Last news in Fakti

19 Декември, 2020 17:28 7 242 73

Проф. Ангелов: Причината за умирането от коронавирус са хроничните заболявания на българите

  • проф. костадин ангелов-
  • хронични заболявания-
  • коронавирус

Много лесно можем да затворим абсолютно всичко, но хората вече психически не издържат, каза здравният министър

Проф. Ангелов: Причината за умирането от коронавирус са хроничните заболявания на българите - 1
Снимка: БГНЕС

Причината за умирането от коронавирус са хроничните заболявания на българите и там трябва да положим усилия. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в предаването „Годината“ по Дарик радио. По думите му нацията ни има лоша здравна характеристика. "Да, нашата нация има проблеми, допълни здравният министър.

"Това е коварното на този вирус. Когато този вирус се залепи образно казано за един човек, който има хронично заболяване, то усложнява протичането на хроничното заболяване и води до причината за неблагоприятният изход на това заболяване. Именно за това аз казах на един от брифингите - ще го повторя и пред вас-. Не искам българските граждани да бъдат излекувани, искам да бъдат здрави. Именно в тази посока ще положим усилия да предложим този план за здравето на нацията, която да наситим със здравни събития от раждането на човека до неговата смъртта", каза още Костадин Ангелов.

Според него здравеопазването в България не е лошо. "То, сравнено със здравеопазването ЕС, е изключително достъпно и то навременно достъпно", изтъкна министърът.

Според него думата на 2020 г. е "позитивен" в недобрия смисъл на тази дума.

"Лекарите са приблизително 30 хил. души, зъболекарите са около 7500, фармацевтите са също толкова. Професионалистите по здравни грижи са около 45 хил. души. Общопрактикуващите лекари са около 4500 души. Става въпрос за една многолюдна армия, която когато действа като един ще се справи с това предизвикателство, пред което сме изправени", каза още проф. Костадин Ангелов.

Много лесно можем да затворим абсолютно всичко, но хората вече психически не издържат - нашата цел е да затворим максимално много опасности, каза министърът на здравеопазването. По думите му целта е намаляване на темпа на разпространение на заразата.

"В основата на нашите решения не стоят политически виждания и политически решения", изтъкна още здравният министър.

"В медицината и в такъв тип световна криза не можем да изведем онези математически правила, които вие очаквате. Това е непредвидимо. В нито един момент не можем да прогнозираме поведението на вируса, за да можем да изведем правила. Всеки един политик не иска държавата да е затворена. Всеки един политик иска българските граждани да са здрави, свободни", каза още Ангелов.

Той посочи, че когато отсреща има наука, когато има медици, когато има специалисти, които казват аргументирано, точно ясно, то политиците трябва да се вслушваме в гласът на науката.

"Не може само от един показател да изкараме извод и резултат в действията. Имаме над 17 показателя", заяви още Костадин Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    23 69 Отговор
    Над 40% от починалите с COVID за последните 24 часа са без други заболявания

    Коментиран от #15, #38

  • 2 ТаУмВзе

    102 2 Отговор
    Нагледната герберастка логика! Пак Народът е виновен, че сте КРАДЛИВО неграмотни СГАН!

    Коментиран от #23

  • 3 сила

    50 1 Отговор
    аааааааа.....здрасти
  • 4 Гост

    76 1 Отговор
    Идиот!
  • 5 Жак Фреско

    67 0 Отговор
    С парите си купуваш диплома и дърпаш и останалите към дъното!
  • 6 диагноза

    75 1 Отговор
    най-вече българите умират от епидемията гербо-летален синдром
  • 7 Hoho Boho

    75 2 Отговор
    А причината за хроничните заболявания на българите е ГЕРБ.

    Коментиран от #57, #65

  • 8 КОТарАК

    56 0 Отговор
    интересно разсъждение , явно отговарящо на интелекта на тая персона.нещо като причината Пулев да се изложи е не защото е слаб боксьор , а защото се е качил на ринга
  • 9 БАЙ Х@Й

    41 3 Отговор
    По цял свят умират щото "Причината за умирането от коронавирус са хроничните заболявания на българите"‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼

    Коментиран от #13, #54

  • 10 Така е

    33 2 Отговор
    Управляващите са пи_чове, ние сме виновни за всичко.
  • 11 Аз съм сънчо

    58 1 Отговор
    Разбрахме следнот:
    В най-чистият град на планетата (София), живеят хората с най-малко хронични заболявания, а по селата и малките градове (които имат най-мръсната околна среда), живеят само болни хора с хронични заболявания!

    Често ли го каза това?! Незнам сали е професор, но със сигурност е ИДИОТ!
    Бих му препоръчал да си извади главата от ануса на Бойко и да се огледа внимателно!
    Да прочете "Приказка за стълбата" - Хр. Смирненски - много полезно четиво!
  • 12 big

    45 2 Отговор
    Тези 40% са пълна измама, калпаво здравеопазване, измислени проценти и за болни и за починали! Хроничните заболявания не са виновниците, а търговците с бели престилки! За близо година всеки лекар лекува според неговите разбирания и знания, а стигнахме дотам и онлайн да ни лекуват! Пълна идиотия, те и присъствено не са в състояние да лекуват и провеждат пълноценни изследвания, най-важно и да диагностицират правилно заболяванията!
  • 13 БАЙ Х@Й

    24 1 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й":

    По една медия се отцепиха, че в резултат на мерките на правителството вече нямало райони с над СТО ХИЛЯДИ заразени на сто хиляди жители ‼‼‼
  • 14 Хората

    40 1 Отговор
    са беззъби , хронично болни и бедни , защото се граби това , което ЕС отпуска за тях и България с пълни шепи , техния труд и данъци , а те са обречени на болести и мизерия !
  • 15 Гост

    43 0 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Храната по хипермаркети е чисто ГМО с вкус на пластмаса, напитките също. Във всички страни около нас - Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция, качеството на храната е несравнимо с това у нас и затова българите ходят да пазаруват масово от там! Ядем бокл.ка на Европа, но иначе според теб починалите "нямали" хронични заболявания!? Това ботокса отлично го знае, та не знам за какво "добро" здравеопазване бълнува...

    Коментиран от #59

  • 16 xaxaxaxa

    36 1 Отговор
    Кого лъжеш бе Тикво охранена?
    Колкото всички тестове бяха безплатни? Или как има достатъчно легла?
    Не си погледне посраните гащи, а тръгнал да плямпа глупости гомнояда...

    Коментиран от #31

  • 17 Юсуф

    41 2 Отговор
    Българите са болни ,защото медицинските услуги не са достъпни.Трябва да плащат за да се лекуват.А пари няма,заплатите—колко да не умреш от глад.За пенсиите и дума да не става.А ония оялите се търговци в бели престилки ти гледат първо в джоба дали си платежоспособен и ако да почват да се правят на важни и да ти съдират кожата от гърба.Баце,Коледата идва за всяко прасе и ти не си изключение.
  • 18 Гост

    26 1 Отговор
    Къде пак ни сравнихте с Европа бе???? Кое ни е европейското?? С Конго да ни сравняеаш по бива!!
  • 19 Ван дер Любе

    39 1 Отговор
    "хроничните заболявания на българите", а те са следствие от системното унищожение на здравната система от Борисов през последните 11 години.
  • 20 ГОРСКИ

    34 1 Отговор
    Професора откри топлото десет години не взехте мерки и само тормозехте пациентите !!!! Знам лекари по богати от тези които имат фирми!!!!
  • 21 Гост

    30 1 Отговор
    Причината е че не ви линчуваха когато трябваше
  • 22 45678

    33 1 Отговор
    Причината е че всички ГЕРБЕРСИ сте ненормални изроди Ангелов ведно с Боко Тиквата, вас само кражбата ви води и затова Българският народ не го лекувате, а умира от съпътстващи заболявания защото е живял "добре" и "здравеопазването" ни е добро има легло и одеяла от 50г. на 20 век. храна която и кучетата не я искат! Изроди сте едни крадливи ненормални сте всички в ГЕРБ ОСТАВКА! Срам и позор си изкуствена перука и ботекс!
  • 23 розово

    4 20 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Неграмотен е този който не може да се грижи за себе си и някой му е виновен.А виновни има ГЕРБ БСП ДПС ВМРО......Борисов Нинова Лили Иванова.........

    Коментиран от #26, #39

  • 24 Диверсант

    20 2 Отговор
    Милиционерите май са повече от докторите. Някой знае ли ги колко са, може да бъркам.

    Коментиран от #29

  • 25 ТОДОР СТОЯНОВ

    16 1 Отговор
    АВЕ ЕЙЙЙЙ...ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ КВО ПРИКАЗВАШ ВЕ???ТИ ЩЕ СИ НАМЕРИШ КВОТО СИ ТЪРСИШ...
  • 26 А бе отворко

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "розово":

    Ти как би се грижил за себе си с някаква си мизерна пенсия ?

    Коментиран от #41

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 дебилчо

    24 0 Отговор
    А храната, която ядем? Кой позволи да има толкова отрови в нея? Хората ли са вивовни?
  • 29 Фак U

    31 0 Отговор

    До коментар #24 от "Диверсант":

    Обърнахте го на крадливи ООД-та ! Фалшиви клинични пътеки ! Десеторни цени на живото-поддържащи лекарства , фалшиви дипломи за медицинско образование !Убеден съм ,че ако не ни тровите с лекарствата си ще живеем по-дълго !Отдавна съм ви задраскал !
  • 30 ПиПи

    17 0 Отговор
    Това говори каква е здравната система, как не се хае за чистотата по принцип. Иначе се прибират кинти като за световно. Вас не Ви е грижа за хората, това го знаем от много време.
  • 31 Гост

    23 0 Отговор

    До коментар #16 от "xaxaxaxa":

    Какво "безплатно"? Като прекарал Ковид само за мен дадох над 300 лв. за тестове и лекарства, отделно за жената! Тези безсрамници правят бизнес от хорските трагедии, но въобще не им пука и няма мисир.и да им задават въпроси...
  • 32 А бе Ангелов

    26 1 Отговор
    Професор си станал, ама си пропуснал първо човек да станеш !
    Ти си срам за лекарската професия !

    Коментиран от #58

  • 33 Аз40

    22 0 Отговор
    А защо е толкова огромен %-та на хора с хронични заболявания? А, чакай бе, от извънземното ни "здравеопазване". Пълна нула си, Ангелов.
  • 34 Грамотен

    19 0 Отговор
    А защо у нас има толкова хронични заболявания къде е профилактиката къде е лечението на хрониците къде са специалистите къде ви е оборудвснето на разпадащите се държавни болници къде къде кога .....все въпроси към управляващите негодяи 20 г и към предишните негодници също болници търговски дружества с какво търгуват бе вашата.......няма такива безхаберници по света хората ви виновни че ги има
  • 35 Един Доктор

    21 1 Отговор
    Хе, ами нали неестественият процес на ваксиниране води до развитието на хронични заболявания, неподдаващи се на лечение от стандартната медицина.
    А сега причината за умирането от коронавирус били хроничните заболявания!!
    Какъв хубав кръговрат на болести и лекарсва във фарма бизнеса. Просто идеално.
  • 36 абе оставка бе

    19 0 Отговор
    Коцка , как и да го сучеш , как и да го овърташ , се до скапанато ви система на здравеопазването и убавио живот опира. Хроничните заболявания са следствие , не причина.
  • 37 Мамин

    14 0 Отговор
    Сладък !!!!
    Къде ще отидеш напролет ??????
    Народа видя , че с песни и светлинки не става - ще ви съветваме - до болка и вас и вашите платени еничари
  • 38 Българина няма

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Здравна култура. Влачим си купища болести без да ги лекуваме. Затова е тази приказка-до вчера нищо му нямаше,беше здрав като бик,а днес вече го няма. Това, че крием болежките от околните не значи ,че сме здрави.

    Коментиран от #55, #70

  • 39 ТаУмВзе

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "розово":

    30 години родиха такива. Не съзнава, че Хората имат Семейства, което е Отговорност!

    Коментиран от #43

  • 40 Сали

    19 0 Отговор
    Българите са болни защото се хранят с БОКЛУЦИ При соца имаше строг контрол и имаше БДС ясно ли ти е ПРОФЕСОРЕ Имаше годишни прегледи

    Коментиран от #46

  • 41 розово

    1 14 Отговор

    До коментар #26 от "А бе отворко":

    Прочети коментара. Човек трябва да се грижи за себе си.Това значи ако си се осигурявал но младини няма да имаш проблеми на старини.Пак ние е виновен някой но не ние.

    Коментиран от #42

  • 42 веселяк

    16 1 Отговор

    До коментар #41 от "розово":

    А на мен пък ми омръзна да слушам управляващите, че за всичко си е виновно стадото и евентуално предишните управляващи! Един път не чух-сгрешихме! И се питам аджаба за чий...са ни управляващите тогава!

    Коментиран от #48

  • 43 розово

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "ТаУмВзе":

    Трудно ми е да го разталкувам.

    Коментиран от #44

  • 44 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "розово":

    Щом и български не ти е известен, не е чудно.

    Коментиран от #50

  • 45 ник3900евро

    13 0 Отговор
    О Т КРАДЕНЕ не ви остана време ДА МИСЛИТЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ. ИЗРЯЗОХТЕ ГОРИТЕ внесохме старите димящи трошки на ЕС.ОТОПЛЕНИЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО.Как да сме здрави. Ама вие си седите в Банкя и Драгалевци. БОКЛУЦИ САМО ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ.
  • 46 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Сали":

    Ами въздуха!??
  • 47 Цецо шлифера

    12 1 Отговор
    Причината е проспаното лято от Бочко Тиквата,когато се криеше и обикаляше с джипката.
  • 48 розово

    7 3 Отговор

    До коментар #42 от "веселяк":

    Не съм управляващ не съм административен служител не съм партиен член на никоя партия и не симпатизирам на такава даже не съм платен протестиращ или коментиращ .Аз съм АЗ в целият си мой живот независимо от Пеевски Доган Борисов и цялата тридесет годишна крадлива шайка .
  • 49 Behemoth

    9 0 Отговор
    А причината за хроничните заболявания са......стрес ,несигурност,алкохолизъм....ОПГ!
  • 50 розово

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "ТаУмВзе":

    Някой не разбира че Семейството е Отговорност и ако не може да разчита на себе си значи не е готов за Семейство.
  • 51 Доцент

    12 0 Отговор
    Как не ги е срам...как така ние бедните българи сме виновни...Ами къде е 20г.и повече крадяща здравна система с лекари милионери и малко свестни...такива.Как да не сме болна нация като нямаме пари за качествена храна за евтини лекарства.Грехота е да се говори така...Засрамете се издънихте се.А Вие гн министър трябва да слушате най много Главния лекар на РБ великия ББ...той разбира най много от всичко...
  • 52 Само да питам

    11 0 Отговор
    Дали пък причината не е не.кадърно управление на здравеопазването, нагли кражби, схеми за източване от "наши" фирми, липса на ръководни умения и визия, без.отговорност и хвалипръчковщина? Само си питам, де ... иначе си знам
  • 53 Магистрален министър

    9 2 Отговор
    През лятото този мазен министър се надуваше като плондер и обикаляше магистралите с джипа на Борисов и не взе никакви здравни мерки, а сега хората му били виновни. Няма да го забравим този боклук. Ще го пратим където му е мястото.
  • 54 Doko

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й":

    Не, причината по цял свят е както и тук - наднормено тегло, липса на движение, неправилно хранене. Ако само тези 3 неща се спазват, проблеми няма да има....
  • 55 Doko

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Българина няма":

    Точно, начина ни на живот е порочен много отдавна, на първите места сме в класациите по алкохол, цигари и наднормено тегло, а това са основните причини за много от хроничните заболявания. Лаещите тук не им е удобно да си го признаят, по им е лесно друг да им е виновен, както обикновено. И в Швейцария да живеят, пак ще си имат същите болести като не изтрезяват, като цигарата не слиза от устата им и като ги е страх да се пораздвижат.....
  • 56 rew

    5 1 Отговор
    Алек как е, харесва ли ботокса, направените вежди, присадената коса и задмостието
  • 57 Д-р Ох Боли

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    ГЕРБ си е хронично заболяване. Аз имам такава диагноза за което са ми изписани хапове да ги пия до живот.
  • 58 ЧУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "А бе Ангелов":

    В ЕДНА НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ТОЯ НЯМАШЕ ДА Е МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!!!!!!
  • 59 Тра-ла-ла

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    За Гърция и Румъния не съм съгласен! Те също са в ЕС и храните им са същите боклуци. Тези, които не са в ЕС за сега имат още качествени храни!

    Коментиран от #61

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Тра-ла-ла":

    Не е така! Специално за Гърция съм влизал в същите хипермаркети, като България! Ти разбираш ли, че вкуса на един и същи на външен вид хляб е коренно различен?! Дори фантата и колата е несравнимо с българските по вкус /тук от години ги избягвам/! Да не говорим за другите стоки! Който е ходил в Румъния ми е разказвал същото!
  • 62 КРОКОДИЛА

    4 1 Отговор
    ДРУГАРИО + ЧЕТИ ТУК + ЗДРАВООПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО + В ЦЯЛ СВЯТ - ИЛИ УТРЕ МОЖЕ И ТЕБ ДА ТЕ СПОЛЕТИ НЕЩО КАТО КОВИТА ............................НЕ СЕ ПРЕСМИВАЙ НА БЕДНИТЕ ХОРА .................................................
  • 63 Варна

    9 1 Отговор
    Този е точно толкова умен като Борисов. Единственият медик, професор, който не знае, че не трябва да се смесват потоците на заразно болни с незаразно болни. - И в типичен стил на селянина от Бянка са виновни всички други но не и те!
  • 64 Петър

    5 0 Отговор
    Г-н министре,

    А защо България е единствената страна в ЕС, в която всеки от цял свят може да влезе без доказан отрицателен тест за коронавирус без да пази 10-дневна карантина? Дали не е преднамерено ? Така изглежда поне. Защото дори тук да спазваме абсурдните ви половинчати мерки, всичко се обезмисля,ако идват болни чужденци у нас . В Германия примерно всеки е длъжен да покаже негативен PCR тест или си дава телефон, адрес ,където ще отседне и е длъжен 10 дни да не излиза. Тук защо ни з.разявате преднамерено? Само питам .

    Коментиран от #66

  • 65 Имаше ги същите и в изобилие и

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    по времето на бай Тошо. Пак бяхме на първо място по инфаркти и на второ по инсулти в Европа. А може и само сред соцлагера да е било. Но средната продължителност на живота не е била по-висока. Въпреки, че болниците не бяха търговски дружества и в храните и фуражите за животните по малко ГМО имаше или поне не се говореше.Не приписвате всички"добрини" на ГЕРБ. Българите винаги са обичали свинско, винско, цигари в големи количества. А физически активните във всички възрастови категории намаляват, децата от малки са със затлъстяване, а девойките или са с огромни паласки и бутове или анорексички. За възрастните да не говорим. Има мъже на 30-35 с кореми като на бременна с близнаци. Е, сигурно и затова ГЕРБ са виновни. Във всяко село с 5 баби даже има игрища,вело алеи има бол(друг е въпросът как са направени) Нещо не виждам обаче да сме заприличали на Холандия и да има стотици хиляди велосипедисти. И аз имам 15 излишни кила поне, ама за тях не ми е виновен ГЕРБ, БСП или който и да е, а кофти гени и завиден апетит. Кво да правя като не обичам броколи и марули.
  • 66 По същество си прав. Но не бъка

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Петър":

    от желаещи чужденци да посещават България в момента и без друго. Защото след престой тук после ще ги карантинират там. То дори за българите, които идват в България за празниците се отнася. На много места без отрицателен PCR не могат да се приберат обратно, а често и с него даже ги карантинират или им правят поне антигенен и на място. Явно са чували, че у нас през лятото можеше да си купиш отрицателен без да се изследва, за да отидеш в Гърция... Ако има все пак чужденци желаещи да покарат ски у нас е редно поне по един бърз антигенен да им правят на летището, но надали...
  • 67 Urko

    8 1 Отговор
    Много елементарно. От 11 години българите имат хронично заболяване. Това е герб. Естествено за високата смъртност е виновен българинът, а не герб. Така се пише, за да са спокойни тъпите греберасти. Но кой знае, и герберастите не са имунизирани и няма да бъдат.
  • 68 ЦарВул

    4 0 Отговор
    Хем е скъпо,хем е неефективно/нашето лечение,де!За теа с гайдите.За другите като Шашко "ренегата ШИШКАВ" ВСИЧКО БЕШЕ О.КЕЙ!!!Стига сте се хвалили "Като циганин с бяло д.пе!"Лекари и сестри от болницата дето ТИ беше главен лекар/деректор/си отдъхнаха и черпят,че са се оттървали от тебе!Ние/с гайдите/НЕ ВИ ИСКАМЕ В СЕЛОТО ВИЕ ПИТАТЕ ЗА ПОПОВАТА КЪЩА!АЙДЕ КЪШ!!!ОСТАВКА И У ПАНДЕЛАТА/хем на топло и с рана и хем охранявани та нема да платим и за тази ви екстра и ви пазим от народната либов/
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българина няма":

    А има ли кой да лекува лекарите в бг са некадърни и немарливи поне 90процента
  • 71 любопитен

    0 0 Отговор
    .............. да наситим със здравни събития от раждането на човека до неговата смърт............ВИЕ ще „НАСИТИТЕ със здравни събития ????Кои сте „ВИЕ“ и не влизате ли в графа смъртни ??? Може би все още съм в неведение , че Дънкан МакЛауд е създал безсмъртно поколение , което ще управлява , докато Свят Светува ???

    Коментиран от #72

  • 72 пророк Исай

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "любопитен":

    Тоз се взема за един от Олимпийските Богове - в неговия случай богинята „Хигия“!
  • 73 Тодор Колев

    0 0 Отговор
    Абе Хомобандит какви ви ги говореше Мангъров
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове