Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 19:09 4 077 39

ДПС: ГЕРБ погазват закона, в ход е диктатура

  • дпс-
  • герб-
  • конституция-
  • хамид хамид

Днес Конституцията и законите на страната бяха погазени

ДПС: ГЕРБ погазват закона, в ход е диктатура - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес Конституцията и законите на страната бяха погазени от ГЕРБ. На ход е диктатурата!". Това заяви днес в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. "Другата седмица няма на участваме в работата на Народното събрание", допълни в извънредно изявление пред журналистите и другият зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов.

Повод за острата реакция на Движението е присъствието в залата на депутат под карантина. От ДПС ще изчакат становище на здравния министър дали това е истина. До тогава народните представители на ДПС няма да влизат в пленарната зала, за да не застрашават здравето и живота на гражданите.

"Днес Конституцията и законите на страната бяха погазени от ГЕРБ. На ход е диктатурата", отсече Хамид Хамид. „Ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала, докато не се опровергаят тези съмнения и докато не стане ясно, че ние не сме заплаха за здравето и живота на хората, на нашите близки. Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание освен ако няма някаква извънредна ситуация, която да налага това“, каза още Халил Летифов.

От своя страна Хамид Хамид обясни, че аргумент за напускането на парламента не е само съмнението за осигуряване на кворум с карантинирани или заразени лица. "Днес всички станахме свидетели на тоталното потъпкване на Конституцията, Правилника за организация и дейността на Народното събрание и законите на страната. Когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте как беше осигурен кворум. Колкото до предложението ни, с което се опитахме да спрем срок по чл. 40 от Закона за политическите партии, което беше тотално отхвърлено само защото се касае за партийни мероприятия на ДПС, искаме да напомним за исторически факти. В близкото и далечно минало, където всяка диктатура е започвала с посегателство върху определени политически субекти", допълни още Хамид.

Предложението на ДПС беше по време на извънредното положение заради пандемията да не се приемат съдебни решения за закриване на партии.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    71 6 Отговор
    Още на втори септември Борисов направи полицейски преврат срещу Републиката.
  • 2 хай

    40 7 Отговор
    Честно казано до сега вървяхте ръка за ръка...

    Коментиран от #9, #32

  • 3 КОТарАК

    12 31 Отговор
    май се подготвят да управляват с БСП-то , отрано почват с номерата
  • 4 Хаджи хаджи Боеко

    40 4 Отговор
    Нали Доган го беше поръчал пък после първи приятели.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 3 Отговор
    ОБИЧАМ СТРАНАТА СИ мразя ДЪРЖАВАТА защото ДЪРЖАВАТА за едни е МАЙКА а за друге е МАЩЕХА
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 5 Отговор
    БОРИСОВ оставка
  • 7 Зер

    30 3 Отговор
    до сега са го спазвали ?!
  • 8 Борисов

    35 4 Отговор
    е заплаха не само за демокрацията и спазването на законите.Той е невежа и е заплаха за мира в държавата ни и направо ни моли за БУНТ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Четник

    12 3 Отговор
    Ако задуха ураганен вятър от Южния парк ще преобърне всички боклуджийски кошчета на Дондуков 1.
  • 11 ИНА

    9 0 Отговор
    ТЪРНОВСКИТЕ мутри ЩЕ СИ СПУКАТ ГЙОНА
  • 12 Fenasi Kerim

    15 2 Отговор
    За ДПС гласуват починали хора така че са квит с Герб. Преди години участвах в комисия и видях с очите си как се "гласува". Замаяха жената от Атака с целувки, прегръдки и шоколадови бонбони и вкараха няколко починали или живи които са в Турция все едно гласували за ДПС. ДПС е мафия, разклонение на БКП, както и Герб и БСП.

    Коментиран от #31

  • 13 Другия с коня

    19 2 Отговор
    Конституцията на Република България беше потъпкана още със Узаконяването на Партия на Етническа основа.Член11 категорично забранява Вашето съществуване.И ако наистина държите на някаква Законност в нашата държава от ДПС е добре да се Саморазпуснете като Противоконституционна Партия....И после да говорите за Законност...

    Коментиран от #22, #30

  • 14 Какво става

    12 2 Отговор
    ако наистина депутат под карантина е присъствал на заседание на Народното събрание? Че не е морално , не е -но законно ли е и какви са последствията?

    Коментиран от #18

  • 15 наци

    8 0 Отговор
    Гледам ви коментарите и ми става ясно защо там, на тази територия сте обречени да изчезнете. Толкова глупост няма във водкаджиите и говедарите общо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПКП

    12 0 Отговор
    не за първи път нарушава Правилника за дейността на НС.
  • 18 6622

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "Какво става":

    Който е под карантина, няма право да напуска дома си.
  • 19 Ми ходи

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Честно казано":

    В сащ кому члена крепиш тук?
  • 20 Манги

    2 1 Отговор
    Инфо за ДПС. Ако се яде свинско Корпна вируса не са фаща
  • 21 Тцъ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Честно казано":

    - че по какво са първи? По икономика - виж им дълговете; по стандарт на живот - виж гетото; по хуманизъм - виж Хирошима, Виетнам... Да изграждаш представа за идеала си е допустимо, но да обявяваш за съвършенство точно тази държава е несериозно...
  • 22 Не си наясно

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "Другия с коня":

    -българският Конституционен съд не е решил, че ДПС е етническа партия, следователно тя не е такава - питай за това заседание на КС лицето Георги Марков - бивш конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ. В случая разпространяваш невярна информация с цел подбуждане на етническа омраза - виж по кой състав на НК си уязвим.

    Коментиран от #23

  • 23 Другия с коня

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Не си наясно":

    Така е,но Движението за Права и Свободи е Основано от Мюсюлманите в България в отговор на Преименуването им.Това,че някакви Комунисти съдии са решили нещо,не означава,че са спазили Конституцията да няма Партия на Мюсюлманите и Туркоезичните Българи,което не е Позволено от Конституцията....И ТЕ би трябвало най-накрая да бъдат Наказани за това свое решение,а не един разсъждаваш Българин
  • 24 Сигани сте

    3 2 Отговор
    в България.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Балъка BG

    4 0 Отговор
    Аре дуур с театрото бе! Вицепрасчо с кого прай удурма ва?
  • 28 Fdр

    4 0 Отговор
    Ами сваляйте ги.
  • 29 Собственик на фабрика и 24 работника

    6 7 Отговор
    "Диктатурата" на Герб ще ви се стори като другарско спускане между другарчета в детската градина по детската пързалка в сравнение с това, което ви очаква от българския бизнес оттук натам, в условията на започваща тотална световна икономическа криза! Драги съфорумци, имам скромно и неангажиращо питане към вас протестиращите тук, но ако не желаете може да не ми отговорите! Харесва ли ви това как вдигнахме цените на всичко за каквото се сетите с около 30-40 процента от началото на протестите? Харесва ли ви това как животът ви стана по-скъп с около 30-40% тази година? Ако отговорът ви е "Да харесва ни", то продължавайте да протестирате в същия дух защото няма бизнесмен в България който да не е доволен от това! Няма бизнесмен в България, който да не изпада в екстаз изпълвайки се с адреналин когато слага табелките с новите по-високи цени върху продуктите си! От вас протестиращите си иска само да бъдете доволни от това и когато отидете пред президентството вечер също да изпадате в екстаз от по-скъпият ви живот и да не спирате протестите защото спрете ли протестите ние също ще спрем да вдигаме цените, а това няма да се отрази добре нито на вас нито на нас!

    Коментиран от #34

  • 30 Брендолета

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Другия с коня":

    Глупости на търкалета. Все едно да кажете, че ВМРО е етническа партия. ВМРО-ДПМНЕ е в Северна Македония струва ми се.
  • 31 Брендолета

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Fenasi Kerim":

    В Узбекистан партии няма и протести няма. Разгледайте моделът им на управление. На мен ми харесва, умно е предложен.
  • 32 Политанализатор

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "хай":

    Тоя Хамид сега ли откри топлата вода?? Когато гласуваха заедно с Тиквата не беше ли диктатура?? Хайде да не се прави на умряла лисица!!!
  • 33 ke da

    5 1 Отговор
    Вие от ДПС сте най големите скрити и подмолни диктатори, което е много по-страшно от откритите диктатори като северно корейския пример! Няма по-вредна партия през последните 30 години от вашата, която е по-комунистическа и антибългарска от всяка друга! ДПС е основателя на корупцията и мутрите в България, т.е. ДС комунисти измек?@ри!
  • 34 ke da

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Собственик на фабрика и 24 работника":

    Пълни глупости , имаш 24 не работника, а другари в Пеевската ДС , айде заминавай си при Путин, а ние ще протестираме докато реформираме системата така щото да се управлява от народа, народовластие-демокрация/по гръцки/!
  • 35 българин

    8 0 Отговор
    Бойко,Доган пак обу червените гащи.Разбра ли
    че заложи на грешня в спора с Юнал Лютви
    Българин съм но гласувах за Юнал и пак ще го
    направя ако се яви на избори.Крайно време е да
    се отървем от върхушката крадци в ДПС.Вредна е
    за България.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пуйкоед

    2 0 Отговор
    Нали искат законите да се спазват?!?!
    Защо сега да се прави изключение само за тях?!?!

    Но у нас е така - всеки иска реда и законите да се спазват, но от другите, а той да си прави каквото си иска.

    Иначе, закриването на ДПС ще бъде хубав ден за българската демокрация и добро начало за цялостна подмяна на гнилата политическа клика.
  • 38 вили

    1 0 Отговор
    Герб и ДПС са мутри,Мутри вън!
  • 39 асан али

    1 0 Отговор
    ДПС само крадат бил съм в ръководството им преди 4 години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове