29 Ноември, 2020 09:41 28 062 113

Любчо Георгиевски: От деца в Македония ни убеждаваха, че българите ще ни нападнат

  • северна македония-
  • любчо георгиевски-
  • българия

Хората са шокирани от Заев, защото не познават миналото

Любчо Георгиевски: От деца в Македония ни убеждаваха, че българите ще ни нападнат - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер на Македония Любчо Георгиевски разкри в интервю за БГНЕС, че от деца македонците са били възпитавани в комунистическа Югославия, че българите ще ги нападнат.

"Аз бях военен в Щип. През цялото време ни убеждаваха, че трябва да се борим срещу България, че тя може във всеки един момент да ни нападне. Не ни казваха да се пазим нито от гърците, нито от албанците, нито от американците, нито от руснаците. Само от България. Нареждаха ни как да се държим, как да си закопчаваме ризите, предупреждавайки ни, че внедрени български агенти само чакат да снимат пияни югославски войници като част от тази пропаганда, която я имаше дори и в училищата", уточни той.

Според него проблемът е, че след като дойде демокрацията те не са направили нищо - нито смяна на терминологията, нито смяна на историческите възприятия.

"И сега, когато Заев каза някои неща пред БГНЕС за тази обща история, по-голямата част от македонското общество е шокирана. Шокирана е, защото се намираме в нещо като военно положение, в което група от политици, между които аз, Заев, Пендаровски, Владо Бучковски, бившият министър на външните работи Денко Малевски, сме част от политиците, които са по-прогресивни и настояват историците да говорят и изследват. Историците обаче са се свили в черупките на бившите югославски схеми и не излизат от тях. И това е реалността", изтъкна Георгиевски.

Той коментира, че ако се погледне македонската историография от последните 30 години, има табу на темите от македонската история, много малко от тях се отварят.

"Не отваряме теми нито свързани с бивша Югославия, нито с комунизма. Пестеливо отваряме теми дори свързани с нашите жертви. 80 членове от ръководството на Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония (АСНОМ) са в затвора. Какво е нашето отношение по този въпрос? Не знам дори дали всички лица са честно реабилитирани. Знам, че първият президент Методи Андонов - Ченто е официално реабилитиран, но знам и че има голяма група лица, които не са. Жертвите на комунизма - това е тема, която се дискутира в страните от цяла Източна Европа", отбеляза бившият македонски премиер.

Георгиевски подчертава, че сега "навлизаме в една наистина интересна ситуация, в която ако бъдем погледнати отвън, сме една от малкото държави, обвързваща своя национален бит само с комунизма и комунистическата партия. От демократичен аспект това дори е абсурдно".

"Може би през цялото време все пак крием някои неща около Гоце Делчев и не искаме да говорим за тях. Кое е това, което прави Гоце Делчев общ герой на Македония и България? Първо, Гоце Делчев е роден в "булгар вилает" в рамките на Османската империя. Това показват документите, неговите братя, неговите родители - значи той израства в тази среда. Второ - основно училище е учил в екзархията. След това учи в Солунската българска мъжка гимназия, в която са учили всички революционери. От там отива да се обучава за български офицер в българското военно училище. След това става учител в българската екзархия. Защо обаче ние крием тази част от македонската история? Казваме само, че е бил учител. И той, и Даме, и Гьорче, и Пере Тошев, и Никола Карев - всички са били учители в българската екзархия", отбелязва той.

"Искам явно да порицая много от тези функционери на ВМРО-ДПМНЕ за това каква история разказват за отношенията между Македония и България и за фамилиарните отношения. Това е наистина върховно лицемерие", настоява Любчо Георгиевски.

"За бившия министър на външните работи, който изгради цялата си кариера във ВМРО-ДПМНЕ покрай Доста Димовска и неговото българофилство - всички знаем кой е той. Преди няколко дни гледах и бившата съпруга на бивш председател на ВМРО-ДПМНЕ - също застава против България. Поне 4-5 пъти в мое присъствие е разказвала за българско-македонската обща история, а преди три дни я гледах - плюе срещу България.

Друг приятел от Охрид над 30 години говори само за България. Сега са го сложили за председател на ветераните на ВМРО-ДПМНЕ, и той плюе срещу България. Бивша министърка, чието потекло е от фамилия с директно участие в българската власт през 1941-44 година и чието семейство също е възприемано като българофили - и тя обвинява Заев, че продава Македония.

Посланик от Брюксел, чийто баща не само че беше българофил, но и по дефиниция македонски българин - и той сега излиза с някакви философски интерпретации", коментира бившият македонски премиер и заключава: "Е, възможно ли е такова лицемерие да съществува в Македония?"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 209 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърбите

    207 2 Отговор
    Са ги учили,че при бай Тошо сме били 15 милиона, готови за атака и само чакаме да се разпаднат.
    Изостанала работа.

    Коментиран от #30, #61

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    161 8 Отговор
    Маке от Мелмак. Бръкни в архивите на Турция. Всичките маке са се писали Бугарин. И сега пак сте с Български паспорти. А че нашите продажници ще клекнат и на маке е повече от ясно.

    Коментиран от #45

  • 6 Сесесере

    29 54 Отговор
    И те и ние сме ориенталци! За това е така!
  • 7 АЛБАНЕЦ

    237 4 Отговор
    ПРОПАДНЛО ПЛЕМЕ ТЕ АЛБАНЦИТЕ ВИ ПРЕВЗЕХА И ВТОРИЯ ЕЗИК Е АЛБАНСКИ ТЕ ТРЪГНАЛИ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ПЛАШАТ ЕЙ ГЛУПЦИ ОБЕДЕНЕТЕ СЕ ЧЕ ХУБАВИЯ ВИ ЗАПАД ЩЕ ВИ ПУСНЕ ТЕРИТОРИЙКАТА НА АЛБАНЦИТЕ СТРАХУВАЙТЕ СЕ ОТ ШИПТЪРИТЕ НЕ ОТ БРАТЯТА СИ!
  • 8 КОТарАК

    142 9 Отговор
    на БГ най големият враг е Сърбия-Кемал Ататюрк

    Коментиран от #111

  • 9 Behemoth

    50 25 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Е Бойко ще оправи работа ...нали той циган!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Азбукар

    89 3 Отговор
    Любчо, а като беше премиер, какво промени? В Македония трябва да извоюват демокрацията си, да се опознаят сами. Пък после, ако искат да си останат в сръбската люлка. Да приемат миналото, каквото е било и напред с нас и Европа. По-добър вариант, но и болезнен. За да се движиш напред, трябва да изхвърлиш нещо- природен закон и принцип в физиката.

    Коментиран от #63, #84

  • 13 ЕЙ БЪЛГАРИН

    119 4 Отговор

    До коментар #4 от "мечо":

    ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН?ШИПТЪРИТЕ ЩЕ ВИ ПЛЮЩЯТ ВЕЧЕ ВИ ПЛЮЩЯТ!СЪБУЖДАЙТЕ СЕ И СЕ ВЪРНЕТЕ В АГРЕГАТНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ.
  • 14 Дългия

    129 3 Отговор
    Един народ две държави.Често ходя до Македония и хората на 70 години ни се радват и ни обичат но не смеят да го кажат,защото власта ще ги смачка.Проблема и идва от 80 години,когато започва анти българската политика.Отрязаните от нас територии останалото там население е мачкано и третирано.В Македония има над 120 000 души с български паспорт,който са доказали своя български произход за да го вземат.Има и поне още толкова без паспорти.
  • 15 Македонската

    135 3 Отговор
    т.н. държава е провеждала и провежда най- антибългарската политика в последните 70 г. Няма образование в света което да е по-антибългарски настроено- поругаване и вандализъм на войнишки гробища, паметници, паметни плочи, църкви, личности, горене на знамена, неуважително отношение към българските институции, пиратско отношение към историята, тормоз над гражданите с българско самосъзнание и пр. ТОВА Е ИСТИНАТА.
  • 16 Хо хо хо

    16 58 Отговор

    До коментар #10 от "Хо хо хо":

    Тоест Елзас да си мислят че е немски а не Френски.Та това е смешно на вски е ясно че Елзас е област във Франция.Та така и с Македония

    Коментиран от #23

  • 17 ХАХАХХА

    62 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хо хо хо":

    ДЕМОКРАТИЧЕН КОМЕДИАНТ АВСТРИЙСКИ -НЕМСКИ ,ШВЕЙЦАРСКИ-НЕМСКИ-БЕЛГИЙСКИ-НЕМСКИ ИНТЕРЕСНА ИНТЕРПЕРЕТАЦИЯ НАЛИ ТЕ БИЛИ АВСТРЙЦИ НО ГОВОРЯТ ЧИСТ ГЕРМАНСКИ ЕЗИК НО ИНАЧЕ СА АВСТРЙЦИ ДЕМОНОКРАТИЧЕСКАТА ВИ ИНТЕРПРЕТАЦИЯ Е ЗА ЗАПАДНИТЕ ГЛУПЦИ КОИТО НЕ ВИЖДАТ ПО ДАЛЕЧ ОТ НОСА СИ.

    Коментиран от #20

  • 18 Брабинеца

    84 1 Отговор
    Преди няколко години, някъде в Гърция, се запознах две-три деца, коворега някакъв диалект като в Дупнишко, Самоковско, питах ги от къде са?
    Те казаха Щип, аз пък не се сещам къде там има такова село.
    Добреп майка им ми поясни, че биле от Македония...
  • 19 Факт

    60 9 Отговор
    Ще си върнем нашата Македония!
  • 20 Хо хо хо

    9 51 Отговор

    До коментар #17 от "ХАХАХХА":

    Е в Елзас говорят френски а тоеа беше примера който дадох.И тва че в Австрия говорели немски не ги прави Германия що за тотална глупост.И в Ирландия говорят на аанглииски това правилиги част от ВБ.

    Коментиран от #26

  • 21 Каквито и

    108 4 Отговор
    Бил съм в армията по Тошово време. БА никога не е провеждала каквито и да е военни учения срещу Югославия и респективно срещу Македония. Нямаше даже разузнавателни сводки за армията на Югославия. На полигона в Сливница са провеждани стотици учения с противник - гърци,нищо,че Югославия беше на хвърлей място. Срещу сърбите учения започнаха да се провеждат чак след 1991г. и то само по карта. Тогава Югославия се разпадаше и не се знаеше на къде ще избие сръбската истерия. Срещу Македония дори и при демокрацията не са провеждани каквито и да е военни учения.

    Коментиран от #25

  • 22 Joсо

    53 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хо хо хо":

    ХоХохо,
    Не, Македония си е македонска, само да питам, рода ми по майчина линия е от Дебър ако, прадядо ми по бащина линия е зарит в някакви варници при Кочани, какво става с тези обстоятелства?
    Иначе си прав Македония отдавна е дебългализирана.
  • 23 Азбукар

    55 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хо хо хо":

    Така е. И Елзас и Лотарингия са във Франция. Но никой не кара хората там да мразят Германия, никой не им отрича корените. Точно тези територии, със сложна история, са спечелили най-много от интеграцията. Къде се намира Съдът на правата на човека. Там, както и други институции.

    Коментиран от #29, #33

  • 24 ЛЛЛ

    50 11 Отговор
    Изобщо не ни трябвате и без вас си имаме достатъчно проблеми
  • 25 Брабинеца

    5 39 Отговор

    До коментар #21 от "Каквито и":

    Не си прав.
    През 1979 година по време на Китайско -виетнамската война в Кюстендилско имаше разгърната цял танков полк на 10 км от Босилеград.

    Коментиран от #79, #106

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хо хо хо

    5 71 Отговор

    До коментар #26 от "НАМОРДНИК":

    Съвършено невярно и в Швейцария говорят немски и това не е Германия а отделна и различна държава.Второ езиково македонският не е български та да твърдиш такова нещо.

    Коментиран от #31, #59, #113

  • 29 Хо хо хо

    6 42 Отговор

    До коментар #23 от "Азбукар":

    Тука вече мога да се съглася.Това е въпрос на преговори към които трябва да бъдат включени всички заинтересовани страни Сърбия Албания и тн.Поради тяхното влияние в Македония.Но едностранното участие на България няма как да мине
  • 30 Нищо не е

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбите":

    В Чили са им втълпявали (по време на соца) , че ядем хора живи. Нучих го от чилиец преди няколко години в един чат. Като му върнах , че Пиночет все пак не е българин , доста се поизнерви..

    Коментиран от #110

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 rule

    22 2 Отговор

    До коментар #23 от "Азбукар":

    Патрисиа Каас е направила повече за Немско-Френската дружба, отколкото всички институции в двете страни взети заедно!:) Родом от Елзас! Пее само на френски!:) От сто метра и личи че е германка!:) И в двете страни я обожават! По-старото поколение де!:) Пусни си някоя нейна песен и ще разбереш защо!:)
  • 34 3449

    45 22 Отговор
    Глупавото управление на Царство България през 1915 е виновно за тази ситуация в момента. С какво са виновни тези Македонци ? По голяма част изоставени от собствения си български народ , на какво да разчитат ? Сега ние сме длъжни да ги търпим , такива каквито са . Защо никой не помисли как точно се е изпълнил ньойския договор ! И всичко е заради скапаните КОБУРГИ . Никога не мога да разбрера , защо сме нация без минало и настояще !!!

    Коментиран от #69

  • 35 Kriks

    7 57 Отговор
    Любчо Георгиевски лъже него затова го и съдиха защото е мошенник!

    Коментиран от #77

  • 36 Уди Кълвача

    27 2 Отговор
    Сигурно са учили народа в Македония за това как българските войски влизат в тила на сръбската антифашиска съпротива за да помогнат на нацистите да минат през Сърбия.
  • 37 Морфей

    3 52 Отговор
    Глупости имаме роднини в Струмица и идваха редовно на гости и такува меща не са счодешяли, че някой някога им е говорил. Измислиците на Люпчо

    Коментиран от #73

  • 38 Читател

    34 7 Отговор
    Даа. Същото лицемерие го има и у нас. Сачева, Ант. Тодоров, Биков, Ревизоро и мн. други знайни и незнайни фурнаджийски лопати. Или просто казано " Аз съм с таз ,която е на власт". За сега тези ,които бяха срещу власта ги вкараха в управлението и ' О чудо!' забравиха какво са говорили . Сега са първите най-ожестотени защитници на властта. Сещате ли се защо? .....
  • 39 Дедо

    12 10 Отговор
    Да признават, че са с Влашки корени кът шкембочо и компания там на север
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Антигерб

    51 8 Отговор
    Пропагандата е голяма работа - като виждам какво е свършила в България за омразата на някои към Русия за 20 години представете си Сръбската пропаганда насаждана на македонците вече 85 години - там са сменили поколения и тези които са са се определяли като българи (дядовците им и прадядовците им) отдавна са измрели.

    И пропагандата е била много по-силна от сега защото е нямало други източници на информация освен самата пропаганда. Въпреки че сега има и други източници на информация пропагандата пак повлиява на мнението на много.

    Коментиран от #64, #97

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ники

    42 3 Отговор
    Ще им дойде акъла,като на всеки българин,ама по трудния начин.

    Коментиран от #65

  • 45 ТаУмВзе

    27 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    И маке във своето величие пропусна, че е вече ислямизран от албанци.
  • 46 Кои македонци

    53 2 Отговор
    2018 год. возих една група до Албания имаше нещо като фестивал едни от организаторите си говореха на чист Български. И аз съвсем нормално попитах от къде от България сте, отговора беше. От Охрид.
  • 47 Миииии !

    2 49 Отговор
    Правилно са ви убеждавали. Я вижте комшиите ви, сърби, гърци и бугари, колко пъти ви нападнаха в Балканските и Световните войни, че и по-рано. Всички влизаха в Македония с мерак, ужким да ви освободят, а всъщност целта им беше да станат "Велики". Това състояние, да бъдеш десетилетия наред между чука и наковалнята, превърнаха жителите на Македония в македонци, а не сърби, гърци и бугари.
  • 48 Хо хо хо

    7 27 Отговор

    До коментар #31 от "АБЕ":

    Германците не могат да имат претенции към Белгия тъй като в много малката част където се говори езика са всъщност немски земи предадени на Белгия след ПСВ.В Белгия има две общности холандски гояоряща и френско говоряща.Ти продължаваш с тпизмите си че Австрия щото говорела немски аз ти казвам че и Ирландия говори англииски ама не е част от ВБ.А Швейцария е триезична даже четиеиезична.Македонският не е диалект ма българският а смесица между български и сръбски.
  • 49 ключаря

    20 5 Отговор

    До коментар #32 от "Дърт Вейдър":

    Е гати колко си промит - като македонците.Най-голямата глупост, която може да се каже за траките!
    Първо - траките са имали писменост много преди да се появят данайците - безписмен народ преди траките - на база на които се оформят елините, но не и гърците - писмеността е Линеар А.На нея са си писали войните от троянската война - за твое сведение там гърци или елини не са участвали защото просто тя се е провела около 15 в. пр.хр., т.е.пет века преди да почне да се оформя елинския, който между впрочем и те до ден днешен учат в училище е донесен от Финикийците.
  • 50 Мимч

    35 1 Отговор
    Истината е точно такава,каквато я описва Георгиевски и всички макета,трябва да научат това веднъж за винаги.Който от тях е против да отива в Сърбия или Албания и там да се учи както иска,но не в България и Македонско.....

    Коментиран от #52

  • 51 Сънчо

    20 6 Отговор
    Единствената оправия с македонците е да им обявим война и да я загубим. Тогава ще ни заробят и ще станем една държава и един народ.
    Най после.
  • 52 Хо хо хо

    4 35 Отговор

    До коментар #50 от "Мимч":

    Тоест ти твърдиш че Македония е България е няма как да стане.Македония е отделна държава призната от международната общност.

    Коментиран от #80

  • 53 Чочо

    45 0 Отговор
    Георгиевски в спомените си признава,че когато баща му отивал в България и модел кашкавал,той отказвал да го яде защото бил български.От това само можем да си представим каква вампирска шизофреничка антибългарска пропаганда се води още от детските градини.

    Коментиран от #87

  • 54 Опикано туркофобче

    15 12 Отговор
    Ами то и при нас така все ни повтарят, че Турция ще ни нападне....аз живея в страх, всяка вечер проверявам под леглото да не се е скрил някой турчин с голям пищак
  • 55 3333

    30 1 Отговор
    Възможно е такова лицемерие Любчо, когато усетят миризмата на власт всички българи и македонци забравят кои са и какви са били, най важното е да са във властта и да има парче от баницата за тях. Чудя се защо обикновенните македонци още ги търпят, ами не вземат да ги наритат.
  • 56 Ю Кортес

    43 1 Отговор
    Никой не им иска идентичност и език,единственото ни искане е да спрат да фалшифицират идентичност и език на отдавна не живи хора.Иначе,да се наричат както си искат.Единствените хора в РСМ,които знаят кои са и какви са са албанците
  • 57 ключаря

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "Дърт Вейдър":

    Боже, как може да има толкова необразован народ, че и да му слагат плюсове - на кое му слагате плюсове на простотията ли?
    Елините ги има 1200 години преди Източната римска империя! - кой на кого е в територията?
  • 58 ПиПи

    27 2 Отговор
    Кой ще Ви напада и за какво? Да не би да имате ресурси или друго, и история нямате даже. И едно Дърво няма в Македония къде да се скриеш. Голи чукари. Вие сами си се нападате с омразата. Я Любчо да каже колко хора официално взеха български паспорти и защо?
  • 59 българин

    31 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хо хо хо":

    Има разлика между националност и народностна принадлежност. Швейцария е отделна държава, но там има няколко етноса - германци, италианци, французи. В продължение на много години, те са получавали гражданство, някои от тях се асимилират с останалите общности и могат да се считат за швейцарци, въпреки, че по произход не са.
    По подобие в САЩ, голяма част са британци (доста ирландци има), германци, датчани, евреи разбира се и т.н. Тези, които са там от много поколения, считат себе си за американци, въпреки, че много добре знаят произхода си. Има и истински американци - индианците.
    В дн. Северна Македония (част от бивша Югозападна България) е напълно аналогично. Като територия принадлежаща на България, там е имало много българи. Там обаче са вършени престъпления срещу българския етнос след войните, част от тях се изселват в България, други насилствено са принуждавани да се отрекат и забравят произхода си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 дончичо

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбите":

    Аз бях граничар на македонската граница ...по Тошово време имах бойна готовност от патрони да стигна до Тирана плус няколко РПГ7 плус 7 картечници от новите ПКП7.62 и ако бяха заповядали да го направим щяхме да го направим е ? Правилно са ги обработвали,но все пак има и но , в отношенията ни с македонските граничари бяхме в отлични отношения. А граничарите в Македония не бяха от Македония ,а от Словения и Сърбия.Апропо ,ака заповядят и сега ще го направим ,все още мога да направя марш на скок от поне 15км за два часа

    Коментиран от #67

  • 62 Последно

    25 0 Отговор
    Георгиевски има ли български паспорт?
  • 63 дончичо

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "Азбукар":

    не си прав,Лупче има БГ паспорт и апартамент в Благоевград срещу кафенето "Бунаро".
  • 64 Сръбската

    18 7 Отговор

    До коментар #42 от "Антигерб":

    Пропаганда както пишеш ти - била голяма??? Братята сърби, албанци, косовари и хървати ни уважават и то много. Има едно петно което си насажда трайна омраза и то се нарича Македония. Сигурно много си пътувал и си наясно с нещата, но не си!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Много си прав

    8 0 Отговор

    До коментар #61 от "дончичо":

    И точно си го написал. Браво
  • 68 саеф

    40 1 Отговор
    Много изтрити коментари !?!? .Що така ? Македонците са българи и толкова !!!
  • 69 Стефан

    29 0 Отговор

    До коментар #34 от "3449":

    В голяма заблуда си приятел, историята не обхваща 50 - 100 години, а доста назад, разрови се и виж Волжка България, даже главния мюфтия на Русия в прав текст го казва - НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, на много места можеш да намериш български корени, велики сили, слаби политици, и куп други неща също влияят на историческите процеси,
  • 70 И правилно са ги учили

    1 37 Отговор
    Когато някой те е нападал два пъти, вероятността да го направи и за трети път е много вероятно. Все пак в Македония е пълно с паметници на загинали македонци срещу бугарския фашистички окупатор.

    Коментиран от #71, #76, #94

  • 71 Тиква до Тиква

    36 0 Отговор

    До коментар #70 от "И правилно са ги учили":

    Твоя дядо бил ли е фронта? Моя е бил и ми е разказа всичко. Битката при Страцин и други области. Нито един Македонец!!! Сърби и други да!!! Не си измисляй паметници на хора които не са виювали. Това е пореден ваш срам

    Коментиран от #74, #75

  • 72 Никога повече

    26 0 Отговор
    Жалката ви държавица не ни интересува. ПРосто престанете с фалшификаците и това е.
  • 73 Студент

    29 3 Отговор

    До коментар #37 от "Морфей":

    Разговарях преди около 25 години със студент журналистика от СУ.Говореше много добре български,но срещу България.Не знаех в началото на разговора,че е от Македоня.Попитах защо е срещу България.Отгорът беше:"Ние сме срещу всички,които са срещу нас".За мен беше неразбираемо защо България е нарочена за противник.Не бях чувал официално или неофициално, че сме врагове на Македония.
  • 74 Значи все пак

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Тиква до Тиква":

    Някой е воювал?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Дебърско

    16 1 Отговор

    До коментар #70 от "И правилно са ги учили":

    Кой кого е окупирал кагато няма нито държава,нито република Македония 1941г Хърватска като бивш член от Югославия е съгласна с навлизането на България във Вардарска бановона окръг от Югославия или Стара Сърбия според сърбите Хърватска е предлагала на Бълг правителство и своя дял от Западните покрайнини безвъзмезно преди 15г
  • 77 rule

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Kriks":

    Ако, теб те съдят, това означава ли че си мошенник?!:)
  • 78 rule

    9 7 Отговор

    До коментар #75 от "И защо са воювали сърбите и другите":

    Бугарите са били в Македония. Не в Северна македония. Ти, можеш ли да ми обясниш, каква е разликата между северномакедонският език и македонския?!:) И къде са останалите три части от македония?!:) Само да те спрашувам!:) Кога ке се обидините?!:) Я, знаювам,дека бугарите са ви върли врази!:) На вас са ви лепи другари шумадийците и шиптърите!:) На тех ке разчитувате!:)
  • 79 Пълен

    18 0 Отговор

    До коментар #25 от "Брабинеца":

    Глупости на търкалета. В Кюстендил имаше инженерно поделение. Ако танковите мостопоставачи и паромите са ти изглеждали като танкове,значи си пълен неграмотник.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Стефан Стоянов

    23 2 Отговор
    Кой срещу кого е бил настроен?
    През 1972 г. Тодор Живков, говорейки на Брежнев за българо-югославските отношения, му казва, че СФРЮ поддържа активно разузнаване у нас. Известно е и едно изказване на югославски генерал от 80-те години, че много бързо щели да се справят с България, ако не бил Варшавският договор.
  • 82 12345

    29 3 Отговор
    ВЕТО!Нито крачка назад.Да чакат докато проумеят истината:Македонците са БЪЛГАРИ.Предателят Бойко Методиев Борисов да не шикалкави и да не говори глупотевини.
  • 83 Бунтата

    8 7 Отговор
    Любчо Георгиевски се отказа от министерства,за да вземе български паспорт пък се пише циганин!!!
  • 84 Медицинска сестра

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Азбукар":

    И в България трябваше да я извоюваме,ама не ни се получи.
  • 85 Япа Я

    14 1 Отговор
    КАК ДА ОКУПИРАШ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВА ,И В ДОБРУДЖА ЛИ СМЕ ОКУПАТОРИ!?
  • 86 Мая

    16 1 Отговор
    Македонците са много наплашени от нас.Георгиевски е прав.Сърбите са им промивали мозъците в продължение на години и продължават да го правят

    Коментиран от #89

  • 87 Медицинска сестра

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Чочо":

    Седемдесетте години на 20-ти век се появи плакат на пиян американски войник с кока кола в ръка.Същото е,пропаганда.
  • 88 цоко

    9 0 Отговор
    Както наскоро писах , всички от върхушката на ВМРО ДПМНЕ са с български паспорти и адреси в Благоевград и София !!! А бившият министър Д.Димиоска , пръщи от интелект !Ч!! Ще цитира нейна изява на една от срещите с наще мекерета начело с Тиквата : ..." аааа ви разбрах !Вие ке ни кажете кой йе , а ние ке го фатиме и ке му йебеме макятя ..." !!! Е , какво можем да очакваме от тях ?! Е П М - всички бивши радисти ще го разберат веднага < а всички останали ще се досеъят !!! ВЕТО !!!
  • 89 Българин

    22 2 Отговор

    До коментар #86 от "Мая":

    Сърбите са враговете ни .Сърбите !!!! Македонците са просто еничари!!!
  • 90 До Любчо Георгиевски - премиер на Македо

    22 0 Отговор
    Ето, това трябваше да се прави през тези години. Не се ли направи, просто Европа няма да иска нов троянски кон. Ще започнете присъединяване, което никога няма да завърши. И по-страшното е, че българите намразват македонците, защото народът също не е забравил гладните, боси и голи македонски преселници, гонени от сърби и гърци, които идваха да се подслонятв братска България, разорена от войните...Не другаде, а в България!
  • 91 Истинският

    7 2 Отговор
    Всички Македонски политици които водят антибългарска политика, без право ,до живот, да стъпва кракът им в ЕС
  • 92 лудия

    13 2 Отговор
    Немога да разбера тези хора от македония не ги ли срам,нямат ли достойство,че срамуват да се нарекат българи.Българин не срамна дума.Сега може да се влезат в толкова чужди сайтове и да разберат какво значи българин в дъблока древност .Неможе деди ти да са велики хора борци за свобода достойни българи.А те да се отричат от дедите си .Хората които не уважават дедите си само могат да се погубят.Тоест не са с Бог.Четет повече .
  • 93 йокин

    4 1 Отговор
    Да не се''изхвърлят'',щото ЯДОХА БОЙ,при СЛИВНИЦА.

    Коментиран от #100

  • 94 Питанчев

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "И правилно са ги учили":

    Кога сме ги нападали, че не се сещам?не е лошо да отвориш някоя европейска книжка за балканските войни и ВСВ. Очевидно си учил от сърбомански учебник в северната територия. И за по кратко предлагам да ги наричаме северняците.
  • 95 В.В.П.

    2 6 Отговор
    Айде ,пак почна..Маке това,макето онова...Заобиколени от врагове и зверове..Ноооо,,,има една истина..Враг на моя враг ,е мой приятел.....Препоръчвам на бг номенклатурата,да обърне внимание на делата в Днешна България..Сега..Думата на България в ЕС,е пълна нула..Парлама..Нищо не зависи.
  • 96 БЪЛГАРКА

    7 1 Отговор
    "ПАЗЕТЕ РОДОВАТА СИ ПАМЕТ,ЧЕ ТЯ Е КАТО СВЕТЛИНАТА ! ТЯ ЗАПЗИЛА НАРОДА НИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ И ЩЕ ГО ПАЗИ ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА !" - ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ ГО Е НАПИСАЛ ???....НЕ БИВА ДА БЪДЕМ ТЕСНОГРЪДИ, ТРЯБВА ДА ПОМНИМ И ЗНАЕМ !
  • 97 Onix

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Антигерб":

    Прочети за освобождението на Гърция 1828г. и ще разбереш някой истини за "братска Русия".
  • 98 Кюстендилският

    11 2 Отговор
    Бабите и дядовците ви са българи,бе ! Нашият град половината са бежанци от Илинденско -Преображенското въстание и са чисти българи!
  • 99 Е ще видим

    13 0 Отговор
    Все пак прави му чест на Георгиевски ,че открехва вратата за причините за днешната омраза ,незнанието за истинските факти и причините за българофобията и застоя в развитието на СМ през последните 30 години.И това интервю,ще е шок за местните,но и стъпка да почне разплитането на изкривеното минало.Само така,важното е да се започне от политиците.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Вълко Червенков

    9 2 Отговор
    Люпчо Георгиевски е един от малкото северомакедонски политици,които ако бяха мнозинство,ситуацията щеше да е коренно различна.Ситуацията обаче е такава,каквато е.Компромисите свършихаСамо бой за северомакедонските цигани.

    Коментиран от #105

  • 103 Българина

    13 0 Отговор
    А нещо за албанците не ви ли учеха, как ше ви превземат без бой, а с матки и патки? Този момент са го пропуснали май.....
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Спас безделника

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Вълко Червенков":

    ГРЕШИШ, ТЕ СА СЕВЕРОМАКЕДОНСКИ ПОМИЯРИ - БЕЗ РОД, БЕЗ ПАМЕТ! ТАКИВА НЕ ТИ ТРЯБВАТ, ТЕ НЕ СА ТИ БРАТЯ. МОЯТ СТЕНЕН ЧАСОВНИК ОТ ДЯДО МИ И БАБА МИ ГО ПАЗЯ КАТО ОЧИТЕ СИ, ТАКА КАКТО ТЕ СА ГО ПАЗИЛИ НА КОЛЕНЕТЕ СИ В КАРУЦАТА ПРЕДИ 100 ГОДИНИ! ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ - ПОТОМЦИ НА ОНЕЗИ АЛЧНИ И ПОДЛИ И КОВАРНИ БОКЛУЦИ! НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ ! ДА СЕ МАХАТ! АЛБАНЦИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ ТЯХ!
  • 106 Глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Брабинеца":

    говориш. Служил съм 1980-82 около Кюстендил в поделение ПВО и ЗРВ. Всичко беше организирано за защита от гръцко нападение - местоположение, бойни дежурства, сводки,локация и данни. Дори реалните тренировки отработваха нападение от юг и нито веднъж от запад. Защо?
  • 107 висок

    2 0 Отговор
    А нас така от малки ни учеха, че Турция ще ни нападне!
  • 108 Българин

    1 0 Отговор
    Парен каша духа.
  • 109 Така...

    2 1 Отговор
    Еййй всички съседи на БГ знаят,че македонците са бълтари,само те не го знаят!Крили били ,ами четете,ровете се,искат да им вземат след време територията,и то албанците и да се присъединят към Албания и после да стигнат до Турция...македонците могеха само на Майка си Бълтария да разчитат и затова ги промиват ужасно.Нж касво да се направи,засега тотално Вето,докато прочетат и разберат историята.
  • 110 Стария

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Нищо не е":

    Те в Испания по времето на Франко са им промивали мозъците че при комунистите жените са общи и че комунистите са канибали. Познавам една възрастна жена на която са и подарили апартамента за да не се настанят комунисти в него и тя ми каза за другите неща
  • 111 Дедо Мъди

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Глупости на търкалета! Никой не ни мрази повече от макетата и ГЪРЦИТЕ!
  • 112 Македонец

    0 0 Отговор
    Любчо,ти си ПРЕДАТЕЛ за това и те изфърлиха от Македония,пропаднал тип.
  • 113 АБЦД

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хо хо хо":

    Вярно, ама в Швейцария говорят НЕМСКИ нали - не казват, че това е швейцарски, който има някаква прилика с немския, но изобщо не е немски, а е по-скоро холандски (по аналогия както се мъчат да изкарат македонския по-скоро сръбски). Ако македонците се осъзнаят, че говорят български диалект със специално изкривена граматика за отдалечаване от българския ще е малко по-добре от сегашното положение. И в Австрия немският има разлики и особености спрямо Германия, но никой не се опитва да твърди, че това е някакъв език от преди Новата ера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове