Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 09:08 2 551 13

Почти целият кабинет е на парламентарен контрол днес

  • парламентарен контрол-
  • томислав дончев-
  • марияна николова-
  • нс

Първи на трибуната ще излезе заместник министър-председателят Томислав Дончев

Почти целият кабинет е на парламентарен контрол днес - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Двама вицепремиери и осем министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще излезе заместник министър-председателят Томислав Дончев, който ще даде информация на депутатите за политиката на правителството при преразпределение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 14.07 - 14.10.2020 г.

Веднага след него излиза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Въпросите към нея са свързани с финансовото подпомагане на туроператори и туристически агенти, разходването на публични средства от нейното ведомство и механизма за грижа за децата, чиито родители са приети в болница с COVID-19.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде информация на парламента за дейността на лечебните заведения за болнична помощ, публични предприятия, в условията на пандемия, както и за общинското здравеопазване в условията на здравна криза, предизвикана от COVID-19. Проф. Ангелов ще отговаря на въпроси и относно осигуряването на ваксини в условията на пандемия с COVID-19, командироването на лекари, тяхната правна защита и професионална застраховка на лечебните заведение.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов ще говори за причините за отчетения от БНБ срив в преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) през периода януари-август 2020 г. спрямо същия период на 2019 г. Въпросите към него са свързани още с готовността за въвеждане на стартъп визи и антикризисната програма, свързана с отпускане на безлихвени заеми на физически лица и самоосигуряващи се.

Развитието на енергетиката в България е темата на ресорния министър Теменужка Петкова, а за изграждането на стадиони и игрища ще отговаря спортния министър в кабинета Красен Кралев.

Противоепидемичните мерки при издаване на документи за самоличност – на този въпрос отговор ще даде вътрешният министър Христо Терзийски.

Реформа в политиката за пътните такси, работата на ТОЛ-системата и Националната жилищна стратегия на Република България – това за въпросите, адресирани до регионалния министър Петя Аврамова.

Министърът на информацията Красимир Вълчев ще говори от парламентарната трибуна за Стратегията за подкрепа на педагогическите кадри, както и за мерките в подкрепа на учителите в условията на епидемия.

Последен ще отговаря министърът на културата Боил Банов, към когото е отправен един единствен въпрос, свързан със скандалния случай на сватба във вила „Армира“, Ивайловград.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    27 0 Отговор
    Тиквата с жипката кога за последно стъпва в НС?!

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    Ще го дух.т скоро всичките.
  • 3 хъхъ

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Не стъпва, той презира народа си и депутатите...включително и назначената от него преЦедателка П К П
  • 4 МУТРИ ВЪН

    13 0 Отговор
    А МУТРАФОН КОГА ЩЕ ИДЕ?!
  • 5 Коментатор

    16 0 Отговор
    Доно да си подадат ОСТАВКАТА и да се махат ЗВИНАГИ.ЧАО ГЕРБ И ЛЪЖЕПАТРИОТИ !
  • 6 Целия кабинет и Тулупа , Оставка

    16 0 Отговор
    Докараха България в пропаста.
  • 7 А трябва

    11 0 Отговор
    да са на друго място , до един !
  • 8 гост

    14 0 Отговор
    По- агресивен от вируса, по страшен от рака това е ПРОСТАКА/ОСОБЕНО ОВЛАСТЕНИЯ/!
  • 9 Шаран БГ

    11 0 Отговор
    Аха, сега разбрах....Министрите отиват да контролират ТКП и останалите хрантутници !
  • 10 А тъпака от

    11 0 Отговор
    джипа, той не смята ли да се яви пред тези, които са му дали "карт бланш" да се разпорежда с парите и съдбите на 7 000 000 българи? Или го тресе страх!?!...
    Рано или късно, ще се срещне с народната "любов" и ще разбере, че чувството е като да го блъсне товарен влак.
  • 11 ВИНЕТУ

    5 0 Отговор
    Аз не подлежа на контрол !
  • 12 ПКП

    6 0 Отговор
    Аз съм дете на дивата кърджалийска пустиня.
  • 13 Капиталист

    4 0 Отговор
    Кабинетът на кабинетите? До тези чиито бизнеси са затворени от утре! Нямате много голям избор! В България или умирате от коронавирус или от глад, но второто е много много вероятно, така че в понеделник си отворете ресторантите, фитнесите, сладкарниците. кината и магазините в моловете защото така и така ще фалирате, а помощ няма да получите. Борисов след няколко месеца ще каже, че ви е помогнал, а той е комунист който се мисли за демократ, всъщност не прави разлика между двете и ще е помогнал на всички комунисти в България, които ги мързи да работят и техните семейства, а ще си мисли, че ви е помогнал на вас! И не му се сърдете той ‘’не е виновен’’ и наистина си мисли, че ‘’ви помага’’, а това вече е от компетенциите на медиците! Отворете всички и да видим как ще ви глобят всичките! Нямат такъв ресурс и не плащайте данъци и осигуровки за да се сетят, че тези милиарди които ги дават от ЕС за българския бизнес не са само за комунистите и техните семейства и фирмите близки до ГЕРБ, а за всички предприятия в България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове