Last news in Fakti

27 Август, 2020 15:09 3 837 29

Прокуратурата погна бившия главен архитект на Созопол за подпорната стена на Алепу

  • алепу-
  • алепу вилидж-
  • созопол-
  • главен архитект

Държавното обвинение откри сериозен проблем в строителните книжа на "Алепу Вилидж", налице са основания за длъжностно престъпление

Прокуратурата погна бившия главен архитект на Созопол за подпорната стена на Алепу - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно производство за нарушени служебни задължения при издаването на Разрешение за строеж на името на „Алепу Вилидж“, информираха току-що от държавното обвинение.

В съобщението не се уточнява кое длъжностно лице ще бъде разследвано, но става ясно, че е бивш главен архитект на Община Созопол. Съдейки от датата на издаване на разрешението за строеж – 10 септември 2018 година, това би трябвало да е Светозар Рашков, който от 1 септември 2018 година замени Румен Александров.

Според държавното обвинение той е нарушил служебните си задължения и е издал разрешение за строеж №100/10.09.2018 година на името на „Алепу Вилидж“ АД, допускайки определено юридическо лице да се облагодетелства и да настъпят немаловажни тежки последици и за общината, и за околната среда.

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана  и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от Началника на дирекцията.

Разпоредено е също така да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на Тройна техническа експертиза, Съдебно-оценъчна експертиза и Екологична такава.

По информация на Флагман.бг държавното обвинение е открило сериозен проблем. Инвеститорът е внесъл в началото на 2018 година проект за брегоукрепване в РИОСВ Бургас, който е разгледан от експерти и е преценено, че не е нужен ОВОС. Впоследствие проектът е подменен от инвеститора и към него е прикрепено становището на екоинспекцията. Главният архитект директно го е подписал, допускайки съществена промяна на цялото инвестиционно предложение. В разрешението за строеж е посочена е и етапността – укрепване на свлачище и втори етап – изграждане на курортен комплекс.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 4 Отговор
    Коя прокуратура го погна? Немската ли?

    Коментиран от #6

  • 2 мечо

    11 36 Отговор
    христо иванов маджото нияма ли го та да спретне и там един цирк да гледат хората

    Коментиран от #13

  • 3 chi

    37 3 Отговор
    Да, ама след дъжд качулка...
  • 4 браво

    16 36 Отговор
    Давай Гешев - бий олигарсите през ръцете!!! БРАВО!!!
  • 5 Maf1ata BG

    54 1 Отговор
    СЪД и ЗАТВОР за корумпираните главни архитекти и чиновници калинки !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Съдията Дред

    35 7 Отговор
    Кьор фишеци, интересите на Цветелина Бориславова са там сега архитекта ако е мъж да каже кой го накара да разпише за тази пародия или ще си мълчи и ще обере цялата мръсотия ако изобщо се стигне до съд!!!

    Коментиран от #26

  • 8 Излъган

    36 4 Отговор
    Не се радвайте! Това,че има производство, не означава присъда! А трябва да има присъда за злоупотреба със служебно положение!!!
  • 9 Псевдоним

    21 3 Отговор
    А кога прокуратурата ще погне прокуратурата?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    20 5 Отговор
    Майтапи!
    Тези съвсем ни взеха за канарчета!
    ОСТАВКА!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Doni Brasko

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Ама много ви пречи този Христо Иванов. И само как ги кара да работят прокурорите. Само ги залива с преписки. Nice, a?
  • 14 Какво

    12 3 Отговор
    да очакваме . Поредното СПОРАЗУМЕНИЕ специалитет на Гешев 👁️ и процент в Цюрих 👏👍🧐
  • 15 Чакъра

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "до уруда":

    По-спокойно момче, пий си хапчетата. Никой не я е карал да гази хора. Аз никога не бих рискувал здравето на децата си. А ти?
  • 16 Гост

    11 0 Отговор
    Кога ще има обвинение? Кога ще отпадне обвинение? С какво ще отклоните вниманието на масите, за да не разберат кога е отпаднало? Къде ще си харчи милионите обвиняемия, след като му се размине?
  • 17 Все боклуци но има по малки и по големи

    6 9 Отговор
    За това се казва , че Борисов има политически рефлекс. Може да гази до шия в престъпления , но когато се раздуха случай се опитва да реагира. А с предишните безхаберници , всичко потъваше в бяла тишина , да не говорим , че основните извращения на прехода се извършваха от тези които сега отново се домогват за власт. Да сте чули по тяхно време прокурор да разследва заменки , или олигарси като Арабаджиеви, Баневи , Стайкови ?
  • 18 Да се готвят и други общини

    17 1 Отговор
    Трябва да разследват и целият общински съвет на Созопол , говори се , че всички съветници са опънали по 10 бона , за да мине на гласуване.
  • 19 Не не не

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "учуден":

    Зад теб съм
  • 20 питащ

    7 1 Отговор
    А защо чак сега ??????????????????????????

    Коментиран от #21

  • 21 Има ли още

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "питащ":

    някой да вярва на Каскетатурата?
  • 22 Оставка за външната лелка

    9 0 Отговор
    Онази лелка, на външните джендър работи, още ли е на работа?
    Мъжлето й дали е скрило далаверата от нея(?):

    "Впocлeдcтвиe прoeктът e пoдмeнeн oт инвecтитoрa и към нeгo e прикрeпeнo cтaнoвищeтo нa eкoинcпeкциятa. Глaвният aрхитeкт дирeктнo гo e пoдпиcaл, дoпуcкaйки cъщecтвeнa прoмянa нa цялoтo инвecтициoннo прeдлoжeниe. В рaзрeшeниeтo зa cтрoeж e пocoчeнa e и eтaпнocттa – укрeпвaнe нa cвлaчищe и втoри eтaп – изгрaждaнe нa курoртeн кoмплeкc."
  • 23 Раята спи последен сън....

    11 0 Отговор
    Новозакупената фрегата на Толуп Билла каракачан да направи едно учение с реални бойни снаряди с определена цел за унищожение на тази,, подпорна стена,,къщичка за преяли и тлъсти крадци на европейски и народни пари....Мутренски хотел на брега на лайноморието...
  • 24 Браво на прокуратурата

    8 0 Отговор
    Крайно време беше да сеобърне към главните архитекти. Те са основните далавераджии , но никога правоохранителните органи не ги закачат. А всичко идва от тях, тоя бетон и безсмислено и грозно строителство, мутробарока и пр.
  • 25 Ще ви замоля

    2 0 Отговор
    Там е замесен един от шефовете на масоните и Биби. Преценете сами какъв ще е резултатът.
  • 26 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Съдията Дред":

    То преди години имаше един самоубит архитект в Созополя
  • 27 056

    1 0 Отговор
    Дано напъните на прокуратурата този път имат резултат, защото в повечето случаи само вдигат пушилка в началото на раследването, а в крайна сметка осъдени няма. Най-вече заради пропуски на следствието и процесуални грешки.
  • 28 сайко килър

    1 1 Отговор
    И какво излиза .....? Виновен ще се окаже някакъв си архитект , подписал нещо си ? Прокуратурата се САМОсезира за това , месеци след излизане на тази клетка за птици. А какво е правила властта , доката това се е строило ? То не е изникнало там за 1 ден ! Нищо де.....НИЕ ВСИЧКИ ВЕЧЕ ЗНАЕМ , че това е само част от ГАРАНТИРАНОТО ОТ ГЕРБ , нали ? А после идва ВОЖДА им и се прави на изненадан , че това се случва ! ГАРАНТИРАНО от....
  • 29 Георги!

    1 0 Отговор
    Ми,той и Банев още не допуска хора до морето на Русалка,ако не си платиш входа за плажуване.Уж е в панделата,но събира кинти.Къде е кмета на Каварна,че и прокурора???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове