрацията да е 440 000 ? Пък после ревем защо заплатите в Нидерландия били пакива.Ами такива ще са,като нямат хрантутници ,които да издържат ще са такива.

    Коментиран от #17, #34, #37

  • 8 30 годишна мафия

    25 2 Отговор
    как се бута ? Те са навсякъде ,армията и президента е надеждата.

    Коментиран от #38

  • 9 Зайко Байко многознайко

    19 0 Отговор
    оворка: " Който не работи, не трябва да яде". 4. У младото поколение трябва да се въэпитава чувство эа отговорност от една страна а от друга да се съэдаде чувство, че държавата е майка а не мащеха! 5. Иэграждане на неэависим съд, прокуратура и полиция ( беэ нея не може эа съжаление), които да спаэват буквата на эакона и да не слугуват на партии и олигарси.
  • 10 Рони

    29 0 Отговор
    ТЕЗИ МИШОЦИ ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНАТ ЗАЕДНО С Б.Б И КАСКЕТА.
  • 11 ОСТАВКА

    30 1 Отговор
    Пшман синдикати. Единствените синдикати на света , които се борят за интересите на такива като Домус ага , и Боко харам , а не за интересите на работника. Срам
  • 12 Любомир

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мунчо":

    BULEXIT плакати на протеста и Европа ще ни обърне внимание.Веднага за Беларус ,ще има санкции за насилие над протестите, а за България, може би от където получават комисионни....НЯМА.
    Оправяйте си се.
    Баце ги е подплатил финансово вече и се е договорил за подкрепа.То е ясно и видно.
  • 13 И тези да се махат

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мунчо":

    ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪЮЗИ НА ЛАПАЧИТЕ - КАКВО ОБЩО ИМАТ С РАБОТНИЦИТЕ? НИЩО! Е, ТОЧНО ТЕ СА ПАТЕРИЦИТЕ НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ СИНИ, ЧЕРВЕНИ, ЖЪЛТИ ИЛИ ЛИЛАВИ!
  • 14 макдоналдс тръмп

    25 0 Отговор
    НАЙ ГОЛЯМОТО МЕНТЕ В МЕНТЕЛАНДИЯ СА ПРОФСЪЮЗИТЕ - ЖИВЕЯТ СИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И НИКОЙ НЕ ЧЛЕНУВА В ТЯХ ПОДЛОГИ КОИТО НЯМА ДА БЪДАТ ПОДМИНАТИ - СПОКО
  • 15 7950

    29 0 Отговор
    Мишките от синдиката на ГЕРБ изпълзяха от дупките си и решиха да ни покажат, че са живи и ги има! Пламен Димитров къде се беше изгубил нещо шубето го бе хванало да не би Боко Тиквата да махне жена му от директорският пост в ЦУ на НАП, щерката издига ли се в ЦУ на НАП и този ще ни защити пред някого! Нищо не става от вас като синдикат, само кражба, лъжи и далавери! Добри ибрици сте на Боко Тиквата и ГЕРБ Пламене! Погнуса изпитвам и от двата ГЕРБЕРСКИ синдиката КНСБ и Подкрепа!
  • 16 888888

    21 0 Отговор
    Оставка.
  • 17 Т444444

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха ха":

    Хрантутници на хранилка пият кръвчицата на народа ни.

    Коментиран от #39

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сойка Присмехулка

    8 0 Отговор
    Значи да очакваме да пуснат в обръщение нови, непрегъвани, миришещи на мастило банкноти 20, 50 и 100 лв.
  • 20 chi

    14 0 Отговор
    Щото им напълниха гушките, за това са доволни. Като падне Борисов и пътя!
  • 21 Шопо

    17 0 Отговор
    А нещо за доктори, учители,бачкатори ?! ! А старците живеят със 125 €!!!! Бачкаторите с 305 €...

    Коментиран от #35

  • 22 Лост

    16 0 Отговор
    Ало синдикатите къде оставихте човека с джипката? 30 дена бъхти на ползу роду, сам си я кара, екскурзавод, инспектор. За неговата заплата какво ще кажете?
  • 23 Фаро

    8 0 Отговор
    Цялата герберска сган трябва да отиде в лагерите на доизживяване без вода и храна
  • 24 Леле

    12 0 Отговор
    Това синдикати ли са? Не, подлоги на властта. Между другото, тези така наречени синдикати и лидерите им в предприятията, които пряко или непряко контролират, са по-зле и от другите "работодатели" - робовладелци, а условията на труд са отвратителни! Пфу
  • 25 Не с

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не само. Всички политици на въжето-буквално. Следващите такива ще помислят преди да правят щуротии.

    Коментиран от #26

  • 26 Последния Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не с":

    Като не работи прокуратурата,май това е единственият начин.
  • 27 Лекар от държавна болница

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ужаст":

    КНСБ и" Подкрепа"!! Защо не искате увеличение на заплатите на ВСИЧКИ лекари,мед.сестри и санитари в ДЪРЖАВНИТЕ болници!!??? В тази обстановка чиновниците ли са по-важни?? Ами тогава нека те лекуват!!!
  • 28 клк

    8 1 Отговор
    Продажници! За МРЗ нито дума не обелват. Само за държавната администрация. Да ги разпускат тия подобия на "синдикати".
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 пенсионер

    9 0 Отговор
    що не закрият и Подкрепа и КНСБ? може ли някой да каже колко членове имат и от къде се финансират?
    появяват се само когато трябва да подкрепят работодателите или политиката на правителството
  • 31 безпартиен

    2 0 Отговор
    Живеем във фалирала държава!Имаме 2.3 млн.пенсионери,650 хил.малолетни и непълнолетни,800 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,1.2 млн.цигани без образование и трудови навици!!!Колко останаха да плащат с труда си издръжката на всички посочени по-горе???Решението е едно и то е образоване на този 1.2 млн.цигани и резултат след две поколения-ако все още има България!

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Казионни синдикати

    2 1 Отговор
    ББ превърна Подкрепа и КНСБ във формални, служебни казионни синдикати. Вече за нищо не стават. С всичко се съгласяват, само и само да не им се кара премиера Тиква и да ги репресира с бухалките си. Те не са вече на страната на народа, а на мутрите.
  • 34 Причината

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха ха":

    Задавате ли си въпроса каква е причината, за да е раздута толкова много държавната администрация. Причината е управляващите герболини с ортаците си от опитомените патриоти и ДПС да могат да назначат на държавна хранилка възможно най-голям брой съпартийци, роднини и близки до сърцето им верни хора. Така хем да си осигурят верни хора на кранчетата за парите, хем да си удовлетворят кариеристите от партиите и мераците на роднините и близките , и не на последно място да направят зависими достатъчен брой назначени от тях потенциални избиратели, за да печелят бъдещи избори!
  • 35 джурналя

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Шопо":

    доФторите не ги мисли, повечето са добре окопани милионери-печалбари...
  • 36 Софиянец

    1 0 Отговор
    "Oт "Пoдкрeпa" иcкaт прeдвидeнoтo увeличeниe нa зaплaтитe дa вaжи зa вcички cлужитeли в НOИ, НЗOК, НAП, a нe caмo зa тeзи ..."

    Не съм сугласен за всички, а само за тези със заплата до 1 200 лева месечно.

    Не съм съгласен да се увеличва 10 000 левовата месечна заплата на шефовете с 30% и да стане 13 000 лева месечно. Не съм съгласен и на шефовете да им се дават и бонуси много по големи от бонусите на другите служители. Пример на обикнвен чиновник 50-100 леа бонус ма шефа 10 000 лева бонус.

    В Германия фирмата Порше дава на всичките си служители еднакъв годишен бонус в началото на годината. Ако предходната година резултатите са били добри. Чистачката взима същия бонус какъвто взима шефове на цехове.
  • 37 Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха ха":

    Те и полицаите в Холандия са няколко пъти по-малко на глава от населението. Ама си вършат работата и ги има по улиците и по магистралите и няма такива нагли нарушения на закона за движение по пътищата като у нас.

    Питам къде са тия 100 000 полицая у нас? Защо не ги виждаме никъде нито по селата нито по градовете.
    С изключение на десетината "служители" на Данчо катаджията, които продават индулгенции по 200 лева месечно.
  • 38 Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "30 годишна мафия":

    Армията и президента също са мафията, само че от бесепарската мафия.
  • 39 Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Т444444":

    Заради ВАЛУТНИЯ БОРД не могат да печатат левове. Освен, ако не изтеглят външен държавен дълг в евро. Срещу всеки 2 напечатани лева, трябва да има 1 евро в касите на БНБ.
  • 40 Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "безпартиен":

    Пропуснал си около 300 000 = 0,3 млн. безработни.

    150 000 регистирани и още толкова нерегистриранни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове