Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 11:53 4 216 26

Как второто затваряне ще се отрази на бизнеса и ресторантьорите

  • ресторант-
  • бар-
  • локдаун-
  • мерки

Бившият футболен национал Радостин Кишишев за втори път затваря ресторанта си

Как второто затваряне ще се отрази на бизнеса и ресторантьорите - 1

Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен национал Радостин Кишишев, който в момента е президент на бургаския „Черноморец”, за втори път ще затвори вратите на семейния си ресторант, както много други в бранша.

„Ситуацията е изключително неприятна икономически, но мисля, че е добре, защото вероятно ще се спасят много животи. При първото затваряне аз съкратих абсолютно всички работници. Пратих ги на борсата, платих им всички задължения, защото смятах, че това е най-доброто както за тях, така и за мен. Не оставих доставки, но много мои колеги го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали ”, сподели той.

Лично за себе си Кишишев разказа, че е започнал да доставя храна след отваряне на заведението, но те са намалели драстично – с почти 50%. Това изправя ресторантьора пред дилема как да процедира при второто затваряне.

„Коментира се повече за работниците. Всички, което се дава, е за тях. Дава им се 60, но откъде аз да извадя другите 40. Бързо и спешно трябва да се реши какво ще даде правителството на работодателя, защото там е по-големият проблем”, заяви Кишишев.

Бившият национал сподели, че новината за смъртта на Диего Марадона го е изпълнила със скръб. Той си спомни за среща с аржентинеца през 1998 г., когато е играл с националите. Тогава Кишишев не е имал възможността да се изправи пред легендата на терен, но пък са се засекли във фоайето на хотела, в който националите са отседнали.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмпт

    39 11 Отговор
    Стига вее с тия кръчмари!
    За 20 дена ще затворят и ореваха света!
    Пари искат. За пари реват.

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Ганьо

    19 10 Отговор
    ЧЕСТИТО, щом искате да ви управлява ХУНТАТА на ТИКВИТЕ.

    Коментиран от #4

  • 3 кмпт

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "кмпт":

    Стига веЧе с тия кръчмари!

    Коментиран от #9

  • 4 🐷 Боко ТИКВАТА

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    Всички искат кинти и плашат с протести.Аз щедро давам, а после ще се кълчите, и ще ги връщате с лихвите...хахаха.

    Коментиран от #14, #15

  • 5 Надай се коньо на зелена трева

    8 1 Отговор
    Само големи приказки. Реално почи нищо.
  • 6 Милен Петров

    23 2 Отговор
    Само тия ли са потърпевши?!?! Тцтцтц....само реват....
  • 7 Стига

    31 3 Отговор
    С тези ресторянтьори и тем подобни. Само те ли търпят загуби? Защо не питат другите как се справят и какво се случва? Явно бизанеса в България са само ресторантите. Толкова рев всеки ден. Аз и моето семейството фалирахме лятото. С много дългове, продадохме, платихме каквото има и до тук. Не съм ревал за пари от Дъежавата, защото знам че само ще си загубим нерви и време.
  • 8 Баро Вкаров

    20 4 Отговор
    Да ги затворят завинаги!
    И без тва ни гощават с ментета и кучета!
    🐕🐩🐕🐩🐕🐩🐕🐩🐕
  • 9 Баро Вкаров

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "кмпт":

    Ричард Алидагоебов ще ги вдигне на Велико народно въстание!
    🐃🐄🐃🐄🐃🐄🐃🐄🐃🐄🐃
  • 10 Само СДС

    7 13 Отговор
    99,99% от частния бизнес не е затворен, но ще бъдем солидарни със затворените! Спираме да плащаме данъци и осигуровки докато не отворите ресторантите и магазините в моловете на колегите! Неокомунистите протестират пред министерски съвет, като мислят, че заплатите могат да им ги вдигнат от там /това е поради липса на сиво вещество/, а трябва да протестират пред руското посолство и Кремъл да им вдигне хонорарите! Този вирус е в голяма услуга на нас частния бизнес, защото вдигнахме цените почти двойно в сравнение с миналата година и вие го забелязвате като отидете на пазар или каквото се сетите по двойните вече цени. Затвориха 15-20 магазина по моловете и фитнесите, но частният бизнес си е отворен и тепърва ще вдигаме още цените, съответно нашите заплати! Така че ние си вдигнахме заплатите вдигнете си ги и вие де? Протестирайте там където трябва ако искате повече пари!
  • 11 случаен

    17 4 Отговор
    тинката уволнил и изчистил всичките си работници, дали тинка като искаш да отвориш другото лято, или по другото, ще се намери кой да работи при теб, след като си спомнят какво си направил с предишните си работници

    Коментиран от #16

  • 12 авва

    11 3 Отговор
    Вие питайте по-добре, как ще се отрази на финансовото положение на хората и как същите, ще съумеят да изхранят семействата си, да си платят сметките, данъците, глобите и кредитите! Това питайте - повечето можем и без да ходим на ресторанти! Но не можем да не ядем и да живеем в мизерия, заради вас! Измислете облекчение, за хората които и без това едвам свързват двата края, а не са спрели да работят! Отложете плащането на данъците, сложете мораториум на кредитите докато трае тази обстановка и може да раздадете малко пари като помощ на най-бедните... преразгледайте социалната си политика, че уморихте хората и скоро няма да има кой да ви работи и да ви плаща масрафите!

    Коментиран от #18

  • 13 Къна

    6 3 Отговор
    Абе,на Запад правителствата плащат 80%,а работодателят нищо.Прав е Кишишев,при затворен бизнес от къде ще плати на персонала останалите 40%?от друга страна държавата прибира осигуровките на работниците ,които работодателят е длъжен да плаща.Простотия до шия.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Страдаш

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    от раздвоение,на личността,не че вие комунистите имате личност!!!
  • 16 Не случаен

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "случаен":

    Ами ще се намерят!Гладът тепърва почва!Който има повече "мазнинки",той ще оцелее!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Авва кат гледам

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "авва":

    пред министерския гладни нема,тъй че стига ривахте,бре!Кат сте гладни,ако сте,или пред министерството или си копайте гробовете и са самопогребвайте!Аман от дивани мрънкачи-тулупи както ви нарече Падишаха!
  • 19 какак

    7 1 Отговор
    Само не разбрах , като кажат "бизнеса" за кого по-точно се говори?
    А па тия с ресторантите и хотелите са толкова нагли че нямам думи. Не стига че работят на 1000-2000% печалба , а и осигуряват на минимална. Еми сега да си ядат салатите по 7 лева. И крият ддс-то и не дават фискални бележки. Абе яко лъжци.
  • 20 Христо

    3 0 Отговор
    Да каже как много фирми са одобрени по схемата 60/40 и в същото време до работниците не стига и стотинка. Да каже и кое е по-мурално, да спасяваш бизнесмен с ресторант за 200-500 000лв или да не оставяш работниците без хляб на масата! Та тоя дето реве, че щял да му иде бизнеса да се замисли, че има хора, които могат да умрат от глад.
  • 21 Centurion

    5 1 Отговор
    Много тъпо население,много!!!Просто и късогледо до безобразие ,а иначе пък не му липсва нахалство и самочувствие да се изказва по въпроси които не са за неговата малка глава, капацитет и знания!Стига ревяли,друг ги праща пред МС ,и прочие!Имитация на мерки които няма да имат никакъв положителен резултат,но трябва да покажем на Сктонаселението,че правим нещо.Резултата ще е единствено разстройване на
    малкият бизнес.Затваряме,Молове,кфета и ресторанти,игрални зали,казина,фитнес зали,но Веригите ги оставяме,предприятия и фабрики също.В Кауфланд има по 500 човек едновременно,в заводите и цеховете има хиляди ,но това според управляващите и щаба не е проблем.То Проблем наистина има,и той е в недофинансираната здравна система,в не ефективността на използване на средствата,в липсата на обезпечение на кадри,лекарства, апаратура които да поемат пациентите!Пари няма!!!Но за Самолети от 72 г има,за пробити корита,също,за строежа на газопровода прокарващ чужди интереси за НАША сметка също!!!Сега давали по 3000 на санитар,а до преди месеци се подиграваха със сестри и лекари и им даваха по 1000/1200 лв.Лекарите са в чужбина,и за това няма кой да ви лекува,за това умирате по стъпала и коридори въпреки ,че сте плащали здравни цял живот.Всичко това е в резултат на политиката провеждана от управляващите!Тъпи мой народе,за теб никой не мисли,за това финансово ти положение е трагично и катастрофално,за това умираш най рано,и си най болен.Здравната ти система къпитолира със 6

    Коментиран от #25

  • 22 Що ти не даде на Държавата

    4 0 Отговор
    Закво някой трябва да ви дава бе🤔 вие улривате оборот, оттам и данъци, окривате осигуровки и плащате заплати под масата, това всичко ощетява Държавата и в частност мен като гражданин😉 по другите Европейски Държави дават поможи защото 95% от бизнеса е на светло а тука 95% от бизнеса е в сивия сектор🙂
  • 23 маргинал

    8 2 Отговор
    Ай стига с тези кръчми бре !
    Хората нямат пари за в къщи, камо ли за кръчми...
    Кой ходи по тях...явно тие с пари ...а те са толкова май ,колкото и разните му кръчми ,барове и кафета ...
    Да се оправят ,както си могат ....

    Коментиран от #24

  • 24 Centurion

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "маргинал":

    Населението с твоето мислене никога няма да имат, и не само за кръчми!
  • 25 Густо Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Centurion":

    Мммда, точно! Само кухи лейки не можещи да мислят по-далеч от тумбака си! Не вдяват, че един затворен рестиорант за "20 дни" е всъщност убита цяла логистична верига, с целия персонал по нея. Не вдяват, че един затворен магазин не е просто само магазина с персонала и "чорбаджията - изедник", а зад него има складове, снабдяване, транспорт и др.! Бог да го прости Жорж Ганчев. Още преди 20 год. ни отвори очите за малкия, но много прост народ! Или всъщност широко ни ги затвори?!
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Стигате с тези кръчми. Мисля че са малко повече в България. Хранителните стоки с 20 ДДС пиенето с 9%.
    Ами да излизат и протестират, не е забранено.
    Таксиметровите и те искат гарантирана печалба на курс от държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове