Last news in Fakti

10 Декември, 2020 10:27 10 397 27

Видеокадри от зрелищното преследване и катастрофа с тежкотоварен камион в Бургас

  • камион-
  • тир-
  • бургас-
  • преследване-
  • гонка

18-годишен криминално проявен вдигна на крак полицията в приморския град

Видеокадри от зрелищното преследване и катастрофа с тежкотоварен камион в Бургас - 1

Както вече ФАКТИ съобщи, младеж без шофьорска книжка открадна тежкотоварен камион и преобърна машината на възлов булeвaрд в Бургac cлeд преследване c пoлициятa. Инцидeнтът e cтaнaл мaлкo cлeд пoлунoщ нa кръгoвoтo кръстовище нa бул. "Cтeфaн Cтaмбoлoв". Шoфьoрът, 18-гoдишeн млaдeж oт Cрeдeц, стар познайник на полицията, e aрecтувaн. Кaмиoнът e oткрaднaт oт пaркингa нa зaвoд зa дървooбрaбoткa. Пo първoнaчaлнa инфoрмaция нямa пocтрaдaли, но материалните щети са големи

"Флагман" се сдоби с видеокадри от преследването и катастрофата, присъщи за холивудски екшън филм.

На 09.12.т.г. около 23.45 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали в районна на бл. 39 в к-с „Изгрев“ / в еднопосочна улица/ криволичещ тежкотоварен камион, като подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по ул. „Копривщица“, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“ и с десен завой по бул. „Стефан Стамболов“ в посока София.

Камионът е последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“, поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарният автомобил се преобръща в дясно, блокирайки бул. „Никола Петков“ в посока от к-с „Изгрев“ към Централна градска част и София и разсипвайки по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на камиона бил 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в к-с „Славейков“ / същият е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но предвид ковид-кризата все още не е пренасочен извън социалното жилище/. Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на камиона, паркиран в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишният младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от камиона около 05.15 ч., когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик.

Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрута на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kkk

    34 0 Отговор
    Единия полицай май бая му е насъбрал, още не беше спряла патрулката и той скокна от колата и се затича да го хване.
  • 2 Гост

    17 32 Отговор
    Момчето взе завоя супер. Да му се даде работа. Дано има повече такива смелчаги, но да не убиват невинни хора. Вече е приет в някоя банка. Бургаските батки са дъното на еволюцията, но се пак са булгари, бугари..

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 3 Медуза

    32 1 Отговор
    Този или е гледал "Бързи и яростни" и е решил да се прави на Торето BG, или и той на бас с другите в общежитието е решил да докаже, че може да свие камион и да го подкара, като накара и бургаските шерифи да го гонят. Ако името му е близо до индийските сериали или турски, хич не съм учуден.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кую

    10 26 Отговор
    Лудо хлапе. Ще стане човек от него. Ако му дадат шанс...
  • 6 Тольо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ааа без такива той е от Грудово (сега Средец)
  • 7 Ивайло

    40 3 Отговор
    И защо ми триете коментара, преди да съм го публикувал??? Такива като тоя, дето застрашават живота на толкова много хора със золумите си, заслужават да ровят камъни в някоя кариера до второ пришествие!!!

    Коментиран от #22

  • 8 Лост

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Виж и във Флагман четвъртото видео как взема десния завой до Механотехникума.
  • 9 Домакин

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Казваш ...."да му се даде работа" ...А ?
    Ако имаме закони и справедливост ,знаеш ли какво трябва да му се даде ?
    На първо място -веднага ....минимум 5 годинки ...ама не "лежане" а яко БАЧКАНЕ в някой лагер, тухларна или каменна кариера , като през това време си "заработва" и престоя , храната и ...ВСИЧКИ щети ,които е причинил ...до стотинка в едно с лихвите ...
    Да го пуснат ,едва тогава ,когато се е наплатил ...
    Този принцип трябва да залегне в Наказателното ни право ... И да се прилага ...
    Никакво "лежане" по затвори и разните му "общежития" за престъпници ,причинили някакви вреди ...Вътворяване в трудови лагери и яко бачкане ,докато възстановят щетите ... в т.ч. и средствата за престоя си в тях ...Ако ще ..."до живот" -щом се касае за огромни размери !
    Нищо нехуманно няма в това ...А е и СПРАВЕДЛИВО !
    ТЕ ТОВА Е !

    Коментиран от #25

  • 10 Venturа

    18 0 Отговор
    Сега трябва да го настанят в един друг вид Социално заведение.
  • 11 101

    34 1 Отговор
    Безсмислена маневра, много ясно че ще го хванат с този огромен камион. Чист късмет е че не убил някого о време на гонката.Боклук смотан.
  • 12 SSsss

    26 0 Отговор
    И ще го съдят,че не е спрял на полицаите,а камиона е взел за да се придвижи до в къщи(условно).Няма закони в тази държава..Мутрата Борисов,лежа 8 месеца в Панкрац-Чехия,само заради това, че е бил в кола,придружаваща откраднати коли.
  • 13 Свиквайте

    25 0 Отговор
    иде нулевото поколение, тотално увредено.
  • 14 затвор заББ

    27 0 Отговор
    ПАТЛАДЖАН С КРАДЕН КАМИОН ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ НАД 15 ГОДИНИ. ДА ЗАПЛАТИ КАМИОНА И ИНФРАСТРУКТУРНИ ПОВРЕДИ.
  • 15 Димитров

    12 1 Отговор
    Крайно време е да престанем с инерцията само да изнасяме фактите,но и да правим предложения да не се повтарят или да се минимизират!Ето поредният случай:кой да направи поправка в калпавия закон,при опит за бягство от пориция с мпс,понеге се застрашава живота на невинни,камо да това ефективна присъда!Много е трудна да се досетим ли?
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    Истината е Винаги скрита за очите.....Екзюпери!
  • 17 Димитров

    6 1 Отговор
    Крайно време е да престанем с инерцията само да изнасяме фактите,но и да правим предложения да не се повтарят или да се минимизират!Ето поредният случай:кой да направи поправка в калпавия закон,при опит за бягство от пориция с мпс,понеге се застрашава живота на невинни,само за това-ефективна присъда.Трудно ли е за досещане или има нещо друго?
  • 18 Gen Gurko

    23 2 Отговор
    Циганин от Грудово, на когото са дали социално жилище в Бургас, за да може спокойно да върши престъпления. Така ни липсва фюрера на всички!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Hater1

    2 0 Отговор
    Важното е да няма невинни жертви, пък с този да правят каквото искат
  • 21 бай Иван

    12 0 Отговор
    Този в РУСИЯ и САЩ до сега да е гризнал дръвцето.Спират го с точен изстрел.
  • 22 Трие ти го компютъра

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ивайло":

    В него има определен речник от думи! Щом напишеш някоя от тях автоматично те трие! За всеки броя от думи е индивидуален! На мен например половината български речник са ми включили! Думата м.а.й.к.а не мога да я изпиша правилно, автоматично ми трие коментара!
  • 23 Справедлив

    9 0 Отговор
    И този ли боклук ще влезе в затвора за да го храним?! Трябва да възстановят урановите мини, поне да върши нещо полезно, докато изтърпява наказанието си!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Марио

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Домакин":

    Ако имахме закони Тиквун трябваше да е в затвора
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 автофен

    0 0 Отговор
    Не разбрах,какво забранено има в коментара ми,че не го допуснаха?!Ако му дадат работа като шофьор,един вид шанс,сигурен съм,че ще е благодарен докато е жив!Така ще си плати и щетите,които ще са поне 100 000.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове