Last news in Fakti

8 Септември, 2020 16:25 2 659 44

От БНТ изтриха фалшива новина за Народен съд и се извиниха

  • николай хаджигенов-
  • народен съд-
  • фалшива новина

БНТ фейкнюз... Никой не е обявявявал свикване на народен съд? Напротив, ние сме яростни противници на подобни "идеи"! Та ако някой не е разбрал защо Кошлуков е следващата законна цел на протеста..., забеляза грешката адвокат Николай Хаджигенов

От БНТ изтриха фалшива новина за Народен съд и се извиниха - 1

Един от организаторите на протестите срещу статуквото – адвокат Николай Хаджигеновр обвини БНТ в разпространяване на фалшива новина чрез личния си профил във Фейсбук. Въпросната новина гласи, че организаторите на антиправителствените протести свикват Народен съд. Впоследствие търдението на Хаджигенов се оказа вярно, а от националната телевизия свалиха публикацията, извиниха се и заявиха, че редакторът ще бъде наказан за грешката.

"Уважаеми Дами и Господа,

БНТ поднася на своите зрители извинение за неточна информация в сутрешните новини от 8 септември 2020 г., като виновният редактор ще бъде дисциплинарно наказан.

БНТ не толерира и няма да толерира разпространението на новини с невярно съдържание", написаха на свой ред от телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 11 Отговор
    И аз бях на протеста и много се учудих.

    Коментиран от #5

  • 2 1618

    35 13 Отговор
    За 10 години управление Борисов и неговото корумпирано управление вкараха България на едно от последните места по върховенство и безпристрастност на прокуратура и закон, по ниски доходи и пенсии, по икономическо развитие, по инвестиции, по независимост на институции и медии, но пък сме на първо по корупции,по срастване на властта с мафията, по рекет и репресии над недоволните от властта граждани, по полицейщина и кражби на европейски средства, по извозен от Европа боклук и разпространен из цяла България.Типичен пример за това са къщите за гости, които масово облагодетелства кметовете на ГЕРБ и ДПС. Защо Борисов не излезе пред народа и да каже къде отидоха 50 милиона на Гебрев, които той върна на България, заведени и осчетоводени ли са? Цитирам Дойче Веле: Гебрев прехвърля към държавата изискуеми му 50 милиона лева, които обаче на секундата са откраднати. Нито са заведени, нито са осчетоводени, но затова пък му ги искат отново.Боец:Борисов, ще бъдеш първият български премиер в най-новата ни история позорно свален от власт, съден, осъден и вкаран в затвора.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 12 Отговор
    това което соца построиха демократите разрушиха

    Коментиран от #8

  • 4 Псевдоним

    28 7 Отговор
    Трябва да се настоява и за оставката на Кошлуков.
  • 5 Ходи

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ли а ти пък навсякъде си бил. Да ти кажа ли не вярвам. Защо ли ако си на протеста няма да тролош 24ч.

    Коментиран от #11

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 10 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ беше велик държавник и ръководител тогава имаше работа сигурност здравеопазване закони

    Коментиран от #13, #16, #38, #42

  • 7 Академик

    15 0 Отговор
    Сега е фейк, а след време реалност!
  • 8 МОЧА трябва да се разруши !

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На 10 ноември беше извършен вътрешнопартиен преврат, който доведе до трета национална катастрофа. Силите, които извършиха нещото, което и вие нарекохте преход, са най-хищната част на българската държавно-партийна комунистическа номенклатура в съюз с най-авантюристичната и безотговорна част на българските тайни служби, с мощната подкрепа на съветските тайни служби и на съветската дипломация.
  • 9 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    15 5 Отговор
    Привет голтаци и бачкатори смазани от управлението на най силната и богата ПП.ГЕРБ! Чувам че планирате "Гражданско неподчинение" ? Сега да ви информирам 1 факт да се свиете в копторите си и да се примирите с несретата си! За 11 години управление нашата партия ГЕРБ трансформира политическата власт и в икономическа! В нашия град старата столица Велико Търново цялата власт и политическа и икономическа е в нас. Сега фактите - пивоварна Болярка е собственост на Сливенския фонд "Мел Инвест" който е собственик на земеделския министър Десислава Танева! Пивоварна Бритос е собственост на Габриела Попова която бе номер 8 в листата на ГЕРБ на миналите парламентарни избори! Млекоцентрала ЛАКТИМА-БАЛКАН бе собственост на екзекутирания сив кардинал на ГЕРБ в Търново бизнесмена Петър Христов а сега на брат му Димитър Манолов който освен Лактима е собственост на половината заведения в Търново като дискотеките Джак и Органза и пицарии Бианко! Кмета на ГЕРБ Даниел Панов е собственик също на много заведения в Арбанаси като Люляка и Паяка! Охранителните фирми като МАНИЯ ГРУП и ЕМПАЕР СЕКЮРИТИ собственици на криминално проявени лица които по времето на Станишев бяха подсъдими сега на миналите местни избори участваха в кампанията в подкрепа на ГЕРБ. Едната фирма дори откри клонове за бързи кредити като борави с финансовите средства на Йордан Тонов -Данчо пръча който по времето на Станишев бе осъден за рекет и наркотрафик на 12 години но преди известно време бе освободен предсро

    Коментиран от #14

  • 10 да де

    14 1 Отговор
    Тази "новина" не е никаква грешка, ако мине мине, ако ли не извинявайте ха-ха.
  • 11 Последния Софиянец

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ходи":

    Много тролове пишат с моя Ник.От седем до полунощ да знаеш че не съм аз.Евентуално може нещо малко за хода на протеста иначе са фалшиви.

    Коментиран от #17

  • 12 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    15 3 Отговор
    Продължавам... Няма да ми стигне полето да изброя всички. Служителите на тези фирми които са собственост на членове на ГЕРБ на всички избори отиват да гласуват под строй без отсъстващи плюс всички държавни служители на общинските и областните администрации! Така че гледайте Търново и мислете за България! Срещу този наш корпоративен вот излизат останалите бачкатори и блъскачи на наемния труд работещи само за битови разходи и храна! Така че нямате шанс да ни свалите чрез избори само с масови протести. Имаме 500 хиляди сигурни гласа само от тези наши подчинени служители собственост на нашите фирми +300 хиляди роми! Така че сте смазани от нас във всяко отношение не само финансово!

    Коментиран от #15, #19

  • 13 да да да

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така беше. ТЖ беше голям държавник.
  • 14 Ха-ха

    3 12 Отговор

    До коментар #9 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Забравил си Нинова, Радев, Божков и компанията

    Коментиран от #37

  • 15 Новини

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Ти драсна няколко реда ок 5лв изкара ли едно кафе да почерпиш
  • 16 Ъъъъ

    8 11 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вижда се колко грамотно пишеш, нормално е да се възхищаваш на правешкото говедо . :)))

    Коментиран от #23

  • 17 Ходи

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Да ти кажа прави впечатление кой кога пише от Последният Софиянец
  • 18 Типичен пример

    12 1 Отговор
    КАК НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ИМ СЕ ИЗКРИВЯВА МОЗЪКА. КОШЛУКОВ УЖ БЕШЕ ДЕМОКРАТ, А КАКВО СТАНА?
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    МАРТИНЕ защо наричаш хората голтаци какво се криеш зад гърбът на трето рзрядни мутри като СТАНИСЛАВ НЕДКОВ стъки като МИТКО каратиста като ДЕЛТА ГАРД платих ти жълти стотинки ще те употребят и изхвърлят веднага щом не си им вече нужен и пре стани да наричаш хората голтаци може ли да те попитам на училище не си ли ходил на възпитание не са ли те чили

    Коментиран от #22, #31, #36

  • 20 Кой68

    4 1 Отговор
    Тоя хептен взе хората за мезе.Свиква като се изразява"Велико народно"събрание и показват разположени бесилки!?Нормално мислещ човек като вижда това какво ще си помисли? Водете му се по-акъла....
  • 21 г-н Робот

    3 0 Отговор
    Открит бъг в системата!!! Зададените параметри не отговарят на реалността!!!
  • 22 Извинявай

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Колко ти е надницата на ден? Питам защото няма статия която да не си там с по 5,10. Коментари

    Коментиран от #24

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ъъъъ":

    ТОДОР ЖИВКОВ не е бил говедо а държавник при него имахве държава сега мтри

    Коментиран от #25

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Извинявай":

    нямам надница не съм от герб мразя ги безплатно
  • 25 Даааа

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А при БСП купони, режим на ток и вода. БСП роди всички мафиоти и олигарси 1990г който е по млад и незнае тези времена по добре да не коментира

    Коментиран от #30

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    впървия мандат БОРИСОВ нарече БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЛОШ МАТЕИЯЛ
  • 27 А сегааа, каква стана тя?

    6 0 Отговор
    Не само БНТ са я публикували тази статия. Сутринта и тук можеше да се прочете същото. В Гуугъл още може да се намери заглавието, нищо че препраща вече към друга статия.
  • 28 пройчо

    2 0 Отговор
    задника на Кошлука изтриха ли,
    или лигавата му морда?
  • 29 Странно

    3 1 Отговор
    Жалко, а много е необходим, по-необходим и от предишния, след 1944г.
  • 30 Идиоти

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Даааа":

    Ти па ако си мислиш, че герберастите не са бсп и дпс...

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    машино гласуване образователен ценз изчистване на мъртнвите души от избирателните списъци тогава герб няма да могат да зло употребяват с хора с нисък образователен ценз срещу 50 лева 2 кебапчета хляб чопак бира няма как стане

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ааа ти

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Идиоти":

    Идиоти от кой си💀💀💀💀
  • 35 Нееее

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Машинно гласуване е провал. Германия и други страни е забранено заради манипулация на гласовете
  • 36 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КОЗЛО....Моя приятел Станислав Георгиев Недков не ми дава жълти стотинки а на нас ни плаща Бойко и едни пари дава на него и на мен! Влизаш във фейсбук в Профила на Станислав -Стъки и под поста му в който е публикувал снимки от чата му със собственика на нашия сайт Недялко съм му написал коментар от моя профил Марио Стефанов - "Станислав мой приятелю и безмилостен трошачо и биячи. Ти си лидер като мен с прекрасен изказ и интелект и заедно ще премажем протеста".... 128 човека и Станислав са ми харесали коментара. Отговорил ми че заедно почваме да издирваме тези които пишат по сайтовете срещу ГЕРБ и го обиждат...Ние даваме по 30 лв. на всеки контрапротрстиращ пред НДК и Румънското за 2 часа а Станислав взема по 1000 на контрапротест и 500 бона първоначално за създаване на контрапротестно движение за разходи по набиране на хора..Сега схвана ли фактите КОЗЛО..?

    Коментиран от #39

  • 37 Бачо Киро

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ха-ха":

    Нищо не е забравил. Дава ти малка справка за ВТърново само, как всичките лапачи и тъкачи на мрежата са от ГЕРБ. Това за бастуни като теб, които дрънкат по цял ден как БСП били олигарсите и те смучели ресурсите ... Няма как партия, която от 11 години е в опозиция да смучи ресурсите на държавата. Просто няма как да стане. Това означава, че или партията на власт е егати некадърната и заспалата, а те не са, или яко си играят комбина и всичко се случва с тяхното одобрение и под техен контрол. Как пък никой 11 години не бе осъден дори, камоли да влезе в затвора ... Само пълни бастуни си мислят, че у нас 30 години има добри и лоши. Има само лоши, издънки на едни и същи.
  • 38 ВМОРО

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И ти ли си циганин като него, че така горещо му симпатизираш?

    Коментиран от #41

  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    схванахБЛАГОДАРА ЧАО не ме обижда вече аз не те мразя теб и ти се извинявам за някога
  • 40 СКОРПИОН

    0 0 Отговор
    абе КУРТИ КЪДЕ Е ПИДЕРУНГЕЛ КАЛОЯН
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "ВМОРО":

    БЪЛГАРИН СЪМ ЧИСТО КРЪВЕН
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ТОДОР ЖИВКОВ беше държавник
  • 43 Lina

    2 2 Отговор
    бнт и нова тв могат спокойно да си споделят програмите, и двете са Шишо Тв. Никой не им вярва
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове