30 Септември, 2020 19:09 6 299 37

Елена Йончева: Докладът използва предпазлив език, важно е какво ще се чуе в Европейския парламент в понеделник

  • елена йончева-
  • доклад-
  • европейска комисия-
  • корупция-
  • върховенство на закона

Ще има резолюция за България, която ще бъде обща и ще бъде подкрепена от мнозинството на европейските депутати. В нея ще се описва състоянието на България според обективни показатели. Няма да имаме този дипломатичен език от страна на ЕК, а ще видим един много по-обективен анализ за това, което се случва в България, предупреди евродепутатът

Елена Йончева: Докладът използва предпазлив език, важно е какво ще се чуе в Европейския парламент в понеделник - 1
Снимка: БГНЕС

„За първи път върховенството на закона ще се проследява във всички държави на Европейския съюз. Идеята е този доклад да бъде основа за това дали и как ще се разпределят финансовите потоци към всяка една държава. Това е ключово. За България няма нищо, което да ни изненадва. Идеята е да не се държи назидателен тон, а да се дадат слабите точки и българските политици да разберат правилно посланието“. Това каза пред БНР Елена Йончева, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„Затова изготвяме законодателни инициативи европейските средства за медиите да не минават през правителствата, защото това е един от механизмите за държане на медиите в подчинение“, отбеляза тя.

„В доклада се подчертава, че имаме изградени стратегии за борба с корупцията, но те са повече като алиби, защото не виждаме никакъв резултат. Тук става въпрос за корупция с огромни средства, които вместо да отидат за инвестиции в социалната сфера, изчезват“, убедена е Йончева.

Евродепутатът подчерта, че докладът използва предпазлив език, а важно ще бъде това, което ще се чуе от Европейския парламент в понеделник (5 октомври), тъй като в пленарна зала ще се обсъжда ситуацията в България:

„Въпреки огромната съпротива на ЕНП ще има резолюция за България, която ще бъде обща и ще бъде подкрепена от мнозинството на европейските депутати. В нея ще се описва състоянието на България според обективни показатели. Няма да имаме този дипломатичен език от страна на ЕК, а ще видим един много по-обективен анализ за това, което се случва в България. Тази резолюция ще каже, че българското правителство води страната извън Европейския съюз“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1234

    52 24 Отговор
    Йончева, йончева. И какво значение има това какво ще пише в доклада. Никакво. Защо се занимаваш с глупости. В тоя ЕС ежедневно се произвеждат тонове бумажни документи. Никой нито ги чете, нито ги изпълнява. И тоя доклад е част от тая излишна бумащина и бюрокрация. Когато го четат тоя доклад в залата ще има 5 човека.
  • 3 ak47

    56 29 Отговор
    Съд и затвор за самозабравилата се мутра !
  • 4 Матей

    18 25 Отговор
    иЗВЪН ес ли,нищо подобно,на бойковската пасмина и е много харно така,да се тъпчат с евро до откат и да си кютат.Пита се,дали е възможно да приложат такъм механизъм,който да промени цялата насоченост на българската вътрешна политика.Все пак са ни приели в ЕС и носят някаква отговорност,поне морална за България.Възможно ли е съзнателно да ни поставят в такива условия,че да сме черно петно,мазно леке на лъскавия ЕС,ЗАДНИЯ ДВОР,пълен с отпадъци?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кибика

    46 23 Отговор
    ШЕ СЕ ЧУЕ,ЧЕ ТИ ИСКАТ ИМУНИТЕТА ЗА АЙДУКЛУК И БАНКОВИ СМЕТКИ ОТ КТБ, КЛЕПТОМАНКО ШУМКАРСКА
  • 7 ГЕНЕРАЛ РАДЕВ

    30 10 Отговор
    Абе нека все пак дочакаме понеделник.

    Коментиран от #9

  • 8 Госпожа

    33 14 Отговор
    Лан лан дрън дрън... какво ще каже евро парламента, тоно нищо ти като не става нещо започваш да лъжеш във времето... не разбрахте ли че тези се самозабравиха и си вярват че всичко е ок. Шепа хорица убеждават народа колко сме добре. Тези взломни крадци Ес няма да ги свали
  • 9 🐷 Боко ТИКВАТА

    15 23 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕНЕРАЛ РАДЕВ":

    В нелегалност съм.Върнах партизанското движение.Самолета на Отряд - 28 е готов да ме извози заедно с краденото до Дубай...хахахаха.Ама нека дойде понеделник-а.
  • 10 протестант

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тлъст Оранжев Орангутан,говорещ :":

    Всеки ден ще е червен, след подмяната !
  • 11 БИВШАТА СЪВЕТНИЧКА НА ДЕ'БИЛА И

    33 16 Отговор
    ЕРОТИЧНА ИГРАЧКА НА..СЕРЕГЕЯ, ПА'ЧАВРА НА МУСТАКАТИЯ ЦИ'ГА'НИН ОТКРАДНАЛ 5 МИЛИАРДА ,...СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО МОРАЛЕН СТОЖЕР И БОРКИНЯ СРЕЩУ..."МАФИЯТА" ?!?!?
    😂
    СКОРО ШЕ ТЪРКАШ КЕНЕФИТЕ У СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР,...МЪР'ШО✊😂
  • 12 хари

    30 19 Отговор
    Рускинята Елена Милийончева - олимпийска лайнохвъргачка!
  • 13 Госあ

    25 25 Отговор
    Браво Елена ! Спирайте фондовете и мутрите сами ще се махнат !

    Коментиран от #24

  • 14 Някоя

    34 21 Отговор
    И за нея - Елена трябва да се чуе. За парите, взети от банката на Цв.Василев.
    И като плюя срещу България трябва да заплюли и себе си и да каже и за своите си далавери. Дали?!!! Пълно лицемерие!

    Коментиран от #17, #22, #23

  • 15 ИСТИНАТА

    24 28 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ЧУЕ ЗА ЕДНА КИТНА КЪЩИЧКА В БАРСЕЛОНА ЗА 3.8 МИЛИОНА ЕВРО. ЗА ЕДНИ МОДНИ БУТИЦИ ТАМ. ЗА ЕДНО СПОРТНО ПОРШЕ. ЗА ЕДНИ КЮЛЧЕТА 24 КАРАТОВО ЗЛАТО И ЗА ЕДНИ ПАЧКИ ПО 500 ЕВРО. ТАКА ЩЕ СЕ ЧУЕ ЧЕ ЧАК ЩЕ ОТТЕКНЕ...

    Коментиран от #16

  • 16 ХА-ХА-ХА

    27 7 Отговор

    До коментар #15 от "ИСТИНАТА":

    Че то от 10 г. Слушаме тия Позитано-Сарайски мурафети и рев а...ни къща има, ни остров,..има,..нито убита жена "снимала шкафчето", нито... злато и банкови сметки!😂
    Но пък има ЧЕРВЕНИ РУ'СКИ ШПИ'ОНИ,ХИТЛЕРИ, БОБОКОВЦИ,БАНЕВЦИ, СТАЙКОВЦИ И ОЩЕ КУП ДРУГАРИ У ЗАТВОРА!
    МИЛИАРДЕРИТЕ ОТ БКП.. ИЗБЯГАЛИ В ЧУЖБИНА, СКОРО ЩЕ БЪДАТ ПРИ ТЯХ...НА ТОПЛО😂
  • 17 Госあ

    8 21 Отговор

    До коментар #14 от "Някоя":

    В банката на цецко са били държавните пари и партийни каси,когато Йончева е взела тези пари. Абе в какво точно я обвиняват, А ?

    Коментиран от #20

  • 18 Бат Вальо

    30 15 Отговор
    Единственото, дето ще се чуе е това, че в България е в ход опит за пропутински преврат, оглавяван от пРезидента и пъстра китка леви и десни политически маргинали! Очаквам ЕС да се стресне и да подкрепи ЛЕГИТИМНО ИЗБРАНОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

    Коментиран от #26

  • 19 k1 profesional

    23 7 Отговор
    Йончева , подготвени ли сте добре за понеделник, т.е. включително и с доказателствен материал? Подготви ли сте законодателен документ , задължителен за изпълнение от ЕК? Предвиден ли е вариант от не присъствие на Борисов и Гешев?
    Ако не сте по добре спрете да говорите и да се заканвате.
  • 20 хноктхф

    12 24 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    "Вината" на Йончева е, че е истинска опозиция на Боко, че го осъди веднъж за лъжа, че разкри аферата с къщата в Испания, затова й скалъпват фалшиви обвинения повече за тормоз, отколкото за реално престъпление.
  • 21 Пит

    19 6 Отговор
    Ленче,нали щеше да докладваш на европейския гл прокурор за лошия път или го замете под масата
  • 22 ххххх

    11 22 Отговор

    До коментар #14 от "Някоя":

    А ти доказателства имаш ли за нейни далавери? Йончева е един смел журналист, правила е репортажи от много горещи точки по света, а сега е един смел и деен евродепутат. Осъдила е Борисов на три инстанции за клевета.

    Коментиран от #29

  • 23 истината

    10 22 Отговор

    До коментар #14 от "Някоя":

    Тя не плюе срещу България, а се бори срещу злоупотребата с власт на управляващите страната. Има разлика. Народът не е виновен, че има такива корумпирани и нагли управляващи, които не се вълнуват от протестите срещу тях и от гласа на хората от народа, който е суверен.

    Коментиран от #35

  • 24 Може,но

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Първо ще се махнат децата.
  • 25 Господ гледа и се плаши от толкова злоба

    23 9 Отговор
    Мале, каква вещица. Колко злоба струи от тази жена. Др. Станишев как е изтърпял. Тази е злобто чудовище. Горкото й дете, ще има парите и, но няма да усети вайчина нежност и любов. Злобно женище.

    Коментиран от #27

  • 26 Нямай съмнение....

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Вальо":

    Точно това ще стане.
  • 27 Много,много си прав.

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "Господ гледа и се плаши от толкова злоба":

    Това ,ако ти е в къщата,по -добре е да си теглиш куршума.
  • 28 ТОЧКАТА

    7 13 Отговор
    ЕНП си държи на тиквата!!!!ах този бръкселскиииии бизнес,същият като оня у ВАШИНГТОНА!!!!
  • 29 тц тц

    14 4 Отговор

    До коментар #22 от "ххххх":

    От БСП в ефир поискаха да върне парите с които си е платила гаранцията за пране на пари. От касата на БСП си е платила гаранцията смях
  • 30 Скит'Ник

    3 11 Отговор
    Тази резолюция ще каже, че българското правителство води страната извън Европейския съюз“. - Една толкова Очивадна истина, непрозряна единствено от Началника и неговите мускетари. ЕНП залязва. Тя, ще остане в забвение, точно както стана с НДСВ в Болгар.
    А да и 800 обещани дни от царя - Менте
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тиква

    2 1 Отговор
    Йончева Ленче ти българка ли си или руска сглобка марионетка объркала си посоките на изток заминавам там не подбират след много самогон
  • 34 Що е то срам

    0 0 Отговор
    Първият признак на глупоста е пълното отсъствие на срам. Така казва един философ-психиатър; Зигмунд Фроид.
  • 35 Пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "истината":

    Наглата,тъпа рускиня и глашатаите като Рамадан, съсипват България и имиджа и!Няма друго такова племе като комуниста!Айде , нея я разбирам,не й пука за България,а българските идиоти?!
  • 36 МАРЕШКИ

    0 0 Отговор
    АЗ НЯМА ДА ЧЕТА ДОКЛАДА ЩОТО ЗНАМ ЧЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН .
  • 37 Мушингия

    0 0 Отговор
    Елена Йончева използва евредепутатството си за разчистване на личните си сметки с Борисов. Най-нахално тая мушингия се опитва да въвлече в личната си война и Корнелия Нинова. Нинова обаче е принципен политик и и прави чест,че не се занимава със жълтивината и попиканите гащи на Борисов.Йончева разбира лявото като джендърия,соросоидство и роднинско усвояване на евросредства. Не случайно за 15 години се беше мушнала в постелята на Станишев - добре е усвоила сексуалното девиантство. Намрази Нинова когато стана ясно,че БСП ще разследва всички къщи за гости, включително и 3-те на фамилията и .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове