Last news in Fakti

16 Декември, 2020 12:55 1 819 41

Борисов благодари на лекарите и отпусна още 100 млн. лева на болниците

  • бойко борисов-
  • лекари-
  • болници

„Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората“, заяви той

Борисов благодари на лекарите и отпусна още 100 млн. лева на болниците - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 100 милиона лева отпусна на днешното си заседание правителството за дейността на лечебните заведения, които осигуряват над 50% от легловия си капацитет за лечението на пациенти с COVID-19, за ремонтни, строителни дейности и нова апаратура в големи болници.

„Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората“, заяви той.

По бюджета на Министерството на здравеопазването се одобряват допълнителни 65 милиона лева, 50 милиона лева от които са за 55 лечебни заведения, приемащи пациенти с COVID-19, и готови да осигурят над 50% от легловия си капацитет за заболелите от новия вирус. Останалите 15 милиона от сумата са за купуването на бързи антигенни тестове за диагностика на българските граждани.

С постановление на Министерския съвет бе увеличен капиталът на болница „Пирогов“ с 14 995 760 лева. Средствата са за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

„В рамките на няколко години този символ на българската медицина и за българите – „Пирогов“, беше реновиран клиника по клиника. Това, за което настояваха хирурзите, сега ще го има - нови най-модерни операционни“, подчерта премиерът Борисов.

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов изтъкна, че благодарение на отпуснатите средства, ще бъде завършен пълният цикъл на модернизиране на най-голямата спешна болница в България. „Ще бъдат завършени мултифункционалното спешно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали. Приключен е и ремонтът за енергийна ефективност на всички сгради в болницата“, посочи Балтов.

Правителството отпусна също 15 милиона лева на столичната болница „Света Екатерина“ за купуването на модерна медицинска апаратура за новопостроения блок Б. 3,5 милиона лева ще получи и Александровската болница за строителство, ремонт и оборудване. С финансирането част от сградите на болницата ще бъдат реновирани, предвижда се също построяването на детска градина за децата на работещите медицински екипи в района.

Допълнително финансиране от 1 милион лева получава и МБАЛ „Св. Анна“ във Варна за реновиране на фасадата на терапевтичния блок на лечебното заведение. Средства в размер на 450 000 лева се отделят и за общинската болница в Нова Загора.

„Благодаря на всички медицински лица, които са на своя пост и в резултат броят на излекуваните започва да става повече или колкото броя на заразените, което се дължи изключително на вашите действия“, обърна се премиерът Борисов към лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    39 1 Отговор
    как ги разхвърля тия пари.....като хартийки

    Коментиран от #13

  • 3 the truth

    27 1 Отговор
    Бяла мафия, търговия с човешкия живот.
  • 4 ООО

    37 2 Отговор
    Бойко тиквата е виновен за всичко в държавата
  • 5 Maмka ти

    24 1 Отговор
    От чекмеджето ли или от бюджета (нашите пари!)? А? Искам го студен бате Бoйko и пoлeгнaл на кота -2м!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    33 1 Отговор
    Парите не са на Борисов. Неговият принос е в грабенето на пари, а не в осигуряването/изработването.
    Правителството да направи подробен финансов отчет колко и къде са похарчените милиарди, а за недоказаните прокуратурата да образува наказателни дела. Гражданското общество е длъжно да изисква контрол върху предизборното, хаотично харчене и грабене!
    Оставка, съд, доживотен затвор и пълна конфискация!
  • 8 БАЙ Х@Й

    30 1 Отговор
    А за белодробната болница със 700 легла, СЕГА ПРЕВЪРНАТА В РУИНИ , БЕЗ ДА Е БОМБАРДИРАНА КАТО СИРИЯ ⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гладен брокер

    25 1 Отговор
    Ама негови ли 100 милиона отпусна или даде от нашите ама от негово име.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БАЙ Х@Й

    14 1 Отговор
    Някога това е бил най-големият санаториум на Балканите, разполагащ със 700 легла.‼‼‼
  • 13 Белчо вола

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Ние сме си виновни и никой друг!
    Дий ,Сивчо дии!
    Не сме народ, а Рая!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От рай

    18 1 Отговор
    направи ад ! Всичко правел за хората.........
  • 17 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор
    Златните времена за болницата в Радунци съвпадат с управлението на доктор Онуфри Владков, който е главен лекар цели 30 години – от 1961 до 1991 г. Доктор Владков е смятан за един от най-добрите експерти по белодробни болести в страната, а болницата дава прехрана на хора не само от съседните села Борущица и Яворовец, а на медици от цялата стрна.‼‼‼‼
  • 18 Какви фасади ще ремонтира сега Бойко??

    17 1 Отговор
    Проблема НЕЕ във фасадите на Болниците, а в липсата на организация и кадърност!! Подбор но е качеството на лечението!!! Партийни вождове, политици, депутати всякакви, Мафиоти, Олигарси, тези се лекуват Адекватно!!!! Останалите на принципа, "който оцелее"!! Защо се хвърли пациента от 6 етаж на Пирогов???
  • 19 БАЙ Х@Й

    12 1 Отговор
    ..... До 2015г ‼‼‼ КОГАГО БОЛНИЦАТА Е ОБЯВЕНА В ........... ЛИКВИДАЦИЯ ‼‼‼ повтарям В ЛИКВИДАЦИЯ ‼‼‼
  • 20 Имам усещането

    11 1 Отговор
    Задават се гладни и мизерни години. Що пари се хвърлиха за щяло и нещяло-как ще се връщат? Следващите управляващи (които и да са) ще трябва да вдигнат всички данъци и акцизи. Включително и корпоративния данък, което съвсем ще влоши инвестиционния климат. И глобите ще скочат и ще има такива за повече неща.
  • 21 ОСТАВКА

    17 1 Отговор
    ОСТАВКА МУТРИ ВЪН !!! МУТРИ ИЗЧЕЗВАЙТЕ ОТ ДОНДУКОВ ВЕДНАГА !! ОСТАВКА ! НЕПОЧТЕННА И НЕМОРАЛНА ИЗМЕТ РАЗКАРАЙТЕ СЕ !
  • 22 някой

    15 1 Отговор
    сега милионите на болниците ще се трансформират в частни банкови сметки............яко кражби
  • 23 Сатана

    11 1 Отговор
    Тук си максимум 100 години, после следва вечност в ежесекундни адски мъки за всяко престъпление, което си направил и за милионите погубени животи отделно ще отговаряш!
  • 24 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор
    ⁉️⁉️⁉️ И КОЙ Е ШЕФ НА "ПИРОГОВ" ⁉️⁉️⁉️

    Коментиран от #32

  • 25 Стоян

    8 1 Отговор
    Раздава като за последно на всички лизачи.На докторите все обикновенните хора са им виновни.Не бързайте да ходите на доктор,те умират че късно дойдоха при нас. КОЯ Е МАТА ХАРИ? Да ме прощават честните доктори ама повечето са алчни и страхливи .И тоя шефа на пирогов като ония на Военна-мазник и натегач.
  • 26 Некадърни и алчни

    6 1 Отговор
    Преди се чудехме как ромите ги биели. Сега разбираме кои са и какви са щом оставят хората да умират.
  • 27 Витанов, и ДОЦЕНТА "математик"

    8 1 Отговор
    Маниполирате и опсихясвате българския народ, и за това получавате заплати от същия този народ, чрез държавата!!! Непрекъснати "заигравания с числа и мрачни прогнози"Явно за това ви Плащат??
  • 28 Мазния

    8 1 Отговор
    с ботокса и посадената перошина , нали от Александровска болница се появи ? И там милиони за................ремонти ! Безумия при връхлитащата унищожителна криза !
  • 29 БАЙ Х@Й

    7 0 Отговор
    ‼‼‼‼ ГЕРБ далавери и в „Пирогов” – шефът Асен Балтов е кум на Лъчо Мозъка! Оня дето излезе от НС за едни джиесеми Верту и който е ДжиПи на ........... точно така на Борисов ‼‼‼‼‼
  • 30 шмайзер

    5 0 Отговор
    Още предизборни награди и бонуси, а ние затлъстяваме от "домашна" ракия и "хранителен" боклук в търговската мрежа.
  • 31 Иванов

    5 0 Отговор
    Здрaвния миниcтър и здрaвeн инcпeктoр ce ПРOВAЛИХA ТOТAЛНO в нeкoмпeтeнтнocта cи дa пoдгoтвят бoлницитe зa увeличeния брoй бoлни! Трябвaшe дa пoдaдaт ocтaвки, нo рeшихa дa cи ги взeмaт oгрoмнитe зaплaтки, и дa зaтвoрят хoтeли, рecтурaнти, училищa, грaдини...
    Ocтaнaх и бeз рaбoтa и бeз пoмoщ oт държaвaтa, зaщoтo зaбрaнихa нa бизнeca дa рaбoти, зa дa мoгaт тe дa изтoчвaт милиaрди. Зa лeкaритe пo 1000лв. бoнуc, зa тoвa чe ca cи нa рaбoтa...!!! Ми пoжaрникaритe кaтo гacят пoжaр и тe дa иcкaт бoнуc, чe при тях действително e oпacнo!
    Фaрмaцeвтитe прaвят и тe милиони, a бeдния бългaрин, нa eднo кaфe нe мoжe дa идe -ГAВРЯТ CE C НAC! Изкaрaх гo тoзи К19, ocвeн зaгубa нa oбoняниe нямa другo, нo плaшaт хoрaтa зa дa изтoчвaт милиaрди!!

    Мутaфчиcки cъc зaтвaрянeтo прoлeттa ocтaви нaд 100 хиляди бългaри бeз рaбoтa, причини зaгуби зa милиaрди, aкo гo бяхa ocъдили зa тoвa, ceгa нямaшe пaк дa зaтвaрят и дa ce гaврят c нac, за дa крaдaт милиaрди!!!

    Предлагам Здравния Министър,да отиде в бюрото по труда и да обясни на опашката с безработни, че е за тяхно добро – ЛИЦЕМЕР! Съд за него!
    Що не стискат Зъби ЛЕКАРИТЕ, да работят те 1 година без заплата, а не всеки ден да искат все повече пари и да ги източват през пътеките и с фиктивно болни. Всички линейките на паркинга, журналиста ги пита защо а те отговарят, че болните звънели след 9ч.
    Отворете всичко незабавно!!!
  • 32 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й":

    Екскурзиантът от задната седалка на джипка, разглеждащият маркировката на пътя, кокато болни се гърчат и умират е надарен с наши пари от вожда!
  • 33 Бацоооо

    4 0 Отговор
    За шкафа колко отпусна
  • 34 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Сега разбрахте ли зашто пазя чекмежето спейки до него с пистолето? Сега с теа пари каде ги секвастирахме от Божковците че спасим Бойковината от заразата! Язе ви рекох ,че Робин Хут е обикновен кържалия спремо нас, па вие ни вервахте!
  • 35 Перо

    2 1 Отговор
    Ще падне яка кражба от Изпълнителните директори на държавните болници за обществени поръчки или безброй поръчки,без конкурс, до 10,000 лв.
  • 36 Охо Бохо

    2 0 Отговор
    Какво правиш бе, изр.. де? Ти четеш ли бе ненор... ко как измират хората или и да четеш не можеш? Ти четеш ли родилка как я препращат от град в град, за да роди? Май.. ци си да е.. простак смахн.. ат. На кои болници бе прос... ко ги отпусна парите, на частните б~ци ли? См.. д банкяска? Що се не гръм.. ш непросве.. ко.
  • 37 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    САМО СИ ФАНТАЗИРАМ !!! ... БеСиПи- 10 ГОДИНИ НА ВЛАСТ И КОРОНОВИРУС- И НЯМАМЕ ПАРИ В ВРЕЗЕРВ / КОРНЕЛИЯ В МА / И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ В БЕСИПИСЪТ !!! ... ЗАРКОВ В КОРОНО ПЛЯМПАМ- МЕННТЯ И РИСКОВ ФАКТОРА КУТЕВ И ........... ???????????
  • 38 Мръс Ник

    1 0 Отговор
    от задния си джоб ги извади, резервите ! Нагла мутра, с народните пари си прави гаргара.
  • 39 Питащ

    1 0 Отговор
    На кои болници , на които директорите ....сетете се сами
  • 40 JEFF

    1 0 Отговор
    За какво им благодари? Сигурно за това , че излъгаха всички , че има Ковид. И аз го изкарах, с няколко години и много килограми по-малко от Величието. Пръска парите на българите , както намери за добре, защото чужди пари лесно се дават. ОСТАВКА !
  • 41 мунчо

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ГИ ВАДИ ТИЯ ПАРИ ТОЗИ. ТО ИКОНОМИКА НЯМА ТОЯ РАЗДАВА ПАРИ КАТО ЗА СВЕТОВНО. НЕЩО НЕ МИ Е ЯСНО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове