Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 14:37 953 3

Кунева: България може да остане без газ от 1 януари 2013 г.

  • кунева-
  • газ-
  • европейският съд за правата на човека е осъдил министър-председателя

“Българската индустрия и домакинства могат да останат без газ от 1 януари 2013-та година, защото все още нямаме подписан договор за доставка на природен газ”. За това сигнализира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева на пресконференция в офиса на партията. “Управляващите позволиха “ръцете им да бъдат извити”. В момента страната е поставена в положение или да се приемат условията по “Южен поток”, или да останем без договор за доставка на руски газ”, допълни Кунева и определи обвързването на тези два фактора като провал на правителството на Бойко Борисов.

Председателят на “Движение България на гражданите” настоя енергийният министър Делян Добрев незабавно да оповести има ли в хранилището в Чирен задължителните 90-сет дневни запаси от газ. “Залогът с преговорите, които това правителство води, е  да има само един доставчик на газ”, посочи Кунева. “Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите и най-вероятно България  ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ”, прогнозира още лидерът на Движението. Тя бе категорична, че страната ни е “притисната до стената”. “България за пореден път не използва факта, че е член на Европейския съюз, не иска подкрепа за преговорите, не използва опита на Полша да договори по-добри условия с “Газпром“, коментира още Кунева. 

“Ако не беше кончината на Негово Светейшество и Денят на национален траур в петък и президентът Росен Плевнелиев щеще да се окаже неинформиран за параметрите на “Южен поток”. Това е абсурд”, изтъкна председателят на “Движение България на гражданите”.

Меглена Кунева определи като унижение за всеки български гражданин факта, че Европейският съд за правата на човека е осъдил министър-председателя на страната за превишаване на полицейските правомощия. “Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7,5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека”, категорична беше Кунева. “Заради това ни интересува кой е по върховете на съдебната система”, допълни Кунева. Тя изрази подкрепа за искането на Сдружение “България  на гражданите” за прекратяване на процедурата по избор на нов главен прокурор до определянето на Обществен съвет към Висшия съдебен съвет, който да гарантира гражданския контрол върху толкова важни за обществото въпроси. Актът на заместник-председателя на Върховния административен съд Венета Марковска да подкрепи решението на правителството за въвеждането на 4% държавна такса при завеждането на граждански иск, Меглена Кунева определи като “отказ от правосъдие”.

Секретарят на партията Йонко Грозев посочи, че критериите за избор на административни ръководители в съдебната система са неясни и са “следствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор.” “Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те”, допълни Грозев.  “Движение България на гражданите” призовава процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се  позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора. ВСС може, при наличие на добра воля, да позволи професионалните организации, свързани със съдебната система, сами да издигнат кандидатури, които да бъдат внесени от членове на ВСС, посочи Грозев и допълни, че това ще гарантира реално състезание и конкуренция, а не предварително предизвестен избор. Йонко Грозев определи като абсурдни думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че “Венета Марковска ще нанесе по-малко вреда в Конституционния съд, отколкото във ВАС”.

Председателят на “Движение България на гражданите” съобщи, че в четвъртък ще е на посещение в Добрич, където ще проведе дискусия със земеделски производители, а в петък ще бъде във Варна. Меглена Кунева определи като крайно притеснително случващото се с кръвните центрове в страната, включително и с този във Варна и оповестеното намерение на 39 души от него да напуснат.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядовото

    1 0 Отговор
    тъжно нещо е жената в политиката?!
  • 2 анонимните

    1 0 Отговор
    ИСТИНСКИ ЛЪЖИ ОТ МЕГЛЕНА КУНЕВА-ПРЪМОВА!!!
    „Това е фамилията на съпруга ми, която аз не съм приела никога просто, защото така съм решила, защото в нашето семейство тоталитарни привички не съществуват”.
    Това каза бившият еврокомисар и настоящ кандидат за нова политическа кариера Меглена Кунева - Пръмова в Деня на Европа, 9 май 2012 г., на среща с граждани на град Русе. Българските политици имат един, както се оказва, неизтребим недостатък - лъжат много. Ще продължават да го правят, докато това им се позволява и докато има избиратели, които не отчитат лъжите им и продължават да ги рециклират в политиката и властта. От няколко седмици бях наясно, че около тези твърдения на Меглена Кунева - Пръмова ще има скандал. Нещо повече - сигурен съм, че този скандал ще бъде голям, защото и лъжата в случая е голяма. Защото когато си бил депутат, министър и накрая еврокомисар се предполага, че ти си част от „меритокрацията”, т.е. част от публичните фигури, които поради заслуги и приемливи за обществото качества, вкл. морал и етика, си извървял пътя до такава позиция.
    Така е в голяма част от нормалните, цивилизовани страни. Не, че и там няма като нашите майстори на опашати лъжи, но разликата е, че там хванат ли те в лъжа, вероятността да приключи политическата ти кариера е много голяма. Толкова голяма, че има сдържаща сила. За разлика от България. Тук българските политици са шампиони по лъгане. Лъжат в индустриални количества, казано иначе – лъжат колкото си искат.

    http://frognews.bg/news_48733/Istinski_laji_ot_Meglena_Kuneva-Pramova/
  • 3 georgi

    0 0 Отговор
    Браво на политиците ни през последните 10-20 години, вече с голямо желание българите напускат държавата си, всякакви колебания в тях се изпариха през тяхното управление. Хората не ядат обещания или хвалби от известни или неизвестни корумпирани комисарчета на ЕС. Бог да ни е на помощ, най- бедните сме вече не само в ЕВРОПА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове