Last news in Fakti

18 Август, 2020 08:05 2 085 40

Остават блокадите на възлови кръстовища в София

  • протест-
  • блокада-
  • софия

Към 7 часа ситуацията на блокадите бе спокойна

Остават блокадите на възлови кръстовища в София - 1
Снимка: БГНЕС

В 41-вия ден от антиправителствени протести остават блокирани три възлови кръстовища в София – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и между Министерски съвет и Президентството.

Към 7 часа ситуацията на блокадите бе спокойна.

Нощта също е преминала без напрежение и провокации, разказаха пред БНР демонстранти от палатковия лагер на Орлов мост.

Те коментираха и снощния инцидент с автомобил в района на посолството на Румъния и попитаха къде е била полицията и защо органите на реда са пристигнали 40 минути по-късно.

За тази сутрин е насрочена „Събуди се, ЦИК!“, организирана от бившия омбудсман Мая Манолова пред сградата на Централната избирателна комисия в подкрепа на машинното гласуване.

Очакват се и нови „блокади-изненади“ – от вчера протестиращите имат нова тактика – внезапно блокират институции и министерства.

Вчера от гражданското движение БОЕЦ обявиха, че възнамеряват да продължат своите акции  срещу институциите всеки ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    18 19 Отговор
    Стига сте писали за идиоти.

    Коментиран от #28

  • 2 Васил Левски

    27 14 Отговор
    Оставка на мафията.
  • 3 Да да

    15 10 Отговор
    БКП = БСП , СДС , ДПС , НДСВ , ГЕРБ , ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ .ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО И РАБОТЕХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОРАЛ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ТРЯБВА.

    Коментиран от #34

  • 4 цецо апартамента

    20 10 Отговор
    Къщи,вили,сарай-гешеф пак си трай.

    Коментиран от #11

  • 5 Да да

    8 9 Отговор
    1 ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА . 2 НЕ ЗАВИСИМА ПРОКУРАТУРА. 3 СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ ВЪВ ВСИЧКИ СВЕРИ ( ОТ ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ ДО ПОРТИЕРЪТ И ЧИСТАЧКАТА ) 4 БУДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ( НЕ ПРИМИРИМО КЪМ ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА И КОРУПЦИЯТА, ОТ МИНИСТЪРА ДО ДИРЕКТОРКАТА НА ДЕТЦКАТА ГРАДИНА ) 5 ПОМАГАНЕ НА МАЛКИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС 6 ИНВЕСТИЦИЙ В ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА.
  • 6 Искате ли да спрете протестите много набързо

    25 25 Отговор
    Арест за ТРИМАТА еврейски влъхви и циганина БОЕЦ за организиране на престъпна група от анархокомунисти!Много ми е интересно истинските мутри, които вече са вън по заповед на Радев и стоят по площадите и мостовете как така 40 дни не ходят на работа и в същото време си плащат сметките, данъците и кредитите и се изхранват, как става този номер??Всъщност аз дълбоко се съмнявам, че тези хора са плащали някога през живота си данъци и осигуровки и съм абсолютно сигурен, че ако ги попитате дали са плащали осигуровките си ще ви погледат много учудено "какво всъщност е това осигуровки, а това данъци да не би да е новата порция за обяд орловка" както и това, че тези хора изобщо някога са работили през живота си каквато и да било работа? Как да спрете протестите, защото буквално унищожават вече икономиката ни, а ако забелязвате цените на хранителните стоки в хипермаркетите и другите магазини от около седмица вече са с 20-30% по-високи и не само тези цени се вдигат много рязко в момента? Това вече удря в джобовете на най-бедните маси, тоест на вас протестиращите! Като в приказките с ''отрязване'' на главите на змея! Мозъка на анархо-комунистическата революция е шефът на русофилите Николай Малинов под заповеди от Кремъл. Всички останали са подизпълнители и подфинансиращи метежа. Гешев да го арестува за държавна измяна, както и съпартийците му като миналата година, за две три седмици в 7 сутринта на 9-ти септември без телефони и без достъп до интернет в мазетата на държа

    Коментиран от #16

  • 7 Да да

    12 8 Отговор
    И ДИСТАНЦИОННО И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. ИСЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГОТОВИ ЗА МАШИНАЦИИ НА ИЗБОРИТЕ. КОЛКОТО ЛИЧНИ КАРТИ ТОЛКОВА ИЗБИРАТЕЛИ. ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ 75 - 85 % . БУДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО Е ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗВИТА И ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА .ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА. МЛАДИТЕ НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ИЗЛЪЖАТ И ВАС. НА БЪЛГАРИЯ МЯСТОТО Е ПРИ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. ОТВОЮВАЙТЕ СИ БЪДЕЩЕТО. БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ХРАНИ БЕЗЗАКОНИЕТО.
  • 8 6666

    11 10 Отговор
    И на Божков парите ще свършат рано или скоро
  • 9 КОТарАК

    7 8 Отговор
    отивайте пред щатското посолство , блокирайте го и проблема ни е решен

    Коментиран от #12

  • 10 Валери С

    26 14 Отговор
    Призoвaвaм прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв, МВР и вcички кoмпeтeнтни инcтитуции дa влязaт в прaвoмoщиятa cи и дa прeкрaтят нeзaкoннитe блoкaди в Coфия, Плoвдив, Вaрнa, Cтaрa Зaгoрa и вcички ocтaнaли грaдoвe, къдeтo имa тaкивa. Пoдoбни дeйcтвия нa прoтecтирaщитe ca издeвaтeлcтвo и тeрoр нaд oбикнoвeнитe грaждaни, кoитo cъблюдaвaт рeдa и зaкoнa!

    Коментиран от #13

  • 11 88888

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "цецо апартамента":

    Йончева ли имаш предвид

    Коментиран от #15

  • 12 999999

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Проблема ще бъде решен ако премахнат руското посолство

    Коментиран от #14

  • 13 Майна

    7 12 Отговор

    До коментар #10 от "Валери С":

    ЩОМ ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА И АБДИКИРА ОТ ОСИГУРЯВАНЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПРОТЕСТИТЕ ВРЕМЕ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ВЪВЕДЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!! ДАВАЙТЕ, ГЕНЕРАЛЕ!!

    Коментиран от #19

  • 14 КОТарАК

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "999999":

    да Путин е виновен-напълни с пачки едни чекмеджета

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 На вниманието на номер 6 шестаков

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "Искате ли да спрете протестите много набързо":

    ИСКАМЕ ВЕДНАГА ДА СПРАТ ПРОТЕСТИТЕ , РЕШЕНИЕТО ..................ОСТАВКА ВЕДНАГА ,....ЯСНО !!!!!
  • 17 Майна

    7 7 Отговор
    ЩОМ ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА И АБДИКИРА ОТ ОСИГУРЯВАНЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПРОТЕСТИТЕ ВРЕМЕ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ВЪВЕДЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!! ДАВАЙТЕ, ГЕНЕРАЛЕ!!

    Коментиран от #20, #22, #24

  • 18 999999

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    Изобщо имаш ли някакви съмнения че Путин е замесен
  • 19 Резидента

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Деси спри се ма рано рано започна да цвилиш. Изпий си хаповете и ще ти разкара червената мъгла.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    8 6 Отговор
    Щом е без разрешение протеста, махнете полицаите. Нямате право да ги охранявате. Тези са готови да убиват деца, като снощи. Само дрогирани и пияни са в състояние да посегнат на деца
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майна

    5 6 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ОСИГУРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПРОТЕСЪИТЕ ЩОМ ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ. Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ВЪВЕДЕТЕ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!! ПОЕМЕТЕ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ КЪМ НАРОДА

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Резидента

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    Деси спри се ма рано рано започна да цвилиш. Изпий си хаповете и ще ти разкара червената мъгла.
  • 26 Не се притеснявай

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    те си имат сводници.
  • 27 Нео

    8 5 Отговор
    Вчера цъфна истината! Група протестиращи за "законност и ред" нападнаха майка с деца. Тези борци за промяната до какво ще доведат, до някакъв нов вид социал-национализъм? До казармена демокрация в стил Радев? До олигархичен комунизъм? До путинизация? Какво ни очаква утре? Нападения над старци и бебета в името на новият ред? Сякаш изживявам дажа вю. Ситуацията с "регулирането" на движението много ми напомни на един психично нестабилен политик, който обикаляше улиците, подобно на щурмовак придружен от група неосвидетелствани и проверяваше личните карти на хората.

    Коментиран от #36

  • 28 кико

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъп":

    За новата конституция ли да пишем ?
  • 29 Гост

    3 2 Отговор
    Ха, представяте ли си ги тези от снощното нападение да скандират "мутри вън"! .........
  • 30 Тея лумпени от кръстовищетата...........

    5 6 Отговор
    Заслужават : Да излезеш с един калашник и да ги зачукаш..............Ще видиш как бягат като пилци.
  • 31 Скоро, ще се случи

    3 2 Отговор
    Това което е логично, ще видим тънка червена линия по асфалта на някое кръстовище, ако полиция и жандармерия продължават да спят зимен сън насред лято, агресията ще ескалира, познавам един човек които всеки ден си гали като любовница АК-47, и мисля че скоро ще ни прожектира филма "Тънка червена линия", и то именно на бул. Ситняково, пазете се, Андерш Брайвик в български вариант скоро ще се появи
  • 32 Електра

    3 2 Отговор
    Ха ха ха, Кауна и тлъстата Идиотова страх ги тресе, щом са допрели да ги бранят лумпените около Копейкин и костинбродската корвета...
  • 33 Електра

    5 2 Отговор
    Хора не усещате ли, че под хилавия и крадлив юмрук на Кауня, и Импексовите Костинбродски корвети, в Българя пълзи монархо болшевишки фашизъм...
  • 34 МЕТЛА

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Точно така,и ако се избира ново правителство трябва много внимателно да се разучат и проверят абсолютно всички кандидати от къде идват и произхождат ! Така също трябва много внимателно и чрез референдум да се избере нов модел на управление,има достатъчно успели и на първо место държави по стандарт на живот и всичко останало от които ПРОСТО ТРЯБВА ДА КОПИРАМЕ МОДЕЛА И ДА ГО ПРИЛОЖИМ У НАС това е приятели положението ако искаме наистина да е всичко наред и ОК.
  • 35 5632

    1 1 Отговор
    До кога 2 000 000 жители на София ще търпят 500 лумпена заедно с децата ,пубертетите и кучетата да тероризират мирните граждани?Протестите са незаконни,нямат разрешение въпреки,че имат организатори-отровното трио.Това е нарушение на Българската КОНСТИТУЦИЯ.До кога ще търпим тези убийци да убиват по кръстовищата майките и техните деца ни?
  • 36 Щеше

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Нео":

    Щеше да е смешно ако не беше жалко.... Не хората от кръстовището нападнаха майка с деца, а ТЯ ги предизвиква като тръгва да ги гази....... Тя е някоя герберастка на държавна службица или работи в някоя централа на управляващата мафия-.....

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Потресен

    2 0 Отговор
    Спрете с малоумните си блокади. На нормалния човек му се налага да ходи на работа, понякога на лекар, не всичко в живота е рзово, но 500 безделника се стараят да му пречат всячески. Като блокирате булеварди на кого перчите като всичко що управлява или не е в България или изобщо не минава през тези възлови кръстовища. На всичко отгоре карате децата да седят по тротоари на палатки в температути от по 30 градуса с нулеви хигиенни норми. Това ако е интелектуалната част на България напараво емигрирам.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    С ДВЕ ПРЪСКАЩИ ПОМПИ И ДОСТАТЪЧНО БЕНЗИН ЩЕ ВИ НАПРЪСКАМ ОТ ВИСОКО И ЩЕ ДРАСНА КЛЕЧКАТА !!! НО ИМАМ ОЩЕ БЕЗБРОЙ НАЧИНИ ДА ВИ СМАЧКАМ -КОГАТО СТЕ НАКУП !!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове