Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 14:27 1 582 0

С 5% свиване на износа на газ от Русия

  • русия-
  • газ

Добивът на газ в Русия през 2012 ще бъде на нивата от 2011. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Новак по време на международния форум "Газът на Русия – 2012".

По данни на министерството на енергетиката, добивът на "синьо гориво" през миналата година е бил 671 милиарда куб.м.

"Като цяло очакваме добивът да бъде на равнището от предишната година, като тук се включват и количествата на независимите производители. Ще съобщим по-конкретно, когато те представят своите данни", каза Александър Новак, цитиран от Интерфакс.

Що се отнася до износа на газ, министерството на енергетиката очаква свиване с 4-5% през текущата година. "През 2011 приръстът на експорта достигна около 21 милиарда куб.м. газ. За първите девет месеца на 2012 картината е леко променена. Обективните икономически трудности на Европа и бързото възстановяване на доставките на газ от Либия дадоха своя ефект. Износът на "синьо гориво" за 9-те месеца е намалял, за 2012 той ще се свие с 4-5%", заяви министър Новак.

Той също така съобщи, че според обновената прогноза, към 2030 добивът на газ в Русия ще нарасне до 950 милиарда куб.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА