Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 11:53 4 241 111

Здравният министър гневен: Или COVID-19 отделения, или санкции за болниците

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • мерки

25 микробуса от системата на МВР са на разположение на Спешна помощ в Соофия

Здравният министър гневен: Или COVID-19 отделения, или санкции за болниците - 1
Снимка: БГНЕС

"От днес са осигурени 25 микробуса от системата на МВР, оборудвани с шофьори и втори човек в тях, обучен на първа долекарска помощ. Те са на директно подчинение на директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев". Това каза пред БНР министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че в системата на Спешна помощ ще бъдат включени и всички частни линейки, с които министърът ще проведе разговор в понеделник.

"Легла има достатъчно и в София, и в страната", уточни здравният министър.

Той беше категоричен, че със спирането на плановите операции не се прекъсва лечението на хората, а се приоритизира:

"Ние ще се борим за всеки един човешки живот и ще спасим колкото се може повече хора. Точно затова нямаме планов прием и планови операции. Няма да се колебая, няма да давам назад, нито ще спра да бъда решителен и да вземам бързи решение. Нито имаме време да си говорим повече, нито имаме време за търсене на компромис! Действия сега и на момента от всички в системата- - денонощно!".

По думите на министър Ангелов по Конституция всички болници са равни и частните болници "трябва да си направят организацията така, че да лекуват не само избрани от тях случаи, а ще лекуват всички случаи. След като частната болница има разрешение за извършване на дейност, ще си направят необходимата организация".

"Законова промяна е внесена, чакам решението на депутатите", подчерта проф. Ангелов във връзка с негово предложение болници, които отказват да лекуват пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса.

Министърът на здравеопазването заяви в предаването "Неделя 150", че здравна криза не се бори с лобита, а с единство и очаква от депутатите да се обединят около това решение, за да бъде осигурено качествено и навременно лечение на гражданите:

"Богопомазани болници няма да има. Този номер няма да мине сега", категоричен беше проф. Ангелов и добави, че всички държавни болници на територията на София вече са разкрили структури за лечение на пациенти с Covid-19:

"Утре ще тръгна по всички болници, които отказват да разкрият легла - честни и държавни, ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения - ясни бързи и навременни, без никакво колебание".

Здравният министър подчерта, че консумативи има, всичко е въпрос на организация в болничните заведения. Той уточни, че Националният кръвен център работи и през почивните дни, за да могат желаещите да дарят кръвна плазма - да имат възможност да го направят.

По думите на проф. Ангелов не се спазва стриктно т.нар. път на пациента, според който пациент със симптоми на Covid-19 трябва да бъде посетен и прегледан от личния му лекар, а след това състоянието му да бъда проследено с консултации по телефона.

Не се обсъжда налагането на нови ограничителни мерки, посочи още министър Костадин Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123445

    37 32 Отговор
    този почна да ми харесва

    Коментиран от #58

  • 2 БАЙ Х@Й

    35 9 Отговор
    Тия ще ни бият ли?

    Коментиран от #16

  • 3 Психоаналитик

    28 48 Отговор
    Правилно поне по 50 легла във всяка болница! Глaвнo виe aтeиcтитe и нeo-кoмуниcтитe ce cъмнявaтe в cъщecтвувaнeтo нa тaзи злoкoбнa бeлoдрoбнa чумa. A и нe ce учудвaм в нeвeриeтo ви и дoри aкo caмият Хриcтoc ce пoяви виe щe кaжeтe ''a нe тoй e измиcлeн гeрoй зa дa лaпaт cвeщeницитe''... Зaпoчвaтe дa вярвaтe кoгaтo влeзeтe eдвaм дишaщи в интeнзивнoтo oтдeлeниe, жaдувaйки зa глъткa въздух вce eднo cтe излязли бeз киcлoрoд нa рaзхoдкa oкoлo cтaнциятa МИР, кoгaтo пoчинaт рoдитeлитe ви или близкитe и ce бръкнeтe зa хилядaрки зa пoгрeбeниe! Тoгaвa вeчe вярвaтe и дaжe и нe кoмeнтирaтe в интeрнeт, a цигaнинът дoцeнт жaдувaщ cлaвa прeдизвиквa oтврaщeниe у вac и cлaгaтe вeчe мacки, нo къcнo! Aз cъм oт тeзи, кoитo вярвaт в Хриcтoc бeз дa ca гo пипнaли или видeли и нe cъм aтeиcт или нeo-кoмуниcт! Вcъщнocт Хитлeр ви e прaвил нa caпун вac.....a и глeдaм брoйкaтa ви нaмaля тeзи дни, кoeтo гoвoри, чe дocтa oт вac ca ce бръкнaли c хилядaрки зa пoгрeбeния и ca зaмлъкнaли зa дългo....

    Коментиран от #13, #67, #74

  • 4 БАЙ Х@Й

    22 4 Отговор
    От днес са осигурени 25 микробуса от системата на МВР, оборудвани с шофьори и втори човек в тях
  • 5 Реалист

    40 16 Отговор
    Тая с covid ИМАМАМАТА ПРОДЪЛЖАВА❗❗❗
  • 6 Цяло

    36 12 Отговор
    лято яде и пи - от скъпо прескъпо , господине , хич и не ти дремеше за нищо , освен да те курдисат за министър , а сега си се разбърборил ненужно ! Марш !
  • 7 сила

    30 8 Отговор
    по полека да не ти се спука ботокса че карамазов няма да те обича повече
  • 8 БАЙ Х@Й

    23 7 Отговор
    И как по-точно СПЕЦИАЛИЗИРАНИ болници, примерно АГ и Кардио ще напъхат и с тази диагноза!!!!!!!!!!! Ама то като дойдат няколко специализирани микробуса.....

    Коментиран от #36, #71

  • 9 Българка

    22 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Не се обсъжда налагането на нови ограничителни мерки, посочи още министър Костадин Ангелов.
    Само паричните потоци към чекмеджетата ли се обсъждат? Правителството от март месец не предприе адекватни мерки за ковид отделения. Здравната криза става криза на националната ни сигурност- умират хора, които поради липса на легла в болници, умират оставени на произвол в къщи. До кога ще тичат празноглавите управляващи след вятъра? От страх от справедливия гняв на българите не се предприемат еднозначни противоепидемични мерки
    Оставки
  • 10 светлина

    18 22 Отговор
    Страхливци, затворете поне изцяло училищата
  • 11 Алооо

    23 9 Отговор
    Санкциите и грабенето не лекуват , алчни господине !

    Коментиран от #70

  • 12 Данъкоплатец

    22 17 Отговор
    Този министър е психо!
    Изтърван пациент на Суходол!

    Ковид-19 е голям,
    колкото са големи очите на страха!

    Всеки ден, милиони по света и у нас,
    умират от страх от Ковид-19!
    Убийствено страхувани от медии и политици!
    А в действителност, човек умира само веднъж...

    На 31-ви октомври,
    1918-та година.

    В Европа започва най-унищожителната грипна епидемия.
    За по-малко от година умират около 20 млн. души!
    В България са над 100 хиляди!

    Пo дaнни нa нaциoнaлния cтaтиcтичecки инcтитут,
    пoчинaли дo 42 рa ceдмицa в Бългaрия пo гoдини ca,
    кaктo cлeдвa:

    2018 - 84666
    2019 - 85625
    2020 - 84227

    СЪБУДЕТЕ се ХОРА!

    Миcлeтe!

    В "годината на Ковида" даже намаляват!

    „И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.”
    (Иоан 8:32).
  • 13 КОТарАК

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "Психоаналитик":

    понеже съм реалист , не съм атеист и неокомунист ще ти предложа нещо реално-само за такива като теб се отнася-слагай си намордника и си плащай глобата ако случайно си забравил. ваксинирай се редовно като излезе ваксината.плащай си я даже. вози се само в рейсове антивирусна технология! тарикатите банкери , на които принадлежат всички компании си живуркат благодарение на такива като теб
  • 14 Ахаххах

    13 9 Отговор
    Някой може ли да обясни на Бесния министър, че в момента билниците са търговски дружества! Не са му подчинени!

    Коментиран от #21, #65

  • 15 ПСР

    13 9 Отговор
    Г-н Министре,Уважаемий...
    Ясно беше,че някаква криза ще се случва.Колкото и мирищещият на джоб,Мангъров/100-200/с 200 да твърдеше обратното.
    НЕма лекари,нЕма сестри.
    НЕма логистика.
    Има поредната мисирковщина.Има милиарди за Ф 16,за саниране,за по 50-е лева,за, нЕкакви пътища.Булю,булю....Болници-препълнени.Лекари-преуморени,болни,умиращи.Сестрите-също.НЕма кой да работи!Бърза помощ-прегрели-оставка,некадърници!
  • 16 Де, късмет

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Вторият, освен обучен на първа долекарска помощ, е и снайперист.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Матей

    14 6 Отговор
    Предлагам обяснение защо няма свободни места по болниците.Вероятно директорите са разпоредили да се приемат леко Болни или напълно здрави,така е по-лесно и ...доходно.
  • 19 Българин

    20 8 Отговор
    Бoйкo, ИЗПУCНA CИТУAЦИЯТA. ПO-ЗЛE CМE OТ ИТAЛИЯ ПРEЗ ПРOЛEТТA. ХOРAТA ИЗМИРAТ БEЗ НИКAКВA МEДИЦИНCКA ПOМOЩ, ДOКAТO ТИ И ЗДРAВНИЯТ ТИ МИНИCТЪР CТE CE CAМOИЗOРИРAЛИ
    (Т.E. ПOЧИВAТE CИ), ХOРAТA МРAТ ПРEД ВРAТИТE НA БOЛНИЦИТE !!!
  • 20 АЗ и АЗ

    15 11 Отговор
    Затворете Училищата, УЧИТЕЛИТЕ ИЗМИРАТ ,
    ДОКАТО ВИЕ ТРУПАТЕ ПАЧКИ !!!
  • 21 Боко Тиквата

    24 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ахаххах":

    Всички частни болници-да станат ковид19 болници!! Ако откажат,незабавно прекратяване договорите с НЗОК!! Гювечът свърши!!!

    Коментиран от #35

  • 22 Този министър

    12 5 Отговор
    Е готин. На съм избирател на никоя партия защото не ходя да гласувам. Всъщност съм от най голямата партия - на негласуващите. Бачкай частните болници, тия са пълни мошеници. Само скатават и точат пари
  • 23 Този министър

    10 5 Отговор
    Е готин. На съм избирател на никоя партия защото не ходя да гласувам. Всъщност съм от най голямата партия - на негласуващите. Мачкай частните болници, тия са пълни мошеници. Само скатават и точат пари

    Коментиран от #32, #72

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    уволни ли шефа на 4 градска болница

    Коментиран от #27

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    има бяла мафия
  • 26 ТаУмВзе

    9 5 Отговор
    Чакай малко! Чингетата с микробус, към затворените болници или към гробищата ще извозват? На ви сега Паниката и Безумието, което лично Вие герберасти създадохте. Хаосът и Малоумието вече Убиват!

    Коментиран от #37

  • 27 Иван Маринов Иванов-Унисон

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Поздрави от нас и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ? Позна ли ни ?

    Коментиран от #54, #73, #80

  • 28 ТОЙ

    12 4 Отговор
    Драги Учители да Ви е честит деня на Будителите .
    Дано оживеете при управлението на министър Вълчев !!!
  • 29 Qwert

    12 4 Отговор
    Да, криза има. Но се проспа цялото лято. Трябваше да има план за действие при 100 болни, 1000 болни , 5000 болни- за всеки град, за всяка област. Не всичко да се решава в движение. Не Алибегов да управлява здравна криза. Не ритнитопковците да се тестват всяка седмица- а лекари и учители. Зимата пак ни изненада. Колкото до уволнения на директори и репортажа на БНТ- човек с повръщане , без дихателна недостатъчност ли е показан за Ковид отделение. Защо няма ясни критерии за прием. И в Швеция и Швейцария се връщат хора с Ковид в къщи

    Коментиран от #103

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    ЗДРАВЕТО е най голямото БОГАТСВО
  • 31 Българин

    13 3 Отговор
    Какво стана Бе Бойко, нали бяхме готови да посрещнем ВТОРАТА ВЪЛНА???
    ЗАЩО НЯМА ЛЕГЛА В БОЛНИЦИТЕ ???
    ЗАЩО ХОРА УМИРАТ БЕЗ ДОСТЪП ДО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ???
    ДОКОГА ЩЕ СИ САМОИЗОЛИРАН БЕ Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ???

    Коментиран от #51

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антигерб

    14 3 Отговор
    Няма легла в болниците защото се приемат здрави хора само с положителен тест за да се приберат парите за направлението - за търговските дружества наречени болници са по-важни парите отколкото да лекуват хората - даже ако са здрави е по-добре - изписват лечението а нищо не правят.
  • 34 Курумпе

    15 2 Отговор
    Реалностите са следните:Мизерия тотална..с изключение на няколко частни болници и ВИП отделения, в които евентуално ще се погрижат за елита от политическата и бизнес класа в Бг.Другото - паника от обеднели,болни и страдащи хора навсякъде..Щом в София е тотална анархия, представете си в малките градове, а там какво е?Няма персонал за на първа линия?“!ЗАЩО?!Кой насърчаваше сестрите да емигрират, а на младите лекари заплатите бяха като на чистачките в министерствата!На кой му се умира - на кой му се работи под такава заплаха?!А, това сега ли го разбирате, че то изненада ли ВИ?!Кой анализира и планира..обстановка, ситуация..ами ТУЛУПИТЕ , дето са калинки на всяко удобно бюро са там за заплата, а не за да свършат работа..То за това е трагедия на всякъде?!Скоро няма кой и да кара линейките!!!Няма страшно, страшното беше..сега не го мислете, няма как да спрете геометрична прогресия на вирус, с тотална некомпетентност, безразличие, безхаберие,отбииномер и имитация на професионализъм и грижа!Нито сте професионалисти, нито сте загрижени за обикновеният Българин,Грижата е за властта и облагите от нея, другото е самотек и Божия милост!
  • 35 ха-ха

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Боко Тиквата":

    Правилно! Всички частни АГ-та в ковид-болници. Ще лекуват белият дроб с Цезарово сечение. Как не си станал министър досега :-)

    Коментиран от #104

  • 36 И къде ще ражда

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Родилка с ковид?
  • 37 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "ТаУмВзе":

    КРУМ ВАШТА...! КРАДЛИВО НЕГРАМОТНИ!
  • 38 Да питам

    8 0 Отговор
    Колко народ лежи в Ковид отделенията в правителствена болница?
  • 39 Васил

    17 1 Отговор
    За България се оказаха по ценни сервитьорите и барманите от колкото лекарите и учителите направо нямам думи какво бъдеще ни очаква????

    Коментиран от #53

  • 40 смех

    8 0 Отговор
    хайде пак големите проказки, хайде пак големите усти. То цари невероятен хаос и корупция, в болниците трябва да влезне жандармерията заедно с честни хора-лекари и да се принудят големите лапачи доктори да си вършат работата според оная клетва дето са я произнасяли хилейки се.

    Коментиран от #49

  • 41 Затвор

    6 2 Отговор
    Какво ще ги лекувате тези чумавите !! вие луди ли сте ? изолзция и това е . Затваряйте всичко, щом няма ваксина и лечение, не трябва да се допуска да се заразяват други хора. И Борисов и Нинова в лагер за ковид болни, няма какво да разнасят само заразата. Да ги следят постоянно къде са с телефоните оператори.

    Коментиран от #83

  • 42 Затвор

    8 0 Отговор
    и Гешев в ковид лагер ! всички !
  • 43 БАЙ Х@Й

    2 3 Отговор
    Ами в много страни от ЕС родилките раждат по домовете си ! Екип отива или ги взима при нужда. Във всяко отделение персонала може да извърши такава манипулация, без много усложнените. Но как би се почувствал, ако пламне вътреболничната зараза при болните!
  • 44 Посети Костов

    7 1 Отговор
    Той направи здравето търговско дружество.
  • 45 ПиПи

    9 2 Отговор
    А за вас че чакахте цяло лято и знаете какво идва? Какви санации да Ви наложим? До сега трябваше да сте в затвора и до живот.
  • 46 Курумпе

    6 1 Отговор
    Царете на Организираният Хаос,ще въвеждат ред?!В страна, в която всеки не спазва никакви правила, закони и норми..от детето в детската градина, до Премиера...нямате никакъв шанс да успеете в нищо. камо ли в борбата със зараза!!!Редът и моралът почват оже в началните 7години...а после вече е късно...Сега само имитирате дейност, изписвате и надписвате пари, гасите пожари,криете истината, че е неудобна, и се надявате да се размине с малко...така е било, така е и сега, да но сега е биологично разработено вирусче, което не отшумява с времето като грипа..Това е материя, много над пипетата на ТУЛУПА РСКАТА ни държава..нито има капацитет, нито качества..за да се свърши нещо полезно и правилно, освен да се молим на Бог..пак да е Българин!Виновни нещо...ами няма, тук всички са ангели, ангелите на мрака..Е, с никакво усилие и с никакво натоварване , вече много поколения си поминаваха в БГ, но вече му се вижда края..Няма да има къде да си харчите окрадените милиони..
  • 47 ЧАКАМ ДЕНЯ

    8 2 Отговор
    ЧАКАМ ДЕНЯТ В КОЙТО ТОЗИ ТЕРОРИСТ И ПРЕСТЪПНИК ЩЕ БЪДЕ НА СЪДЕБНАТА СКАМЕЙКА И ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ НАРОДЕН СЪД!
  • 48 Лост

    8 2 Отговор
    Тъщата е онкоболна. Болницата в която ходеше я превръщат в Ковид отделение. Утре трябва да ходи на изследване и ако е за прием трябвало да има тест за Ковид. При тях било САМО 69лева. Ако си намерила по евтино да си направила там.Толкоз за здравеопазването.

    Коментиран от #55

  • 49 Смех си ти

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "смех":

    Ако е очен лекар е сключил договор с болница да изпълнява тази дейност, не да гледа болни с Ковид, а и какво ще ти помогне , Хипократова клетва - ако искаш и за без пари да те лекуват , че и да ти дават по нещо. Масово заминават лекари и сестри не само заради пари но и заради отношението към тях- поне в моя случай е така, от 01.01 в Германия с цялото семейство

    Коментиран от #60

  • 50 Санитар

    3 2 Отговор
    Всички лизачи на вожда на хунтата трябва да чукат камъни в лагери на смърта.Тоя самозванец доктор също
  • 51 Д-р Хаус

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Ало, " българина" Легла в болниците / особено в частните/има!!! Ама НЯМА лекари и мед.сестри!! Докато чиновници,полицаи,даскали,военни- нахлебници и депутати-безделници получават / някои в пъти!!/ по-големи заплати, доктори и сестри НЯМА ДА ИМА!! Ясно???
  • 52 Истината

    2 1 Отговор
    'Той беше категоричен, че със спирането на плановите операции не се прекъсва лечението на хората, а се приоритизира'...така де, вече ще се приемат и "лекуват" само здрави и пациенти с настинка, всички останали, които са чакали с месеци за операция ще си стоят вкъщи докато не починат. На меката китка Ангелов и затвора му е малко, трябва да бъде съден за геноцид.
  • 53 Нормално

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Васил":

    Все пак сервитьорите и барманите работят 100 пъти повече от родните тъграши лекарите.

    Коментиран от #57

  • 54 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Иван Маринов Иванов-Унисон":

    Поздрави Ванка и Стъки! Града е наш , както и цяла България! Непобедими сме ! Герб мачка всичко пред себе си!

    Коментиран от #62, #75, #106

  • 55 Желая ти

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Лост":

    Да отменят тестовете и да сложат до нея някоя заразена...

    Коментиран от #76

  • 56 Верно

    3 0 Отговор
    Коце е БУШОН !
  • 57 И 200 пъти

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Нормално":

    Повече данъци плащат......
  • 58 оставка

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "123445":

    Какво ти харесва? Сетила се мара...........
    Държавните болници в страната са фалирали, частните сега ще им извиват ръцете за много пари и тогава ще се включат за Ковид 19.
    Да кажат колко хора умряха тази година поради отложени операции или отказана медицинска помощ за други заболявания.
    Системата вече изпуши и всеки си мре по единично. Не смеят да затворят дори едни дискотеки, а произвеждащия бизнес е пред фалит- лобита, лобита.... Бог да ни е на помощ.
  • 59 Бацо

    4 0 Отговор
    Шкаф позор оставка съд затвор
  • 60 Да ама не

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Смех си ти":

    Преди няколко дни излезе статия от съюза не лекарите в ЕС и стана ясно, че за последните 5 години само 400 български лекари са отишли да работят на запад, от тях над 300 са се върнали в България. Иначе казано на нашите докторчета им станало ясно, че в Европа за да получаваш пари трябва да работиш, а не да си клатиш краката както в Бг. Също така се оказа, че в България има най-много лекари милионери.

    Коментиран от #63, #69

  • 61 Др Снагълс

    3 1 Отговор
    Койт има лилаво в шкафа той да лекува аз ставам пожарнекар
  • 62 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Стъки баоеба ли:) Още ли сменя памперса на жена си или си е назначил социален работник:) Като му чуя името и веднага се сещам как преди месец беше събрал 20 бабички и правеше стойки пред тях:)

    Коментиран от #100

  • 63 Вервай си

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Да ама не":

    За съжаление не познавам никой , който се е върнал, само десетки които не са се върнали

    Коментиран от #68

  • 64 Мангърактивист

    5 0 Отговор
    Този новинарски сайт и още два в България са основните раздухвачи на истерията относно несъществуващият и измислен грип!
  • 65 оставка

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ахаххах":

    А трябва, защото частното си им е частно, но основните им приходи са от здравната каса, дори я точат много повече в сравнение с държавните болници.
    А тия герберски манипулатори да престанат да ни хвърлят прах в очите и да се правят на особено грижовни за народа, защото корумпетата им депутати само преди дни не приеха в парламента поправки, които да задължат частните болници да провеждат обществени поръчки за лекарствата - грижата им е една голяма ЛЪЖА. Оказва се че лекарствата в честните болници са 7 пъти по високи от същите в държавните. Щом честните търговци точат здр.каса са длъжни да прилагат правилата на държавните болници.
  • 66 Ася

    7 0 Отговор
    Ако изпишете от болниците тези които са с леки или без симптоми ще се освободят много легла за наистина тези които се нуждаят от лекарска помощ.
  • 67 Психар

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Психоаналитик":

    Колега,а Светата Инквизиция защо пропускаш?А Атила-"Бич Божи",а Орешарски?
  • 68 Да ама не

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Вервай си":

    Проучването е направено основно от германци, белгийци и холандци, така че по им вярвам от на теб, а в изледването не става въпрос за лекари, които са отишли на запад и са станали продавачи на дюнери, такива сигурно има много като ги знам нашите какви са специалисти.

    Коментиран от #82

  • 69 крадци

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Да ама не":

    Ами тук е лесно, точиш здравната каса с благословията на вожда и хунтата му, част от парите отиват към чекмеджетата за да си осигуриш спокойствие, а народа да си мре.
  • 70 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алооо":

    До 11 ком =Ти като явно по умен кажи кое е това дето ще помогне- щом санкциите няма да помогнат
  • 71 Ventura

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Така де, и раковата става ковидирана, а раково болните да мрат! Не, че могат да ги излекуват, но пък и СОVIDираните толкова ги лекуват.
  • 72 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Този министър":

    Той няма впредвид частните болници.Ще го отнесе чистачката от някоя държавна или общинска.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 dk54kldf

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Психоаналитик":

    Пич, ти не си ПСИХОАНАЛИТИК, ти просто си ПСИХО АНАЛи ТИК.
  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    МАРТИНЕ тия на снимката са палячовци акъл си трябва не мускули а СТЪКИ да го кара по скромно

    Коментиран от #90

  • 76 Лост

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Желая ти":

    Той някой гледа пожеланията.
  • 77 Оги

    3 3 Отговор
    Браво Коце, разкажи им играта на тия боклуци директори, лапащи по 50 бона заплата на месец. И ако някой бъде заразен с короняк в болница направо затвор за директора. Незабавно!
  • 78 Възмутен

    4 0 Отговор
    Как ни лекуват тези лекари и наясно ли са изобщо какво правят! Казват ни, като се усложни положението ни, тогава да търсим лекарска помощ, а дотогава да се лекуваме чрез джипитата в домашни условия. И какво се случва, мили хора? Хората умират, защото линейките не отиват на адрес при такива болни! Или ако дойдат евентуално след някой и друг час, положението вече е изтървано!
  • 79 9д9в3к

    3 1 Отговор
    Вярно е, че положението става неудържимо.
    От ден на ден виждам все повече и повече "свидетели на Йехова" или инак казно, повярвали на талавизоря. И ощо по инак-казано, НЕОхипохондрици.
    Ако тия, последните растат с темповете, които се наблюдават, то ще има поляни с бодлива тел и вишки, където в палатаки ще бъдат "лекувани" всички, които не вярват в измамата и категорично отказват да се разболеят. А, то иде зима. Иде студено. В палатката без отопление (понеже е криза) и под вещото ръководство на разни шамани с бели престилки, всички много лесно ще се окажем починали от КОВИД.
    Хора, пазете си психиката! Ако смятате ,че сте лесноманипулируеми или ако ви е слаб ангелът, забравете за гледането на ТВ и ползването на всякакви СМИ.
    Огледайте се! Няма болни да мрат като круши по земята. Не познавате никой болен или преболедувал. Вашите познати и те не познават.
    Ковида е болест на психиката! Има грипове сега, да. Всяка година ги има повече или по-малко. Доста хора и предните години са умирали от усложнения при грип, но мноооооого повече са оздравявали.
    Горе главите и мислете с тях а не със заешкото сърчице в гащите!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Asterix

    2 1 Отговор
    Чета...чета...и се убеждавам,че простотията е успешно вплетена в ДНК-ато на българина....
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 6лрк5

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Затвор":

    Олееее, ти си голем акъл бе! Ако не са ти платили да прокламираш лишаване от свобода по "здравословни" причини, значи си хухавелник на ента.
    Ами, ако утре на ВЛАСТИМАЩИЯТ му скимне всеки който говори против него да бъде принудително въдворен, понеже имал корона ?!
    Ами ако аз съм следващият с власт, както е видно, аз не понасям такива като тебе?! Ще те кефи ли да накарам да те окошарят и да ти набият инжекциите, дето не се знае какво има в тях?!
    Ей, аман от промивачи на мозъци, а тъпото племе и плюсове ти слага!
  • 84 Ха ха ха хо

    5 0 Отговор
    ''Легла има достатъчно и в София, и в страната".... ,а лекари има ли....???!!!....май отидоха на Марс....и защо не осигурихте по-рано линейки,а взимате от МВР....мирише на схема ОТНОВО.....парите пренасочени в чекмеджето ..... аааа,чу ли се.....аааа,чу ли ве......ъъъъ...
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Аааа,чу ли ве

    0 1 Отговор
    Муууу

    Коментиран от #93, #107

  • 87 хахаха

    2 2 Отговор
    Това не е министър а престъпник и всеки може да прави н него каквото си иска – обявен е за терорист.
  • 88 сара

    4 0 Отговор
    Много странно и неадекватно поведение, нещата изглеждат почти мистични и загадъчни...ковид на всяка цена.
  • 89 Търновец

    4 0 Отговор
    Този на снимката със Стъки на коментар 27 е Иван Унисона. Преди 25-26 години бе един от най големите производители на менте компакт дискове. Бяха наели завода в Търново ЗЗУ ( завода за запаметяващи устройства) и правеха по 300 хиляди компакт дискове на ден и изнасяха в цял свят. После снайперисти от чужди служби гръмнаха съдружниците на Унисона Марко Михайлов и Емил Макарони. После унисона който оцеля започна с рекет и побои и дори една нощ той и още 50 човека бяха запалили град Горна Оряховица от всички страни. При Станишев му спряха кранчето и фалира и бе подсъдим. Дойде ГЕРБ, делата му бяха прекратени и сега е от ударните бригади на партията заедно със Стъки, Таньо рекета,Нацо грабежа, Кольо варната и подобни...Това е

    Коментиран от #91

  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ама ги е страх от мечките вКОЗЛОДУЙ не стъпват тия

    Коментиран от #92

  • 91 вис2

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Търновец":

    златен куршум за мутрите

    Коментиран от #94

  • 92 Бат Валъо

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Наборе, тебе много те уважавам защото вече сме на преклонна възраст. Просто един приятелски съвет от мен...По далече от тия защото решат ли в Козлодуй не само теб ще потрошат а целия град ще обърнат с главата надолу...За тях няма мутри няма политици...Изкормват и не им мигват очите братле ...Така че по спокойно живота е суров...

    Коментиран от #95, #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 АНКЕТА

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "вис2":

    МИНУТА е МНОГО

    ВЪПРОС

    От какво ще умре Борисов?

    1. От ковид 19.
    2. От сап на лопата.
    3. От златен куршум.

    Наградата за позналите е:

    "Ако печеля, печели цял народ,
    ако загубя, губя само мене си."
  • 95 Другия с коня

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "Бат Валъо":

    Правилно го съветваш колега.Живота не е това което хвърчи да се яде..Тези обикалят цялата страна и когото си внушат и набележат просто го кълцат..При тези гербаджии няма милост и съжаление...

    Коментиран от #98

  • 96 Николай Димитров- Кольо Варната

    0 2 Отговор
    Поздрави на всички форумци и колеги от ГЕРБ. Пазете се защото от вируса се страда жестоко ...П.С.. А на снимката колата ми с Великотърновски номера ми е работната....А официалните ми са Мерцедес и Ягуар

  • 97 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Бат Валъо":

    БЛАГОДАРЯзнаеш ли кой е брат ми АНАТОЛИ КУЛТРИСТА от групата на АНГЕЛ ПОПОВ ГЛАВЕСТИЯ та КНИЦ о ГЛОЖЕНЕ на НИНА МАКЕДОНСКА мишките РОСКО зъбчо но ти БЛАГОДАРЯ никът ми е ГРАД КОЗЛОДУЙ не съм там в СОФИЯ СЪМ желая ти приятен де и успешна седмица ДОВИЖДАНЕ

    Коментиран от #99

  • 98 вис2

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "Другия с коня":

    по полека не си мисли защото ГЕНЕРЛ ТОШЕВО е БЪЛГАРИЯ
  • 99 Бат Валъо

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти решаваш къде да бъдеш..Дали е София или в град Козлодуй, където прецениш адаш ...Но пак те съветвам...За тези няма културисти, няма мишки, главести или Македонски..Тяхната група убийци и изкормвача не е голяма...около 100-на човека са но са жестоки главорези...Питай хора оживели и потрошени от тези от градовете Враца,Бяла Слатина, ,Мездра,София, Горна Баня,Кнежа и подобни...Свържи се с някой от пострадалите и ще ти разкаже а полицията им е направила чадър защото още ГЕРБ е на власт...Бъди здрав и се пази...

    Коментиран от #101

  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хахаха":

    много грозно е да обиждаш госпожа ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА да СТЪКИ е мутра престъпник но какво общо има госпожа ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА това е грозно пошло срамно
  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Бат Валъо":

    БЛАГОДАРЯ но много ми копирват ника и дати кажа нещо казаха ми гохора на ДИМАТА АВРАВОВОТ ГЕРБзащотомутрите по принцип са на честа когато си честен ите така апо интернет сайтовете има фалшиви профили никове имме айпита но икой сайт не предоставя лйичните ни дани на всеки а само на данс гдбоп ито със съдебно решение БЛАГОДАРЯТИ ДОВИЖДАНЕ ти също се пази защото ити движиш пазиси гърбът защото вечи

    Коментиран от #102

  • 102 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БАТ ВАЛЬО на днешно време ЧОВЕК ЗА ЧОВЕК стана ВЪЛКпоздрави
  • 103 Куку

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Qwert":

    Най- смисленият коментар. Съгласен съм с това.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 СусБе

    0 1 Отговор
    И като докторята си подрамят пишките от болниците ти ли ще цъфнеш. Кажи в коя болница ще си да дойда да ти строша тиквата?!
  • 106 Гюро Михайлов

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Тоя " бай Курти" щом на 45г. е още " ерген" нещо не му е наред?? Май отдавна е минал " на левия тротоар"??? Хи хи хи хи!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хопс

    2 0 Отговор
    Цирка продължава!
  • 109 7596

    2 1 Отговор
    И в онкологичните болници ли ще лекувате коронавирусни инфекций г-н Министър? Там има ли инфекционисти? Май не сте ходили на лекций в пети курс!
  • 110 Истината

    2 1 Отговор
    150 чacтни бoлници ca излишни.При cъкрaщeниe нa тeзи бoлници мeдицинcкия пeрcoнaл oт cecтри и лeкaри щe ce прeхвърлят към oбщинcкитe и държaвни бoлници.Cлeд кaтo чacтнитe бoлници oткaзвaт лeчeниe oт кoрoнaвируca дa ce изключaт oт рaбoтa cъc здрaвнaтa кaca,a мoжe дa ce пoмиcли и взимaнeтo нa лицeнзa им.
  • 111 9999

    2 0 Отговор
    Ти бил ли си в държавна болница! Като в частната плащаш си всичко на всички но под масата и колкото ти поискат! Има двама трима богопомазани началници и всички им слугуват! Ако не искаш те да те лекуват прав ти път! Това е ситуацията в най-реномираните държавни болници в София! А, забравих плащаш си и чаршафите за операцията и хирургичните конци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове