Last news in Fakti

22 Август, 2020 10:57 3 347 18

От АПИ се оправдаха: Не ремонтираме здрави пътища

  • апи-
  • агенция пътна инфраструктура-
  • кръстова гора-
  • подбалкански път

Обновяването на участъци от Подбалканския път и на трасето за Кръстова гора е необходимо за безопасността на пътуващите, твърдят от агенцията

От АПИ се оправдаха: Не ремонтираме здрави пътища - 1
Снимки: АПИ

Започнатите през седмицата ремонти на 7,6 км от Подбалканския път I-6 между Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път III-861 Югово - Лъки - отсечката за Кръстова гора, са необходими за безопасността на пътуващите. Агенция "Пътна инфраструктура" прави това уточнение по повод внушения в социалните мрежи, че се ремонтират здрави пътища, пишат оттам. Припомняме, че информацията стана обект и на журналистическо разследване от страна на Mediapool.

"Определените като "здрави" пътища са с амортизирана настилка, слаба носимоспособност, множество пукнатини, деформации, нарушено отводняване, стари мантинели и това е видно от снимките, които прилагаме (бел. ред. в галерията след текста)", оправдават действията си от АПИ.

Ето какво още допълват в официално становище от Агенция "Пътна инфраструктура":

Проектът за ремонт на трасето от Подбалканския път предвижда полагане на геомрежа за усилване на пътната конструкция, цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, мантинели, знаци и маркировка.

Подбалканският път е алтернативно трасе на автомагистрала "Тракия". По  него ежедневно преминават над 10 000 превозни средства. Преди 17 г. е обновен горният асфалтов пласт, но с това не се подобрява носимоспособността му - важен елемент за безопасната експлоатация на трасето. Със завършването на строителните работи до края на септември шофьорите, които пътуват по направлението София - Бургас ще могат да използват първокласния път като алтернативен маршрут при предстоящия ремонт на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора.

Ремонтът на 31 км от път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора също е наложителен и необходим. Третокласният път е единствена пътна връзка на Община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област. Пътят, построен през 50-те години на миналия век, ежедневно се ползва от тежкотоварни камиони, превозващи суровина от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Трасето преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Проектът включва ремонт и усилване на съществуващата асфалтобетонова настилка, както и на съоръженията по трасето, укрепване и обезопасяване на скатовете, осигуряване на отводняване, обновяване на всички пътни принадлежности - ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

От всичко посочено е видно,че това не са "здрави" пътища и ремонтът им сега е повече от необходим за безопасността на всички пътуващи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    24 0 Отговор
    Щото здрави няма.
  • 2 Вие не ги ремонтирате

    32 2 Отговор
    А само усвоявате средствата..... Пардон присвоявате
  • 3 Това

    24 1 Отговор
    да го пишат в показанията си ! Ревизия , арест и присъди за милиардите - за тях и покровителите им !
  • 4 Геенчо Даков

    18 0 Отговор
    Разбира се, че трябва ремонт, за да може чекмеджето на Емил Кабаиванов и ГЕРБ-предприемачи да се напълни,колкото на Борисов.
  • 5 Апи сме

    15 0 Отговор
    Всъщност ние нищо не ремонтираме а само грабим и като стане катастрофата сте си виновни вие
  • 6 Бен ХУР

    17 1 Отговор
    то и тези със дупките НЕ ремонтирате..
  • 7 Неее

    16 0 Отговор
    Ама ние нищо не ремонтираме. Просто си крадем.
  • 8 Рошко

    11 0 Отговор
    Само така да има ремонти, че да не останете без рабта, 20 човека се подпират на лопатките 5 работят, да не се преуморите и за утре да има, и най вече за шефовете ви, тез пари от данъци и винетки за къде по напред, сакън да не ги направите много качествени щот ше има съкращения

    Коментиран от #15

  • 9 ПСР

    17 0 Отговор
    АПИ е една от най-големите хранилки и пълначки на шкафчета.
    Например-себестойност,400 хил.лева за км.С ДДС.
    Една/две от обичайните заподозрени фирми,любимки на Властта,печелят ОП.С цена 800 хиляди.Разликите поемат към БанкИ,Бояна и пр.Ама,се не знае,докога Баце ще е на Власт,числата рязко подскачат нагоре-до 1.8 милиона лева за км.!!!
    НЕма такава нагла кражба.
  • 10 тихо да не чуят ЕС

    16 0 Отговор
    Снимали са само участъка , който е за ремонт 2-3 км. За останалите километри ремонта ще е козметичен , а паричките в чекмеджето.
  • 11 Asdfg

    16 0 Отговор
    Крадци! Мошеници! И всичко е за да се наливат пари в касата на ГЕРБ!
  • 12 Иво

    7 0 Отговор
    АПИ за какво се чудя не ремонтирали здрави пътища. Хахахха коде са тези пътища, ама те болни ли са? Мислих че хората и животните се разболяват ХАХАХ. Тъ... И още по тъ.. И повечето агенции за нищо не стават. Пълно разпускане и в тях млади хора умни не кадри от 40 год.
  • 13 Антон Минев

    6 0 Отговор
    Списък на лица с директни комисиони от проекта-Емил Кабаиванов, Данка Люртова, Кольо Бекиров Николай Петков, и други знайни и незнайни герои от престъпниците на управлението........И за Бойко пак нищо........
  • 14 БОКО

    6 2 Отговор
    Прави са.В България здрави пътища няма.Максимум един месец от пускането им влизат в ремонт.
  • 15 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Не се подпират, а ги кърмят.
  • 16 Яверт

    2 0 Отговор
    Добре де, ама цената за тая козметика...?
  • 17 PST

    5 0 Отговор
    КАКВО СТАВА със бившият шеф на АПИ ...инж. ЛАЗАРОВ ?????? Обвинен за 5 милиона отклонени от магистрали ????????????????? ПЛАТИ ли си ????? ще го покриете ли ????????? Питам заради младата му жена !
  • 18 chi

    0 0 Отговор
    Не ремонтирате здрави пътища щото няма такива!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове