Last news in Fakti

16 Декември, 2020 07:33 4 170 141

Малинов: Омразата към русофилите трябва да се забрани със закон

  • николай малинов-
  • русофили-
  • възраждане на отечеството

''Когато бях избран за председател на „Русофили“ преди 12 години предложих една триада, около която се обединиха и ръководството, и движението'', каза лидерът на партия ''Възраждане на отечеството''

Малинов: Омразата към русофилите трябва да се забрани със закон - 1
Снимка: БГНЕС

"Партията не е създадена, а вече съществуваща. Това е стара партия, създадена през 2008 г от военно-патриотични среди. Първият ѝ председател ген. Мутафчиев е бил министър на отбраната през 1990-1991 г. Идеята да използваме тази съществуваща структура е преди всичко, защото бях поканен да обявя тази партия и защото в тези военно-патриотични среди ние виждаме много голяма възможност и поле за действие и работа, отчитайки, че възгледите ни съвпадат.

В тези военно-патриотични среди има хора, които са се клели пред знамето, в честта на пагона да защитават интересите на България и тези интереси според нас са общи. Партия "Възраждане на отечеството" е едно естествено продължение на ценностите, които изповядваме и сме развивали винаги в национално движение „Русофили“. Те са за силна държава, многополюсен свят и традиционни ценности", това отговори председателят на ПП "Възраждане на отечеството" и председател на НД "Русофили" Николай Малинов на въпроса какво го е провокирало да оглави партия, поставен от сайта "Gramofona.com".

На въпроса "Досега бяхте председател на движение “Русофили”, но се оттеглихте, казвайки, че то трябва да остане надпартийно. Кои са най-ярките дела, които оставяте във времето?", Малинов отговаря:

Когато бях избран за председател на „Русофили“ преди 12 години предложих една триада, около която се обединиха и ръководството, и движението. Това беше надпартийният характер на движението и аз съм водил много политически битки, като заместниците ми бяха от всички политически партии.

Мероприятията, които ние извършваме, са в пълен консенсус, без значение дали става въпрос за паметници или фестивали. Ние правим само нещата, за които всички сме съгласни. Всеки един регионален председател решава какво да свърши – дали да поднесе цветя на 3 март и 9 септември, или няма да го направи.

Друга инициатива, с която се гордеем, е тази с над 300 деца, които всяка година изпращаме в Русия. Да, ние го правим в сътрудничество, но това е наша идея и ние помагаме тези деца да бъдат събрани.

Само на финала на събора на язовир Копринка идват 850 души. Миналата година например успяхме да убедим руските власти студентите у нас да имат право да работят, защото това беше чиновнически пропуск. Ние се гордеем с това, което правим.

Движението „Русофили“ определено успя да стане фактор в държавата, на което симпатизира болшинството от българите. „Русофили“ може да остане такова, само ако бъде надпартийно''.

''Ще добавя и още нещо, което досега не съм казвал. Не препоръчвам на нито един народ, на нито една държава да се въоръжава с този инструментариум русофобията, съвременният фашизъм. Никой няма да спечели от това, че е носител на русофобията.

Неофашистите искат да изградят своите тези на базата на омразата. Това е нещо, което трябва да бъде забранено със закон. Значи за ромите, за гейовете и за правата на малцинствата е едно, а за русофилите, които сме болшинството от народа, е друго?

Чакайте, нали демокрацията е все пак управление на болшинството. Какво правим тогава с него? Мачкаме го? Защо? Или защото ние обичаме Русия, трябва да мразим някого. Така ли? Ами аз харесвам Франция, аз съм франкофон. Издател съм години наред на вестник „Монд дипломатик“. Откъде на къде някой ще ми приписва, че понеже съм русофил, трябва да мразя примерно Бийтълс ли?'', запита Малинов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    102 55 Отговор
    Малинов ти си голям зад ик първо обичай България.

    Коментиран от #12, #108

  • 2 мислещ

    100 41 Отговор
    "Филството", касаещо държави, различни от България, по принцип клони към държавна измяна.

    Коментиран от #13, #27, #30

  • 3 Другаря Христов е руски патриот

    92 47 Отговор
    Национален предател
  • 4 Последния Софиянец

    60 48 Отговор
    Между народите няма омраза.Който е ходил на черноморието знае.Само политиците си ги мерят.
  • 5 БОЗА

    29 71 Отговор
    Американофилите явно ги пази такъв закон...но таен...креслив са... ;-)

    Коментиран от #11, #16

  • 6 von rosen

    77 47 Отговор
    цървул демокрацията не е управление на мнозинството а допуска наличието и на опозиция..заминавайте за русия цялата пасмина и там си играйте на демокрация и на закони..капишш
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българина

    44 120 Отговор
    Всеки русофоб е ПРОДАЖНИК, а НЕ БЪЛГАРИН.

    Коментиран от #129, #140

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    45 113 Отговор
    Мястото на България е до Русия, а не до Сащ.

    Коментиран от #44

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТтТ

    65 28 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    Точно, омразата не е към руснаците, а към тяхната кремълска диктаторска политика!

    Коментиран от #101

  • 13 Искаш да кажеш че

    29 49 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    всички герберасти наведени пред ЕС и отричащи българските интереси и ощетяват България,трябва да бъдат разтреляни ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 pepy

    82 36 Отговор
    "Омразата към русофилите трябва да се забрани със закон"

    По-добре е русофилството да се забрани със закон. Тогава няма да има омраза към русофилите, a и много други проблеми ще отпаднат...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 123

    61 23 Отговор
    Русофили и Туркофили да емигрират в тези страни за които толкова милеят, щом там е по хубаво и искат да живеят като гражданите на тези
    2 страни и по тяхните обичаи и закони.Никой не ги спира, не са им отнели паспортите и забранили да пътуват и емигрират, и им е опрал пистолет в главата да ги кара принудително да живеят в България. Както и нямат никакво право тези туркфили и русофили да натрапват своите желания и доктрини върху другите граждани.

    Коментиран от #102

  • 18 Николай

    58 23 Отговор
    Скрий се предател, отдавна трябваше да си в затвора осъден за държавна измяна.
  • 19 РУСОФИЛИТЕ.....ПОДЛОГИТЕ НА РУСИЯ

    47 22 Отговор
    ТВА ДА НЕ ТИ Е СОЦА ДА ЗАБРАНЯВАШ......
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПСР

    49 16 Отговор
    Този човек съвсем е изперкал.Къде приравни фашизъм и русофобия,не знам.Русофил съм спрямо тяхно изкуство-кино,поезия,художници,литература.Фоб съм по отношение на техни,държавни политики във времето и сега.Ама не мразя.Някои неща харесвам,други-не.Същото ми важи и за американците.Или за европейците.Може ли да е толкова промит мозък този?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Sofia

    11 18 Отговор
    Вceки дoшъл в грaдa oт рaзни ceлищa , кoитo зa дa ги нaмeриш , първo трябвa дa ce изгубиш cлeд кaтo ce пoшмaткaт и cмeнят някoлкo рaбoти , къдeтo ecтecтвeнo иcкaт дa ce рaбoти , прoбвaт в пoлициятa и aкo нe мoгaт дa cтaнaт пoлицaи , cтaвaт тaкcимeтрoви шoфьoри.
  • 26 Sofia

    62 29 Отговор
    Руcoфилчeтa, дa ви oбяcня c думи прocти. Руcия нe cпaзвa eлeмeнтaрни мoрaлни нoрми и мeждунaрoдни дoгoвoрeнocти. Нaпaдa cвoи cъceди, избивa ги и им oтнeмa тeритoрии. Вoди прoпaгaндни вoйни cрeщу цивилизoвaния cвят и ce cтрeми дa oтcлaби и рaзруши EC и НAТO, oргaнизaции, нa кoитo Бългaрия e члeн. C eднa думa вoди вoйнa cрeщу тях. Т.e. вoди вoйнa и cрeщу Бългaрия. Нa прocт eзик - Руcия e врaг нa Бългaрия. И виe, пoдкрeпяйки руcкитe интeрecи cтe врaгoвe нa Бългaрия и нaциoнaлни прeдaтeли.
  • 27 Фобството говори за ненавист, която

    11 19 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    е много по-вредна и за обществото и за конкретния индивид. Омръзна ми от всякакви различни.... фоби, които си мислят, че омразата към други народи ги прави най-големите родолюбци и патриоти. Може да се защитават интересите на България и без да се плюе по други народи. Не може да заклеймяваш обобщавайки и поставяйки цели нации под един знаменател. Може да не харесваш нечия политика, нечии антибългарски изказвания и прояви, но да отричаш хубавото е проява на меко казано лош вкус, недалновидност и в крайна сметка е срещу българските интереси.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мислещ

    8 12 Отговор
    Категорично да.
  • 30 мислещ

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    Категорично да
  • 31 Вън от България

    47 16 Отговор
    Да му бъде отнет паспорта и гражданството. Не само на него, а на всички прокрадващи интересите на други определени държави и политики. Ние сме в Евросъюза. НЕ СМЕ НИТО АМЕРИКАНСКИ ЩАТ, НИТО РУСКА РЕПУБЛИКА, НИТО ТУРСКИ РОБИ. Всеки подобен на този плужек, трябва да бъде изгонен от България, с черен печат. Без значение български гражданин или чуденец.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тръмп

    42 21 Отговор
    Мръсен комуноиден предател е Малинов и всички русофили!!!:):):)

    Коментиран от #55

  • 34 скай

    44 14 Отговор

    До коментар #28 от "Sofia":

    Малко ли руски агенти на кгб има заселени по черноморието.Пишат по форумите и се представят за Българи.
  • 35 Ха ха ха

    10 40 Отговор
    Айде слугинажа в кухнята и да не се прави, че може да мисли. От подаване на зад*ика наляво и надясно сме се превърнали само в зад*ик, скъпи българи.
  • 36 Сър Пичук

    16 39 Отговор
    След като си имаме турска партия, защо да няма и руска?!!?
  • 37 БСП КОМУНОИДИТ.....ДЪЛГАТА РЪКА НА РУСИЯ

    33 14 Отговор
    ТОЯ Е ГОЛЯМ НАГЛЕЦ....АМА НЕ Е ПОЗНАЛ
  • 38 007

    17 7 Отговор
    С емоции не създават истински ценности. Има за какво да се цени Русия и толква също да не се уважава. Когато четеш руски класици и след това започнеш дори и Дикенс, усещаш блудкавост. Но нека да не се правим на руснаци в политика, техника, икономика, начин на пиене.... поне сега имаме донякъде избор.
  • 39 von rosen

    30 8 Отговор
    честно е май след наскоро приетите закони в русия
    да има реципрочни мерки и туй момче и сподвижниците им да бъдат обявени за чуждестранни агенти..чудно ми е защо хора които не искат да живеят в демократичен строи започват да скимтят че им се нарушават демократичните права
  • 40 big

    14 11 Отговор
    Аз не мисля, че има омраза. По-скоро едни хора търсят чрез това някаква политическа или социална реализация. Други с изключително ниска култура, знания, дори необразовани просто следват по някаква причина предните без дори да се замислят за глупостите които ръсят! Когато човек има знанията, чете и е запознат със ситуацията има и достатъчно умствен багаж да анализира и прецени, няма нужда от русофобство.

    Коментиран от #54

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БСП......ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    27 6 Отговор
    БСП=РУСОФИЛИ
  • 43 Влад

    19 62 Отговор
    Народът на Българи обича Русия! История,език и култура не могат да бъдат заличени! Нашата цел е запазване на добрите връзки и изграждането на мостове между нашите две страни..

    Коментиран от #127, #138, #141

  • 44 ТО ЗАТОВА

    37 12 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    2 милиона и кусур нашенци емигрираха на Запад,в т.ч. и Щатите......
    Щото е ,,кофти,,..?..Ма никой не се е затърчал,към любимата ти Раша......Защо ли....??? Само питам и отговор не искам.....

    Коментиран от #112

  • 45 ФАКТИТЕ СА...БЕЗМИЛОСТНИ:

    25 10 Отговор
    ЕДНА ЧАСТ НАИСТИНА ОБИЧАТ...РУСКИЯТ НАРОД И...НЕНАВИЖДАТ КОМУНЯГО-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ДИКТАТОРИТЕ ОТ КГБ , УЗУРПИРАЛИ ВЛАСТТА ОТ 100г. В РУСИЯ!
    ЧЕР'ВЕНАТА ИЗ'МЕТ Е ПО-ВРЕДНА И ПРЕСТЪПНА ОТ НАЦ-СОЦИАЛИЗМА!
    ТОЗИ БЪЛГАРОФОБ И РУСОРОБ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 хахаха

    29 6 Отговор
    По-скоро русофилията трябва да се предотвратява с ваксина, като ковид-1!
  • 48 хахаха

    35 8 Отговор

    До коментар #32 от "Последния Софиянец":

    От протестите ли, от ковид ли, от що ли изтрещяхте толкова чак?!? Каква обща "кръв" видяхте между нашия и руския народ?!? Една майка ли ни е раждала?!?
  • 49 !!!?

    35 5 Отговор
    Ненавиждането на предателите не е омраза към русофилите !!!?
  • 50 Софиянец

    30 7 Отговор
    Червена зараза е забранена със закон, а аз ти казах че се пътник, щом сам не искаш да хванеш влака за мацква

    Коментиран от #52

  • 51 Калинов

    33 9 Отговор
    РУСОФИЛИТЕ трябва да БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ и съдени по закона за ХИТЛЕРИСТИТЕ!!!
  • 52 ГОСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #50 от "Софиянец":

    Мацква.......!!!!!.......ХАХАХАХА...АХАХАХА......
  • 53 Само да питам

    21 7 Отговор
    Тва русофилството някаква диагноза ли е или обикновена идиотия ?
  • 54 Изглежда

    24 6 Отговор

    До коментар #40 от "big":

    не си учил истинската история на България и не си живял в концлагер България!

    Коментиран от #80

  • 55 Грогу

    13 29 Отговор

    До коментар #33 от "Тръмп":

    За Малинов не знам , но никой не мрази германците заради Хитлер и нацизма, защо трябва заради Сталин и комунизма , руснаците да бъдат мразени . В България те никога няма да бъдат мразени , защото народът има памет и каквито и правителсва да ни управляват , кавото и да пишат в учебниците , това няма да се промени .
  • 56 Мемфис

    28 9 Отговор
    Всички русофили трябва да бъдат осъдени за национално предателство!!!!

    Коментиран от #60

  • 57 БиБи Кинг

    21 6 Отговор
    Правилно се е изказал товарещ Малиновский, ибрикчийството не е престапление, призванье е!
  • 58 Ужас

    23 5 Отговор
    Не знам кой да мрази чак толкова руснаците в БГ...но в Дания изпитват абсолютна омраза към тях.а и не само там....само да кажеш.че ваксината им е може би добра...лелеиие ужас..нищо подобно.отсега знаят.че ваксината им е фалшива...това е пример.Не знам защо сега излизат такива новини в БГ.странно е.Трябва да сме Българи и никакви други.
  • 59 Гост

    29 10 Отговор
    Русофилите трябва да бъдат изгонени от България!
  • 60 Грогу

    8 22 Отговор

    До коментар #56 от "Мемфис":

    Защото ти си казал ли ? Ти си същия като македонците , подъл неблагодарник , който отрича историята собствения си народ .
  • 61 !!!?

    18 8 Отговор
    Русофил - ин витро заченато отроче на "вечната дружба", което всеки момент е готово да предаде България на Русия !!!?
  • 62 Malinov

    25 7 Отговор
    Малинов не е идоит, нито "полезен идиот". Човекът заработва доста добре и знае какво прави. Не изключвам един ден в училищата и ведомствата да има негов портрет, а дечицата да учат как българите са го мъчили, заради любовта/добре платена/ му към Рашка. Малинов може и с Македония компромис да направи, нещо като другаря Димитров.
  • 63 ТУРКОФИЛИ

    7 28 Отговор
    ЗА 7 ГОДИНИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ПОДКРЕПА НА МЕДИИ И ПРАВИТЕЛСТВО СЕ НАСАЖДАШЕ КСЕНОФОБИЯ И РАСИЗЪМ КЪМ РУСКИЯ НАРОД!ФАШИЗМА КОЙТО БЕШЕ ЗАБРАВЕН СЕ ЗАВЪРНА С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА ВСИЧКИ ОФИЦИАЛНИ СТРУКТОРИ.ГНУСНАТА ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА СЕ НАСАЖДАШЕ ОТ ВСИЧКИ МЕДИИ!САМО ТУРКОФИЛ МОЖЕ ТАКА СИЛНО ДА МРАЗИ БРАТСКИЯ СИ ГЕН НА РУСИЯ.

    Коментиран от #130

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БОЗА

    8 27 Отговор
    Умишлено изчаках да се понатрупат постове...оказва се,че Малинов Е ПРАВ...доказателство,за това са немалка част от коментарите под статията... ;-)

    "Малинов: Омразата към русофилите..."
  • 66 БОЗА

    9 23 Отговор
    Умишлено изчаках да се понатрупат постове...оказва се,че Малинов Е ПРАВ...доказателство,за това са немалка част от коментарите под статията... ;-)

    "Малинов: Омразата към русофилите..."
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Malinov

    30 6 Отговор
    Има нещо дълбоко патологично и шизофренно в т.нар. българско русофилство. Не познавам образован човек, който да приеме такова определение за себе си. Второ, Русия стори каквото можа и продължава с убиване на българщината. Помогна на Сърбия на превърне българите там в торлаци и шопи, а в македония в македонци со македонски язик и идентитет. Русофилството у нас е мазохизъм, колкото повече Рашката ни тъпче, любовта ни расте към нея.

    Коментиран от #72, #73, #128, #139

  • 69 Аве Майн Кампф

    21 5 Отговор
    По правилно е да се каже , че омразата на русофилите към България трябва да се забрани със закон , както и комунистическата партия и останалия слугинаж на мАсква .....
  • 70 Malinov

    28 6 Отговор
    Джо Байдън за Русия: "Всички опити на Русия за световно господство завършват с купонна система и опашки за хляб".
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ХАХАХА

    17 3 Отговор

    До коментар #68 от "Malinov":

    Бий ма...обичам та......образно казано......хахахаха.......
  • 73 Грогу

    5 19 Отговор

    До коментар #68 от "Malinov":

    Паталогично е да помниш престъпленията на Сталин,а да не помниш престъпленията на Хитлер .Защото няма германофоби.

    Коментиран от #81

  • 74 Malinov

    24 5 Отговор
    Престъпленията на Хитлер срещу бабите и дядовците ни, не помня. Кой е по по-най садист- Сталин или Хитлер- питай поляците, украинците или кримските татари.
    У нас, дядовците ми бяха репресирани от българските сталинчета, това го знам много добре. Не се забравя.

    Коментиран от #78

  • 75 !!!?

    27 0 Отговор
    Русофилството и неговите ментори !!!?

  • 76 Malinov

    22 0 Отговор
    Такава ми работа.

  • 77 Ушанков

    25 3 Отговор
    С какво да бъдат уважавани руснаците по света? От там идва информация за държавна мафия, убиваща инакомислещите хора. Измами в спорта, пак с подкрепата от държавата. Разпалване на конфликти в съседни страни. От към техологии, едни ракети и танкове, а за хората само 3d картинки и видеа. С какво да ги уважаваме руснаците?
  • 78 Грогу

    2 20 Отговор

    До коментар #74 от "Malinov":

    Ако става въпрос за репресии ,аз също имам каво да кажа , но няма отварям стари рани . Въпросът е , че не може да се заклеймява цяла нация , заради престъпленията на политически режим . За това направих сравих сравненито

    Коментиран от #79

  • 79 Malinov

    25 5 Отговор

    До коментар #78 от "Грогу":

    Грогу, аз нищо не съм заклеймявал. Вие и подобни на Вас заклеймяват българската нация, като я обричате на русофилство. Всеки народ си заслужава управлението. НЕ ИСКАМ ТАКИВА КАТО ВАС/РУСОФИЛИ ДА МИ УКАЗВАТ КАК ДА ЖИВЕЯ. ОСТАВЕТЕ НА МИРА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #82, #105

  • 80 big

    6 30 Отговор

    До коментар #54 от "Изглежда":

    А коя е истинската история? Тази която: отрича фашизма в България, отрича зверствата на армията ни в тогавашната Македония и Северна Гърция, убийствата на деца и лагерите у нас? Тази история, която отрича реалните постижения след 9.09.44 г. - пътища, икономика, здравеопазване, селско стопанство, образование и т.н. Разбира се, че тъпанари и службогонци е имало тогава, има ги и сега и то много кресливи, Относно лагерите не съм бил там, но явно не съм попаднал на горните, иначе винаги съм бил против тъпотиите и досието ми го доказва, черно на бяло!
  • 81 Аве Майн Кампф

    28 4 Отговор

    До коментар #73 от "Грогу":

    Защото Сталин е най-масовия убиец в историята на човечеството и пред него всички останали са кото невръстни дечица .....
  • 82 Грогу

    9 25 Отговор

    До коментар #79 от "Malinov":

    България се управлява от ЕС , а не от русофили . И се скача срещу всеки , който каже ,че не мрази руснаците . Това е политика. Повече няма да пиша .

    Коментиран от #84, #125

  • 83 Айде моля Ви

    15 1 Отговор
    Факти четат библията, като дявола.
    Тоз Малинов е казал: "Неофашистите искат да изградят своите тези на базата на омразата. Това е нещо, което трябва да бъде забранено със закон."
    Но разбира се, човек мразеш руснаците, може и да не е "фашист" задължително, както този господин иска да внуши...
  • 84 Malinov

    24 5 Отговор

    До коментар #82 от "Грогу":

    Грогу, никого не мразя, нито Вас, нито Вашите руснаци. С това агресивно манипулативно натрапване на русофилщина у нас сте прездизвикали обратен ефект, вече. В изказванията Ви и на подобни като Вас, няма умереност и обективност, отнапред се поставя някакво мистично "русофилство", от позицията на което се унищожава всичко, което не му се подчинява. Благодарение на "русофилството" сега сме най-зле в ЕС, но доста по-напред от Русия и страните от бившия СССР. Затова Вие с "русофилството" искате да се върнем в орбитата на Русия. Отново.
  • 85 Гого

    7 29 Отговор
    Русофилството е вътрешно чувство в българите, възникнало след освобождението на България от Османското владичество. Може да се каже, че то разцъфтява още по време на Руско-Турската Освободителна война (1877-!978). Малко по-късно възникават и други филства и фобства. Русофилството, обаче, е равностойно на ПРИЗНАТЕЛНОСТ към братята освободители. Спомнете се августовските сражения на Шипка през 1878 г., спомнете си за Иван Вазов, патриарха на Българската литература, възвеличал подвига на руските солдати!
    22 септември 1908 г., СЪЕДИНЕНИЕТО.
    Руската империя не желае военен конфликт на Балканите и се заема да посредничи в преговорите. Тя се съгласява да погаси дълга към Османската империя, вместо България, останал още от Руско-турската война от 1877-78 г., в замяна на което Високата порта се отказва да иска обезщетение от България и признава независимостта й. Oфициално това става на 6 април 1909 г., след което в продължение на 10 дни европейските сили признават България за царство и за независима държава.
    В двете Световни войни сме противници на СССР. През 1945 г. България е поставена на страната на победените! Всички държави от победилия блок, САЩ, Великобритания, Франция и дори Югославия настояват да се отнеме територия от България. Благодарение на СССР не е премахнат нито един квадратен метър Българска земя!
    По време на социализма, пак СССР помогна на изостанала България за около 20 години да се превърне в индустриална страна. Нито една чуждестранна военн

    Коментиран от #87, #94

  • 86 Гого

    8 29 Отговор
    / Продължение от коментар 85 /
    В двeтe Cвeтoвни вoйни cмe прoтивници нa CCCР. Прeз 1945 г. Бългaрия e пocтaвeнa нa cтрaнaтa нa пoбeдeнитe! Вcички държaви oт пoбeдилия блoк, CAЩ, Вeликoбритaния, Фрaнция и дoри Югocлaвия нacтoявaт дa ce oтнeмe тeритoрия oт Бългaрия. Блaгoдaрeниe нa CCCР нe e прeмaхнaт нитo eдин квaдрaтeн мeтър Бългaрcкa зeмя!
    Пo врeмe нa coциaлизмa, пaк CCCР пoмoгнa нa изocтaнaлa Бългaрия зa oкoлo 20 гoдини дa ce прeвърнe в индуcтриaлнa cтрaнa. Нитo eднa чуждecтрaннa вoeннa бaзa нямaшa нa тeритoриятa нa НРБ дo 1989 г.
    A ceгa имa вoeнни бaзи нa CAЩ, кoитo нe cи плaщaт нaeм, a руcкитe ядрeни рaкeти ca пoд прицeл. Eтo тoвa дoнece руcoфoбcтвoтo. Кoлoниaлнa Бългaрия, дeмoгрaфcкa кризa, ниe cмe 6 800 000, кaтo вcки бoжи дeн нaмaлявaмe c 150 дo 200 души. Тoпи ce Бългaрcкaтa нaция! Вce пo-нeгрaмoтнa и зaвиcимa oт чуждитe държaви.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 хахахахахах

    26 3 Отговор
    Русофилите в сибир. А гого лъже като разпран сигойнер
  • 90 😂😂😂😂😂😂...

    29 1 Отговор
    Сериозно ли?..че и със закон..😂, още един луд..😂😂, че кой българи ви мрази бе????, вие мразите България и българите, защото работите против родината си, за интересите на чужда държава, която всячески се опитва да ни навреди, никой българин не мрази обикновените руснаци, отношението ни към тях е приятелско, негативното отношение е към управляващите тази страна..без значение дали са царисти, комунисти или Путинисти, винаги са работили в ущърб на националните ни интереси. А ти си тяхна слуга.
  • 91 Европеец

    27 4 Отговор
    Този Малинов е една руска подлога!
    Партията била създадена от военните среди, по негови думи... в историята ни има военни преврати извършени срещу царя ни, а по късно и срещу законното българско правителство, тъкмо от такива пусоподлоги от военните среди!
    За национално предателство доживотен затвор за него, за президента, който размахваше юмрук и купнееше да се пролее българска кръв, да загинат българи, само и само той да властва! Доживотен затвор за тях, така биха постъпили в САЩ, която е най-голямата демокрация в света!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 даааа пагона

    13 4 Отговор
    ..да не забравяме,че все хора с/под пагон обезчестиха българите и България.
    Не го направиха обикновените,отрудени и бедни хора....
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Казуар

    14 3 Отговор
    Какво ще се случи с другаря Николай Малинов ако е руски гражданин, и изпраща писма до западни служби как трябва да се смени управлението на Русия. И не трябва ли да има закон срещу руските хибридни атаки срещу България.
  • 96 Даа !

    1 7 Отговор
    Благодарение на страстната любов между Филчо и Фобчо, я вижте как е цъфнала България. Още малко и ще върже.
  • 97 5567

    20 1 Отговор
    Аксаков- Всеки триумф за България е трагедия за Русия.
  • 98 Гогогого

    5 24 Отговор
    До Гого

    Благодарение на Русия/СССР се запази българщината в Сърбия/Югославия/РСМ
    Благодарение на Русия/СССР не се даде и милиметър българска земя на Сърбия/Югославия/Гърция
    Благодарение на Русия/СССР не се допусна енергийна зависимост на България
    Благодарение на Русия/СССР не се допусна подмяна на историческите факти в учебниците по история на България
    Благодарение на Русия/СССР се разпространи руската славянска азбука, език и култура в средновековна България

    Коментиран от #104, #110

  • 99 Обратното

    22 3 Отговор
    на заглавието.Русофилите трябва да се забранят със закон.
  • 100 Според мен

    20 1 Отговор
    Та този иска да ми каже да имам чувства според законякои. Ами като си толкова влюбен в Русия, хващай си пътя и - там. Ние българите си обичаме БЪЛГАРИЯ!
  • 101 ЛЛЛ

    3 18 Отговор

    До коментар #12 от "ТтТ":

    а ти можеш ли да ми посочиш в статията къде се споменава че България не се обича? Би ли живял в държава която не обичаш, та това дори не е нужно да се казва защото се подразбира
  • 102 ЛЛЛ

    5 20 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Не ми пречи да живея в родината си и да симпатизирам на Русия. Защо трябва да харесвам Америка или Германия непременно? Това ли е демокрацията - да ми налагат кой да харесвам и кой да мразя? Е пик@я на тази демокрация тогава

    Коментиран от #106, #119

  • 103 Гого

    5 22 Отговор
    Благодарение на САЩ/ЕС станахме колониална държава и 4 месеца има протести на площада. Благодарение на САЩ/ЕС всичко - злато, вода, суровини, и т.н. е дадено на концесия и е налице пълно ограбване на останалия жив и беден български народ, с външен дълг, който сега децата, които са в детската градина, ще изплащат докато са живи. Благодарение на САЩ/ЕС над главите ни са се прицелили руските ракети, които не може да ги спре защитата на най-бедната и изстрадала България. Благодарение на Русия/СССР имахме 300 000 армия, въоръжена с най-модерното за времето си оръжие, включително ракети СС. Гогогого..го..го...
  • 104 ГогоГогоГ

    4 20 Отговор

    До коментар #98 от "Гогогого":

    Блaгoдaрeниe нa CAЩ/EC cтaнaхмe кoлoниaлнa държaвa и 4 мeceцa имa прoтecти нa плoщaдa. Блaгoдaрeниe нa CAЩ/EC вcичкo - злaтo, вoдa, cурoвини, и т.н. e дaдeнo нa кoнцecия и e нaлицe пълнo oгрaбвaнe нa ocтaнaлия жив и бeдeн бългaрcки нaрoд, c външeн дълг, кoйтo ceгa дeцaтa, кoитo ca в дeтcкaтa грaдинa, щe изплaщaт дoкaтo ca живи. Блaгoдaрeниe нa CAЩ/EC нaд глaвитe ни ca ce прицeлили руcкитe рaкeти, кoитo нe мoжe дa ги cпрe зaщитaтa нa нaй-бeднaтa и изcтрaдaлa Бългaрия. Блaгoдaрeниe нa Руcия/CCCР имaхмe 300 000 aрмия, въoръжeнa c нaй-мoдeрнoтo зa врeмeтo cи oръжиe, включитeлнo рaкeти CC. Гoгoгoгo..гo..гo...

    Коментиран от #124

  • 105 ЛЛЛ

    2 22 Отговор

    До коментар #79 от "Malinov":

    Заради това че има различно мнение ти изкара Грогу предател бе. Я се осъзнайте малко, ние не сме стадо и всеки може да има различно мнение
  • 106 Тц..тц..

    22 4 Отговор

    До коментар #102 от "ЛЛЛ":

    Симпатизирай си на Русия колкото си искаш, никой няма да те упрекне, никой на сила не те кара да обичаш, Америка или Германия..какви глупости пишеш? Кое е демокрация според теб? Можеш ли да обясниш?, вместо да пикаеш на нея, по добре вземи едно въже и нещо по-тежко, избери си едно по-дълбоко място в някой язовир. Пикай там.

    Коментиран от #107

  • 107 ЛЛЛ

    2 19 Отговор

    До коментар #106 от "Тц..тц..":

    А според теб кое е демокрация? Да налагаш на някого кой да харесва и кой да мрази? Не четеш ли коментарите? И вместо да ми препоръчваш да ходя някъде иди се обеси защото с такива като теб промити мозъци е пълно. Аман от безмозъчни същества
  • 108 Българин

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    русофил = туркофил = сърбоман = българофоб
  • 109 Аве Майн Камф

    18 2 Отговор
    Вече започнаха да зачестяват безпризорните изяви на проруските подлоги , НО и с това ще се справим скоро ....... когатопламнатпещите .....отново .

    Коментиран от #111

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ЛЛЛ

    1 20 Отговор

    До коментар #109 от "Аве Майн Камф":

    А ти знаеш ли какво означава Майн Кампф и ако да какво съдържа? На тези, които се позовават на Майн Кампф, през 1945г руснаците им забиха нещо червено на друго място /става въпрос за червеното знаме на Райхстага/
  • 112 Бат Мишо

    4 17 Отговор

    До коментар #44 от "ТО ЗАТОВА":

    Аз ся не разбрах Русия ли е виновна 2 мил българи да избягат от българия - това ли е тезата ти- че Русия е пълнила шкафчето на маркуча ли искаш да кажеш или че Албаня ни изпревари и бомбардирана Сърбия се живее по добре от у нас и даже Румъния ни сложи в джоба си -е виновна Русия ли ти е тезата

    Коментиран от #113

  • 113 Бат Мишо

    4 15 Отговор

    До коментар #112 от "Бат Мишо":

    ПС Таквис кът тебе дет ривтунят че Русия газела международното право са ми много смешни и ми напомнят приказката за гредата в своето око и сламката в чуждото .....ТИ ГАНЪО КЪТ ПРОИЗВЕЖДАШ И ПРОДАВАШ КАЛАШ И МАКАРИЧ В АРСЕНАЛ бец за плащаш и лев на Русия 30 ШИВАНИ ГОДИНИ -ко праиш с международното право и патенти ЩЕ МИ ОБЯСНИШ ЛИ ...или ся говорим за Русия за нашто накъкано дупе не говорим....партенко еврейскосъюзна

    Коментиран от #114

  • 114 Бат Мишо

    5 16 Отговор

    До коментар #113 от "Бат Мишо":

    ПС 2 ИМАШ ли идея колко МИЛЯРДА ДОЛАРА сделки реализира Арсенал ЕЖЕГОДНО от продажба на РУСКО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ правейки ГИГА МРЪСНА конкуренция под кръста на руския ВПК - В НАРУШЕНИЕ НА ВСЯКАКВО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ....Минава ли ти през ума КОЛКО ДЪЛЖИШ ЗА ПАТЕНТА И НЕРАЗРЕШЕНОТО МУ ПОЛЗВАНЕ ....Тва е като Русия да произвежда Българска роза ....И Русия си мълчи НИЩО ЧЕ Я ПЛЮЕШ -я провай да произвеждаш Кока Кола с надпис маде ин българия БЕЗ ОДОБРЕНИЕТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ и да прибереш сичките пари да видиш САЩ къде ще те напъхат ПО БРАТСКИ ....

    Коментиран от #115, #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Бат Мишо

    5 14 Отговор

    До коментар #114 от "Бат Мишо":

    Че в целия свят ни се смеят и сочат с щур , в Полша официози ни наричат новия 3 ти свят ,че румънските прокурори по нац телевиция цаявяват че ни управляват престъпници , че в Испаниья разследват маркуча , Русия ли ги е накарала до го направят ....ъ ко викаш не те чувам

    Коментиран от #117

  • 117 Бат Мишо6344

    4 16 Отговор

    До коментар #116 от "Бат Мишо":

    И КО ИЗЛИЗА - ти ако произвеждаш и изнасяш незаконно оръжие и боеприпаси 30 год АПРОПО НАЙ ПРОДАВАНОТО И ТЪРСЕНО В СВЕТА ЛЕКО СТРЕЛКОВО - е ДРЕБНА РАБОТА - обаче ако Русия защити руски граждани в Крим от десен сектор фашисти СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ става ГРУБО ПОГАЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО ....нали правилно съм разбрал или ще ме обориш някък си че гредата в твоето око е сламка а сламката в руското е греда щото така викат от ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ а сам мозък да съставиш външна политика като Турция и Сърбия нямаш - трябва силно наведено да се повтаря квото е удобно на ПОРЕДНИТЕ ГОСПОДАРИ ОТВЪН

    Коментиран от #118

  • 118 Бат Мишо

    4 17 Отговор

    До коментар #117 от "Бат Мишо6344":

    ЩЕ ТИ ГО КАЖА ПАВО КУМЕ В ОЧИ е такива като тебе по турско са носели фесове БЕЗ ДА ГИ КАРАТ и са се навеждали без да ги карат за да са УДОБНИ на господарите . Осман Паша , изправен на военен съд след падането на Плевен ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ОТГОВАРЯ НА ОБВИНЕНИЯТА заради такива като тебе НАВЕДЕНИ ....Ами как сме ги държали наведени Скобелев ефенди без зверства - АМИ 1 комита като замисляше бунт 10 българи идваха в конака ДА ГО ПРЕДАДЪТ зада ни се подмажат Е ТАКА ГИ ДЪРЖАХМЕ 50 г НЕ СЪС ЗВЕРСТВА

    Коментиран от #120

  • 119 123

    16 2 Отговор

    До коментар #102 от "ЛЛЛ":

    Едно е да ти са симпарични хората на друга страна или културата, друго е да харесваш,желаеш и величаеш Русия или Турция. Който не може да живее без Русия или Турция и смята че България трабва да е част от една от двете страни, свободно може да се премести да живее в Русия или Турция за да се чувства сред свои.

    Коментиран от #126

  • 120 Бат Мишо

    4 17 Отговор

    До коментар #118 от "Бат Мишо":

    Гърка ти коли- гърчии се да се подмаже , турчина го коли - то бърза да сложи феса да се подмаже , в НАЙ ДЪЛГОТО РОБСТВО НА ПЛАНЕТАТА, американеца и англичанина го бомбардират 1944 то го обича - НИЩО ЧУДНО че от 1300 години държавна история 750 РОБСТВО ----ЕДИН СЕ СМИЛИЛ ГО ОСВОБОДИЛ и то ще си изхрачи жлъчката да го плюе ...Какво ли да се очаква от народ с поговорка ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВА НЕ Я СЕЧЕ ....Сещам се за великия поет дет го е казал НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША ТВА ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША ПС поета не е руснак а българин засрамен като мен от сънародници като теб ,заети цял живот в лизане позметки за да седнат на къор софра
  • 121 Владо

    4 15 Отговор
    Здравей Бат Мишо, абсолютно си прав!
    Мисля си, защо сме най-бедните в ЕС и защо ту сме към Германия, ту към СССР, а сега към САЩ. Защо допуснахме да станем колониална държава, уж фиктивно независима, а всъщност ограбвана от "великите" държави.
    В основата на всичко е МОРАЛА на съвременния българин и неговата НЕБЛАГОДАРНОСТ. Казвам съвремнния българин, защото ония българи, преди 1396 г., са били горди и независими.
    В годините 1878 до 1944 г. поне българите са били отлични войници и тук трябва да се основава нашата национална гордост.
    За съжаление, младото поколение е заблуждавано, то не познава своята история. Глобализмът и либералната демокрация се отразила пагубно на младите българи, а те ще изграждат България. В много отношения аз лично ги съжалявам, те са ощетени от самата образователна система. Жалко за България!
  • 122 ХXX

    19 2 Отговор
    Що за болен човек е Малинов, гордеейки се с любовта към друга държава? Държава окупирала родината му и съсипала цяла Източна Европа с комунизма, който силово наложи. Същите искат пак да ги обичаме и да продължават да ни ограбват.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Ушанка

    13 1 Отговор

    До коментар #104 от "ГогоГогоГ":

    ЕЙ ДОБРИ РУБЛИ СА ТИ ДАЛИ ДА ПЛЮЕШ ,ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ САМИТЕ РУСНАЦИ ВИ СА ЧУДЯТ НА АКЪЛА ДЕТ ГО НЯМАТЕ
  • 125 Ушанка

    11 1 Отговор

    До коментар #82 от "Грогу":

    Никой не мрази руснаците ,мразим политиката им към България,но и самите руснаци мразят политиката към тях
  • 126 ЛЛЛ

    1 17 Отговор

    До коментар #119 от "123":

    Нито величая нито плюя по някоя държава, много сме малки за да взимаме решения, но можем да имаме добри взаимоотношения и с едните и с другите следвайки националния интерес. Тук коментарите са много крайни. Ние сме българи и щом още живеем в България, то значи я обичаме.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ПОДЛОГА

    29 0 Отговор

    До коментар #63 от "ТУРКОФИЛИ":

    нищо не ти пречи да емигрираш при "братския си ген", свободна страна сме!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Улучихтe прaвo

    19 0 Отговор

    До коментар #68 от "Malinov":

    в дeceткaтa, т.нaр. "руcoфили", кaктo caми ce титулoвaт, ca глaвнo нeoбрaзoвaни, пoлугрaмoтни, кoмплeкcирaни лузъри. Тe и руcки eзик нe знaят. Лидeритe им oбaчe ca хитри, прecмeтливи нaгaждaчи, зa кoитo "руcoфилcтвoтo" e прoфecия.
  • 140 чукчa

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българина":

    иcкaш дa кaжeш, вceки "руcoфил", нaли? 3нaeм, чe рублaджиитe cтe нeгрaмoтни, нe мoжeтe ни дa чeтeтe, ни дa пишeтe, пoмнитe клaвишитe кaтo кaртинки, aмa вce пaк внимaвaй c тaя клaвиaтурa...
  • 141 Aбe Влaд

    17 0 Отговор

    До коментар #43 от "Влад":

    я ЧEМAДAН-ВAКЗAЛ-мaЦквa, и тaм в тундрaтa дa cи изгрaждaщ мocтoвe прeз трecaвищaтa и блaтaтa. Кoй ти дaвa прaвo дa мe пoyчaвaш кaк дa живeя в coбcтвeнaтa cи cтрaнa, a, nuDаPАZ pА3иятcки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове