Last news in Fakti

8 Септември, 2020 15:36 5 752 43

Изселници блокираха паспортните служби в Хасково, Ардино и Кърджали

  • изселници-
  • паспортни служби

За днес записалите се са вече над 100 души

Изселници блокираха паспортните служби в Хасково, Ардино и Кърджали - 1
Снимка: rodopi24

Стотици изселници от Турция извиха дълга опашка пред Паспортната служба в Ардино от 5 часа сутринта. Огромният наплив от изселници е поради отпадане изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от южната ни съседка.

За днес записалите се са вече над 100 души, съобщи rodopi24.

В Районното управление в Ардино се приемат заявления само за обикновена поръчка за смяна на документи за самоличност – лична карта и/или паспорт.

Паспортната служба работи с граждани от 8.30 до 17.30 часа.

Паспортните служби в Кърджали и Хасково също са блокирани от стотици желаещи да си сменят документите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АлкоФЕН

    85 15 Отговор
    Крайно време е да бъде забранено двойното гражданство е БГ.
    Не може да ми живееш и плащаш данъци в Турция и да си пълноправен на избори в България.

    Коментиран от #5, #18, #19, #28, #30

  • 2 да де

    69 6 Отговор
    Българските лични документи са за БЪЛГАРИ, а не за изселници отпреди повече от 30 години. Искат ги не от любов към нас, а защото пътуват лесно из Европа.
  • 3 Живеем си

    39 5 Отговор
    в Турция с европейски паспорт. Егати кефа.
  • 4 ИЗСЕРНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ

    42 3 Отговор
    ЗА ТЕСКЕРЕТА ЗА ИЗБОРИ..ДОГАН Е ПЛАТИЛ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВАЛЕРИИИ..

    31 1 Отговор
    ОТИВАЙ ДА БИЕШ БАБИ С ПАТУРИ
  • 7 Забрана дв гражданство

    39 6 Отговор
    За 30 г емигрираха дефакто изселиха 2 млн етнически българи. Не знам всяка година да правят калабалък пред мвр а освен това като им кажеш, наредете се на това гише, ти отговарят на български!! Какви са тия граждани които идват с преводачи за бг гражданство????? Това в Австрия и не само просто няма как да стане! А знаят ли тези БГ ГРАЖДАНИ КОЙ Е ПРЕЗИДЕНТА В МОМЕНТА И КОЙ Е МП? Същото е и Шумен Търговище и Разград, скоро и в др градове
  • 8 Лицемери

    43 8 Отговор
    Това са безобразия които трябва да спрат веднага и завинаги. В турция е забранено двойното гражданатво, ЗАЩО ТУК НЕ Е ПИТАМ?????

    Коментиран от #9, #14, #36

  • 9 Гербер Цветар

    28 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лицемери":

    Щот в Булгарстан Велик Везир е Доган паша
  • 10 Ганди

    37 4 Отговор
    Това не са изселници,а изедници електорат на дпс.новото правителство трябва да вземе някакви мерки.
  • 11 пешо

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "блажени са вярващите":

    Намажи се със свинска мас и си трай рязан
  • 12 Завиждате ли

    9 18 Отговор
    Ами отидете българите в монголското посолство. Ще ви дадат на вас монголско и ще имате и вие двойно

    Коментиран от #16

  • 13 IVAN

    13 2 Отговор
    ПОДГОТЖЯТ СЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ТЕГЛОТО ИДВА ПАК ЩЕ НИ КОМАНДВАТ
  • 14 Йо Несбьо

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лицемери":

    Ако беше забранено, изселниците нямаше да имат и български паспорти. Това не е електорат само на ДПС и ДОСТ, това е механизмът на Анкара как да ни държи на дистанционно управление. Турците в България са около 500,000 души, изселниците около 300,000, което е около 15% от общото население на страната. Прибавете ромеите, които отдавна са обект на ухажване от страна на Анкара, добавете конкретните територии, които са компактно населени с турци, помаци и роми, и получавате зона от Хасково и Димитровград до Бургас, и от Разград и Шумен до Кърджали, Смолян и Девин... Има защо да се притесняваме, нали?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сливи за смет

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "Завиждате ли":

    Българите никога не сме били номади за разлика отгаджалите катунари, които домъкнали братята си цигани в Европа. Докажи тъпите си твърдения с документ, а недей грухтя като домуз в почийна яма.

    Коментиран от #17

  • 17 Прочети си историята

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Сливи за смет":

    Лесно е.

    Коментиран от #26

  • 18 киро

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "АлкоФЕН":

    Не всички с двойно гражданство са турци! Познавам българи дето имат британски паспорти защото живеят там над 10 години. Аз съм за ограничаването на гласуване за тези дето не живеят в България, но не и отнемане на гражданство. При положение че продаваха български паспорти на хора дето нямат нищо общо с България, няма как да се отмени гражданството на етнически българи. Не стига дето държавата изгони тези хора да търсят по-добро бъдеще в западна Европа и САЩ ами сега и гражданството ли ще им отмени. Ако това стане 90 % ще изберат другото гражданство и България за един ден ще стане официално 5 милиона което никой няма да има изгода. Не виждам никакъв проблем един човек да притежава 2 паспорта, нарича се глобализация, днешно време всеки е свободен да живее където си иска. Само комундета имат още мислене от 60те години на миналия век. В бъдеще все повече българи ще придобиват друго гражданство и все повече българчета ще се раждат в чужбина. Свиквайте!
  • 19 В смисъл като гласуват тук

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "АлкоФЕН":

    Ни определят на нас как да ни управляват и ние как да живеем, тях не ги касае, те са на друго място, това е един от проблемите на БГ, дпс са вечния балансьор, те накланят везните, вкл.към бсп-техните палачи, а всъщност са ве дс червени

    Коментиран от #27

  • 20 Кирил Георгиев

    12 8 Отговор
    Да направим подписка с искане да отпадне двойното гражданство и право на глас и при избори да имат право да гласуват само тези които са редовни данъкоплатци и образователен ценз. Между другото в България официалния език е българския. В българският тълковен речник РОМ е алкохолна напитка ,а този етнос се нарича ЦИГАНИ. Аз помня времето когато на обществени места беше задължително да се говори само на БЪЛГАРСКИ. Всякакви опити за говор различен от българският език се наказваше строго.В часовете по история ни учеха да се гордеем с нашия произход , сега как възпитават ,като отричат Византийското робство -200 год. и Турското повече от 500 год.като заличават хайдутсвото където сме имали повече от 100 жени войводи ,Батак ,Перущица, Клисура и още много градове и села опожарени и с избити жени ,деца ,и мъже. Да кажем НЕ на ГЪЗОЛИЗНИЦИТЕ и ПРЕДАТЕЛИТЕ на БЪЛГАРСКАТА ВЯРА. Да опазим нашата родина чиста и свята както е заръчал Левски.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    7 2 Отговор
    За цял ден 100 човека и лелкатазад гишето вдигнала ръце от "работа", тези калинки, които са на държавна хранилка са свикнали само на кафе-паузи, друго не ги бърка.Намусена лелка, която е попаднала там още оного време, ще се махне само, когато некролога и стане факт, инак:НЕ!
  • 24 К0р40

    5 2 Отговор
    Представете си, че дойде не коя да е, а някоя си Нина Добрев, ще клепчите като палета да се докопате за един подпис, не гражданство ами паметник ще и направите, но нали е "българка", нали? Преди време казаха, че тази същата Добрев, казала нещо за България и се отрази във всички медии, голям праз, какво е казала една п0тка, която НИКОГА няма да се гордее, че е българка!
  • 25 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кирил Георгиев":

    Кире, ти си комунистическо чадо, това твоето няма да го бИде,не се напрягай хич.

    Коментиран от #31

  • 26 Сливи за смет

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Прочети си историята":

    Аз съм я чел и то истинската, а не измислиците на шафарик и иречек. И Иранците какво казват, афганците, арабските пътешественици и дипломати като Ибн Фадлан, фердоуси - поет и историк, Малала, Ашхарацуйц на Моувес Хоренаци, също така сведения има във ведите и пураните и в още много, много древни писания. Когато различни хора от различни епохи, съвременници на събитията пишат това което са преживели, чули и видели ще вярвам на тях, а не на псевдоучен седящ в креслото си като Майн Рид и писал художествени романи. Преди ти писах посочи ми документ - исторически доказващ твърдението ти. И не се прави на пернат с мокър парцал по главата.

    Коментиран от #29

  • 27 Е ти като гласуваш и живееш тук

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "В смисъл като гласуват тук":

    Харесва ли ти?
  • 28 Маринов

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "АлкоФЕН":

    ами.. факта, че тези хора бяха насила изгонени от комунистите ги направи двойни поданици за пренебрегване ли е...?
  • 29 Чел си таратанци

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сливи за смет":

    Самият ибн фадлан как е описал българите като никога не е бил по тези земи? Аааа, описал ги е когато са били другаде. Което доказва номадският им начин на живот. Хайде сега залягай над учебниците
  • 30 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "АлкоФЕН":

    ТРЯБВА НЕ А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се отмени двойното гражданство особено на изселници от турция !!!!!!! ЗАЩО ????? Защото изселничката(българка) роди в турция то веднага и нейните деца стават (българи) ???? И така турци ще ползват облагите на Европа защото са (българи) !!!!! Или България или турция !!!!!Това Е!!!!!
  • 31 Кирил Георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Не зная къде прочете и намек за политическа агитация.Аз съм българин , християнин и никога не съм бил член на никоя партия и ще остана такъв до края , а дали ще бъде ,може би не докато има такива които са подвластни на поговорки "Да би мирно седяло не би чудо видяло" и "Преклонена главица сабя не сече".И аз стоя с името си за разлика от тези които не смеят да се покажат с истинските имена.
  • 32 chi

    3 0 Отговор
    Тези глупости няма ли да престанат, сменете администрацията или направете каквото е необходимо. Това продължава с години, побъркахте хората!
  • 33 Направете БГ гражданство

    3 5 Отговор
    Само за етнически българи. На другите които искат да останат - само постоянно пребиваване.
    И да се отнемат на турци и цигани паспортите.
    Ма нали Европата ще реве, требва да сме отворени.
    За мигранти, черни, секви. У

    Коментиран от #34

  • 34 По-добре за етническите българи

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Направете БГ гражданство":

    Резервати. Така ще се запазят за поколенията.
  • 35 Ддддд

    4 7 Отговор
    А имате ли представа, колко милиони са изтекли,и все още изтичат при комшиите? Как? Ами с пенсиите,за онези, който сега се редят на опашка за българска,лична карта,отделно паспорт.Егати далаверата! Стотици хиляди живеещи постоянно в турско,там работи,там плаща данъци,но притежава наш български документ за свободно пътуване в цял ЕС.И за десерт- има право да гласува,за най важните избори в държавата. Определяне на икономика, социални права,образование и бизнес.Ето как гениалните ръководители в ДПС постигнаха " златното сечение" в българската политика. Вечния балансъор! От това по добро няма.И двете страни на люлката се съобразяват с теб! Крачка в ляво,и другия се срива на земята! Или обратното! Били глупави в депесе! Ами ще ви купят и продадат бе," умни българи" За пет стотинки килото.И ще се радвате при това!

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 36 кукуРИГУ

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Лицемери":

    Нали ако е забранено двойното гражданство и за нашите ще е забранено.. Лъжци и завистници сте
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хи хи хи

    11 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ддддд":

    Смешко, да не искаш на теб да подарят пенсиите си? Хората са работили и внасяли осигуровки в България и затова сега си берат плодовете. Правиш се на хахо, но предполагам знаеш има вече десетки хиляди българи, които вземат и пенсия от Европа, Америка, Канада..., към българските си пенсии. Нормално е, внасят осигуровки, като стигнат пенсионна възраст си вземат пенсия. КУЙУХУЙКО
  • 41 Глупости на търкалета

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ддддд":

    Получавам пенсия от булгаристан защото имам трудов стаж, т.е.работил съм и съм си плащал осигуровките. Имам имоти в булгаристан и си им плащам данъците. Получавам наем за някои от имотите и също плащам данък върху наема. Така, че нищо от това което пишеш не е вярно.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове