Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 17:18 73 668 34

Ето каква зима ни очаква

  • сняг-
  • зима

Кога ще падне първият сняг е Божа работа

Ето каква зима ни очаква - 1
Снимка: БГНЕС

“Очаква ни нормална зима, малко по-топла от обичайното и с валежи в нормата". Това заяви в студиото на „Събуди се" климатологът проф. Георги Рачев. По думите му, по прогнози повече валежи ще има в Италия и Гърция.

“Кога ще падне първият сняг е Божа работа. В планините обаче със сигурност ще има сняг. За Коледа още е твърде рано да кажем дали ще вали. Това ще знаем три-четири дни преди празника. Иначе засега можем да кажем, че до 15-и ноември се очертава едно по-сухо време'', поясни проф. Рачев.

По думите му, октомври е бил по-топъл от обичайното. “Месецът беше по-топъл с 2 градуса в страната и с 4 градуса по морето. Освен това беше и доста влажно, особено в западните и южните райони на страната”, коментира климатологът.

Професорът поясни и какво време ни очаква този уикенд. "Днес ще си бъде облачно, особено в Източна България. Очакват ни и валежи. Възможно е на места да паднат 10-15 литра на кв. м", допълни Рачев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 135 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалиста

    141 26 Отговор
    От колко години слушам, че валежите ще са в нормата.Каква нолма щом язовирите са празни.

    Коментиран от #8, #9, #15

  • 2 Боби

    162 12 Отговор
    Може да вали,може да не вали.

    Коментиран от #25

  • 3 Грухчо

    158 44 Отговор
    Да пада този сняг ,че да заколя прасето.Вино има,ракия също.Мезе се намира но прясно свинско е друга работа.Пръжки(джумерки),бахур,сланинка шарена.Ама то сам не ми се пие и яде.Компаните са забранени ,особено веселите.Трябва да сме прости и смирени по волята на диктатора.

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Боби

    51 21 Отговор

    До коментар #3 от "Грухчо":

    На Баце двора е пълен фризери.
  • 5 Хахаха

    83 5 Отговор
    Този много неща е казал ама все едно нищо:)
  • 6 ГОРСКИ

    78 3 Отговор
    Каквато зима да дойде трябва да е изкараме със природата шега не бива!!!
  • 7 бай Иван

    21 5 Отговор
    На този не вярват
  • 8 Грейс

    99 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалиста":

    Не е виновна природата, а човешката ръка и особено алчността.
  • 9 наблюдаващ

    106 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалиста":

    Язовирите не са празни заради валежите!

    Коментиран от #10

  • 10 Абе

    69 3 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдаващ":

    По-точно казано е, че не са празни само заради липсата на валежи.......ясно е че има злоупотреби, като на места те са доста големи, но е факт че в последните години нивото на валежите в България е сериозно намаляло и за съжаление тази тенденция ще се запази и занапред! Затова е нужна много отговорна държавна политика по този въпрос, но досега тя не се провежда и всеки краде колкото може без да мисли за другите и за бъдещето. Затова човечеството ще бъде наказано!
  • 11 Заю Баю

    62 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "Кога ще падне първият сняг е Божа работа"....Е, професоре....това да го чуем от попа, може. Ама от професор климатолог, учил десетки години някак си не върви...
  • 12 Дълбоко Виждащ

    35 8 Отговор
    Я виж-ДС и времето разгадавала.....Времето е сложна наука,не е достатъчно да цъкнеш на метео и да прогнозираш,трябва и познание за тревичките,пииленцата и гъбките....В момента на 1000метра надморска височина е Есен.Под 700 метра в София и на изток и Юг от софия е все още лято,а на запад около 700метра е Есен!Зимата ще дойде след 20февруари 21г, а първи снежинки около 8-11 декември тази година.Това ми прошепна една стаара стара брезова манатарка....
  • 13 НАЙ ЗДРАВИЯ И БОГАТ БЪЛГАРИН БЕЗ партиен

    25 20 Отговор
    ОТ 2013 ЖИВЕЯ във ВИЕНА ОТ ТОГАВА СНЯГ НЕ ВАЛИ В ДИАМЕТЪР ОТ5ОКМ .КОЙТО СИ ГО МОЖЕ ГО МОЖЕ !!! СНЕГА Е ВРЕДЕН ЗА ГОЛЕМИЯ ГРАД ОТДЕЛЯТ СЕ МНОГО ГРЕШНИ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СНЕГА И ПОЛЕДИЦИТЕ ЗА ВИЕНА ТОВА СА 3 МИЛЯРДА ГОДИШНО .ЗА БЛАГАДАРНОСТ ОБЩИНАРИТЕ ПОДМЕНИХА РЕЛСИТЕ НА ТРАМВАЯ С НАЙ НОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА МОЯ БУЛЕВАРД И СЕГА НЕ ЧУВАМ КОГА МИНАВА ТРАМВАЯ И АВТОМОБИЛИТЕ.
  • 14 Не могат да познаят, при спътникови

    40 3 Отговор
    Снимки 4 дни напред времето, вие искате да ви каже каква ЩЕЕ зимата??? Ще има сняг, поледици, ще духа силен вятър. Ще има и по топли дни, времето ще бъде Преобладаващо!!!
  • 15 факт

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалиста":

    ЩОТО СЕ ПРАВИ ТОК!
  • 16 Макиавели

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Грухчо":

    Джумерки казват банските българи,банатчените.

    Коментиран от #29

  • 17 Енчо Дянков

    33 2 Отговор
    Правилно е,че няма държавна политика за запазване на българската гора.Има политика за унищожението както и на бълг народ.
  • 18 Добро утро

    27 4 Отговор
    Здрасти професоре, само не разбрах кой те е направил професор, защото баба ми дава друга прогноза и така не знам на кого да вярва. Мисля че ще предпочета баба, защото тя все пак е завършила начално училище.

    Коментиран от #32

  • 19 1984Оруел

    21 2 Отговор
    Каква ще е зимата зависи от това кой ще победи в битката СОВИД-19 срещу БОЙКО-20 !
  • 20 Колев

    14 3 Отговор
    Ей, този дъртак да мълчи, аз вярвам на синоптиците от НИМХ, които казаха, че сняг евентуално ще има към края на ноември, така че тоя да мълчи и да не приказва като кокошка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Шиле

    16 1 Отговор
    Сталин събрал синоптиците от СССР.Колко процента е вярната ви прогноза ? 40% отговорили тия. Ми тогава казвайте на обратното и ще познавате 60%.Не успелите да реагират правилно,заминали за Сибирската метеостанция.От тогава синоптиците мразят Сталин.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Нищо не си разбрал!

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Шиле":

    Не за зимни гуми, а ще проверяват за протектор с над 4мм! Гумите за сняг се слагат при определени метеорологични условия, които все още са неподходящи за тази цел! Ако искате да си унищожите по-бързо зимните гуми сега е момента да ги монтирате! 😄
  • 25 Милев

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боби":

    Абе, няма да вали, ама си вземете чадърите. :)))
  • 26 Хитър Петър

    9 1 Отговор
    ОБЩО ВЗЕТО..ВРЕМЕТО ЩЕ Е ПРЕОБЛАДАВАЩО 😅
  • 27 Асан

    8 1 Отговор
    Питайте дървената мафия кога ще вали. Най точна прогноза. Казват кога цъфнат налъмите.
  • 28 Ноки

    4 0 Отговор
    И точен ден и час да каже, пак ще е изненада за АПИ.
  • 29 Баце бойко

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Макиавели":

    И не само банските и в Шуменско така се наричат ,джумерки
  • 30 Лея13

    2 1 Отговор
    Лол.И в Търговище така им викаме, разбира се:)
  • 31 Дедо ви Ванго

    7 1 Отговор
    Дали изобщо ще падне сняг е също Божа работа ,важното е заплатите на метереолозите да вървят , те това вече не е Божа работа.
  • 32 Спиро

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Добро утро":

    Съвсем правилно, Гутен Морген, и аз правя така. Този пишман прфесор да ходи в театъра, там може и да го оценят. Прав беше бай Радой, “Титли, титли, титли, пълна кола с ритли”.
  • 33 Съседа, ще заколи свинята

    3 0 Отговор
    Дори и да, не вали сняг....!
  • 34 Празника на Минчо

    1 0 Отговор
    Аве тука колко прогнози искате вие,искате ли сняг или дъжд,или отивайте при на Бойко синоптичката.Аз отивам в мазата на професора и не излизам до първа пролет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове